banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 01:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Ravnopravnost zena
PostPoslato: 06 Feb 2004, 19:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Feb 2004, 19:21
Хтио бих започети оно што у ствари већ је говорено и код ''сексуалности'' и код ''загађиваћа људи'' и других мање бројних постова, како бих нагласио проблематику узроковану женом, најбоље се нисам баш изразио. Уједно подстрек за сужење теме на равноправност и око тога.

ЖЕНА ТРАЖИ ДА БУДЕ РАВНОПРАВНА!!!

Моје мишљење је да је свакој жени законом божјим прописано шта је њено и како да живи уздржавајући се од својих лоших прохтјева, јер Бог зна боље од човјека што је добро човјеку, и на том путу човјек је љут на Бога, али чојек не зна да му Бог даје боље добро него што човјек мисли сам себи.

Има мушкараца скоро сви а и јесу сви који се непрописано односе ка женама особити нељудски па и насилно, па ако имамо ненормалне мужјаке, то је за неочекивати да су и жене нормалне, јер уистину нормала је недостижна, јер је при Богу, а ми смо изложени овом свијету у којем наша духовност и присебност варира.

Оно што бих волио у жена јест да увиде да њихова превелика равноправност је Богу одвратна, поготово то што истичу своја најзаноснија и стидна мјеста. Желим да напоменем ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ ДРУШТВЕНИ ПА И СВЈЕТСКИ ПРОБЛЕМ. Нећу говорити о саблазнима и ђаволима и како год који потпомажу да човјек буде још гори, и што људи не виде. Али најжалије је што они који ће сад нападати моје ријечи сами то не виде. И ја сам јуришао за женама и дан данас унутар мене из груди ми то иште, али искрено слиједећи истину и правду, увидите постепено трансформацију своју и да то што чините није добро, да вам смета, видите у ствари да сви проблеми у друштву имају ту коријен јер ђаво кроз похоту најјаче разара. И данас стање у привреди је зато такво.

Ко је здрав? Како се дијете роди тако бива загађивано, од лименке Кока коле на даље, и загађење нам постане нормално. Све што је узвишено није лако и тешко је одржати, и таквом човјеку је најтеже, али и најдраже.

Равноправност? Равнати се по Богу и женскому и мушкому и прописе слиједити како је угодно живјети не нама већ творцу, јер он зна хармонију у којој је најбоље свима живјети.

Некоћ дуге мантије, а мање одужа коса у мушког,.....тужно што није мантија дозвољена данас, јер сва гардероба показује стидна мјеста и ђаво то жели да гледамо стидна мјеста и тако у души не напредујемо ни у коме послу, јер само мали поглед на задњицу комплетан живот односи,...стога не очекујте од никог у власти или било гдје да ради добро, јер он то и не може, а и да може натјерао би да се сукладно реченом понашате, дакле не чује се нема га.

Ако желимо побјеђивати запад, друштво морамо мијењати и стварати га правим ратником за своја права,
Ето довољно нека је..........

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2004, 08:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pobre je napisao:
Моје мишљење је да је свакој жени законом божјим прописано шта је њено и како да живи уздржавајући се од својих лоших прохтјева, јер Бог зна боље од човјека што је добро човјеку, и на том путу човјек је љут на Бога, али чојек не зна да му Бог даје боље добро него што човјек мисли сам себи.
...
Оно што бих волио у жена јест да увиде да њихова превелика равноправност је Богу одвратна, поготово то што истичу своја најзаноснија и стидна мјеста.

A ti si, pope, neki ekspert, pa znaš šta je Bogu drago, a šta odvratno? 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 23:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Pobro kojim ti to dijalektom pišeš? :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 10:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
ja sam ZA ravnopravnost a PROTIV jednakosti!

muskarac i zena su razliciti...tako im je dato i tako treba da bude.sve ono sto proizilazi iz njihove prirodne razlike, cini i da sve sto rade, nosi sa sobom pecat njihove razlike, njihove posebnosti.

ako dobro razumijemo sebe i nase razlike, odnos izmedju muskaraca i zena bice skaladan i zdrav.muskarac i zena ce se nadopunjavati.

cinjenica da se o ovoj temi u zadnje vrijeme sve vise raspravalja dokaz je i toga da se sve manje razumijemo i da se javlja sve veci nesklad u odnosu muskaraca i zena.

iskreno se nadam boljem buducem odnosu, uz obostranu korist.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2004, 22:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2004, 22:16
muskarac i zena su pred Bogom jedno.. tako je zamisljeno... neke stvari nisu namijenjene da rade zene, a neke muskarci. trazenje ravnopravnosti je jedna velika glupost i predstavlja jednu djavolju rabotu. mozda kao primjer za to treba navesti caricu, zaboravio sam joj ime, koja je bila ktitor manastira Vatoped na Svetoj Gori, i htjel je da vidi "plodove svoga truda". Sv. Gora nije namjenjena da bude zenskih osoba na njoj, sto nije neki muski sovinizam ili tako sto,, vec Bogorodicin zavjet, a ta carica je htjela da ode, pa joj se u snu javila Bogorodica. Poslije toga tako nesto joj nije palo na pamet, kao sto ni svakoj zeni koja drzi do vjere ne bi trebalo da padne na pamet tako nesto. medjutim i pored toga, cuo sam da ima nekih zenskih pokreta koji teze da uvedu zene kao svestenosluzitelje... pa znamo da je jedan od papa bio zensko, pa su poslije nje(ga) uveli suplju stolica.. pa gdje ide ovaj svijet????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2004, 11:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
Kranowahr je napisao:
.. pa gdje ide ovaj svijet????

pa jasno je gdje ide! jasno je svakom vjerujucem hriscaninu.
no, sto nije jasno, nijednom hriscaninu, to je...GDE ON SAM IDE!?

pustimo svijet svijetskim sudbinama.one su ispisane i odredjene.
pogledajmo mi radije gde mi idemo i sta ce biti sa nama.

ja bih porucio, da se probamo drazati Bozije volje i bogu sluziti sto vjernije i iskrenije,pa ce onda i ovo konkretno pitanje..."ravnopravnost polova", biti rijeseno na pravi nacin.

kao sto sam cuo od jednog katolickog svestenika..."kad je Bog na pravom mjestu, sve je na pravom mjestu".

uz Boziji blagoslov pozdrav svima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]