banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: MacTire Pub
PostPoslato: 12 Feb 2012, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
GialloRosso je napisao:
Ja ne shvatam baš najbolje zašto se ljudi toliko lože na Irsku i njihovu tradiciju, pa još slave St. Patrick's Day, nose zeleno, navijaju za Celtic (irski tim usred Škotske)... Ono, ajmo slaviti i Dan Zahvalnosti i ostale strane praznike... možda serem, ali stvarno ne vidim poentu.

Previse razmisljas o tome.
Jednostavno, u ljudskoj prirodi je vide nesto novo, neku drugaciju kulturu i sl.
Ja ne vidim to kao odbacivanje svoje kulture, vec jednostavno upoznavanje tudje, pored svoje.
Meni se iskreno svidja muzika irska, zaboli me za Celtic, pogotovo za Shamrock koji je izbacio Partizan, a za St. Patrick bude dobrih festi po pubovima, jednostavno, ne vidim poentu izbjegavanja tudjeg :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja sam danas bila oko 4-5 bilo je dosta stolova praznik,ciko konobar dosao nakon min-dva,kafe donio za par min,sasvim pristojan pab,doduse nisam probala niti jedno pivo ali valjda hocu uskoro... :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ja sam neki dan bio oko 13h. Bilo je puuuuno kao sibica i ako je radni dan. Konobara smo cekali da nam pridje 25 min!!!
Na kraju je prisao onaj lik sto je vodio posao i u maloj stanici i usluzio nas.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 10:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Bio dva puta. Prvi put odmah našao mjesto, drugi put se okrenuo i izašao...
Ambijent je ok, mada za moj doživljaj malo previše usiljen...
Ono što meni naajviše smeta je atmosfera, koja 'ajd što nije irska, već što i nije ona koja se zatiče u pabu...
Ubiše muzikom, draže mi je u pabu čuti graju gostiju nego muziku, al' šta je tu je...
I nije toliko opuštena atmosfera, glavna mana svih lokala u našem gradu. Svi su nešto nafurani, napucani i kad sjedneš svak živ te šmeka i obrće... :D
Ali, takvi smo ti mi...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Sviđa mi se ambijent, atmosfera uglavnom ok. Za mene je minus što se odmah plaća... donese piće a ti kopaš po novčaniku dok ti konobar stoji iznad glave s računom. Sve znam, gužva teško pratiti itd. ali opet to mi se ne sviđa.
Sargas je napisao:
I nije toliko opuštena atmosfera, glavna mana svih lokala u našem gradu. Svi su nešto nafurani, napucani i kad sjedneš svak živ te šmeka i obrće... :D
Ali, takvi smo ti mi...

Vjerujem da ce to proci za neko vrijeme po sistemu 'svakog cuda za 3 dana dosta' pa ce biti manje ovih sto idu da bi se pojavili na slikama na fb stranici...

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Sviđa mi se ambijent, atmosfera uglavnom ok. Za mene je minus što se odmah plaća... donese piće a ti kopaš po novčaniku dok ti konobar stoji iznad glave s računom. Sve znam, gužva teško pratiti itd. ali opet to mi se ne sviđa.

Ovo mi se nije desilo, vjerovatno je neko smugnuo bez placanja pa konobari poostrili :mad:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
Ja sam uvijek za da se odmah placa. Ionako vise volim konobaru sama ostaviti baksis nego da mora da "pali", sto mi jos vise ide na zivce nego da odmah platim...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Temple_of_the_king je napisao:
Ja sam uvijek za da se odmah placa. Ionako vise volim konobaru sama ostaviti baksis nego da mora da "pali", sto mi jos vise ide na zivce nego da odmah platim...

Bakšiš? Nasmija me sad fino. Nikad ne ostavljam bakšiš... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
Ponekad. A i ti vjerovatno ostavljas kad se zapijes pa ti ga zaracuna. :P

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Bahamut je napisao:
Ovo mi se nije desilo, vjerovatno je neko smugnuo bez placanja pa konobari poostrili :mad:

Ja sam ovo jednom napravio u ..., kako se ono zvalo iznad tropika u boriku. Bila neka svirka i malo guzva. Sigurno sam 3 puta zaustavljao konobara da mu platim posljednju turu (a prethodnih nekoliko istih je uvijek razlicito kostalo) i on ladno prodje pored mene i ne saslusa sta hocu. I sta sam trebao nego otici kad nece da naplati. Cijenim da je i ovde neko izrevoltiran samo otisao, a da nije htio stvarno piti na bjezu. Sami su krivi.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ponekad. A i ti vjerovatno ostavljas kad se zapijes pa ti ga zaracuna. :P

To sigurno... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nisam. Neprijatno mi je sto nece da se udalji od stola dok ne platim. Pravi lopova od mene i ostalih slicnih... Onda nastane bezveze situacija da svako placa svoje pice, npr. sjedi nas 2 za stolom i naruci, poslije 10 min dođe treci i naruci sebi i sam placa svoje.
Sto se baksisa tice, kad naplati odlucim hocu li ostaviti jos. Oni fazoni trazenja kusura po džepovima i 'nemam sitno' me ne zanimaju.

Ima i drugih kafica gdje je guzva pa to nije obicaj. U Shakersu znamo biti po 3 sata i konobar uz svako pice donese racun, kad krenemo skupimo racune i platimo... nekad i sama odnesem za sank.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Sargas wrote:
I nije toliko opuštena atmosfera, glavna mana svih lokala u našem gradu. Svi su nešto nafurani, napucani i kad sjedneš svak živ te šmeka i obrće...
Ali, takvi smo ti mi...

Vjerujem da ce to proci za neko vrijeme po sistemu 'svakog cuda za 3 dana dosta' pa ce biti manje ovih sto idu da bi se pojavili na slikama na fb stranici...

Ne vjerujem,sezona ofiranja u tom lokalu tek treba da pocne.Bit ce savrsen prije odlaska u Capo il` Cristal/lokal je taman fino usminkan za svu klijentelu,plus lokacija

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Revan je napisao:

Ja nisam. Neprijatno mi je sto nece da se udalji od stola dok ne platim. Pravi lopova od mene i ostalih slicnih... Onda nastane bezveze situacija da svako placa svoje pice, npr. sjedi nas 2 za stolom i naruci, poslije 10 min dođe treci i naruci sebi i sam placa svoje.
Sto se baksisa tice, kad naplati odlucim hocu li ostaviti jos. Oni fazoni trazenja kusura po džepovima i 'nemam sitno' me ne zanimaju.

Ima i drugih kafica gdje je guzva pa to nije obicaj. U Shakersu znamo biti po 3 sata i konobar uz svako pice donese racun, kad krenemo skupimo racune i platimo... nekad i sama odnesem za sank.

ja sam veceras bila i djevojka je samo ostavila racun,ostavili smo novac na stolu kad smo posli...muzika je bila preglasna,ipak ono nije klub :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
azdajica-ny je napisao:
ja sam veceras bila i djevojka je samo ostavila racun,ostavili smo novac na stolu kad smo posli...muzika je bila preglasna,ipak ono nije klub :-?

O tome i ja pričam... :D Pab treba biti ispunjen pričom, a ne muzikom...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da,da priča i kuckanje pivskih čaša :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

My point all along, zato i se i nisam nasmijao kada je jedna cura u Cubani rekla "otvorio se novi city pub", ona je mislila ko zna sta, tj. nije mislila, ali ja sam to shvatio na svoj nacin :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 17:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Dec 2011, 21:41
Nisam vas razumjela gdje se nalazi,vidim da je kod H.banke i mtel-a,u onoj ulici prema cm-u ili onoj prema Jacimovicu,molim vas poblize da mi objasnite :) i ima li raje od oko 23 godine :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
kad ides gospodskom od boske i dodjes do kraja, skreni desno prema jacimovicu, drugi/treci lokal s desne strane, odmah poslije snack-bar-a...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prilicno starija raja, ja iomam 23god. i osjecam se najmladjim gostom kad dodjem :)
Nalazi se odmah pored H.banke, paralelno sa parkicem preko puta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]