banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Najbolja trgovina je?
Comtrade 5%  5%  [ 2 ]
HG Spot 23%  23%  [ 10 ]
Infocom 37%  37%  [ 16 ]
Panex 5%  5%  [ 2 ]
EastCode 26%  26%  [ 11 ]
MediaMarket 2%  2%  [ 1 ]
Biscom 2%  2%  [ 1 ]
TehnoMarket 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2012, 03:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Imamo par ovakvih tema, ali su sve starije, evo jedne svjeze iz 2012 godine :D

Dakle, koje je po vama najbolje (a mozete navesti i najgore) mjesto za kupovinu hardvera, prvenstveno racunarskih komponenti u BL.

Recite pozitivna i negativna iskustva, sto vise, to bolje. Recite ako sam neki zaboravio..

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
najvise stvari sam kupovao u infokomu i eastcodu. a eto kod njih sam dozivio i najvece probleme. u infokomu mi pokusalo podvaliti drugi monitor, u eastcodu su neozbiljni i kad vam kazu da ce zvati nikad ne nazovu. za obe radnje vazi i kad nesto "mogu" nabaviti, da obicno to potraje, a nekad bude i da ne mogu,al to saopste nakon mjesec dana.
za HG Spot ne mogu nista reci, kod njih sam kupio samo ono sto ima na stanju.
Comtrade je skup, a i ne rade sa komponentama(+ imaju neke ppopuste na kes)
Mediamarket, kod njih kupujem samo CDove, ostalo sve polovno.
Tehnomarket je dobar za TV, ves masine, frizidere...
zaboravio si Mobile-BL. preskupi su....
generalno za sve. malo smo trziste, neke stvari je nemoguce naci kod nas...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 09:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
goxon je napisao:
Mediamarket, kod njih kupujem samo CDove, ostalo sve polovno.

Otkud znaš da i to nije polovno? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa mozda i jeste, pise odozgo ona svedska rok grupa TDK :p al nigdje muzike

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Imam pozitivna iskustva sa Infocomom i sa Eastcodom.

U Infocomu nisam bas kupovala neke bitne hardware-ske komponente, vise neke periferne i dodatne. Odusevilo me sto imaju veoma sirok spektar proizvoda koje mogu da nabave. Ponekad se radilo i o pomalo "egzoticnim" stvarima koje se ne traze cesto pa ih vecina ostalih nema u ponudi. "Nemamo sada, imacemo u utorak"-i onda u utorak dobijes sto ti treba. I pritom cijena bude priblizno ista (ili cak niza, kako? ne znam) kao na nekim tamo ino-portalima za online trgovinu, a da nemas zezanje sa narucivanjem, cekanjem, strijepnjom hoce li stici, hoce li nesto dodatno naplatiti itd... Dakle, sve pohvale za nabavni sektor u Infocomu.

Eastcode mi je jedini, kada sam kupovala novi racunar i svim radnjama kod nas poslala listu - tj. specifikaciju kakvu zelim- trazeci predracun, poslao ponudu u kojoj je u potpunosti ispostovana moja zeljena specifikacija. Ostali su (sa izuzetkom Infocoma koji je takodje poslao skoro istovjetnu ponudu, sa razlikom u jednoj komponenti, i cak malo jeftinije) slali ponude koje nemaju apsolutno nikakve veze sa mojim zeljama. Bukvalno su mi slali ponude u kojima nije ispostovana ni jedna jedina zeljena komponenta. :lol: Takodje, imam dobra iskustva sa njihovim servisom.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Plus za Infocom, kupovao par stvari i čine se veoma ozbiljni i povoljni. Drugi pik je HG Spot, ali oni su nešto skuplji, bar sam ja tako primjetio..

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
U Banjaluci definitivno East Code...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 01:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
goxon je napisao:
u infokomu mi pokusalo podvaliti drugi monitor, u eastcodu su neozbiljni i kad vam kazu da ce zvati nikad ne nazovu.

radi neki srednjepolac? :lol: (izvini, morao sam)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 01:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Infocom je definitivno najbolji,a mediamarket sve polovna roba

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
goxon je napisao:
u infokomu mi pokusalo podvaliti drugi monitor, u eastcodu su neozbiljni i kad vam kazu da ce zvati nikad ne nazovu.

radi neki srednjepolac? :lol: (izvini, morao sam)

kad im nisam glave polomio. bilo prije godinu i po dana. vidim odlican monitor 22"(dvi+vga) Samsung 399KM. nemaju na stanju al moze se naruciti. stize za dva dana. narucim. zovu prekosutra. kaze stigao monitor, cijena je malo veca, al posto smo se dogovorili za 399 nek bude tako. ja stigao u infocom. izvadio pare. on tamo nesto kucka po kompu. kutija ispred mene na stolu. gledam onu oznaku na kutiji. ima dodatno slovo. skontam da to slovo znaci da nema DVI. imali su i taj model u ponudi(339KM). zamisli jos mi kao izlaze u susret jer je poskupio:s. ja fino svoje pare u dzep i pravac Eastcode. tu kupim LG za 400.
P.S. jel zna neko koliki je servisni rok za monitor? ovaj mi u kvaru a sad ce 45 dana. il je mozda rok 60?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 08:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Infocom... pogledam na sajtu, imaju grafičku kartu koja mi odgovara. Nazovem ih, imate li na stanju - ima. OK, eto mene za pola sata... ja tamo, izvinite, tu grafičku imamo na stanju u Bijeljini. ?!? Jesam li ja zvao BL iji Bijeljinu? Izvinjavamo se, dopremićemo je sutra ovamo, ostavite broj telefona i nazvaćemo vas kad stigne. Naravno, poziv nikad nije došao...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

provjerio covjek u bazi podataka :) bilo mu mrsko ustati do police :p ima tu kilomteraze:)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
<Enter_name> je napisao:
Infocom... pogledam na sajtu, imaju grafičku kartu koja mi odgovara. Nazovem ih, imate li na stanju - ima. OK, eto mene za pola sata... ja tamo, izvinite, tu grafičku imamo na stanju u Bijeljini. ?!? Jesam li ja zvao BL iji Bijeljinu? Izvinjavamo se, dopremićemo je sutra ovamo, ostavite broj telefona i nazvaćemo vas kad stigne. Naravno, poziv nikad nije došao...

eeehhhh cuj sad, pa pitao si imaju li je na stanju, nisi pitao imaju li je na stanju u BL :lol:

sto se tice glasanja, kao sto sam vec naglasio u temi sa istom tematikom, BL jednostavno vise nema dobro mjesto za kupovinu. svi su se iskvarili i nema nikakve naznake da ce se stanje popraviti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

+1 zato moj glas ne ide nikom:) kad bi mogao glasati protiv nekog bilo bi glasova:p

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
мени се нико не свиђа. цигани све, банда лоповска.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 18:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Ja imam osjećaj da sve te radnje drži jedna osoba ili dvije u dogovoru.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
<Enter_name> je napisao:

hahaha koji glupani da ne povjerujes

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
fali ti stavka ''ostali'' u glasanju

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 01:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012, 23:02
Od kog zla izabrati najmanje? :lol:

goxon je napisao:
. malo smo trziste, neke stvari je nemoguce naci kod nas...

@goxon, Ne bih se složio da je BL malo tržište. Mislim da je problem nizak standard u državi. Narod nema para, slaba je potražnja za skupljim hardverom pa ako ti treba bilo šta što odudara od nekog prosjeka valja se natezati sa prodavcima hardvera. Slaba primanja utiču i na motivaciju ljudi koji rade u prodaji hardvera. Većina ih je nezainteresovana, neki i neljubazni, nestručni... Razumijem, isto bih se ponašao u poziciji da mi neko traži informacije o grafičkoj kartici na primjer koja košta ko moje dvije plate. I sad ja njemu trebam da se raspitujem može li se nabaviti, i kada će stići i da budem ljubazan, a (što jednom reče jedan mi kolega koji baš radi sa hardverom) kući sam djetetu na zidu nacrtao koru 'ljeba pa nek' udara glavom u nju.

Kod većine prodavaca loše ažurirana stranica što je jedan od najvećih nedostataka, kod korisnika interneta to je u velikom broju prvi kontakt sa prodavcem. Lično kada vidim da je stranica totalno skarabudžena, bez dovoljno informacija, ne mili mi se ni kontaktirati prodavca. Primjer: http://infocom.ba/v3/index.php?option=c ... tikl=06594 Za miš od 85KM ne bi škodilo bar slika da ima, specifikacije i link do stranice proizvođača. I na kraju kad sve izguglaš o proizvodu, riješiš da ga kupiš, situacija: nema na stanju, a i ne možemo više da naručimo! Nije mi se to desilo konkretno za ovaj miš i Infocom, uzeo sam taj link samo za primjer. No imao sam par takvih situacija za druge komponente.

Sad ne bih nikoga da izdvajam ni po dobrom ni po lošem, jer ne kupujem često hardver pa ne mogu biti objektivan. Nekoliko neprijatnih situacija koje sam imao mogu biti i pojedinačni primjeri, pa ne bih da smaram time.

U globalu nezadovoljan sam ponudom u gradu, cijenama hardvera (ne samo u BL nego u cijeloj BiH u odnosu na HR i SR), nestručnošću i nezainteresovanošću osoblja (čast izuzecima).

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Ja bih se složio sa TodoR, istina je da usljed ekonomsko-finansijsko-novčane oskudice i frontalnog kokuzizma vlada mala potražnja za hardverom. Koliko ljudi bi cijelu svoju teško zarađenu platu potrošilo na fino izreklamiranu pločicu silicijuma?

Primjer:
-dobar dan, izvolite
-Core i7-2600, jedan komad
-hoćete li odmah, ili da zapakujemo?
-zapakujte, molim.

Evo da još malo komentarišem pojedine prodavnice:
Mediamarket - polovna roba, ova što nije polovan je dosta skuplja, ali boli ih kurac jer dosta ljudi kupuje kod njih zato što su na dobrom mjestu,
Biscom - prije par godina sam kupio gotovu konf. jer je to bilo najjeftinije u BL, ali sada ne znam kakvi su, vjerovatno skupi i loše opremljeni,
Infocom - mislim da su najjeftiniji i najopremljeniji, vjerovatno su najposjećeniji (uz Mediamarket) i imaju moj glas, eto,
Eastcode - nikad nisam bio, nisu na pristupačnom mjestu,
HGspot - kupio sam tamo nešto, možda su malo skuplji, ali su nekako ozbiljniji i opremljeniji...

Ukupni zaključak je da u suštini nijedna prodavnica ne zaslužuje posebne pohvale. Zato sam ja u BG kupio laptop i time uštedio možda preko 300-400 KM. I slušalice za iPod kakvih nema kod nas.

I još me zanima zašto je u Srbiji (odnosno Beogradu) toliko jeftinije nego kod nas? Imaju manji porez na IT opremu, 8%, u odnosu na naših 17%, ali su stvari uglavnom jeftinije 20% do čak preko 35%. Kako to?

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]