Momir je napisao:
Zamislite stignu na Zemlju alieni mnogo inteligentniji od nas. I kazu pogledajte ovu gamad i sve nas potamane
Ako imaš vremena pogledaj temu čiju sam adresu dao.
Na tom forumu dotični tetra već godinama veoma žučno piše o tome da alieni samo čekaju da naprave invaziju (valjda će to biti ove godine), da se za to uveliko i zna, da vlade za to znaju, da USA sarađuje sa alienima decenijama, da mnogi alieni (reptilska rasa) žive u ljudskom obliku i mnogi ih ima među političarima, da su Bler i Bush shapeshiftersi (metamorfi - mijenjaju oblik) kao Odo u "Deep Space 9", da veliki alienski brod čeka na drugoj strani mjeseca...itd...itd...
Dotičnog mnogi slušaju i vjeruju mu, valjda zato što je tu već godinama, što je mnogo pisao o tome i iznosio određene argumente. No on nije jedini koji o tome priča, on je već ranije, prošle godine, rekao da će se u narednom periodu o alienima u medijima sve više pričati, da je to samo pripremanje naroda na veliki BUM. Ja lično sam zaista u zadnje vrijeme primjetio povećanu zastupljenost pisanja o alienima, o saradnji USA vlade sa njima još od tamo 50-tih i 60-godina, o ustupanju američkih baza alienima, o tome da alieni otimaju ljude, ubijaju ih, uzimaju nešto iz tijela što njima treba za život itd. Sve ovo je u zadnje vrijeme provejavalo u medijima. Nedavno je na HRT-u bila njihova domaća emisija o UFO fenomenu u emisiji "Na granici znanosti".
Da ne bude zabune, ne promovišem dotičnog tetru, njegove tekstove ni ne čitam već samo ponekad bacim pogled. Ne uzimam za ozbiljno ono što piše, više je zanimljivo sa kojom sigurnošću on o tome godinama piše, što i drugi o tome pišu, što su se zaista počele dešavati neke stvari o kojima je pisao. Najbolje u svemu je što on tvrdi da će se neke krupne stvari na tom polju desiti još ove godine, dakle ne moramo dugo čekati da vidimo ima li išta od toga.