Joj kasno sam ovu temu vidio ali mi je bila zanimljiva. ne po tome sto neko tamo trazi definiciju, vec sto jedan ili dva covjeka ovdje na forumu cesto mijenjaju imena i postavljaju svoje tripove kao temeljne istine.
Tip po imenu sipak mi je stvarno simpatican, ai problem je sto u rijecima saha nece naci utjehu u ono sto trazi. Mislim da znam ko stoji iza njega, ali necu da preuranim sa reakcijom a i nije cilj otkrivati indentitet. Problem je sljedeci da ako za sebe misli da ima petlje zasto onda ne pise pod nickom koji vec dugo koristi?
kao i to ovo sto ovdje iznosi od iskrenosti ili pravog duhovnog stremljenja su ciste prepisane stvari u kojima se on izgubio, a to govorim po onom sto sam procitao.
isto tako ograniciti put na samoispitivanje i posmatranje kao jedino sto vodi probudjenju je dokaz da fanaticki zeli prigrabiti korist samo za ono sto on radi a ne i podrzati necije tudje stremljenje. Da je bio cilj egzistencije da posmtranje ili ti svjesnost bude jedina ne bi bilo drugih puteva.
Naravno ono sto je napisao, iako je cito citiranje iz knjige "Zivot je sada" od ucitelja iz Beograda je u pravu. Nemoguce je ispitivati sa utvrdjenim stavom.
Citiraj:
Velika je stvar sagledati duhovni rad kao frustraciju, to je ogroman napredak. Ali on ne dolazi od nekakvog nagovaranja, price, vec od direktnog vidjenja stvarnosti.
OK. Ali ako je to za tebe frustracija zasto mislis da je i za drugoga? Ono sto tebe ubija drugog moze da uzdigne. Suditi o duhovnosti sa svog licnog stanovista je sud budale. Nemoc da se nesto iskusi i samim tim osuda toga kao nesto sto je bezvrijedno jeste tipicna glupost umisljenih duhovnjaka. Ili ti, tebi razumljivo TRIP.
No, za mene bi muda bila, naravno od tebe sipak, da napokon kazes ti nesto, kao i da se otkrijes iza Sahovih ledja. Budi njegov ucenik ako vec jesi, a ako nisi postani, pa budi svoj i stani ispred drugih kao megalit ako znas ili kao ponizni ucenik ako ne znas.
Pozdrav