banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2012, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
bila jednom je napisao:
spijo je napisao:
Citiraj:
to je to.
Kao sto su svi Hrvati bile ustase a svi Bosnjaci balije.

Moje pitanje za tebe,da li sam i ja četnik.Tvoje lično mišljenje.

pa naravno da nisi.

Naravno da nisi, ti si genocidaš iz genocidne tvorevine republike šumske :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
old fashion men je napisao:
Naravno da nisi, ti si genocidaš iz genocidne tvorevine republike šumske :lol:

jesu genocidasi iz genocidne tvorevine republike sumske i ljudi iz jedinice "Mesa Selimovic"?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 20:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jasenovac,tema,ovo-ono?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
ezan1 je napisao:
Pa .. ako vec hoces nesto da ti napisem o Pavelicu i Jasenovcu - onda samo da na brzinu spomenem da sam ja nekada davno (u onom mom proslom zivotu) bio clan saveza komunista, pa onda malo i clan predsjednistva omladine Banjaluke, pa onda ucesnik mnogobrojnih omladinskih radnih akcija (diljem lijepe i nase i njihove i vase a Boga mi i crnogorske i slovenacke ....).
Ovo bi ti trebalo reci - sta bih ja mogao misliti o multikulturalnosti, o nacijama o religiji o fasizmu - o ustasama o cetnicima (o ovome bolje da se ne izjasnjavam - jer bi bilo jako vulgarno).....
U postovima na ovom forumu odgovaram (ili bolje reci komentarisem) na imbecilne postove tipa MI smo trebali NJIMA ... dozvoliti, zabraniti, ili bla bla bla .... a vrhunac bi bila "NECIJA" dozvola Muslimanima da se izjasnjavaju kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovijesti (sto je tako i bilo do '74).
Zuta traka i ostala *ranja.
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam ....

Fasizam i "NDH politiku" kritikujes potpuno istom idejom i nacinom provodjenja te ideje kao sto je taj kritikovani Pavelic radio.
Tvoj post sam i komentarisao pa znas i na sta sam reagovao.

Uostalom neko tamo naveo 1915 godinu i "pohlepu" srpskog vodjstva - a ne rece da je te iste 1915 rat u stvari bio izgubljen za Srbiju a srpska vojska protjerana zna se vec gdje i kako.
Zna se i kako je rat zavrsen, i naravno ko se pitao oko granica.
Sve se zna - samo sto vi mislite da uvijek znate malo vise i malo bolje nego drugi, naravno uz guslarske i bapske price, mozda nije ni cudo.

Eto tako ... kad vec pitas.

" onda samo da na brzinu spomenem da sam ja nekada davno (u onom mom proslom zivotu) bio clan saveza komunista"

opa stariji covjek po tvojim postovima sam zakljucio da se radi o nekom mladjem oko 15-16 godina zacudilo me da vidim da ovo pise odrasla osoba :-?

"Fasizam i "NDH politiku" kritikujes potpuno istom idejom i nacinom provodjenja te ideje kao sto je taj kritikovani Pavelic radio" -

totalna nebuloza gdje sam se to pozivao na Pavelicevu politiku pronadji post molim te o.0

" ne rece da je te iste 1915 rat u stvari bio izgubljen za Srbiju a srpska vojska protjerana zna se vec gdje i kako.
Zna se i kako je rat zavrsen, i naravno ko se pitao oko granica.

-sto se tice Srpske vojske slomila se pod pritiskom tadasnje sile austro-ugarske drzali su se koliko su mogli i dokle su mogli i onda su se strateski povukli do Grcke ti su ljudi junaci koji su se oduprli gigantu tog vremena malo POSTOVANJA kada pricas o njima ne bi bilo na odmet

Rat za Srbiju bi bio izgubljen da su kapitulirali svi saveznici nije Srbija sama ratovala pobogu nebulazni.

"Sve se zna - samo sto vi mislite da uvijek znate malo vise i malo bolje nego drugi, naravno uz guslarske i bapske price, mozda nije ni cudo."

Ovdje si vec pukao i poceo vrijedjati a ja na taj nivo necu silaziti !

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam

A mogla je 18' ta ista Srbija oslobađati Bosnu i tu istu Hrvatsku od Austrije, ustvari Srbija je 18' trebala satrati i Hrvatsku i Bosnu, satrati ih do temelja jer tu austrijsku vojsku koja je činila zločine nad Srbima su činili Hrvati i muslimani, znači nije vas trebalo oslobađati već okupirati i izvršiti odmazdu, ali ne brini se biti će ponovo neka druga osamnaesta, a tada Srbi sigurno neće biti budale da drugima prave državu i da vjeruju u nekakvo južnoslavensko bratstvo, tada će Srbi da jebu kevu za sve što je do tada bilo, čekali su Srbi 500 godina da sjebu turke pa su ih sjebali, sjebaćemo i vas kad tad ne sekiraj se.

Nikakvu crnu odmazdu sta bulaznis nikakve odmazde nisu potrebne ni nad jednim narodom sjeti se da Isus i crkva uce prastanju ne vracanju za ucinjeno :roll: (ako si vjernik naravno :D ja i nisam neki al mi se svidja ta ideja :D )

Bosna je tada bila nista vise od kolonije prvo kolonija Turaka i bila je straaaasno zaostala bez bolnica bez puteva struje skola Turci gradili samo Dzamije i mostove i vukli rude iz BiH znaci poturcena vukojebina

a onda dolazi Austro-Ugarska jeboteee civilizacijaa opismenjavaju drustvo dolaze moderni putevi zeljeznica skole fakulteti itd itd znaci Bosna dobija polako odlike zapadnog svijeta i polako pocinje koracati ka zapadu i prosperitetu

poslije 1918 Bosna je trebala potpasti po mom misljenju kao kolonija tj dio drzave Kraljevine Srbije i trebalo se nastaviti tamo gdje je Austo-Ugarska stala nastaviti sa civilizovanjem i prozapadnjivanjem stanovnista koje je bilo zatucano 500 godina pod zaostalim Turcima

doduse nikad se taj Turski primitivizam nije potpuno iskorjenio i danas je prisutan

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bila jednom je napisao:
_зока je napisao:
Šta je sa Srbima ateistima? Budistima? Jehovinim svjedocima? Hare krišna Srbima? I šta je sa tim Srbima koji ne žive u Srbiji?

Srbi ateisti i ostali "mogu" se regionalno izjasnjavati...Znaci Srbin iz BiH je Srbin pravoslavac, dok "Srbin" iz BiH koji nije pravoslavac je Bosanac ili Hercegovac ili ako ima pasos Srbije Srbijanac.

Ne brukaj se ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Igor Vujcic je napisao:
Ne brukaj se ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Igore napisi svoje misljenje i obrukaj me umjesto da stavljas smajlice.
Znam da su lijepi ali ono, nije zgoreg jos ponesto i napisati pogotovo neke cinjenice argumente...

Citiraj:
doduse nikad se taj Turski primitivizam nije potpuno iskorjenio i danas je prisutan

Vidis SPC tvrdi da je najveca turska zaostavstina to poistvjecivanje vjere i naroda.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ti čiko kratko objasni:
Srpstvo i biti Srbin je antropološka činjenica, dok je bosanstvo i biti bosanac administrativna stvar poput biti hercegovac, posavac ili slavonac. znači Srbi mogu biti rođeni i u hrvatskoj, Bosni, Makedonij, Njemačkoj... uvijek su Srbi baš kao i Njemac ili Italijan gdje god su rođeni i koje god vjere bili oni su to što su, npr jedan Kinez ako pređe na islam on je i dalje Kinez isto tako i Njemac, jednako kao i ja nisam pravoslavne vjere ali sam Srbin i svi preci su mi Srbi jer su iz toga plemena potekli.

Srbija se zove po narodu, a ne narod po Srbij kao što je slučaj u Bosni ili Makedonij, znači Bosanci, Bošnjaci nazovi ih kako hoćeš nisu narod jednako kao što nisu ni Makedonci, tzv Amerikanci ili australijanci, brazilci... jednako tako ne postoje ni jezici poput australijskog, američkog, brazilskog... jednako tako ne postoji ni bosanski ni makedonski jezik.
Je li ti sada jasnije zašto vi Bosanci-Bošnjaci-Muslimani-muslimani niste i nikada nećete biti narod niti postoji bosanski jezik?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Je li ti sada jasnije zašto vi Bosanci-Bošnjaci-Muslimani-muslimani niste i nikada nećete biti narod niti postoji bosanski jezik?

Ма биће народ, на крају баладе, некад, само прво да се договоре како се зову. :) Али за језик, еј па то је само показатељ о каквом комплексу ниже вриједности се ради. Као да народ не може да постоји без свог језика... :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da ti čiko kratko objasni:
Srpstvo i biti Srbin je antropološka činjenica, dok je bosanstvo i biti bosanac administrativna stvar poput biti hercegovac, posavac ili slavonac. znači Srbi mogu biti rođeni i u hrvatskoj, Bosni, Makedonij, Njemačkoj... uvijek su Srbi baš kao i Njemac ili Italijan gdje god su rođeni i koje god vjere bili oni su to što su, npr jedan Kinez ako pređe na islam on je i dalje Kinez isto tako i Njemac, jednako kao i ja nisam pravoslavne vjere ali sam Srbin i svi preci su mi Srbi jer su iz toga plemena potekli.
Srbija se zove po narodu, a ne narod po Srbij kao što je slučaj u Bosni ili Makedonij, znači Bosanci, Bošnjaci nazovi ih kako hoćeš nisu narod jednako kao što nisu ni Makedonci, tzv Amerikanci ili australijanci, brazilci... jednako tako ne postoje ni jezici poput australijskog, američkog, brazilskog... jednako tako ne postoji ni bosanski ni makedonski jezik.

Prvo ja sam rekao danas se to tako gleda, mislio sam na praksu i objasnio sam to. Znaci za vecinu ljudi vazi vjera=narod, to sto ti znas vise nego ostali i razumijes razliku je dobro za tebe, ali ne znaci da je to tako u praksi.

Inace lijepo si objasnio i vjerovao ili ne slazem se sa tobom, ali...
Ti ne mozes nikome odredjivati koja je jaca pripadnost, narodu ili naciji. U prevodi uvijek postoji izbor.
Druga stvar, citava postaje jos komplikovanija ako naziv drzave potice od naziva naroda. Tu si naveo dobre pirmjere, Srbija kao zemlja koja je dobila naziv po narodu i Ameriku koja je dobila naziv po teritoriji. Svi Amerikanci kazu da su Amerikanci, jer svi osjecaju pripadnost americkoj naciji, a ne njihovom entickom porijeklu. Ne kaze Irac iz Amerike da je Irac vec da je Amerikanac.

Podebjano, tvrdis u prevodu da se narodnost tj. etnicko porijeklo stice rodjenjem i to je u redu, ali nacionalnost se izjavljuje. Znaci ti tvrdis to sto tvrdis, ali ti ljudi koji su Srbi po rodjenju tj. etnickom porijeklu se nacionalno izjavljuju kao Hrvati, Bosnjaci, Njemci, Amerikanci...
Npr. Po tvome misljenju su luzicki Srbi Srbi, ali zapravo oni su Njemci, jer je njima pripadnost naciji jaca od etnickog porijekla.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Podebjano, tvrdis u prevodu da se narodnost tj. etnicko porijeklo stice rodjenjem i to je u redu, ali nacionalnost se izjavljuje. Znaci ti tvrdis to sto tvrdis, ali ti ljudi koji su Srbi po rodjenju tj. etnickom porijeklu se nacionalno izjavljuju kao Hrvati, Bosnjaci, Njemci, Amerikanci...
Npr. Po tvome misljenju su luzicki Srbi Srbi, ali zapravo oni su Njemci, jer je njima pripadnost naciji jaca od etnickog porijekla.

Donekle si u pravu to sada je druga stvar Amerikanac Srpskog porijekla Njemac Srpskog porijekla to je naziv za one Srbe koji su rodjeni ne naselili se nego rodjeni u toj drzavi ali oni po zakonu imaju pravo da se izjasne ili kao Srbi ili kao nezz Njemci Austrijanci Talijani to je vec licna stvar i u to se ne ulazi ali ovdje na Balkanu je drugacija filozofija gledanja na to kod svih naroda Balkana

nisu narodi na balkanu nikad prihvatili taj zapadnjacki model mislim da nikada i necemo po njima bilo bi Srba Hrvatskog porijekla Hrvata Srpskog porijekla Crnogoraca Slovenskog porijekla itd itd

Narodi na Balkanu imaju drugaciju filozofiju i drugaciji pogled na nacionalnu pripadnost i netreba to mjesati sa zapadnim nacinom razmisljanja u nas je Hrvat i u Bosni i u Srbiji i u Makedoniji ili vec gdje isto i sa svim drugim narodima

reci Sandzaklijama da su Srbi Bosnjackog/muslimanskog porijekla pa to bi trubilo medju muslimanima u 16 odma bi bilo zadiru nam u naciju u vjeru u ovo u ono razumijes i odma bi bilo 100 fetvi iz IZ isto i sa bilo kojim drugim narodom

A Bosna je drzava 3 naroda i za mene nacija Bosanac nepostoji mi jesmo svi Bosanci tu nema sta i ja se tim ponosim da se razumijemo ja sam Bosanac ali Srbin postoje Bosanci Hrvati Bosanski muslimani itd itd

kao u Vojvodini npr svi su Vojvodzani ali sad po naciji Srbi Madjari Hrvati itd itd

i da bude ti jasno ja volim Bosnu kao zemlju i za nju i zivot dati tu nema sta ali nevolim DRZAVU koja se nalazi trenutno na mojoj Bosni ova drzava je nakaradna tvorevina koja ce se jednom raspasti i nestati nestale su mnoge gluposti tipa NDH nestace i ovo zlo zvano Dejtonska BiH

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Igor Vujcic je napisao:

A Bosna je drzava 3 naroda i za mene nacija Bosanac nepostoji mi jesmo svi Bosanci tu nema sta i ja se tim ponosim da se razumijemo ja sam Bosanac ali Srbin postoje Bosanci Hrvati Bosanski muslimani itd itd

:confused2:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Igore, moj ti je savjet, a i zamolba, nemoj više objašnjavati svega ti :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Igore, moj ti je savjet, a i zamolba, nemoj više objašnjavati svega ti

Pa u pravu je,evo ja sam srbin eskim.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Igore, moj ti je savjet, a i zamolba, nemoj više objašnjavati svega ti :lol:

:-k ne shvatam sta je pisac htio da kaze?

Evo nesto vezano i za temu

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/z ... 15924.html

- Mise za Pavelića su uvreda za sjećanje na njegove brojne žrtve i izrugivanje posljedica stravičnih ustaških zločina - rekao je Zuroff

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Igor Vujcic je napisao:

Donekle si u pravu to sada je druga stvar Amerikanac Srpskog porijekla Njemac Srpskog porijekla to je naziv za one Srbe koji su rodjeni ne naselili se nego rodjeni u toj drzavi ali oni po zakonu imaju pravo da se izjasne ili kao Srbi ili kao nezz Njemci Austrijanci Talijani to je vec licna stvar i u to se ne ulazi ali ovdje na Balkanu je drugacija filozofija gledanja na to kod svih naroda Balkana

nisu narodi na balkanu nikad prihvatili taj zapadnjacki model mislim da nikada i necemo po njima bilo bi Srba Hrvatskog porijekla Hrvata Srpskog porijekla Crnogoraca Slovenskog porijekla itd itd

Narodi na Balkanu imaju drugaciju filozofiju i drugaciji pogled na nacionalnu pripadnost i netreba to mjesati sa zapadnim nacinom razmisljanja u nas je Hrvat i u Bosni i u Srbiji i u Makedoniji ili vec gdje isto i sa svim drugim narodima

reci Sandzaklijama da su Srbi Bosnjackog/muslimanskog porijekla pa to bi trubilo medju muslimanima u 16 odma bi bilo zadiru nam u naciju u vjeru u ovo u ono razumijes i odma bi bilo 100 fetvi iz IZ isto i sa bilo kojim drugim narodom

kao u Vojvodini npr svi su Vojvodzani ali sad po naciji Srbi Madjari Hrvati itd itd

i da bude ti jasno ja volim Bosnu kao zemlju i za nju i zivot dati tu nema sta ali nevolim DRZAVU koja se nalazi trenutno na mojoj Bosni ova drzava je nakaradna tvorevina koja ce se jednom raspasti i nestati nestale su mnoge gluposti tipa NDH nestace i ovo zlo zvano Dejtonska BiH

Igore ti si sam sebe zbunio. Nista tebi nije jasno, ali necu ti napisati ne brukaj se kao ti meni.
Idemo redom,
prva generacija preseli (naseli) se u Dijasporu, potomci se u vecini slucajeva radjaju u dijaspori. Znaci konkretno radi rata imali smo veoke seobe ljudi u dijasporu koji su rodjeni ovdje, ali vec sada potomci tih ljudi su rodjeni tamo, i njihove potomci ce biti rodjeni tamo itd. Tako da odvajanje ovih ljudi ne ide...

Ova vecina teksta ti je objasnjenja u mom postu gore, samo da se osvrnem jos na podebljano.

To ti tipican primjer poistovjecivanje vjere i naroda, ono o cemu sam ja pisao kada ste me napali. Znaci Muslimani u Sandzaku su etnicki Srbi koji su prihvatili Islam, i imali su ili imaju srpski pasos tj. zive u Srbiji. Ali isto tako imaju i BiH pasos, i njima je vaznija nacija od etnickog porijekla.
Sa druge strane danas postoji bosnjacki narod htjeli neki priznati ili ne i oni se smatraju Bosnjacima ali tu cemo vec uci opet u diskusiju bosnjackog naroda zato je bolje da se drzimo ove gornje definicije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
bila jednom je napisao:
_зока je napisao:
Šta je sa Srbima ateistima? Budistima? Jehovinim svjedocima? Hare krišna Srbima? I šta je sa tim Srbima koji ne žive u Srbiji?

Srbi ateisti i ostali "mogu" se regionalno izjasnjavati...Znaci Srbin iz BiH je Srbin pravoslavac, dok "Srbin" iz BiH koji nije pravoslavac je Bosanac ili Hercegovac ili ako ima pasos Srbije Srbijanac.

Mogu li ja konačno znati ko utvrđuje ko se kako može izjašnjavati! Baš me zanima! S kojim pravom se nekome određuje kako će se izjašnjavati? Evo recimo ja sam Srbin, ateista a opredjeljenje Hercegovac je regionalne prirode a ne etničke jer takva etnička pripadnost nije nikada postojala.

Vezano za Srbijance! Srbijanac je Srbin iz jednog dijela Šumadije. Srbi u Srbiji su samo Srbi ne nikakvi Srbijanci. Srbijanac je pojam regionalnog opredjeljenja u Srbiji.
Srbi u regionu imaju prefiks koji određuje i teritoriju s koje dolaze. Tako ja sebe vidim kao hercegovačkog Srbina. Pojam srbijanac je izmislila Austro-Ugarska da bi razlikovala Srbe južno od Save i Dunava i Srbe u današnjoj Vojvodini. Možda ne znate postojao je i termin Hrvaćanin koji je označavao sve stanovnike Hrvatske bez obzira na vjersku pripadnost koji je naprasno ukinut i niko se u Hrvatskoj ne trudi da ga ponovo uvede ali zato rado pominju "Srbijance". Doduše ni u Srbiji se ne koristi termin Srbijanac nego ga koriste okolni narodi da imenuju Srbe u Srbiji i vjerujte Srbima u Srbiji to zaista smeta.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 16:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bosanci i Hercegovci....to su odvojene nacije?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
_зока je napisao:
Bosanci i Hercegovci....to su odvojene nacije?

zaboravio si krajisnike. sram te bilo !!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo se jedan covjek oglasio o Jasenovcu i misi odrzanoj za Pavelica samo jedan zar cemo dopustiti ovakvo blacenje i zar smo zaboravili zlocine iz drugog svjetskog rata niko nije pisao predsjedniku Hrvatske premijeru ili bilo kome katolickoj crkvi npr ovo je nacionalna sramota i ovo cutanje ide nama na obraz zar cemo dopustiti ovakvo nesto da prodje nekaznjeno u Hrvatskoj niko nije digao glas u Hrvatskoj sto me i ne cudi po Hrvatskim portalima cak i opravdavaju misu a mi sutimo

i to je zalosno....:( jako zalosno :(

Zar smo zaboravili nase dede bake rodjake i sve druge koji su ubijani u ime nacizma i fasizma sad se nasi mrtvi prevrcu u grobu zbog nase sutnje a onaj ko suti i nekaze nista taj i opravdava jel mi Srbi opravdavamo ovako nesto jel opravdavamo zlocine nacizma i fasizma

Gdje nam je obraz da presutimo ovako nesto i sta nam je sveto ako ne nasi preci koji su pali ili u borbi ili ubijani ili umirali u logorima :(

Mene je licno vise pogodila bas ta nasa sutnja puunoo vise od njihovog velicanja trebamo se zapitati zasto niko nije digao glas?Da li smo vec tako brzo zaboravili ili odustali od odbrane obraza i casti nasih predaka ? :(

USTASE IH UBISE TADA MI IH UBIJAMO PO DRUGI PUT NE DIZUCI GLAS PROTIV LAZI O JASENOVCU I PAVELICU

Mi zivi moramo dici glas u ime mrtvih jer mrtvi se nemogu braniti to su ostavili nama u imanet a mi smo bijedno ih izdali sutnjom i presutom te mise zlocincu Pavelicu :(

SRBI JESMO LI ZABORAVILI SRBI JESMO LI OPRAVDALI SRBI JEL OVO SRAMOTA

SRBI KAKVA NAM JE BUDUCNOST KAD SE OVAKO PONASAMO PREMA PROSLOSTI

MORALI SMO DICI GLAS RECI ISTINU A MI PRESUTISMO OVU SRAMOTU OVU MISU ONA ZLODJELA JEDNOG FASISTE MI PRESUTISMO

Ja se pitam hoce li nas unuci precutiti ako dodje sitacija ako sutra poginem hoce li moj sin moj unuk moj praunuk govoriti u moje ime ili ce kukavicki presutiti i neodgovoriti i ubiti me po drugi put :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]