banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 19:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
Maranatha (vrsni poznavalac kuranskog ucenja za vas prevodi)
Citiraj:
Преведено: Убијај и кољи колико ти воља, само пази да не убијеш неког мухамеданца

Ocigledno je po ovome sto LEGENDARNI Maranata, vrijedni citac kurana, vedskih i svih drugih nepravoslavnih spisa, iznosi da su sve vjerske organizacije kao i politicke partije i nacionalne grupe hoce Maranatha da kaze da su svi oni potajno citali kuran i primjenjivali ovo kao jedinstveno i fundamentalno pravilo opstanka i sirenja barem ako se malo osvrne svi imaju manje ili vise takvih poteza u istoriji i danas.

Dakle stav Maranatha je jasan iako on stvarno puno cita literaturu koja je dosta opasna i rizicna za citati i ocigledno pocinje izvlaciti zakljucke ili da kazemo sabirati 2 i 2 sto se nikako ne uklapa u dogmu starih bratskih ili bilo kojih dogmatskih religija iako je snaga dogme nekad vatreno (na lomaci) jaka dosta omlohavila moglo bi se desiti da neki fanaticni ili zadrti dogmaticni pripadnik neke velike jedine istinske religije pokrene svoje nezadovoljsto i bjes sto nikako nije dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2004, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Поткрала ми се мала грешчица... заборавио сам да напоменем да је цитат из мени "омиљене" Букари колекције хадиса... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 02:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Esselamu alejkum braco i sestre u Islamu!

Pozdrav ostalim vjernicima i "Sretan Bozic"

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Hvala Allahu koji mi podari ono sto sam iskreno od Njega zatrazila :)
Braco i sestre,ja cu s vremena na vrjeme dolaziti da vas posjetim i toplo pozdravim.Poseban pozdrav mojoj braci Aharonu i Vaderu.Ostanite takvi kakvi ste i izgradjujte se,i ne slusajte nevjernike i njihove vojske,slabi su oni :) ......slabi :-?
Ne mogu se vise tako dugo zadrzavati pored PC-a jer zraci i jer je nezdravo :)
Zelim samo da podjelim radosnu vjest,da cu za 8 mjeseci postati (Allahovom voljom) majka.Moje dijete (Inshallah) ce biti upuceno u islam,a nece mu ni dostup do ostalih religija biti zabranjen,tako da samo moze da izabere i razmisli,upozna sve,a ne poput naseg jadnoga Marana :( da mu se Allah smiluje!

Pozdrav i sellam,do nekog iduceg puta :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 09:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Dženita želim ti svako dobro i zaštitu tebi i tvom domu!
Biće mi drago da vidim da si nas posjetila kada ti bude volja, a već si dala pozitivan doprinos i ovoj temi i forumu uopšte. Živjela :D
Ne boj se za nas, jer dolazi vrijeme jačanja iskrenih, a preispitivanja i kažnjavanja oholih i uzvišenih.
I dolazi vrijeme udruživanja svih onih koji istinski vjeruju i svoju vjeru žive (ili se bar trude), sa svih strana. Jer oni se nikada i nisu stvarno razlikovali. A silnici svih vrsta iskusiće sami svoju sopstvenu silu i to dvostruko.

Maran Ata-ove interpretacije mnogo govore o njemu samom, a vrlo malo o onima koje želi da ocrni.
A pouzdanost mnogih predaja o Muhamedu je jednaka mnogim predajama o Isusu, apostolima i prvim hrišćanima, dakle mnogo zavisi od duhovnog stanja onih koji su predaju prenosili, a to je često bila vrlo slaba tačka.
A kada se nađe još ovakav interpreta, onda spasavaj se ko može!
Zato im je najbolje mjerilo Sveto Pismo odnosno Kuran.
Ali da bi se Svetim Spisima moglo išta mjeriti, treba ih dobro poznavati, a opet za to ih treba mnogo čitati, čitati i čitati. Moleći se Bogu za objašnjenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakav je Muhamed bio "bozji" poslanik govori cinjenica da je ozenio 6 godina staru devojcicu, i cekao tri godine pre nego je poceo da "konzumira" taj brak !!! [Bukari 7:64] Svaka cast na "strpljenju". Njeno ime je bilo Ajsa. Pedofil.

Мухамеданци, који се иначе куну у ту збирку хадиса, за овај тврде како је "непоуздан". Као дечија игра - "волем те... не волем те..."

Смејурија, зар не ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Dragi prijatelji, pozdrav svima!

Iako vec duze ne ucestvujem u temama, pratim ih koliko god mogu i veoma mi je drago kad procitam kako izmedju ljudi moze da postoji i kako postoji duh zajednistva i razumijevanja, premda su prisutni i odredjeni razliciti pogledi na duhovnost.
Iz tog razloga želim vam samo napomenuti da sam svojevremeno sa Maran Atom, vodio vrlo "prijatne" :lol: razgovore, nakon čega mi je npr. pripisao kako sam popljuvao sve pravoslavno. Kad sam dotičnog dečka pozvao da javno pred svima na ovom forumu iznese barem jedan jedini dokaz u prilog svojoj tvrdnji isti je vrdao i vrijeđao. Zato sam mu otvorio posebnu temu koja se zove "Molim za mišljenje učesnike ovog foruma" u kojoj sam ga pozvao da malo pojasni svoj stav, što ovaj opet nije učinio iz prostog razloga jer je lagao. I kako da dokaže nešto što nije istina?
Nakon toga i svega što je poslije uslijedilo jasno sam uvidio da naš prijatelj Maki ("Maran Ata") ima ozbiljnih problema u procjeni odredjenih stvari, a u njegovo poznavanje Svetog Pisma, a pogotovo ostalih svetih i duhovnih spisa uvjerio sam se nebrojeno puta. Male ilustracije radi Maki u jednom svom postu navodi kako Hrist na krstu razbojniku govori: "Sutra ćeš biti sa mnom u raju...", citat koji nigdje nije zapisan.
Ima li potrebe komentarisati njegovo vrsno "poznavanje i tumačenje Kurana"?
I još jedna informacija. Kad sam o tim stvarima razgovarao sa jednim pravoslavnim sveštenikom on mi je rekao da je takvih ljudi najbolje se klonuti.
Eto.
Još jednom, pozdrav svima, a naročito Aharonu i Vaderu!
Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Рекло би се да си ти задужен да јуриш мене по овом форуму... :lol: :lol:

Само ми реци, који си од ликова, само под другим именом: Ахарон или Вадер ? 8)

Лићно мислим да си Ахарон, а биће интересантно прочитати да ли сам био у праву. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 21:08 
Majstor
Majstor

Opet svojim pretpostavkama govoriš najviše o sebi samom.
Očito si ti taj koji u slučaju "potrebe" ne bi prezao od takvih trikova koje drugima pripisuješ.
Oni kojima je važnije šta Bog misli i vidi nego ljudi, niti ne pomišljaju na takve igre.
Sam sebe najbolje razobličavaš, kao i uvijek.
A to što si i pomislio da bismo Života i ja mogli biti ista osoba ti si osjetio da smo mi u stom duhu, i baš ti hvala što si to potvrdio.

Ajša je imala najmanje 15 godina kada se udala za Muhammeda i to znam iz mnogo pouzdanijeg izvora nego što je ljudska predaja. Uostalom, bila je čuvena kao ljepotica i prije udaje, a to "šestogodišnje djevojčice" van svake sumnje nisu.
Njen slučaj je veoma sličan slučaju Abišage Davidove.

Ljudske predaje su samo ljudske predaje, ali sveti Spisi su pravo mjerilo, a još bolje je Duh Sveti koji ljude poučava. (Samozvano) hrišćanstvo je prepuno sumnjivih predaja, koje se uzimaju zdravo za gotovo. Ali apostol Pavle lijepo upućuje:"sve prouči, dobro zadrži!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 23:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa šta je Maki majstore, ti mene zaboravio pa sad misliš da te cijeli INTERPOL juri na ovom forumu?

Nego reci ti ko te to juri, možda taj Jure i nije tako zeznut čova, možda se s njim da nešto i dogovoriti... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ajša je imala najmanje 15 godina kada se udala za Muhammeda i to znam iz mnogo pouzdanijeg izvora nego što je ljudska predaja

Ма наравно... "реинкарнисани" пајац је то вероватно сазнао од самог гуруа секте - Петра, који се вероватно издаје да је сама "реинкарнација" Исуса Христа. А то што је ето... неким сличајем САМО тај хадис из целе збирке Букари (која је иначе заједно са збирком Сахих Муслим по ауторитету одмах иза Курана) "НЕПОУЗДАН", и то што је та ПРЕВАРА очигледна и малој деци, то нема везе за поклонике демонског посланика - Мухамеда, иначе ПЕДОФИЛА, ЕПИЛЕПТИЧАРА и ПЉАЧКАША КАРАВАНА. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 20:22 
Majstor
Majstor

Gubiš živce.
Ono što pokušavam da kažem je da znajući Muhammeda znam da nije moguće da je on rekao ono što pokušavaš da mu poturiš, osim u posebnom kontekstu (za koji ti u njegovom slučaju ne želišda znaš), a da je i te kako moguće da ga mnogi njegovi navodni sljedbenici nisu razumjeli kako treba i da su njihovo razumijevanja i predaje ponekad veoma nepouzdane.
Hrišćanstvo je prepuno takođe veoma problematičnih predaja, problematičnih u smislu da su oni koji su ih prenosili često vrlo malo razumjeli događaj ili izjavu koju su drugima prenijeli, jer su bili ograničeni sopstvenim predrasudama i duhovnim nivoom, a lošim prenošenjem su nanijeli štetu onima potonjima. Zato i te predaje treba preispitivati onim što je pouzdano, Svetim Pismom, i Duhom Božijim koji je uvijek na raspolaganju onima koji ga pitaju i traže.
U slučaju neslaganja predaje i Kurana, autoritet je Kuran.
U slučaju neslaganja predaje sa Svetim Pismom, autoritet je Sveto Pismo.
Ali uvijek postoji i pitanje da li smo mi uopšte razumjeli i predaju i Pismo.
Onaj ko je duhovno pošten ne juri da sudi prije nego što to ispita.
A smutljivac sebi svašta dopušta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Реинкарнисани"...

Citiraj:
Gubiš živce.

Добра ти та кристална кугла. :lol:

Citiraj:
Ono što pokušavam da kažem je da znajući Muhammeda znam da nije moguće da je on rekao

Ко је тврдио да је Мухамед било шта причао у поменутом хадису ? Пошто си у области тотални незналица, не би било лоше да мало проучиш шта су заправо хадиси. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maki je malo nervozan... 8)

Jevanđelje kaže:..."I reče mu Isus: Zaista ti kažem, danas ćeš biti sa mnom u raju." Luk. 23,43

Maran Ata kaže:..."Zaista ti kažem, sutra ćeš biti sa mnom u raju..." :oops:

Pravoslavna Crkva objedini i ustanovi kanon Svevtog Pisma u kojoj se nalazi i Otkrivenje Jovanovo, Maran Ata kao vrsni učenjak osporava istinitost i vjerodostojnost Otkrivenja.

Pravoslavna Crkva kanonizuje vladiku Nikolaja, Maran Ata na forumu podržava svog pajtaša tzv. Hrišćanina, tj. ...pravdu, koji ispljuva ovog duhovnog čovjeka.

Božija zapovijed kaže: NE SVJEDOČI LAŽNO NA BLIŽNJEGA SVOG,
Maran Ata laže naširoko i nadugačko i to ničim ne potkrepljuje.

Sveto pismo veli: LJUBI BLIŽNJEG SVOG!,
Maran Ata podijeli mnogima zvučne titule...reinkarnisani pajac, budaletine iz Banja Luke, sljedbenici gurua, poturčeni Srbine, poturkinjo... :oops:

Pa kako nakon svega da ne bude istinito sve što nam Maran Ata servira u svojim copy-paste postovima? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 04:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Maran Ata kaže:..."Zaista ti kažem, sutra ćeš biti sa mnom u raju..."

Гнусна лаж. :roll:

ПС: Ниси нам открио који си: Ахарон или Вадер ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citat gdje Maran Ata navodi riječi iz Evanđelja: ..."sutra ćeš biti sa mnom u raju...", nalazio se na temi Otkrivenje Jovanovo istina Božija ili nešto drugo. Pokušao sam naći tu temu i htio kopirati taj dio posta u kojem Maran ata učesniku foruma pod nickom frosen navodi taj stavak ovako kako sam napisao.
Nisam našao tu temu, zato pitam Moderatora, postoji li mogućnost da se do tog teksta dođe. ?
Koliko se sjećam on se nalazio na drugoj ili trećoj stranici pomenute teme.

Čak i da se ne nađe, Makijevo poznavanje materije je vrlo dobro poznato... :roll:

Što se tiče ovog drugog... Jesam li ja Vader ili Aharon? :oops:

Da me Bog sačuva od toga da se predstavljam kao neko drugi. Ako se ti Maki time koristiš nemoj misliti da i drugi to rade.

Uostalom, pitaj kristalnu kuglu koju spominješ, je li ovo istina ili ne. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Uspio sam pronaci i temu i citat koji sam pominjao, ali se on nalazi ne na temi Otkrivenje Jovanovo, vec na temi Postuje li SPC Sveto Pismo i Bozije zakone, i to na stranicama 4 i 5.

Maki,
evo ti odgovora na tvoju "гнусну лаž":

На распећу Господњем, беху још два лопова, један са леве, а други са десне стране. Онај са десне стране се покајао пред саму смрт, и Господ му рече "сутра ћеш самном бити у Рају".

Poslano 10.06.2003. u 14,54h.

Zatim slijedi moje pitanje:

Maran Ata je napisao/la:
Онај са десне стране се покајао пред саму смрт, и Господ му рече "сутра ћеш самном бити у Рају

Zna li neko gdje ovo pise?
Ja nadjoh sljedece:
I rece mu Isus: Zaista ti kazem, danas ces biti sa mnom u raju.
Luk. 23,43

Pa onda slijedi Makijev komentar:

Мислиш ли да су људи безгрешни ?
У сваком случају, хвала на исправци.

I odgovor:

Nema na cemu.
Ne radi se o nikakvoj bezgresnosti, vec o poznavanju ili nepoznavanju necega, a ovakve izjave jasno ukazuju na teoloski nivo nekoga ko govori o ..."smirenosti, krotosti, odbacivanju egoizma, ljubavi..." i mnogim hriscanskim vrlinama, a sam laze, vrijedja, ruga se i izdaje se za ono sto ne proizvodi u dijelo. Barem na ovom forumu.

Je l` i ovo gnusna laž? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Очекујеш да се спустим на твој пљувачки ниво ? :roll:

Само ти настави синко... доказао си да си шампион у пљувању и то одавно. :wink:

ПС: Сећаш се како си лупао о значењу мог надимка - Маран Ата ? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A u čemu se sastoji to moje pljuvanje? :-?

Ti se odjednom sjeti da ja nisam ni Vader ni Aharon, a pokušao si kao nesjećanjem i nerazumijevanjem o kome se radi?

O kakvom lupetanju tvog imena govoriš? Tebi ni danas nije najjasnije šta ti ime znači...ili jeste? Ili tako kažu enciklopedije?

Je l za tebe pljuvanje kad neko iznese istinu? :oops:

Dede da te čujemo... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 01:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Sestro Dzenita, neka Ti dragi Allah podari zdravu bebu koja ce biti na ponos svojih roditelja.

Gospodi: Aharonu,Vaderu i Zivoti sve najbolkje u zivotu. Kako je samo lijepo biti obrazovan i realan covjek. Kada Vi govorite-pisete, onda to ima posebnu tezinu. Zato mogu reci samo hvala Vam gospodo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Из мени омиљење збирке хадиса - Букари:

"Muhamed im je naredio da prate njegove kamile i piju njihovu mokracu i mleko..." (7:590)

Питање за мухамеданце: Пијете ли и ви камињу мокраћу и млеко, пошто је то гуру ваше секте - Мухамед тако наредио ? Или ипак не ? Ако не пијете, није ли то сеективан приступ учењима вашег гуруа ? Како то ако је оно што је он говорио - "порука од бога" ? 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]