banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Jul 2025, 22:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Alipasha30 je napisao:
Simpatizer je napisao:
Schlager je napisao:
polako s te puske,rodjo :D

Cim neko od ove balavurdije spomene pusku znas da bi "branio" iz Minhena. :D

Nisam ti ja iz te kategorije!!
Ja sam sazrio preko noći, zasut granatama.

Imao si sreće da sazriš,djeca iz Dobrovoljačke nisu bila te sreće.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
old fashion men je napisao:
Jugoslavija je napisao:
dalje su tu oko nas i cekaju svoj trenutak.

Naravno da smo tu, svakim danom sve nas je više i više, svakim danom sve smo jači i jači!

Potpis! ;)
I ako treba će se vaćamo, pa i za te puške ako dođe stani pani. 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Alipasha30 je napisao:
Ja kao Bošnjak sam za mir i suživot sa svim svojim komšijama. I većina Bošnjaka razmišlja tako.
Samo, ne očekuj od mene da kažem kako je genocid u Srebrenici izmišljotina i kako je Srbija 90-ih bacala čokolade po Sarajevu, Bihaću, Goraždu itd!
Svi bh narodi ali i svi susjedi koji su nastali raspadom bivše YU mogu i moraju živjeti dalje uvažavajući jedni druge te poštujući teritorijalne integritete država i njihovih granica.

Svakako da te ciljeve kvare ljudi poput zoke koji se deklarišu kao ko fol ljevičari a u stvari su klasični desničari.

Odlicno razmisljanje, svidja mi se.... To je tako jednostavno, tako razmislja 90% srba, ostali su ili ludi ili glupi a poneki samo malo zaludjeni :wink: ... E sad, vi kao narod koji je najvise pretrpio u proteklom ratu na teritoriji sadasnje BIH trebali bi da priznate i pomirite se sa cinjenicama o muslimanskim zlocinima na teritoriji Srebrenice, Vozuce, Ozrena itd. i samim tim stvorite prostora ostalim narodina da i oni priznaju svoje zlocine sto je u sustini i uradjeno od strane tadasnjeg predsjednika RSa Dragana Cavica. E sad, umjesto da je taj potez naisao na pozitivnu reakciju i povukao lavinu priznanje zlocina sa vese strane dosli smo do toga da se zeli ukinuti RS, e tu je otislo sve u kurac...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Alipasha30 je napisao:
a kao Bošnjak sam za mir i suživot sa svim svojim komšijama. I većina Bošnjaka razmišlja tako.
:lol:
I onda ovo:
Alipasha30 je napisao:
Svakako da te ciljeve kvare ljudi poput zoke koji se deklarišu kao ko fol ljevičari a u stvari su klasični desničari.

To je ono o čemu pričam, ovim multietnićarima je čak i Zoka ultradesničar :lol:
Znači jedini Srbi koji su u njihovoj bolesnoj percepcij prihvatljivi su oni poput poturice Jovana Divjaka i sličnih :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
skeva je napisao:
To bi znacilo i da je NDH pobijedila tako da nas vjerovatno nebi bilo

NDH jeste pobjedila tako da nas danas nema na teritorij NDH, istina ova današnja NDH nije onolika kolika je bila 41' ali još nije gotovo, vidimo da smo mi Srbi koji smo preostali u BiH trn u oku ostalih stanovnika BiH i da stalno prizivaju novi rat i istrebljenje Srba iz ostatka BiH.

NDH je pobijedila možda na jednom njenom dijelu. Mogu oni prizivati šta god žele ali i njih kao i nas je sve manje i manje. Jebe nas nizak natalitet.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Jugoslavija je napisao:
dalje su tu oko nas i cekaju svoj trenutak.

Naravno da smo tu, svakim danom sve nas je više i više, svakim danom sve smo jači i jači!

Tačnije sve nas je manje i manje ali ako je neka utjeha i njih je. Kada su Srbi u pitanju visok natalitet imaju jedino kosovski Srbi.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Sviju nas je iz dana u dan sve manje i manje ovo gore da su Hrvati ocistili sve iz NDH je cista ajd da je nazovem glupost njihovo odabiranje gubitnicke strane u 2 navrata 1 i 2 svjetski je veoma negativno uticao na njih pogotovo poslije 2 svjetskog koliko je ustasa streljano i koliko ih je pobjeglo iz ovih krajeva tako da vise mislim da su Hrvati kroz istoriju dosta puta gubili vise nego sto su dobivali

pogledajte im drzave i kakvog je oblika da su vodili pametnu politiku dobar dio BiH je treba pripasti njima ali eto imali su sansu i nisu je iskoristili a sad su na ivici da iz kontitutivnog naroda predju u manjinu u BiH

Ja mislim da je trebalo teritorij BiH podjeliti izmedju Hrvata i Srba popola jos poslije 1 svjetskog rata danas nebi imali ovolike probleme sad smo taoci te neke politike bratimljenja drzava 3 naroda bla bla

sad kad su Hrvati i Srbi dosli u pamet nemogu se osloboditi te pogresne politike iz 20 stoljeca rezultat je da smo zatvoreni u ovoj nakaradnoj drzavi :(

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slazem se da je Hrvatima trebalo dati posle prvog svjetskog rata neku malu drzavicu, italijanima njihov dio a srbiji njihov, bih podijeliti na dva dijela, dati muslimanima da se izjasnjevaju kao srbi ili hrvati islamske vjeroispovjesti i to je to, ne bi bilo potrebe za ovima ratovima, niko nas ne bi mogao gurnuti u sukob i ne bi sad ovako lose zivjeli....

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Alipasha30 je napisao:

Ni jedna ozbiljna politička partija koja okuplja Bošnjake ne priziva jednostrano ukidanje entiteta!!
To je u principu i nemoguće kao što je nemoguća i secesija odnosno otcjepljenje RS-a!
Postoje mišljenja da nam je država nefunkcionalna i preskupa te da je potreban novi reustroj ali se stalno naglašava da se do toga može doći jedino konsenzusom sva tri naroda.
Bilo što, što bi nasilno narušilo Dejton vodi ka ratu!! Valjda je to svima jasno!
Zna Dodik dobro da bi put secessije RS-a doveo do novog rata. Ja bih prvi uzeo pušku i branio svaki pedalj države BiH.
Ali znam i ja da nasilno ukidanje RS-a motivira tebe da uzmeš pušku!
Znači trebamo se okaniti prijetnji koji su nemoguće i tražiti model koji će poboljšati sistem države a da se u njoj svi osjećamo komotno.
A vjerujem da ga je moguće naći!!

од кога би ти бранио БЛ мајке ти??? од мене или неког другог становника Бањалуке?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2012, 11:58
To je pravo pitanje. Ali pomalo naivno.
Odgovor se moze naci u proslom ratu kada je "JNA" branila Dubrovnik, Vukovar, Tuzlu, Bihac, Kozarac, Srebrenicu, Sarajevo i mnoge druge gradove i sela. Stanovnistvo tih gradova se pitalo od koga oni nas brane.
Nadam se da vise nece biti branjenja i napadanja kako Banjaluke tako i drugih gradova. Ljudi smo, dogovoricemo se.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Sjecam se rata i ratnih televizija, mozete i danas na you tube pogledati snimke iz tog vremena. Kad ih slusas, svi se oni brane, a u stvari su svi napadali jedni druge. Rat je u stvari prema definiciji borba za teritoriju, nesto slicno kao sto se zivotinje bore za teritoriju, samo su kasnije to postala plemena, a danasnja plemena to su nacije. Dovoljno je da se nadje jedna budala dovoljno mocna i uticajna u plemenu da zapocne rat. A takvih budala u plemenima bivse Jugoslavije nije falilo. I sad ih ne fali na svim stranama, samo sto sad svijet zna kakvi su pa ih drzi na lancu da ne polude opet.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo je momak neodlucan koju ce teoriju izabrati, ne pase mu sto je JNA branila BIH od muslimana a on bi branio RS od srba :) .... zbunjen momak, nema sta :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
pogledajte im drzave i kakvog je oblika da su vodili pametnu politiku dobar dio BiH je treba pripasti njima ali eto imali su sansu i nisu je iskoristili a sad su na ivici da iz kontitutivnog naroda predju u manjinu u BiH.
Ja mislim da je trebalo teritorij BiH podjeliti izmedju Hrvata i Srba popola jos poslije 1 svjetskog rata danas nebi imali ovolike probleme sad smo taoci te neke politike bratimljenja drzava 3 naroda bla bla

Citiraj:
.... hrvatima dati posle prvog svjetskog rata neku malu drzavicu, italijanima njihov dio a srbiji njihov, bih podijeliti na dva dijela, dati muslimanima da se izjasnjevaju kao srbi ili hrvati islamske vjeroispovjesti i to je to, ne bi bilo potrebe za ovima ratovima, niko nas ne bi mogao gurnuti u sukob

:lol:

O majko mila ....
Ma ko je to trebao DATI nesto Hrvatima i Talijanima ... i jos nesto pride "muslimanima" ?

Srbi, Srbija ... ko ????

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Oni koji su se borili za oslobođenje tih teritorija.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:25 
Pripravnik
Pripravnik

Mislis "sile Atlante".

Nikad se ove nase "lokalne" drzavice nisu pitale ni za sta .....
(sem eventualno kao bivsa Juga - ovako pojedinacno ... NIKADA, niti ce)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Šta podrazumjevaš pod pojmom "sile Atlante"? :?
Nisam nikad do sad sreo taj pojam.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 15:51 
Pripravnik
Pripravnik

8) ,
upppssss
sorry - sile "ANTANTE".

Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusko Carstvo, Francuska kasnije Italija ... SAD-e ...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:
8) ,
upppssss
sorry - sile "ANTANTE".

Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusko Carstvo, Francuska kasnije Italija ... SAD-e ...

Dobro da si skontao :wink: :D .... Inace u te sile aTLante su se ubrajale jos neke "drzavice" koje su bile od znacaja za pobjedu u prvom svjetskom ratu, neke drzave su za tu pobjedu dale i 60% svog muskog stanovnistva i imali veliku ulogu u bitkama pa samim tim su imali pravo da odlucuju o nekim stvarima... E sad, sto nam je kralj bio malo pohlepan pa zelio da vlada na sto vise teritorije, ili je bio zaludjen nekim drugim iluzijama je vec druga prica....
A tebi bih porucio majstore, moras se malo informisati o toku prvog svjetskog rata, nemoj da basas u prazno, ovako te niko nece ozbiljno shvatiti :)
Evo malo konkretno:
Sile Antante
Francuska
Kraljevina Italija
Rusko Carstvo
Kraljevina Srbija
Britanski Imperij
SAD

Centralne sile:
Austro-Ugarska
Bugarsko Carstvo
Njemačko Carstvo
Otomansko Carstvo

Ili malo opsirnije:

Antanta
• Srbija
• Carska Rusija
• Francuska
• Ujedinjeno Kraljevstvo
• Australija
• Kanada
• Indija
• Njufaundlend
• Novi Zeland
• Južnoafrička Republika
• Italija
• Rumunija
• SAD
• Portugal
• Japan
• Belgija
• Crna Gora
• Grčka....

Centralne sile
• Nemačko carstvo
• Austro-Ugarska
• Otomansko carstvo
• Bugarska

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 16:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Simpatičan mi je ovaj ezan....Javlja se ili kad treba pišati po Srbima ili opravdati zločine nad Srbima...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mlad momak, trudi se :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]