Sto se tice Izraela, i ja sam procitao samo te dvije knjige i to davno dok sam uz tantru radio sa srednjim stubom i drvom zivota. Izmedju ostalog koristio sam neke Zikine knjige, ali nisam previse spekulisao o tome. Vise sam isao na osjecaj sta trebam raditi. A i tada sam imao ucitelja koji mi je govorio sta bi trebao da radim i sta ne bi trebao.
A sto se tice preporuke, ako radis taj vid duhovnog razvijanja, vjerovatno to znas, ali srednji stub je osnovna vjezba. A sve ostalo je samo nadogradnja.
Bardon
Moji pokusaji sa njim su bili do treceg koraka, dalje nisam mogao. Jednostavno mi je paznju odvukao tantricki rad. No, kasnije sam po savjetu ucitelja presao na rad sa kljucom za pravu kabalu. Presao sam sva prva slova. Ali nisam isao na kombinacije.
No, prekinuo sam iz veoma upecatljivog razloga.
Radili smo vec 30 dana u jednoj kuci u Beogradu. Rad je bio u jednoj prostoriji u prizemlju. Tacno iznad nas na prvom katu u prostoriji koja je bila iznad nase prostorije, nalazio se pas kojeg smo tu ostavljali kada nije sa nama. Nikom nije palo na pamet da ga maknemo iz te prostoriji zbog polozaja iako smo znali da nas rad moze biti stetan za njega.
Tog dana smo poceli negdje oko dva popodne kao i obicno i vec smo radili nekih pola sata, kada se u prostoriji iznad nas zacula lomljavina i cviljenje psa.
nas trojica smo otisli gore, i kada smo otvorili vrata, psu je curila slina i trgao je sve sto je mogao da strga, te nas je probao napasti. Taj pas je bio iz pasmine Mastifa ili tacije Fila. Ako znas nesto o toj vrsti psa onda znas da je to najopasniji pas za covjeka. Samo gazda mu nesto moze a svi ostali su potencijalni neprijatelji. Nekako smo uspjeli zatvoriti vrata. Te smo pozvali veterinara da ga uspava. Sjecam se da i tada dok je bio u ludilu, pogled mu je bio kristalno jasan, kao da shvaca, kao da je covjek iza tih ociju.
Bilo nam je jasno da se njegova svijest podigla ali um koji on koristi ne moze da je prati.
Tada smo prestali da radimo za vibracijama slova. No, ujedno rad je bio sa zadnjim slovom. Tako da nismo nesto prekinuli, ali nismo ni dalje nastavili.
Bardon savjetuje ako se dobro sjecam oko mjesec dana sa svakim slovom, mi smo radili tantricki pristup koji ide na sedam dana sa svakim slovom.
Sto se tice Dion Forcn nijednu drugu knjigu ne znam. Sorry.
Netko je ovdje postavio pitanje zastite od napada. Voda je dobar zastitnik. Tusiranje sa hladijom vodom ali svijesno tusiranje tako da tus drzis iznad glave i pustas da voda tece preko tebe. Usput mozes raditi i vizualizaciju kako sve negativno nestaje iz tebe.
Drugi nacin je; da zamislis kako tamo netko te napada a ti mu vracas ljubav, oprost.
Treci nacin je; zamislis oko sebe auru koja ima oblik jajeta aura je zlatne boje koja zraci ljubavlju, a zadnja opna je crvene boje, sto je marsova boja i koristi se u napadu ali i u odbrani. No, mozes zamisliti i indigo plavu boju koja je po meni manje agresivna ali ne manje efikasna. Ta opna je toliko glatka da sve sto ide prema njoj ona odbija kao ogledalo. Radi efikasnije vizualizacije, mozes zamisliti kako strelice negati. energije idu prema tebi ali se odbijaju od opne i odlaze u nekom smijeru. Ali sve neka prati osecaj ljubavi i oprosta. Veoma efikasna zastita, ja sam je cesto radio. Kao i drugu sa ljubavlju.
Uopsteno o crnoj magiji, i bilo, da svaka nasa negativna misao ili emocija a i djelo koje se ponavlja duze vremena je u jednu ruku crna magija, koja djeluje na nas ili ako je usmjerena protiv nekoga onda na nju.
OK znam da smo cesto ljuti na nekog ali kada prodje taj impuls, dobro je zamisliti kako ipak oprastas toj osobi i volis je bez obzira koliko te je povredila, jer to radis prvenstveno zbog Sebe.
Simptomi:
Pretjerano znojenje, strah, nesanica, glavobolja, isprekidano disanje, napadi jake panike, bolovi po tijelu, dugotrajna depresija, bezvoljnost, iljivi nekontrolisanog bijesa, svadje.... isl.
No, ovi simtoni ne moraju da znace obavezno uticaj magije.
Dok sa se igrao sa skidanjem magije i pravljenjem amajlija i talismana, vidio sam svkakve gluposti. Ljudi su spremni za sve da proglase napadom crne magije. Tako da sam imao vise onih koji nisu imali napada ali su svojim ubjedjenjem to sami sebi napravili nego onih koji su stvarno imali.
S tim prvima je lako dovoljno je da mu napravis amajliju i malo ocistis auru i sve je gotovo, a sa ovim drugima se radilo i po sedam dana.