banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
значи да међу данашњим србима има влаха који су се посрбили. ја причам о оном што сам чуо од старих, дакле о томе да смо се ми звали србима а они шокцима. и они су нас звали србима а себе шокцима. тек пред други свјетски рат, сви католици су постали хрвати. покојна прабаба би кад види тетовирану цуру говорила види оне враг је однио, ишарана к`о шокица. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
@zoka

ima jedan narod u rumuniji koga zovu vlasi,a dio srba vuce porijeklo od njih,ali nema to veze sa tim....na ovim nasim prostorima vlah uvijek znaci brdjanin,a posto su ti koji su se poturcili uglavnom zaposjeli najbolje pozicije u gradovima i dolinama rijeka,onda je srbima i hrvatima ostalo samo da idu po brdima i periferijama i to je to....i u dalmaciji je (i dan danas!) svako ko nije uz more,vec preko biokova-vlaj (imotski,vrgorac,sestanovac,....)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Прочитајмо сви заједно наслов теме, па наставимо у складу с тим насловом.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znam ja ko su Vlasi,a znam ko su i Šokci...Hrvati iz Bosne nisu Šokci.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
filozof sa vrbasa je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
Ljudi ja zivim u Travniku i da samo odgovorim gore ovom forumasu "Schlager-u" ja zivim u Travniku koji je 80% muslimanski i 20 % hrvatski otprilike

RS nema dovoljno senzibilteta za Srbe u Federaciji, ali obični građanin bi trebao da vodi računa o tome. Koliko sam samo puta čuo kako Bošnjaci iz Federacije prijete da će zaštiti Bošnjake u Srebrenici i okolini.

To je i do RS koja nikada nije zagovarala povratak i ja lično sam protiv povratka, a to je i logično, ako hoćeš da gradiš Srpsku onda u njoj treba i da živiš. Naravno ja nemam ništa protiv ljudi koji su se vratili, to je svačije pravo, ali povratnici će uvijek biti kolateralna šteta.

Reci mi da li Dolac kod Travnika stvarno važi za jedno tvrdokorno hrvatsko mjesto?

Pa dobro znam doduse i razumijem da nema senzibiliteta kad nas je malo u FBIH,sto se tice zivljenja kontam seliti u Srpsku jer nezelim da mi djeca ipak odrastaju ovdje!

Sto se tice Doca pa dvrdokorno Hrvatsko koliko i BL Srbska tako da nezz sta reci ovdje nije bilo medju etnickog nasilja vec deceniju i vise rijetkost je to ako se sta i desi to je uglavnom medju lokalnim mafijasima i muslimani i hrvati idu skupa u skolu idu skupa u kafice ne svi ali vecina jos ima one netrpeljivosti iz rata ali i to se mijenja ima gradova u srednjoj bosni podjeljeni na hrvatske i muslimanske dijelove ali....sta znam isao sam u srednju razred od oko 10 hrvata 15-16 muslimana i ja jedan srbin :D i bio sam jedini srbin u skoli od sta znam 600 mslm ucenika ali nikad se nisam osjecao ugrozen ili tako nesto ili da sam diskriminiran...u ostalom dodji pa vidi sam nemam ti sta ovdje pisati romane :D

kraj off-a

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Schlager je napisao:
Ja sam ubjedjen da Muslimani cekaju kao zapete puske. Zbijeni na premalih 24%,a u kolektivnu svijest im je vec usadjena uloga zrtve genocida,i jos slusajuci iz dana u dan sprdanje sa BiH,mislim da bi odziv na mobilizaciju bio 99%!! Oni su na sve dodirne tacke sa Republikom Srpskom vec instalirali mudzahedine i vehabije,ciji bi jedini zadatak bio da zaposjednu presudne kote u tih prvih par sati na mjestima gdje sada zive (Vitovlje na Vlasicu,Kljuc,Jelah i Tesanj,Gornja Maoca,a onda bi krenuo opsti napad na Republiku Srpsku sa svih strana,od Bihaca,Vlasica,Sarajeva,Zenice,Tuzle,Sanskog Mosta....Sto se tice konkretno naseg zapadnog dijela Republike Srpske,jedina sansa je da se prvi dan srusi most u Klasnicama i tako narod primora na odsudnu borbu,i tek tada bi Muslimani shvatili sta je ustvari srpski borac. U svakoj drugoj varijanti,vise od pola bi ih bilo na Bas-ovoj stanici u Beogradu,ili na Erdbergstrasse u Becu,i to uglavnom onih koji su sad najbucniji po forumima.

da li si ti normalan. oni bi ovim izvršili samoubistvo. pa cijeli, labavi, simbolički kapital koji imaju je ta uloga žrtve koja je isforsirana i u nju ni sami više ne vjeruju, ali je još uvijek jako dobro koriste. ako to izgube, bukvalno im ništa drugo ne ostaje. znači, samo priča o žrtvi i prizivanje međunarodne intervencije. oni nekog da napadnu sami :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 03:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2011, 08:54
Начуо сам нешто да ће 9.јануара на тргу гостовати Партибрејкерси и Београдски Синдикат.Зна ли неко нешто о томе ?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Dect je napisao:
Начуо сам нешто да ће 9.јануара на тргу гостовати Партибрејкерси и Београдски Синдикат.Зна ли неко нешто о томе ?

Takođe i ja sam čuo za BS. Može li ko potvrditi/demantovati ovo?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
old fashion men je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
e neznam koliko ima u RS-u otprilike ako neko zna odg...

To niko živ ne zna :lol:

Донекле си у праву,мислим да би нам и Сјеверна Кореја позавидјела. Романијо мила горо, у теби ми пушка спава. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 03:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
меди je napisao:
А шта се слави? Сиромаштво, необразованост, неписменост, национализам, политиканство, рат, религијска затуцаност, изолација,... којим је било обиљежено задњих 20 година? Република Српска као заједница својих грађана, није у стању да обезбиједи ни најелементарнија људска права својим сопственим грађанима. Тиме треба да се поносимо и радујемо?

Све је ово тачно и РС има великих проблема али РС постоји и на свим њеним грашанима (а посебно Србима) је да својим радом и личним примером поправе ситуацију. Није све до политичара, много је више до народа. Не само када је политика у питању, већ уопштено. Рецимо прођеш Врбасом, Босном, Укрином, смеће на све стране. То је само један пример како народ не поштује своју земљу. Кад Срби почну да поштују РС као своју земљу верујем да ће тада доћи нека боља времена и за РС.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 12:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2011, 23:00
...nema ništa od te priče. Teško da će se ko pozabaviti tim smećem, a kamo li nekim ozbiljnijim problemom. Srblje voli da to neko drugi riješi, ili da ga neko drugi natjera da to riješi.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 16:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
и дефинитивно,на тргу су БС и Партибрејкерси 9. јануара!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ЗУКОВИЋ: СРПСКА ИМА СВОЈ ПРЕПОЗНАТЉИВ ИДЕНТИТЕТ

Да ли сте знали да је име Републике Српске смислио Љубомир Зуковић, први министар за кулутуру, просвјету, науку и спорт у влади Републике Српске.

Slika

Инфо

16:04

|

18/12/2011

Извор: РТРС

Зуковић каже да је овај назив проистекао из сличних назива за земље у свијету и да означава српску земљу.

Први премијер Српске Бранко Ђерић оставку је поднио због неслагања са тадашњим руководством Републике Српске, прије свих тадашњим предсједником Радованом Караџићем и предсједником НС РС Момчилом Крајишником. На питање да ли се то неслагање односило на цињеницу да је Српска у то вријеме била прави полигон за криминал и профитерство, Зуковић је одговорио потврдно.

"Република Српска данас изгледа веома озбиљно и има свој препознатљив идентитет,"Рекао је Зуковић у емисији "Некад било". Додаје да је од рата до данас много урађено на очувању и стабилности нашег ентитета. "Данас нам Републику Српску нико не мозе одузети," каже потпредсједник Академије наука и умјетности и сенатор Републике Српске Љубомир Зуковић.

Емисију "Нека било" можете погледати на нашем сајту.

Б.Т.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Zaboravio sam čestitati! Čestitam Vam na 20. godišnjici Republike Srpske. Neka nam poživi još dugo dugo vremena!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:

Ово је занимљива вијест. И то показује колико су се ствари промјениле.

Када су Брејкерсе прије скоро 20 година звали да дођу у тада ратну Бањалуку, одбили су да свирају јер парафразирам "ви ту рушите џамије старе стотинама година, а ми да вам свирамо".

А сад Партибрејкерси свирају на прослави 20-ог рођендана Републике Српске.

Сад ће неко рећи: "Ма пусти то, зинула им гузица на паре, понудили им добру лову, па сад хоће да свирају". Не баш. Мислим да им је те ратне 1993. године (у Србији вријеме хиперинфлације) лова била потребнија него сад.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
nisam cuo za te canetove izjave,ali ako su tacne,onda to vise govori o nama koji im placamo da dodju na rodjendan,nego o njima.....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Pa napravljene su džamije u BL ili za neke barem temelj. Šta hoćete? Brejkersi to znaju i zato će doći.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
shoole je napisao:
vlakanje je napisao:

Ово је занимљива вијест. И то показује колико су се ствари промјениле.

Када су Брејкерсе прије скоро 20 година звали да дођу у тада ратну Бањалуку, одбили су да свирају јер парафразирам "ви ту рушите џамије старе стотинама година, а ми да вам свирамо".

А сад Партибрејкерси свирају на прослави 20-ог рођендана Републике Српске.

Сад ће неко рећи: "Ма пусти то, зинула им гузица на паре, понудили им добру лову, па сад хоће да свирају". Не баш. Мислим да им је те ратне 1993. године (у Србији вријеме хиперинфлације) лова била потребнија него сад.

брејкерси су свирали пар пута након рата у бањалуци,знам то 100%.
мислим прије 2 године на кастелу да је била последња свирка.....цанетов бисер са расвјетом и "зеленим светлом" због којег је јеб'о стару техничарима су ми остали у сјећању,између осталог :D

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma свирали су Брејкерси икс пута у БЛ након рата. Одмах након рата, '97. или '98. године, не сјећам се тачно. Задњи пут прије тачно годину дана кад је био онај хуманитарни концерт поводом поплава у Бијељини и Зворнику, кад се излила Дрина.

Пишем генерално. Примјенила се РС. Више се не руше џамије, сад се праве. Промјенили су се вјероватно и Брејкерси.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Bio sam ja u Boriku 98. kad su svirali, karta bila 4 KM, Antonu pukla žica, bilo 10 minuta pauze...

Te fore sa džamijama su alegorija na priču o đorđu balaševiću i nastupu u BL,
spavaj mala, mašala...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]