banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2003, 22:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Najljepse je kad i pored svakakvog Allahovog iskusenja,ostanemo vjernici.
Najbolje je i pored tuge koju nam Allah iskusenja radi pripise,kazem "ellhamdullilah" i ostanemo vjernici.
Najlakse iz svake situacije izlaze oni koji bilo sta da cine cine u ime Allaha.
A najljepse je biti vjernik,i voljeti Allaha :) ciniti dobrocinstvo roditeljima,pomagati bratu u nevolji,nahraniti siromaha,imati postovanja prema ostalima :)
najljepse je biti pupoljak,rasti i cvjetati u islamu i ljubavi i toplini,koju vjera Islam pruza :)
najljepse je biti rob,Allahov rob.
najljepse je probuditi se i reci"hvala Allahu koji me iz ovog mrtvila ozivi"
najljepse je navecer leci,a ucinio si toliko dobra da sa smjeskom na usnama zelis umrijeti,u takvom blagostanju ....lijepo je biti musliman :)
Hvala dragom Allahu stvoritelju,Bogu ljudi,Vladaru ljudi.....hvala mu
Hvala mu sto postoim,hvala mu sto cu umrijeti....hvala ti o Allahu :)
i na sreci i nesreci i na svemu sto mi das i oduzmes,hvala ti Stvoritelju moj.
Hvala ti sto ocisti moju grijesnu dusu,pa mi pokaza pravi put....hvala ti Gospodaru moj!
Hvala ti sto mi dade priliku da otvorim oci i nepusti me da zalutam poput onih na kojih se tvoja srdzba razasula.Zastiti me o Gospodaru od zla sejtanskog,od zla prevrtljivca i lazova,zastiti me jer ssi to zlo Ti stvorio,o Svevisnji Allahu moj:)
Dozvoli mi da zivim i umrem u Islamu ne pokolebaj me na mome putu,i ne iskusavaj kusnjom neistrpnom!Ovo su male rijeci Stvoritelju moj,a Ti najbolje znas sta je u mom srcu mu`minskom.Oprosti mi grijehe Gospodaru ja sam samo covjek-grijesnik...i smiluj se svom robovima Tvojim i ukazi i njima na pravi put.Jer,nema puta bez tvoje upute.....uslisi moje molbe ooo Allahu :)

Amin :)

Nema Boga sem Allaha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 09:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Dženita odabrala si dobar način da odgovaraš.

Maran Ata po ko zna koji put.
Lako je površno osuđivati drugog, pogotovo ako ga ne poznaješ.
Hoćeš li onda Isusa proglasiti neprijateljem porodice i samog života što je rekao da će u porodice donijeti razdor, i što je rekao:

ЛУК 14:26 Ако ко дође к мени а не мрзи на својега оца, и на матер, и на жену, и на дјецу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик.

Nećeš naravno, jer to ima svoj smisao i značenje u širem kontekstu i u principu znači da treba duhovno staviti ispred tjelesnog.
Ali, da si rođen u islamskom okruženju, i da si poučen islamu umjesto pravoslavlju, svakako bi se okomio na ovo (kao i na štošta drugo što bi povšno potrčao da sudiš).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
То што ти сматраш за искушење потуркињо, за мене је само знак да не желиш извадити главу из песка, и употребити је. За такве је писано у Библији:

(Mat. 13,15) Jer je odrvenilo srce ovijeh ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumiju, i ne obrate se da ih iscijelim

Сем тога... твоји мухамеданци би имали пуно право да те убију, ако би напустила секту. Није ли и то само један од показатеља да је реч о демонској науци ? :roll:

ПС: "Реинкарнисани" пајацу... своје неразумевање Библије дугујеш неспособности да је сагледаваш у контексту. Питање за тебе: Коме је то рекао Христос и у каквом окружењу ? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Aharon!

Nadjamo se i molimo da predjemo preko sirat cuprije.
Nadajmo se i molimo da nam Allah dopusti da se napijemo sa dzenetskog izvora Kewsera,i da nikad vise zedj ne osjetimo :)
Nadajmo se i molimo da nam Allah svevisnji oprosti grijehe i da vaga pretegne na nasa dobra djela :(
Nadajmo se i molimo,da se sretnemo sa nasim Muhammedom,nasim Isaa,i svim nasim poslanicima :)
Nadajmo se i molimo,da dokucimo kap vode kewsera vrela :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 08:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Citiraj:
ПС: "Реинкарнисани" пајацу... своје неразумевање Библије дугујеш неспособности да је сагледаваш у контексту. Питање за тебе: Коме је то рекао Христос и у каквом окружењу ?

Izvlačiš se kao i uvijek kada ti se nešto dokaže po Svetom Pismu.
Jednostavno to nije tvoj teren.
Ja sam objašnjenje u vezi tih Hristovih riječi već dao.
Samo sam te podsjetio da ti imaš dvostruke aršine, a sam to uvijek iznova potvrđuješ.
U "stanju" si da za nekoga gledaš širi kontekst, a za nekoga ne.
Samo zato što si unaprijed odlučio ko je kakav (odnosno tako si naučen).
Da si drugačije naučen drugačije bi iste stvari i sagledavao.
Odnosno isto ali u ogledalu. To je poenta.

Dženita, sestro!
Neka bi čistota naših srca učinila da se naši grijesi i ne razmatraju i da se ne moramo podrediti sudu vage dobrih i loših djela!
Jer malo bi ih na takvom sudu izbjeglo osudu.
Ali i neka naša dobra djela, misli i riječi ne bi bilo lako izbrojati! :D :D
I neka džennet bude već ovdje u nama, pa ćemo džennetske mirise širiti i oko nas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 10:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Dzenita da li si ti muslimanka ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Citiraj:
Nadajmo se i molimo da nam Allah dopusti da se napijemo sa dzenetskog izvora Kewsera,i da nikad vise zedj ne osjetimo

(Јован 4)
5 Tako dođe u grad Samarijski koji se zove Sihar, blizu sela koje dade Jakov Josifu sinu svojemu.
6 A ondje bijaše izvor Jakovljev; i Isus umoran od puta sjeđaše na izvoru; a bješe oko šestoga sahata.
7 Dođe žena Samarjanka da zahvati vode; reče joj Isus; daj mi da pijem.
8 (Jer učenici njegovi bijahu otišli u grad da kupe jela.)
9 Reče mu žena Samarjanka: kako ti, Jevrejin budući, možeš iskati od mene žene Samarjanke da piješ? Jer se Jevreji ne miješaju sa Samarjanima.
10 Odgovori Isus i reče joj: da ti znaš dar Božij, i ko je taj koji ti govori: daj mi da pijem, ti bi iskala u njega i dao bi ti vodu živu.
11 Reče mu žena: Gospode! ni zahvatiti nemaš čim, a studenac je dubok; odakle ćeš dakle uzeti vodu živu?
12 Eda li si ti veći od našega oca Jakova, koji nam dade ovaj studenac, i on iz njega pijaše i sinovi njegovi i stoka njegova?
13 Odgovori Isus i reče joj: svaki koji pije od ove vode opet će ožednjeti;
14 A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni.
15 Reče mu žena: Gospode! daj mi te vode da ne žednim niti da dolazim ovamo na vodu.

Citiraj:
Nadajmo se i molimo da nam Allah svevisnji oprosti grijehe i da vaga pretegne na nasa dobra djela

(Jovan 14,6) Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.

Citiraj:
Nadajmo se i molimo,da se sretnemo sa nasim Muhammedom,nasim Isaa,i svim nasim poslanicima

(1.Tim. 2,5) Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Citiraj:
Nadajmo se i molimo,da dokucimo kap vode kewsera vrela

(Jovan 6,55) Jer je tijelo moje pravo jelo i krv moja pravo piće. :wink:

ПС: "Реинкарнисани" трла-баба-ланко... видим да одговор на питање немаш. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 16:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
(1.Tim. 2,5) Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus

:roll:

Ovo citira pripadnik vjerske zajednice koja se moli svetiteljima da bi se oni molili Bogu za njih i koja se time ponaša kao da ima mnogo posrednika između Boga i ljudi :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 20:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 18:35
pa ljudi ima li ijedan pravoslavac ovde osim M.A?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 05:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Olimpija BoY je napisao:
Dzenita da li si ti muslimanka ???

Trudim se da budem u ime Allaha :)

topal pozdrav s moje strane :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 05:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Dženita, sestro!
Neka bi čistota naših srca učinila da se naši grijesi i ne razmatraju i da se ne moramo podrediti sudu vage dobrih i loših djela!
Jer malo bi ih na takvom sudu izbjeglo osudu.
Ali i neka naša dobra djela, misli i riječi ne bi bilo lako izbrojati! :D :D
I neka džennet bude već ovdje u nama, pa ćemo džennetske mirise širiti i oko nas!

Brate Aharon,

Kad neko shvati sustinu,pravu bit vjere,poput nas.....a ima nas vrlo malo :cry: ,lako ce se svesti i racuni i lako vagati.A najgori su oni zadrti,sto godinama zlo cine,pa ooops na jednom zele preobrat i oprost od Svevisnjeg.Bolje ikad nego nikad,ali je problem sto svo to gradivo nabubaju na pamet,ne tumaceci ma bas nimalo te Bozije rijeci,vec to shvate kao da je to skolska knjiga na cijim ce ti nabubanom gradivu profesor dati cistu desetku :D
A,zalosno je to,to Bog ne voli.Dao nam je mozak,pa razmislimo malo njime :)

A svaki ce Poslanik imati na sudnjem danu svoje vrelo,ali Muhammedovo ce biti najvece,hladnije od leda,a sladje od meda,bjelje od mlijeka i misrisnije od miska :)

Ne smijemo samo bubati,jer je veoma nepohvalno baviti se samo vjeronaukom.Treba malo i prosetati po prirodi,osjetiti cist vazduh i nadisati se malo kiseonika :)Baviti se svojim hobijima,malo sportom,malo probati iz te kuhinje koju nam je bogatu Allah dade,da izvucemo po koji zdrav vitamin koji potpomaze u napretku mozga :D :D :D

Brate Aharon,nadam se da si ovo korektno shvatio
svako dobro,neka te Allah inshallah nagradi za svaku tvoju rijec u kojim Njega velicas.A On najbolje racune svodi.
Pa raduj se brate Aharon,s moje strane imas blagoslov :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 21:11 
Veteran
Veteran

Kako to mislis u ime Allaha ..?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Bas fino od Dzrnite i Aharona. Sve citam sa velikim uzivanjem, i svakim danom ova tema sve vise zaokuplja moje misljenje. Citam i sta pise M.A. ali njegovi pristupi su jednostrani i tendenciozni. Ne mogu da shvatim jednoga covjeka koji je isgurno obrazovan, koji sigurno puno cita, da se moze spustiti tako nisko, da u svakom svome pisanju ne samo sto vrijedja islam, nego vrijedja jednu cestuitu, obrazovanu i vjeri odanu zenu.
Vidim, jedan se pita,".... da li ovdje izuzev M.A. ima jos pravoslavaca". Ja ne mislim, da je M.A tipican predstavnik pravoslavaca. Ako bi svi bili kao on, onda bi pravoslavlje bilo jako agresivno.

Predlazem, da ne upadamo sa bezveznim komentarima, da pustimo ljude koji nesto znaju da pisu o ovoj problematici. To je zgodna prilika da se nesto nauci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 22:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 18:35
BILO BI AGRESIVNO?!nemam komentara!
mislim da je agresivnost hriscanstva i islama NEUPOREDIVA!
da si malo citao neke citate iz kurana ovde vidio bi sta je agresivnost i KOJA vjera ga propovjeda!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

J A je napisao:
BILO BI AGRESIVNO?!nemam komentara!
mislim da je agresivnost hriscanstva i islama NEUPOREDIVA!
da si malo citao neke citate iz kurana ovde vidio bi sta je agresivnost i KOJA vjera ga propovjeda!

Pozdrav s moje strane!

Prvo si rekao,da nemas komentara i ipak nadovezao svoj komentar o kome malo il ni malo znas.Treba imati znanja da bi se upustao u bilo kakve razgovore!
Ja mislilm da si procitao naslov otvorene teme "Kur`an i muslimani",dakle ako te sta vise zanima u vezi biblije ili pravoslavlja,predlazem da otvorite sebi novu temu pod imenom.
Glupo je i uporedjivati krscanstvo i islam.Glupo je reci da u bilo kojoj religiji ima agresivnosti....a jos je glupse,kad se procitano iz biblije il Kur`ana protumaci il bolje nabuba na brzinu i shvati se kako ne treba.
Zato kad se donosi sud o bilo cemu ili kome,treba znati sustinu toga o cemu se govori.
Zato J A ,u plitkim se vodama ne moze plivati.

Na ovakvim ljudima postovani citaoci,mozemo samo uzeti primjer i ne vladati se tako !!!!

pozdrav i sellam svim iskrenim vjernicima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 03:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Hvala uzvisenom Allahu,na neizmjernim blagodatima u kojim uzivamo.Gdje god da se okrenemo vidimo znakove Allahove i Njegove mudrosti.

Islam-univerzalna vjera

"Danas sam vasu vjeru usavrsio i blagodat svoju prema vama popunio,i zadovoljan sam da vam Islam bude vjera"

Muhammed nam ostavio u emanet da kazemo svakim danom:

"Zadovoljan sam sto mi je Allah Gospodar,zadovoljan sam sto mi je Islam vjera i zadovoljan sam sto mi je Muhammed poslanik"

Ljepota Islama je nepregledna i stalna.Ona sija svojim sjajem za svako vrijeme i mjesto,sve ljude.Tu nema barijera nit prepreka,nit zastora nacionalnih nit rasnih nit klasnih,ni ideoloskih zato sto je ona univerzalna! zato sto je vjecna,zato sto je od Gospodara !:cry: :) :cry:
O ljepoti mira govore ajeti:

"Allah poziva u kucu mira u kucu spasa"
"Ne remetite red na zemlji,nakon sto je njome zavladao red i mir"
"Samo Allaha obozavajte i nemojte mu nikoga pripisivati"
....jer ako Allahu robujemo,necemo robovati ljudima,bicete slobodni u svojoj dusi u svome srcu,a Allahovi ajeti nam govore da ne ugrozavamo druge!

Pravda:

"Allah naredjuje da se svacije pravo postuje,da se dobrocinstvo cini,dase bliznjima udjeljuje,a razvrat ,ruzna djela zabranjuje"

Ljudi su oni sa istoka i zapada,sjevera i juga,koji su upoznali ljepotu islama u njenim pravim dimenzijama i obliku ,prigrlili islam i posvjedocili istinu jer druge istine nema!!
LA I LAHE ILALLAH MUHAMMEDU RESULLULAH!
medjutim danas,ljudi koji gledaju na islam kroz prizmu zapadnih medija,gledace na islam kao vjeru:extremizma,fundamentalizma,fanatizma,i to ce naravno u njima izazvati strah.
Snaga Islama i muslimana nije u njihovim drzavama,ekonomiji,vojci,ne lezi tu problem!Problem sam takvim ljudima je upravo islam.Krivo je nevjernicima sto se mi ne pokoravamo njima vec Allahu!
Ali,neka nas nazivaju kako god hoce!
Duzni smo da sami osudimo i da sprijecimo bilo kakav cin nasilja il bilo kakav cin zlostavljanja,sprjeciti nasilje u svim smjerovima bez obzira kome se nepravda cinila u ime cega i zasto,a Allah kaze:

"Ja sam sebi zabranio nasilje,i ucinio sam da ono bude medju vama zabranjeno,ne cinite nasilje jedni drugima"

TO JE MISIJA ISLAMA,TO JE STAV ISLAMA

I zato preporucujem krscanima,ne optuzujte Islam,jer dok bude islama bice i dzamija i crkava,bice mira i tolerancije.Islam je jasan!
Mi zelimo mir!

esselamu alejkum we rahmetullahi we ba rekjatuhu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 05:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Moja namjera nije bila da kompariram agresivnost pravoslavlja i islama, jer bi to bila sasvim nova tema, nego da kazem da se M.A. ne moze uzeti kao tipican predstavnik pravoslavlja, jer bi u tom slucaju pravoslavlje bilo jako agresivno. Na forumu ima najvise pravoslavaca koji imaju odmjerene stavove, znaci ljudi ,sa kojima se moze razmjenjivati misljenje na jedan kulturan nacin, bez vrijedjanja, omalovazavanja, negiranja islama .Islam nije agresivan kao sto ga predstavljaju na zapadu. To sto danas imamo i sto gledamo svaki dan, samo je posledica agresivnosti drugih prema islamu, njihovoj kulturi, pa i islamskim zemljama uopste. Svako ima pravo da brani svoju zemlju, svoju kucu i cast svoje porodice. Kako ce to on braniti, zavisi od onoga sa cim raspolaze, a sada raspolaze samo svojim zivotom inicim vise.

Nego vratimo se mi na temu, to je puno pametnije i korisnije, i pustimo da pisu oni koji o tome znaju.Ami citajmo i ucimo od njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 16:21 
Veteran
Veteran

Ne bih ti ja bio musliman....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 21:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Olimpija BoY je napisao:
Ne bih ti ja bio musliman....

U vjeru nema prisile.....rekao je uzviseni Allah,tako da te nit ko spotice niti sili da to budes.Bitno je da ucis i dogradjujes svoje znanje.

pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]