Najljepse je kad i pored svakakvog Allahovog iskusenja,ostanemo vjernici.
Najbolje je i pored tuge koju nam Allah iskusenja radi pripise,kazem "ellhamdullilah" i ostanemo vjernici.
Najlakse iz svake situacije izlaze oni koji bilo sta da cine cine u ime Allaha.
A najljepse je biti vjernik,i voljeti Allaha

ciniti dobrocinstvo roditeljima,pomagati bratu u nevolji,nahraniti siromaha,imati postovanja prema ostalima
najljepse je biti pupoljak,rasti i cvjetati u islamu i ljubavi i toplini,koju vjera Islam pruza
najljepse je biti rob,Allahov rob.
najljepse je probuditi se i reci"hvala Allahu koji me iz ovog mrtvila ozivi"
najljepse je navecer leci,a ucinio si toliko dobra da sa smjeskom na usnama zelis umrijeti,u takvom blagostanju ....lijepo je biti musliman
Hvala dragom Allahu stvoritelju,Bogu ljudi,Vladaru ljudi.....hvala mu
Hvala mu sto postoim,hvala mu sto cu umrijeti....hvala ti o Allahu
i na sreci i nesreci i na svemu sto mi das i oduzmes,hvala ti Stvoritelju moj.
Hvala ti sto ocisti moju grijesnu dusu,pa mi pokaza pravi put....hvala ti Gospodaru moj!
Hvala ti sto mi dade priliku da otvorim oci i nepusti me da zalutam poput onih na kojih se tvoja srdzba razasula.Zastiti me o Gospodaru od zla sejtanskog,od zla prevrtljivca i lazova,zastiti me jer ssi to zlo Ti stvorio,o Svevisnji Allahu moj:)
Dozvoli mi da zivim i umrem u Islamu ne pokolebaj me na mome putu,i ne iskusavaj kusnjom neistrpnom!Ovo su male rijeci Stvoritelju moj,a Ti najbolje znas sta je u mom srcu mu`minskom.Oprosti mi grijehe Gospodaru ja sam samo covjek-grijesnik...i smiluj se svom robovima Tvojim i ukazi i njima na pravi put.Jer,nema puta bez tvoje upute.....uslisi moje molbe ooo Allahu
Amin
Nema Boga sem Allaha