banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa laptop-om
PostPoslato: 06 Dec 2011, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Dakle, imam Laptop Advent QC430 i prije nekoliko mjeseci sam prolio vrelu kafu po njemu :D

Problem je taj sto mi se bio jednostavno iskljucio i odnesem ga u Borik iza Pizzeta-e i proradio je, kupio sam novu tastaturu sa neta i sad mi ne radi par tipkica...te tipkice su: Backspace, Enter, Space, strelica gore i dole.

Taj covjek, iza Pizzeta-e je rekao da je problem jedno malo integralno kolo, koje se moze naruciti sa 'neta i kosta negdje oko 20$, ali je problem sto je previse riskantno da se to radi, jer se moze obatili jos stvari, pored te, a moze se i sve vratiti u normalu.

E, moj problem je sto ne mogu naci covjeka koji je spreman da uzme laptop i zamjeni taj dio.

Ja cu kupiti taj dio i donijeti sve, samo mi treba neko da to popravi...ako se ne bude moglo popraviti, nikom nista...laptop u smece i to...ako se popravi, dobro i jest' i svima dobro.

Dakle, ako neko zna nekog, ko zna nekog, ko zna nekog da bi mogao to uraditi, molim da mi javi :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Heh.... ako je Žile iz Set Comp-a rekao da je rizično i da neće da radi, teško da ćeš naći nekog spremnog (a da zna bar približno kao on) da ti to uradi. I čisto ako te zanima: da je to za*ebano - jest'!

Preporuka: Vidi sa njim ponovo. Reci mu tako: ako može - može, ako ne može - ko mu *ebe mater. Mislim da će ipak pristati da proba.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad sam bio poslednji put kod njega, rekao je da se prestao baviti sa tim i skoro sam prosao tuda i bilo je zatvoreno.

Kontam otici sutra u Media market i reci im da rade to, pa ako bude radilo-bude, ako ne...nikom nista...sta mss? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Kakvi u smeće. Kupi si neku mini tastaturu koja je široka koliko i laptop, pa je koristi preko usb porta. Msm nije baš praktično koristiti i odvojenu tastaturu, al sve ti je bolje nego baciti. Ps. bolje da nađeš nekog pravog elektroničara nego ove u MM.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Pa naravno da nećeš baciti u smeće pobogu... USB tastatura i piči dalje. Što se mora nije teško.

Ali ako ti je i dalje stalo da vidiš postoji li ikakva šansa za popravak, a ako već Žile neće, donesi u Infocom da Dejo pogleda. Čisto sumnjam da će se htjeti zezati s tim integralnim kolom, ali bar će te posavjetovati o svim preostalim opcijama i eventualno uputiti na nekog ko bi ti mogao pomoći (Dejo je na godišnjem do petka, da znaš ako budeš dolazio).
Što se tiče MM-a, njima bih eventualno dao da mi zaleme kontakte na daljincu za TV (mogu i sam, ali karikiram), ali da mi čačkaju laptop - e to već ne. Iskreno...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danas sam bio u MM i rekao da sam nosio u Set computers, oni rekli da i onu salju dole jbt...prejako xD

Ugl, ja vec koristim tastaturu preko USB-a, al' kontao sam da se to rijesi, ako moze.

Sad, tastatura je sira od laptop-a za ove brojeve sa strane, gdje mogu naci neku skracenu verziju tastature i da pustim sve kraju? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Ili kupi onu neprirodnu-pod-prstima silikonsku tastaturu koju smotaš kako hoćeš, ili trkni do Srbaje http://www.pcberza.rs/komponente/ulazni-uredjaji-tastature/138-0-0-0/q=mini
Imaš tu ĐinijusEvu za 7-brate-evrića.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odnijecu sutra kod ovog lika u Budzaku, pa cemo vidjeti na sta ce izaci :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]