banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2011, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ispade fontana bolja investicija od rukometasica, fontanu bar gledaju milioni godisnje u prolasku kroz kruzni tok :)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Slika

@RSboljaPolovinaBiH: Nisu rukometasice dobile 700 000 kao sto si napisao. Nema govora. Prema planu finansiranja sportskih organizacija prve kategorije tj sportskih organizacija od interesa za grad ( tu su fudbal, kosarka, rukomet i boks ) stoji da je cifra namijenjena za ZRK Borac - 327 000 KM. Tu su i direktna budzetska sredstva, i zakup dvorane i 5 000 za organizaciju sportskih manifestacija.
Cifra od 153 000 su sredstva rukometnog saveza grada Banjaluka. Inace slazem se s tobom da bi raspored mogao biti slican proslogodisnjem, ovdje u u prijedlogu za iducu godinu vidim stavku od 100 000 za razvoj plivackog sporta, koje prije nije bilo, i sufinansiranje invalidnog sporta koje takodje nije bilo. Interesantno je da se u nacrtu pojavljuje i stavka od 150 000 za uredjenje sportskih objekata sto je tri puta vise nego prethodne godine a pojavljuje se i novih 500 000 za izgradnju gradskog stadiona ( ove godine ta cifra je na osnovu kredita 1 330 000 )

@ Rikas - potrudicu se da dodjem do ovog papirceta i za iducu godinu. Sto se tice kajaka i kanua, ni ja ne podrzavam iduce godine finansiranje iz gradske kase, jer je svjetski kup u ovom sportu klasicno komercijalno takmicenje.

U sustini mislim da ce gradski oci iduce godine biti puno oprezniji po pitanju ulaganja u sport jer em sto se predvidja jos jedna krizna kvrgava godina, em sto se blize lokalni izbori. Prje neki dan na Banjaluckoj panorami na RTRS, u onoj anketi po ulici ljudi ogorceni sto se pravi stadion, sto se pare ulazu u sport uopste kad nekoliko sela nema rijeseno pitanje vode, puteva, struje...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Samo 60K razlika izmedju muskog i zenskog RK :?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 02:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ drug: ispravio sam se malo poslije.
u svakom slucaju, nikakve 100ine hiljada ne treba davati na takve sportove. tj. na ogromnu vecinu sportova u BL.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 11:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Neka mi neko pokusa objasniti zasto jedan izmisljeni instant klub kao ZRK Borac dobija 320 000 (prosjecna posjeta 15 gledalaca),a klubovi sa takvom tradicijom kao KK Borac Nektar 180 000 i BK Slavija 90 000?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hajde recimo da Slavija ima manje troskove, pa je DONEKLE, razumna ta cifra i moze se prihvatiti, ali brate KK vs ZRK, pa kako ih nije sramota :?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@schlager: dijelom je odgovor na pitanje to sto su mnogi novinari uvjereni da je npr. zenski rukomet tradicija u BL?
Pitam se koliko njih zna da je ZRK osnovan 55-e, te odmah ugasen 57-e. Da bi bio ponovo otvoren tokom rata negdje 93/94e... I gdje tu tradicija?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 18:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Nigdje...bio je poznat ZRK Mladost,ali i one su uvijek bile u nekim nizim rangovima.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Nigdje...bio je poznat ZRK Mladost,ali i one su uvijek bile u nekim nizim rangovima.

Ja sam prije par godina pricao sa nekim novinarom, i ja tu ospem paljbu po ekipnim sportovima, a on meni odgovara, i to bas za zenski rukomet kao "oh to je tradicija u BL". Ja naravno tad nisam znao da ZRK nije nikakva tradicija nego iz ko zna kojeg razloga klub osnovan u sred rata, mozda da neko vojno lice stavi sebe u upravu i sacuva se od ratista sto je moguce vise.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cisto da znate da je gradska uprava pokrenula inicijativu da svi klubovi dostave spisak sportista sa sistematskog pregleda, kao jedan "mehanizam" utvrdjivanja broja polaznika u klubovima...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je li to dobro ili lose po budzet grada i manje klubove?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Je li to dobro ili lose po budzet grada i manje klubove?

to nema veze s budzetom grada jer sistematski pregledii idu na teret minstarstva koje to finansira.
medjutim, znajuci ili neznajuci to, grad je odjednom zatrazio sistematske, i to nakon 10 mjeseci sto je ministarstvo otkazalo taj sporazum sa zdravstvom.
ove godine, ko god da je i isao na sistematski dobijao je to gratis.
od sljedece godine ne znam kako ce, pogotovo s obzirom da sistematski za sportiste kosta 47km bez pregleda kod psihologa, koji je u nekim sportovima obavezujuci.

konkretan odgovor na tvoje pitanje:
- grad zeli da nadje modalitet da utvrdi stvaran broj clanova klubova, a ovaj potez ne daje nikakvo rjesenje po tom pitanju, ni u kom slucaju. Znaci LOSE.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 10:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:
Одјељење за друштвене дјелатности је с циљем правовременог планирања годишње планске документације, упутило позив свим градским гранским спортским савезима и спортским организацијама да доставе план и програм рада за 2012. годину и извјештај о раду за 2011. годину. Позив је упућен у складу са категоризацијом и закључцима Скупштине града Бања Лука, а тражене податке, потребно је доставити овом Oдјељењу до 15. децембра ове године.

Подсјећамо, на основу Закона о спорту, спортске организације дужне су да испуњавају сљедеће услове:
- да је извршена регистрација и упис спортске организације у судски регистар код Основног суда;
- да је извршен упис у спортски регистар код Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади РС;
- да је извршена пријава и регистрација спортске организације у Пореској управи Републике Српске;
- да код надлежног судског органа и Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади РС, у складу са Законом о спорту, ажурно изврше пријаве и овјере евентуалних измјена, допуна Статута и промјена у именовању лица овлаштених за заступање спортске организације;
- да спортска организација има годишњи план и програм рада, те извјештај о раду који је разматран и усвојен од надлежног органа спортске организације;
- да се воде пословне књиге у складу са законским прописима;
- остале услове у складу са правилницима и нормативним актима спортских савеза РС, БиХ и међународних спортских асоцијација.

http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/4987/

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cisto da se nadovezem na gore prethodno:
ministarstvo je pocetkom 2011. otkazalo, tj. nije produzilo sporazum sa medicinom rada i sporta u vezi sa besplatnim sistematskim pregledima. na osnovu toga je trebalo da klubovi ili pojedinci sami snose troskove sistematskih pregleda, iako su na kraju u 2011. medicinari sportiste pregledali besplatno.
pitanje je sta i kako ce se rjesavati u 2012. ali trenutno smo jedini u regionu kojima sistematski pregledi za sportiste nisu besplatni. (izuzetak su naravno premijerligasi i vjerovatno jos par vrhunskih/profesionalnih sportova ili pojedinaca, ali oni kao takvi imaju tricavih 50ak maraka da plate preglede.).

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 08:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Schlager je napisao:

Ja sam prije par godina pricao sa nekim novinarom, i ja tu ospem paljbu po ekipnim sportovima, a on meni odgovara, i to bas za zenski rukomet kao "oh to je tradicija u BL". Ja naravno tad nisam znao da ZRK nije nikakva tradicija nego iz ko zna kojeg razloga klub osnovan u sred rata, mozda da neko vojno lice stavi sebe u upravu i sacuva se od ratista sto je moguce vise.

osuo si paljub po ekipnim sportovima? radi cega?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
Schlager je napisao:

osuo si paljub po ekipnim sportovima? radi cega?

pa evo ne treba ici dalje od zenskog rukometa koji dobija masne pare, a rezultata nigdje, i to otkad postoje...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko se secam, u tom periodu OS Ivo Andric je imala jak i muski i zenski rukomet, dosta momaka je kasnije igralo za RK Borac, a od zenske ekipe iz te OS je formiran ZRK, mozda je doslo jos par igracica. Cak, ako se ne varam, ZRK Borac je tada vodio Pavlesin, koji je bio nastavnik fizickog u OS IA. Ispravite me ako gresim :?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U nasem narodu je rijec "jak" poprilicno sirok pojam.
Medjutim kad je sport u pitanju, gleda se samo krajnji rezultat. Nemojmo ulaziti u brojnost ili tako neke varljive podatke, osim ako necemo pricati o rekreaciji.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja pricam o osnovnoj skoli :) za to vreme znam da su imali najjaci skolski rukomet, a 1993. Se poklapa sa osnivanjem ZRK koji je uzeo te klinke i od njih napravio sastav. Vidim da i u sadasnjem timu ima igracica iz OS IA, koje su tih godina odlazile u Borac

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
U nasem narodu je rijec "jak" poprilicno sirok pojam.
Medjutim kad je sport u pitanju, gleda se samo krajnji rezultat. Nemojmo ulaziti u brojnost ili tako neke varljive podatke, osim ako necemo pricati o rekreaciji.

Krajnji rezultat se gleda kad je u pitanju vrhunski profesionalni sport. Rekreacija je kad drugari iz ulice ili kolektiva srijedom veče pikaju fuce u sali lokalne osnovne škole. Između to dvoje, ima mnogo sjajnih sportista, koji nisu profesionalci, ali su i miljama daleko od rekreativaca.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]