banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2011, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Sad kad sam procitao da sa 90 poena mozes upisati, laknulo mi je. Idem u gimnaziju i prosjek mi je za ove 3 godine 4.3 sa tim da ce mi ova cetvrta vjerovatno podici prosjek na 4.4 ali su mi svi govorili da je sa takvim prosjekom skoro nemoguce upisati. Ali ipak ima nade i za mene (druga opcija ETF)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 08:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
јан_де je napisao:
Предавања из статистике нису обавезна, па нисам ни ни ишао на њих, тако да не знам да ли их је било уопште :D

Aham, hvala, i ovo da predavanja nisu obavezna je odlicna informacija... :)
Nama do sada niko nista nije pominjao o tom predmetu, samo znamo da je prof neki ministar i to je to... :-s

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 13:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Nov 2011, 21:25
јан_де je napisao:
Није лако уписати, нарочито у задње вријеме гдје долази маса људи са свим петицама из средње, из којекаквих шабанских средњих школа, па за*ебу оне који дођу из тежих школа...

Да би уписао треба ти око 90 бодова, можда и који мање,(за буџет око 95) али како сам ја бацио око на задњи упис, било је баш жестоко. Изненадио сам се. Зато се добро спреми. Кад сам ја уписивао било је мало лакше, али сваке године упис је све захтјевнији, у бодовном смислу...
Но, наравно да ће проширивати и списак, тако да вјерујем да ћеш упасти, ако се потрудиш...

Факс је ушминкан прије годину ана, има солидне услове за рад.
Тежак јесте, вјероватно и најтежи факс уопште, али немој да те то поколеба. Све је до тебе.

За НС сам чуо да је лакшио од нашег, само не знам како је тамо са пријемним.

Углавном, пуно среће и само учи. Све се може, ако се посветиш томе... Дакле свакодневно учење и ићи ће добро... :wink:

Auuu , sad procita od ovog momka sto je napisao Da su mu govorili da je skoro nemoguce upisati sa 43 boda iz srednje, bice tesko stvarno meni upisati ,doduse ja imam prosjek za sad
Prvi razred 4.5
Drugi razred 4.4
Treci razred 4.4

bice stvarno mi tesko se upisati...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 01:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Da li je moguće da muškarac istegne kremasterični mišić, pri naprezanju trbušnog zida, a da nije fizički puno aktivan?
:D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2011, 18:11
Pozdrav!
Moze li mi netko reci da li je pri upisu na medicinu u Banja Luci potrebno u svom srednjoskolskom obrazovanju imati minimalno dvije godine biologije, kemije, fizike i latinskog ( kao sto traze na pojedinim drugim fakultetima ) ili je nebitno za upis koju si srednju cetverogodisnju skolu zavrsio?
Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Nebitno je, iz bilo koje 4-godisnje skole mozes upisati bilo koji faks..

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2011, 18:11
Hvala na odgovoru! :D
A kolika je cijena semestra, odnosno godine?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:40 
Veteran
Veteran

Нема на чему ;)

Цијена школарине за годину је 440 КМ, осим ако ниси на буџету(40 КМ по семсетру)...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Zar cijena na medicinskom nije 660?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:46 
Veteran
Veteran

Moze biti, ja sam na budzetu vec godinama, pa ne znam...

Ali mislio sam da je 440...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Čini mi se da je na medicinskom i akademiji 660, dok je na svim ostalima 440.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Čuo sam da je ovaj fakultet veoma korumpiran, na protuargument tipa "a koji nije?" odgovaram: čuo sam da je ovaj najkorumpiraniji.
Toliko.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Dobro si čuo, najkorumpiraniji je i ne može se ništa učiniti povodom toga. Baš ništa.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 19:38 
Veteran
Veteran

Је*еш га, сви хоће да буду доктори, само што за то треба жуљати гузицу дуги низ година...

Резиме: Поштене студенте је*и и обарај на ситницама, а татини и мамини синове пролазе лаганини...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 02:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
I onda dođeš u ordinaciju na pregled pa te doktor pita šta preporučuješ njemu da ti propiše. Jadno. Jednom mi se to desilo, htio sam doktoricu izbaciti kroz prozor zajedno sa stolicom. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 13:53 
Veteran
Veteran

ПА да, због тих који купују и сутра не знају свој посао, доктори и јесу на лошем гласу.

А каквих стручњака има на Паприковцу и какве захвате изводе, требало би им ореден дати..
Најприје због (не)услова у којима раде..

Али због маминих и татиних синове, те појединаца који су корумпирани, бачена је љага на читаву професију.
И у свакој професији је то проблем.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 21:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Dec 2011, 21:41
Jel mi neko moze poslati koricu i podkoricu seminarskog kod prof.Mirjanica ako vam nije tesko..Unapred hvala

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Nov 2011, 18:29
Evo još par pitanja, pa ako nije teško da netko odgovori.
Vidio sam da nema uopšte stranice fakulteta na internetu, pa sam totalno dezorjentisan.
1. Kako se računaju bodovi iz srednje škole? Koji je maksimum?
2. Koliko pitanja postave iz svake oblasti na prijemnom? Koliki je maksimum bodova koji se može dobiti na prijemnom?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 22:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011, 19:40
Na internetu možeš pronaći samo facebook stranicu: SAVEZ STUDENATA MEDICINSKOG FAKULTETA BL.
Sabiraju se prosjeci iz svakog razreda srednje škole i dijele sa 4.Na prijemnom bude po 25 pitanja( iz hemije i biologije) i 5 zadataka iz matematike ( na farmaciji ).... :)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2011, 08:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Avg 2010, 14:40
Ćao svima. Prva sam godina medicine. Zanima me par stvari,pa bih bila mnoogoo zahvalna kad bi se našao neko da mi odgovori... u skorije vrijeme. :-)
Svake sedmice imamo polaganje nekih malih kolokvija iz anatomije. Ja sam u startu kasnila sa tim,i nekako sad pokušavam da stignem to sve,ili bar nešto. I baš sad sam računala koliko imamo do kraja prvog semestra i skontala da neću steći "uslove" da izađem na taj parcijalni početkom februara. Možda bih i stigla ispraviti te kolokvije,ali uvalili su nam oko,uho i nešto iz grudnog koša,ili čak sve,za sad poslije pauze. Inače u 1. semestru radimo osteologiju,zglobove i CNS. Meni je ovo sve novo,i nemam koga od starijih da pitam. Da li je moguće položiti anatomiju "odjednom" ? Tamo negdje u junu,julu ili kad već budu ti termini? I šta se dešava ako ne izađem,ili ako izađem kojim slučajem :-D a ne uspijem ni u jednom terminu položiti? Kako funkcioniše onda taj 2. semestar ? Da li imam pravo polagati te male kolokvije sedmično i integralne?
I one more question :-D . Šta se može prenijeti u 2. godinu?

P:S. Nadam se da će mi neko "normalan" odgovoriti i malo razjasniti sve ovo,pa zato zamoljavam sve one koji planiraju da filozofiraju ili koji nemaju neke konkretne odgvore da ne komentarišu. Hvala. :-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]