U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!
Neka je salavat i sellam na naseg poslanika i njegove ashabe.
Muhammed salalahu alejjhi we selleme,je jednom prilikom pozvao svoje ashabe(drugove)koji su zeljeli vidjeti dzinne(demone).
Poveo je par njih do odredjenog mjesta,i povukao na zemlji crtu koju ne smiju ashabi preci.Muhammed s.a.w.s je ucio Kur`an casni,a ashabi su vidjeli siluete koje se sakupljaju oko naseg poslanika(dzinni)
Moja tema ce ovaj put biti dzinni....u zelji da pridonesem malo znanja i prenesem onoliko koliko mi to Allah dz.s dozvoli,pa cu poceti sa par ajeta s Bozjom pomoci:
Reci:"Meni je objavljeno da je nekoliko dzina prisluskivalo i reklo:"Mi smo doista Kur`an koji izaziva divljenje slusali,
koji na pravi put upucuje i mi smo u njega povjerovali i vise necemo nikoga Gospodaru nasem ravnim smatrati.
A On nije;neka uzviseno bude dostojanstvo Gospodara naseg!-uzeo sebi ni druga ni djeteta.
Ovi ajeti govore o duhovnim bicima (dzinnima) koji u istinu postoje.A ima nas puno koji ih mozemo cak i osjetiti i cuti.Kao sto se iz doticnih ajeta vidi,i dzinni su shvatili sustinu Kur`anskih ajeta da Allah dz.s nema ni sudruga ni djece.I ko god drugacije sumnja i tumaci cini grijeh.
On je stvorio meleke,dzinne pa tek onda covjeka i zenu,stvorio je ono sto znamo i neznamo.
"Jedan nas bezumnik je o Allahu lazi govorio
a mi smo mislili da ni ljudi ni dzini o Allahu lazi ne govore
i bilo je ljudi koji su pomoc od dzinna trazili pa su im tako obijest povecali"
Ovi ajeti govore da medju dzinnima,kao i medju ljudima postoje oni koji neistinu govore,u Allaha ne vjereuju,a Allah nas je uistinu stvorio da samo Njega obozavamo i Njemu se klanjamo,i dzinni i ljudi.
Ljudi koji pomoc od dzinna traze,cine jedan veliki grjeh!I takvih se ljudi treba uistinu cuvati.Takvim ljudima sihirbazima(spravljacima crne magije)se u glavnom obracaju zlobne osobe koje svoj zivot neznaju za dobra djela upotrjebiti vec iz zavisti i mrznje jos plate da se drugom nanese zlo.
Govorim vam ovo,da nebiste zalutali,kad pomislite da vam je nacinjena crna magija!Dobro treba znati kome se obratiti.
"i mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da ima mocnih cuvara i zvjezda padalica puno"
Iz ovog ajeta vidimo,zasta zvjezde sluze?Dali je Allah htio da razmisljamo o tim zvjezdama?I ja sama sam posmatrala dok je zvjezda padala,nasmijala sam se i pomislila"sejtan manje,aelhamdullilah"
To je straza,i kad kod sejtan pokusa da cuje meleke,znaju sta ih ceka,a i ako neki utekne,to prenese onim takozvanim"vidovnjacima,koji gledaju buducnost" i uistinu bude tacno od tog,ali dzinni "nevjernici" i sjetani su poznati koliko lazu,pa na toj istini dodaju jos hiljadu drugih laza.
"A medju nama ima dobrih i onih koji to nisu,ima nas vrsta razlicitih"
I mi znamo da Allahu ne mozemo na zemlji umaci i da od Njega ne mozemo pobjeci."
Dakle,i dzinni kao i ljudi se razlikuju po svojim djelima.Allah dz.s je njima dao moc velike brzine,pa gdje god da se nadju za cas se stvore u Kabu i klanjaju namaz i onda se vrate.Dzini zive svugdje oko nas.Dzinni vjernici zive u kucama vjernika,u kojima se velica Allah,a ima ih onih koji cuju muslimansko ime pa podju u kucu tog takozvanog muslimana,i tuzno se vracaju trazeci svoj novi dom jer u toj kuci ima alkohola i Allah se skoro i ne pominje.U takvim kucama u glavom zive dzini krscani koji takodje u Boga ne vjeruju,vec zajedno sa doticim ukucanima jedu piju i vesele se.
Braco i sestre,cuvajte se,i dobro razmislite koga imate pored vas.Ocistite svoje kuce od kipova i slika na kojima su zivotinje i ljudi,jer njima vladaju dzinni nevjernici.Cistite sebe i svoje kuce"Jer Allah voli onog ko se puno cisti"Ne pripisujte nikoga Allahu ravnom jer takav ne postoji,kanite se alkohola,nikome dobro donio nije,manite se kocke u propast vodi,manite se bluda,bolescu prijeti.Manite se ljudi lazljivih,pokusajte takve uputiti,pa ako nece okrenite glave od njih i neslusajte njihove uvrede.
Neka vas Allah dz.s cuva i na pravi put uputi drage sestre i braco