banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2011, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Da ozivimo temu, vrijeme je, jer prica se o budzetu

Sport - prema Nacrtu budzeta grada za iducu godinu - 2.325.000,00 KM

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uplo ... A_2012.pdf

Vise na strani 26.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
cifra ne znaci puno nego odluka kako ce se to raspodijeliti. neko je bio postovao spisak klubova/udruzenja koja su u 2011. dobila sredstva, nadam se da ce se do te dokumentacije doci i u 2012.
ali ako bude kao u 2011:
- 700.000km na djevojke zaposlene u upravi grada - citaj: rukometasice :roll:
- pa jedno 500-600k za fudbalere Borca.
znaci ode vise od pola para na dva kluba.

Za manje klubove ipak postoji nada, ali i strahovanje da se Raftingasi ne pojave sa nekim svemirskim takmicenjem. ako se to ne desi onda ce se 2012. mozda i moci podnijeti...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 12:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
cifra ne znaci puno nego odluka kako ce se to raspodijeliti. neko je bio postovao spisak klubova/udruzenja koja su u 2011. dobila sredstva, nadam se da ce se do te dokumentacije doci i u 2012.
ali ako bude kao u 2011:
- 700.000km na djevojke zaposlene u upravi grada - citaj: rukometasice :roll:
- pa jedno 500-600k za fudbalere Borca.
znaci ode vise od pola para na dva kluba.

Za manje klubove ipak postoji nada, ali i strahovanje da se Raftingasi ne pojave sa nekim svemirskim takmicenjem. ako se to ne desi onda ce se 2012. mozda i moci podnijeti...

"drug" је постављао план финансирања и расподјеле средстава и ја се надам да ће доћи до овога за 2012.
Али видиш теби и не треба план кад ти већ знаш како ће то изгледати :) . Стварно се пуно даје рукометашицама с обзиром на ситуацију , а лига полу-аматерска.
На основу нацрта могу похвалити издвајања за спорт инвалидних лица.
Солидна средства за развој пливачког спорта да ли се ту мисли на онај пројекат да сви школарци који не знају пливати иду у школу пливања или на нешто друго?

RSboljaPolovinaBiH и да те обавјестим пошто знам да је за тебе рафтинг и кајак исто да ће се у јуну одржати свјетски куп у кајак/кану спусту али не знам колики је буџет планиран иначе спуст је једноставнији од слалома за организацију па самим тим треба и мање новца. Ја овај пут не подржавам град у одлуци да финансира ово такмичење.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje ce kajak i kanu biti isti sa raftingom?
Prvo i osnovno je to da u kajak i kanu nije ulozeno (valjda) vise od par stotina hiljada, dok se ulaganje (kradja) kroz rafting mjerila u vise miliona KM.
Tako da, nije to po meni nikako isto. I ako vec mora, onda hvala bogu da je spust u K&K, a ne spust u raftingu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 17:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Gdje ce kajak i kanu biti isti sa raftingom?
Prvo i osnovno je to da u kajak i kanu nije ulozeno (valjda) vise od par stotina hiljada, dok se ulaganje (kradja) kroz rafting mjerila u vise miliona KM.
Tako da, nije to po meni nikako isto. I ako vec mora, onda hvala bogu da je spust u K&K, a ne spust u raftingu.

Ма ја то онако пошто си често спомињао рафтинг на оној теми о кајак/кану еп :wink: .
Чуо сам да људи свашта причају за рафтинг али ти ми се чиниш као највећи непријатељ тог назови спорта.Што је најгоре улажу они и у рафтинг али не смију више причати о томе :wink: .

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam protivnik svega sto se radi neplanski, bahato i sa nerazumijevanjem. A upravo je takvo jedno 85-90% budzeta za sport grada Banjaluke.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 21:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
u cemu je poenta sa ovim rukometasicama i tako astronomskom ulaganju u klub koga prosjecno gleda 15 gledalaca?

pranje para,rodjacko-zemljacke veze,neciji hir,ili.....?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 21:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Sve će biti dobro dok mi ne dobijemo da budemo domaćini prvog međugalaktičkog prvenstva u raftingu, naravno to takmičenje ćemo da dobijemo zbog toga što se može voziti i noćna trka...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
u cemu je poenta sa ovim rukometasicama i tako astronomskom ulaganju u klub koga prosjecno gleda 15 gledalaca?

pranje para,rodjacko-zemljacke veze,neciji hir,ili.....?

Ni meni nije jasno, ali cinjenica je da rukometasice (ili odredjen broj njih) PRIMA PLATU. Mislim smijesno, te cure su ionako u tom klubu radi tog dzeparca, a uporedo studiraju. Nakon 25e godine sve odlaze iz kluba, nema povratne investicije.
A sigurno je da ima odredjen broj ljudi da se u to ugradi.
Sve klubove tog nivoa treba prebaciti na univerzitet i univerzitetski sport (osim fudbala i muskog rukometa, i eventualno jos kojeg sporta koji tu ne spada). Rasteretiti budzet grada, podebljati malo davanja klubovima koji su zapostavljeni, a nisu veliki potrosaci, podrzati rekreaciju vise, izgraditi vise objekata.
Ja da sam na vlasti ja bih porusio pola ove divlje gradnje i zabranio dalju izgradnju lamela ili cak cijelih novih naselja dok unutar takvih projekata ne bude integrisan kao sastavni dio - sportski tereni, omladinski centri, vrtici, i ostale pratece stvari koje treba da postoje u normalnom naselju, a ne ZGRADA DO ZGRADE sa manjkom parkinga ili viskom skupih garaza.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 17 Nov 2011, 00:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zbog cega su te cure manje vrijedne od muskih? Ostvaruju bolje rezultate.
To sto su tribine prazne, to znaci da smo mi govna.

Nemojte trpati zenski rukomet u isti kos sa raftingom, padobranstvom, bocanjem...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Zbog cega su te cure manje vrijedne od muskih? Ostvaruju bolje rezultate.
To sto su tribine prazne, to znaci da smo mi govna.

Nemojte trpati zenski rukomet u isti kos sa raftingom, padobranstvom, bocanjem...

Neko je na ovoj ili slicnoj temi bas rekao suprotno; kad nase rukometasice odu na neko bitnije takmicenje poraze ih sa dvocifrenom razlikom golova.
Treba biti vrlo oprezan pri izjavi "ostvarivanje rezultata".
3 oka je jednom ovde rekao da je on bio bacac (kugle ili diska) i kao takav prvak na nivou RS ili BiH, ali u konkurenciji jako malog broja takmicara. A kad kazes da si prvak BiH u olimpijskom sportu, izostavivsi to da ti je konkurencija nula, onda to nekom moze i zazvucati WOW!
Mislim evo budimo realni: FK Borac Banjaluka ce za mene biti nula pa makar osvojili 10 uzastopnih prvenstava BiH, ako se u tih 10 godina ne plasiraju bar jednom u LS ili bar koji put u Ligu Uefa.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 17 Nov 2011, 01:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nisu one krive sto su ostale cure karina totalna. Taj sport se treba razvijati.
Pogledaj samo Buducnost kad igra LS. Puna dvorana.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima li ZRK neki dobar rezultat na medjunaridnoj sceni u poslednje vreme?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Pa nisu one krive sto su ostale cure karina totalna. Taj sport se treba razvijati.
Pogledaj samo Buducnost kad igra LS. Puna dvorana.

Cekaj malo - kako mislis razvijati? Zenski rukomet ima tradiciju ovde.
Meni to djeluje ovako:
1. zna se da ona djevojka koja udje u prvi tim ima platu.
2. zna se da Srbi misle kratkorocno i jeftino - tj. ta plata im je jedini cilj, a rezervnu varijantu konstantno unapredjuju (studiraju)
3. Dakle, pod razvijati se podrazumijeva:
- razviti njihovu konkurenciju sto nije posao Banjaluke
- udesetostruciti sredstva za zenski rukomet da bi ista mogle postici van BiH.

Ovako samo bespotrebno crpe ta sredstva, a nista nam se ne vraca.
Znaci ili sve ili nista za zenski rukomet (ne srednje letargicno rjesenje), a ja glasam za NISTA.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sto bi im uzeli platu? Objasni mi. Koja je razlika izmedju muskog i zenskog rukometa?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ima li ZRK neki dobar rezultat na medjunaridnoj sceni u poslednje vreme?

•Pobjednici Premijer lige BiH u sezoni 2007/08 godinu
•Pobjednici Kupa BiH u sezoni 2008 godina
•Pobjednici Kupa RS u sezoni 2008 godina
•Prvaci Države u sezoni 2006/07 godinu
•Pobjednici Kupa BiH u sezoni 2004 godina,
•Finalisti Kupa BiH u sezoni 2005/06 godina,
•Osvajanje trećeg mjesta u sezoni 2004/05 godina,
•Osvajanje drugog mjesta u sezoni 2005/06 godina,
•Učesnici evropskog Kupa Kupova 2004 godine,
•Učesnici Čelendžer Kupa 2005 i 2006 godine,
•Učesnici Kupa EHF u 2007 godini,

Znaci nista.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
A sto bi im uzeli platu? Objasni mi. Koja je razlika izmedju muskog i zenskog rukometa?

Zato sto ce isto tako, ili dovoljno dobro igrati ako se Rukomet prebaci na univerzitet.
A svaki student-sportista bi trebao da ima tretman kao sto je to na americkim univerzitetima:
- bolji uslovi studiranja,
- bolji uslovi treninga
- stipendije *a ne plate*

na taj nacin bi se prepolovila davanja, a stimulisala akademska komponenta.

PS
Nemoj me pogresno shvatiti, nisam za to da se rukometasicama OTME plata. Ako je rukovodstvo kluba dovoljno sposobno da obezbijedi plate, neka, neka ih placaju. Ali ne iz gradskog budzeta.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 17 Nov 2011, 01:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U sustini, malo je nezahvalno porediti stvari na taj nacin kao RS, jer realno gledano ni muskarci nemaju neke uspehe pa skoro ni na nivou bih, a zaradjuju mnogo vise od cura. One ako ne odu vani nemaju egzistenciju od rukometa i zato ga rano napustaju. I na vecinu utakmica muskaraca ne bude 200 ljudi, a oni su ipak neki sportski brend BL,

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
U sustini, malo je nezahvalno porediti stvari na taj nacin kao RS, jer realno gledano ni muskarci nemaju neke uspehe pa skoro ni na nivou bih, a zaradjuju mnogo vise od cura. One ako ne odu vani nemaju egzistenciju od rukometa i zato ga rano napustaju. I na vecinu utakmica muskaraca ne bude 200 ljudi, a oni su ipak neki sportski brend BL,

Dalo bi se o tom raspravljati, ali rukometasi bar zasad jos uvijek zive od stare slave.
Mada nemam nista protiv da i njih prebacimo na univerzitet.

Ja bih volio da znam koliko to svjetskih velikih klubova, rukometnih, zive vecinski na teret budzeta gradova odakle poticu?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa jbg celokupni bih sport zivi na racun stare slave i da ne dobija pare iz budzeta sve bi moglo pod kljuc, takva je situacija. Evo navedi primere koji su ekonomski isplativi za grad/drzavu pa da bi bilo dobro u njega ulagati. Pa i oni srpski vaterpolisti krpe kraj s krajem kada idu na takmicenja a donose medalje. Ne znam, generalno je sport u qrcu, pa mislim da idu linijom manjeg otpora; hajde da ulazemo pare u ono sto je godinama popularno kod nas, pa sta bude, a nece biti nista, ali dobro

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]