banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 04:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Tebi je sve jedno pojasnjivalo ti se ili ne,ti shvatiti ne mozes.
Kur`an nije prepisan,to je djelo Allaha Uzvisenog,a ti porici koliko kod hoces,to je tvoje pravo.Ti vise spominjes sotonu(neuzubillah)nego Bozije ime?
trebao bi malo uzeti Kur`an i prouciti,ne procitati.Uzviseni Allah je znao da ce medju nama biti onih koji nece moci sve da shvate,jer niciji mozak ne prihvata isto,cak je i u tome spoznaja Stvoritelja,pa nam je stoga rekao da ucimo ajete i sure koji su nama lahki.

Oni koji nerazumljivo uce Kur`an (BOZE ME SACUVAJ TAKVIH)to su spletkarosi i sihirbazi.Oni izvrcu ajete,"A tesko njihovim rukama,koje su pripisivale Allahu ravnom"time podsticu i prizivaju dzine i salju ga doticnoj osobi.

A kako bi bilo da se pridrzavamo ovog ajeta" Tebi tvoja a meni moja vjera"
Pa ti svoju zastupaj kako ti tvoja vjera nalaze a ja cu kako meni moja nalaze.

Sta ti znas o sotoni?Dali spoznajes sotonino vladanje,nad pojedincima?Dali osjecas blizinu takvog bica?Dok je ne osjetis ,ti nisi pravi vjernik.Jer upravo djavo pokusava na sve moguce nacine da se priblizi,upravo vjerniku.Ali sotona kod sotone nema sta da trazi,oni su na istom putu,pa ti spoznaj sebe na kojoj si strani.

Krivo svjedocenje o Muhamedu te nece daleko odvesti,mozda je Allah dz.s upravo ovim putem zelio da ti pomogne,zato iskoristi i ne vrijedjaj i ne proklinji i ne nijekaj i ne porici,jer ja znam ko sam,znam da ne smijem lagati i to zna svaki mu`min,ne kazem musliman,jer nismo mi svi muslimani.Onaj ko iskreno dusom i srcem vjeruje u jednog jedinog Stvoritelja to je musliman.

Satan......i opet satan .....hajd.......ti imas pravo da mislis sta god hoces,a ja nemam strjepnje da sam na pogresnom putu.Kur`an je propisan cijelom covjecanstvu a ti ili ga prihvati ili ne!Ali pogresno donosis odluke i lupas brate nepromisljeno.Fino je to sto si ti pobozan,pa kad ja akceptiram ono sto je tvoje,potrudi se i ti tudje da shvatis,to je u stvari i tvoje,a Allah upucuje koga on hoce!
Trebao bi malo da se dublje pozabavis sa time da ne shvatas bukvalno i povrshno jer se u plitkim vodama ne moze plivati niti voditi komentare a nemati osnove.
pokusaj da ne prikupljas s neta nekakve novotarije koji su protivnici islama uvodili da bi druge u zabludi ostavili.Ti budi sta hoces i ko god hoces to je tvoje,a ja sam ja i to je moje :)
Nadam se da si me shvatio.ti nazivaj Kur`an lazom i Muhameda kako god hoces,tä to ti je poslanik,a hoces li ga ti prihvatiti ili ne to je tvoja licna stvar i moc raspoznaje.

Onaj ko hoce da se osvrne nije se tesko osvrnuti a onaj ko cvrsto tvrdi da samo on postoji negirace prisustvo bilo kog drugog.

S moje strane imas blagoslov,neka ti se Svevisnji smiluje i ne prolije svoju srdzbu na tebe,jer zaista da On tebi nanese zlo koje ti na Njega svaljujes ko zna sta bi s tobom bilo?Ali On je milostiv i puno prasta,mi smo samo ljudi grjesni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dzenita odlično si mu odgovarala i predlažem ti da nastaviš tim tonom i duhom i da ne uzvraćaš uvredama. Sve što on i onakvi kao on pišu će jednog dana svjedočiti protiv njih i sve dobro što mu ti odgovaraš će jednog dana svjedočiti dobro za tebe.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 16:45 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Мицелијус... не може се служити Богу и мамону (демону). Зато бих ти препоручио да не трпаш у исти кош Исуса Христа са обичним смртницима и паганским боговима. А ти како хоћеш. Сем тога, видим да си опет у недостатку аргумената да одбраниш сатанску творевину - мухамеданство, кренуо у пљувачку кампању против мене - што није ништа ни ново.

Мани се трла-баба-лан приче о мени, него ако имаш шта паметно да кажеш за или против мухамеданства - изволи. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 19:34 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

О томе да ли и коме ја штетим и ли доприносим, пусти опет Оца да одлучи. Ниси ти квалификован да доносиш било какве закључке на ту тему. Да су Христови ученици пуштали заблуђене да и даље буду у заблуди, данас хроишћанства не би ни било. Но, Божјом промишљу и благодати, имамо ми данас остварење пророчанства да ће се Јеванђеље проповедати свуда по свету. Па тако имамо и ПЦ Јапана, и Кине, чак и у Латинској Америци, итд...

А што се тиче питања о томе да ли је Христос икога критиковао или не, то ми само говори да ти о Јеванђељу заправо - немаш три чисте. Јер да имаш, већ би погледао следеће:

Mat. 6,2. Mat. 6,5. Mat. 6,16. Mat. 22,18. Mat. 23,13. Mat. 23,14. Mat. 23,15. Mat. 23,23. Mat. 23,25. Mat. 23,27. Mat. 23,29. Luka 11,44.... итд...

Мало веронауке не би шкодило, чини ми се... :wink:

И да лагано завршим... Мухамеданство је секта - људска творевина настала у 7. веку, и као резултат сотонске преваре сличне Евиној превари, јер је заправо жена убедила епилептичара Мухамеда да су визије "од Бога". Онај ко верује у Библију, јасно да никада не може другачије да размишља, јер је појава мухамеданства противна како Старом Завету, тако и Новом Завету, и чак штавише, најављен је долазак ЛАЖНИХ пророка који ће преварити многе... Само још један од доказа да се пророчанство Библије остварује. :roll:

ПС: Добро би било да нам потуркиња мало исприча о "алаховим кћерима" и компромису који је Мухамед урадио са Сатаном (парафраза Мухамедових речи). 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 20:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. Смех је здрав.

2. Није ли типично за адолесценте да свако мишљење које није исто као њихово сматрају за - вређање, омаловажавање, итд...

3. Ниси ли приметио да ја увек цитирам делове смејурије од тих секти ? Зашто онда говориш да их ја исмејавам, кад оне саме себе исмејавају ?

4. Хвала на критикама, али питам се да ли си самокритичан као прво. Јер се сећам да си на овај форум дошао као пљувач по Цркви, и то од првог поста па надаље.

5. Поуздати се у "осећања" је врло погрешно, поготово ако имаш ум адолесцента који запени на свако другачије мишљење.

Ето. :wink:

ПС: Побеже потуркиња... изгледа да јој се није свидела идеја да нам напише понешто о "алаховим кћерима"... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pokusacu da razjasnim pojedinosti ne vezano za bilo koga s ovog foruma!

>Zasto je u posljednje vrijeme odrzano tako mnogo dijaloga izmedju muslimana i krscana oko njihovih vjerovanja?

Zbog toga sto mi imamo mnogo toga zajednickog.Vjerujemo u jednog Stvaraoca koji je slao poslanike,vjerujemo u Isusa kao Mesiju kao u boziju rijec,koji zidovi nisu prihvatili.Nas casni Kur`an pominje u suri Ali Imran:ajet 45
"A kada meleki rekose"O Merjema,Allah ti javlja radosnu vijest,od Njega rijec,ime ce mu biti Mesih Isa,sin Merjemin,bice vidjen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih"

Dijalozi se odrzavaju svugdje u Evropi,ne samo na ovakvim forumima :)

>Ako je krscanstvo staro skoro 2000 g. i Islam vise od 1400 g. zasto ove diskusije nisu odrzavane i mnogo ranije?

U posljednja 3-4 vijeka mnoge azijske i africke zemlje sa vecinskim muslimanskim zivljem bile su kolonizirane od strane V.Britanije,Franc.Holandije Spanije,Belgije i Portugala.Krscanski misionari su pokusali konvertirati sto vise muslimana u krscanstvo,koristeci pri tome sva moguca sredstva med.pomoc,hranu odjecu,posao.

Ali postigli su vema slabe rezultate.Samo mali broj drustvene elite je bio preobracen zbog njihove predrasude da je krscanstvo uzrok napretka i civilizacije(Ali to im je samo bila opomena i kusnja od Allaha)
Ovo je bila pogresna predpostavka,jer je taj progres u Evropi postignut tek poslije odvajanja crkve od drzave :)
Poslije drugog svj. rata puno muslimana je emigriralo iz Azije i Afrike,bilo kao strucnjaci ili obicni radnici i tako su dosli u kontakt sa krscanima,takodje su i muslimanski studenti bili aktivni u predstavljanju islama (jer je tako Allah htio :) )

:lol: Nama muslimanima su krscani blizi od zidova,ateista i idolopoklonika kao sto se to navodi u kur`anu u suri Al-Ma`ida,ajet 82:

"Ti ces sigurno naci da su vjernicima najljuci neprijatelji jevreji i mnogobozci; is svakako ces naci da su vjernicima najblizi prijatelji oni koji govore "Mi smo krshcani",zato sto medju njima ima svecenika i monaha (osobe koje su se potpuno predale Bozoijoj sluzbi)i onih sto se ne ohole" (VADER I AHARON ) :)

Najvece bogatstvo ili snagu koje su muslimanski emigranti donijeli u zapadnu hemisferu nije njihova brojnost u ljudcvu .....nego Islam :) koji je i ovdje poceo pustati svoje korijene :).Najradije koristim rijec "vracano" ne "preobracano" posto je svako rodjen u pokornosti Allahu.
Islam se ne siri ognje,puskom ili macem,nego jednostavno propovijedanjem pojedinaca ili grupa muslimana.Mi nemamo organizovane misije i posebno obucene misionare kao krscani npr.

E sad,ako sve tri religije,Islam,Krscanstvo i Zidovstvo tvrde da poticu od jednog istog Boga zasto se onda razlikuju?

Svi poslanici od Adema do Muhameda (mir Boziji na njima)bili su poslani sa istom porukom;potpuno pokoravanje covjecanstva Allahu.Ovo pokoravanje se u arapskom zove Islam,Islam takodje znaci mir,mir izmedju Stvaraoca i Njegovih stvorenja.

Za razliku od Zidovstva i Krscanstva ime Islam je dato od samog Allaha ,Stvaraoca kako je spomenuto u suri Ma`ida ajet 3:

"Sada sam vasu vjeru usavrsio i blagost svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam Islam bude vjera"

Naziv Krscanstvo se ne nalazi u Bibliji,pa cak ni u Biblijskom rijecniku.Izraelski poslanik nikada nije pomenuo rijec "zidovstvo".
Isus nikada nije tezio da uspostavi krscanstvo na zemlji i nikada nije sebe nazivao "krscaninom"Rijec krscanstvo se spominje samo tri puta u danasnjem novom zavjetu.Puno puta su je upotrebili pagani i zidovi u Antiohiji oko a.d. puno poslije nego je Isus napustio zemlju.Pogledajte Djela Apostolska,11:26

"I najprije u Antilohiji nazvase ucenike krscanima."

Sta Kur`an kaze o Abrahamu i Mojsiju?a sto se takodje moze zakljuciti i iz Biblije?
U suri Ali-Imran,ajet 65:

"O sljedbenici knjige,zasto se o Ibrahimu prepirete,pa zar Tevrat i Indzil nisu objavljeni poslije njega?Zsato ne shvatite?"

Ime Allah?Dali je to cudno,dali zvuci cudno kako drugi to neprestano tvrde na ovom forumu? :)

Ime Allah zaista zvuci cudno za nemuslimane,ali ovo ime su koristili svi poslanici od Adema do Muhameda s.a.w.s.
To je sastavljeno od dvije arapske rijeci EL(odredjeni clan,ne postoji u nasem jeziku) i Ilahsto znaci Bog.Ako izostavimo slovo "l" ostaje AllahJedan od oblika ove rijeci ima slicnost sa herbejskim rijeci kojim se imenuje stvaraoc Eloha.Ali jevreju ovu imenicu pogresno upotrebljavaju mnozinu ove rijeci sto ispada vise bogova Eloha.
Rijec Allah zvuci blize armenskoj rijeci za Boga,koju je upotrebljavao Isus...
Dakle,da ne duzim,i ako rijec Allah zvuci cudno za ne muslimane ona je bila sasvim uobicajena ama bas za sve poslanike :) htjeli to pojedinci ili ne,slagali se ili ne :)

Muhamed s.a.w.s je rekao "prenesi moju poruku pa makar jedan ajet "
Takodje Izaija spominje u poglavlju 21:13"Prorostvo o Arapima",sto znaci odgovornost muslimana Arabije,a danas naravno svih muslimana,da sire Islam.
Izaija ovo spominje nakon sto je vidio u vizijizapregu magaraca i zapregu kamila.21:7:
"Vidi konjanike,jahace udvojene jahace na magarcima,jahace na devama,neka dobro pazi s paznjom napetom"
Ispostavilo se da je zapregu magaraca predstavljala Isusa kada je on usao u Jeruzalem(Ivan 21:24;Matej,21:5
Koga onda simbolizira zaprega kamila? :)
ja mislim a mislim da se i vi slazete,da to sigurno nije bio Maran Ata :) (shala) vec Muhamed s.a.w.s

Allah nema zene nit djece,mi smo samo Njegovi robovi,a to su bili svi poslanici,Njegovi odabranici,koje je on od robova svojih sebi priblizio.Ko nemoze da shvati taj ne moze shvatiti.Dzabe ti je njima pisati knjige i knjige

eto,bice mozda i vise ovog neka mi vas Allah sacuva od dosaptavanja sejtanskog roda i muskog i zenskog i njihovih potomaka

topli pozdrav svim dusama odanim Bogu jednome i jedinome

Svjedocim da nema Boga sem Allaha i da je Muhamed njegov rob i poslanik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 08:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Moja želja sa kojom sam i započeo ovu temu je bila da se na njoj raspravlja na lijep način i da se traži duhovno zajedništvo nadišavši granice koje vijekovima postoje, ali koje su proizašle iz neduhovnosti i nerazumijevanja prave uloge Božijih Poslanika na Zemlji.
Pogotovo mi je bila želja da na njoj učestvuju i oni kojima je islam osnovno vjersko opredjeljenje, i zato posebno pozdravljam Dženitu kao dostojnog predstavnika.
Drago mi je da je tema ponovo aktivirana i da na njoj ipak preovlada zdrav ton.
Oni koji se suprote tom zdravom zajedničkom tonu biće možda samo dobar podsticaj da se ponešto bolje objasni, a nadam se da će konstruktivni učesnici teme odoljeti porivima da se odgovara na provokacije.
Uostalom provokatore i provokacije vidim samo kao dobrodošle kušnje za naše stpljenje i uzdržljivost, i kao podsticaj za bolja objašnjenja.
Svako dobro i duhovni blagoslov svim iskrenim vjernicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Цитат из сатанских стихова:

5,51. O vi koji vjerujete ! Ne uzimajte prijateljima jevreje i kršćane.
5:51a Oni su prijatelji jedni drugima.
A ko se od vas njima okrene, pa on je uistinu od njih.
5:51b Uistinu! Allah ne upućuje narod zalima.

У чему је проблем овде ? Поменута књига је толико контрадикторна унутар саме себе, да на једном месту пише како су Хришћани најближи Муслиманима, а на другом да - нису. Откуд сад па то ? Аналитичари сотонских стихова се у једноме слажу - на почетку своје каријере, Мухамед је још и показивао неку дозу наклоности према Хришћанима, али како се његова епилеспија погоршавала, тако се и он окретао на потпуно непријатељство према истима. Па ако погледамо ајете са почетка каријере, и оне из позне каријере, они су одраз његовог болесног ума, и самим тим и резултат заокрета - контрадикторни.

Резултат свега ? Сами мухамеданци могу да бирају да ли ће бити пријатељски наклоњени према Хришћанима или не. И једно и друго и ма своје оправдање у сотонским стиховима.

А да ли је Божја истина тако превртљива ? Не бих рекао. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 15:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Citiraj:
У чему је проблем овде ? Поменута књига је толико контрадикторна унутар саме себе, да на једном месту пише како су Хришћани најближи Муслиманима, а на другом да - нису. Откуд сад па то ?

Na ovom forumu vrlo lijepo možeš da vidiš kako to. Ne znam treba li bolji i očitiji primjer.

Citiraj:
Аналитичари сотонских стихова се у једноме слажу - на почетку своје каријере, Мухамед је још и показивао неку дозу наклоности према Хришћанима, али како се његова епилеспија погоршавала, тако се и он окретао на потпуно непријатељство према истима. Па ако погледамо ајете са почетка каријере, и оне из позне каријере, они су одраз његовог болесног ума, и самим тим и резултат заокрета - контрадикторни.

Površni "analitičar" vrlo lako bi u Evanđeljima našao mnogo toga na što bi se okomio (kao što to uostalom i čine, sebi na štetu).
Primjera radi takvi "mudraci" bi se lako mogli zakačiti za ono što je Isus rekao Sirofeničanki ("ja sam poslan samo sinovima Izraelovim") i uspoređujući sa tvrdnjom da je on jaganjac Božiji za grijehe svijeta i da je njegova riječ namijenjena svim narodima, i tu bi bez problema našli nešto na što samo čekaju: razlog da se okome na ono što ne podnose, ne zbog te navodne protivrječnosti, nego zbog svoje želje da pošto poto nešto ocrne.

Uostalom, pošto u ono doba nije bilo navodnih znaka u knjigama, otkuda ti znaš da u ajetu koji si naveo ne treba da stoji:

Ne uzimajte prijateljima "jevreje" i "hrišćane"!

tj, one koji sebe smatraju vjernicima i pravovjernim pripadnicima nečega, ali su u suštini daleko od toga.
Kada bi zaista čitao Kuran a ne samo knjige koje ga seciraju i napadaju, imao bi prilike da se uvjeriš da bi vrlo lako moglo biti baš ovako kako sam rekao.
Jer Kuran svjedoči da ima hrišćana i "hrišćana". Da je bilo više hrišćana, a manje "hrišćana" u to doba, moguće da ne bi ni bilo potrebe da Bog Muhamedovim posredstvom i poslanstvom pokrene baš takav potres sa namjenom da između ostalog uzdrmava učmale i podsjeti ih na izvor. "Hrišćane" prije svega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Неки људи су бољи лингвисти него било шта друго. Ти и такви се сконцентришу на то да ли у тексту има наводника или не, ни не обраћајући пажњу на смисао целе изјаве Мухамеда која је јасно објашњена у следећем ајету где се наводи разлог због ког "не треба уизимати а пријатеље Јевреје и Хришћане", а у трећем се они и квалификују као "зли".

Него, интересантна је тврдња да је "бог морао да интервенише" у 7. веку доносећи неку "нову објаву" која је толико контрадикторна Христу и Новом Завету, да их нико заправо ни не пореди. Аналитичари се слажу и око тога да су сотонски стихови - куран, заправо јако деформисан и измењен Стари Завет из Библије.

Само један пример...

И у Старом Завету а и у сотонским стиховима - курану, људи се каменују за разне преступе.

Нови Завет: (Јован 8,7) ...koji je među vama bez grijeha neka najprije baci kamen na nju.

Чињеницама се не може побећи. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dali je Biblija sveta knjiga?

Citajte onda sta kaze Luka u svom Evandjelju u 12:32

"Kao sto nam predase isprva oni koji isprva sami vidjese i sluge rijeci bijase;namislih i ja ispitavsi i shvativsi sve od pocetka ,po redu pisati tebi,cestiti Teofile"

Ako je Luka rekao da on nije osobno bi ocevidac,i da znanje koje je dobio preko svjedoka nisu Bozije rijeci,dali jos uvijek vjerujete da je Biblija bozija rijec?
Povijest je pokazala da je biblija vremenom pretrpila stanovite izmjene.
Dali atribut "sveta"znaci da u Bibliji ne smije imati pogresaka?

Predpostavimo da se u jednom pasusu tvrdi da je neka osoba umrla u dobi od 50 god,a u drugom pasusu da je umrla u zivotnom preiodu od 60 god,dali mogu biti istinite obje varijante?I ako sveta knjiga sadrzi pasuse koji su suprotnog sadrzaja i svjedocenja,dali su one po vama i dalje svete?
A takvih proturijesnosti ima jos mnogo i u starom i novom zavjetu.
dacu samo neki primjer jer mi je muka pisati,a ako ko bude trazio navescu mu i ostale,dakle:

"Dvadeset i dvije godine bi star Ahazje kada poce da vlada"(Kraljevi 2 8:26)

"Dvadeset i cetiri godine bi star Ahazje kad poce da vlada"
(Ljetopis 2 22:2)
eh,sta je sad? 22 ili 24 godine?Ja ne mogu bit pametna a vi?I kako ovo da razumim?
Isus je sam rekao da je on poslan narodu Izraela(Matej 15:25)
"Ja sam poslan samo izgubljenim ovcama Izraela"
Dok je za razliku od svih poslanika Muhammed s.a.w.s poslan cijelom covjecanstvu,zasto?
Zasto je poslan Muhammed cijelom covjecanstvu?

Kako su krscani daleko odstupili od originalnog Isusovog ucenja Allah je kao dio svog jedinstvenog plana poslao Muhammeda a.s kao obnovitelja vjere da ispravi sve ove promjene kao sto su :
-rimsko-julijanski kalendar kao krscanska era
-dozvolu konzumiranja svinjskog mesa
-obrezivanje,koje je ukinuo Pavle(Galaticani 5:2)

"Gledaj,ja Pavle kazem vam,ako se obrezete Krist vam nece pomoci"

Casni Kur`an upozorava u suri El-Ma`ida:73:

"Nevjernici su oni koji govore"Allah je jedan od troice!"A samo je jedan Bog!I ako se ne okane onog sto govore,nesnosna patnja ce,zaista stici svakog od njih koji ostane nevjernik!"

Dali jos uvijek vjerujete u trojstvo koje Isus nikada nije naucavao????

Dali su Bog i Isus jedno???????
"Vjerujte meni da sam ja u Ocu i otac u meni"
hmmm......
Ivan 17:21
"Da svi jedno budu,kao Ti.Oce,sto si u meni,i ja u Tebi,da i oni u nama jedno budu"

Ako je Isus Bog,zato sto je u Bogu,zasto onda ni ucenici nisu Bog jer su i oni kao i Isus takodje u Bogu?
Isus je rekao
"Ko je vidio mene,vidio je Oca"
Ono sto su oni vidjeli bio je Isus a ne Bog.
Nas sveti kur`an kaze u suri El-En`nam:aj.103:

"Pogledi do Njega ne mogu doprijeti,a On do pogleda dopire;On je Milostivi upucen u sve"

Sveti duh=Bog?
Otac=Bog?
Sin=Bog?

Zar ovo nisu tri Boga,neuzubillah??

Isus=poslanik
Gabriel=melek odabrani(andjeo)
i ko ostaje?Jedan jedini Allah Uzviseni i Savrseni!

A upozoreni ste u gore navedenom ajetu sta Allah(Bog) kaze o trojstvu!
Pa zar cete i dalje vjerovati u trojstvo?

KUR`AN- se koristi kao zadnja (ISTINITA) objava koja ce ispraviti promjene koje su ljudi unijeli u prijasnje objave!

Shvatas li Maran Ata?Dali je i dalje to sotonsko pismo?Dali i dalje tvrdis da Allah koji poziva dobre robove da budu jos bolji da je to sotona?

Onaj ajet koji je tebi nejasan,pokusacu na jednostavan nacin da ti pojasnim,nadam se da ces shvatiti.

recimo: Ja sam krscanka,tebi govorim,kao muslimanu koji poznaje islam,da sam ja vrijedan dobar boziji rob,molim se Stvoritelju,a ti me u sustini poznajes i znas dobro da sam ja prevarant,lazov,lopov....sto nije osobina dobrog vijernika i krscanina,i tebi tvoj Allah naredjuje da me smatras neprijateljom,sto ja mislim da je sasvim u redu :)

Shvatas? ;)

Poslednji put menjao Dzenita dana 17 Dec 2003, 20:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да, Библија је једина света књига. Остале су само мање или више интересантна - белтристика. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 20:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Да, Библија је једина света књига. Остале су само мање или више интересантна - белтристика. :roll:

Da,da :lol:

Mi muslimani,vjerujemo u sve svete knjige,ali u njihovoj originalnoj formi!
Bog je svakom narodu slao poslanika,da bi ih opominjao,neke je poslao sa knjigom za odredjeni narod,kao npr Isusa izraelcima.

Dok je Muhammed jedini poslanik koji je poslan cijelom covjecanstvu,da bi nasu vjeru usavrsio i upotpunio.

"Zadovoljan sam da vam vjera bude Islam"

pa kad je On zadovoljan,sto bi mi bili nezadovoljni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata!

Evo ti adresu,prevod Kur`ana casnog,prevodioc Besim Korkut

http://www.islam-bih.com

Ovu bih ti suru od srca preporucila:

Sura 64
At-Tagabun-Samoodbrana

sura ima samo 18 ajeta uzmi sebi malo vremena,mozda spoznas nesto sto nisi znao :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dali mi mozda neko moze reci

Cemu sluze zvjezde i zasto ih je Allah napravio?

Zasto je Allah stvorio covjeka?Zasto postoimo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 03:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Засмејаваш ме... ја и набројах 20 верзија сотонских стихова. Хајде ти мени реци која је "оригинална" ? Сам Мухамед је рекао да постоје барем 4 "оригиналне" верзије. Откуд преко 20 верзија онда ? Ха ?

А хвала на препоруци шта да прочитам. Ја ипак имам свој омиљени сет ајета. Ево их само за тебе:

"SVETI" RAT:
O vi koji vjerujete! BORITE SE PROTIV ONIH NEVJERNIKA koji su vam blizu, i NEKA U VAMA NADJU GRUBOST: a znajte da je Allah sa bogobojaznima. (9;123)

TEROROIZAM:
Uistinu! ALLAH JE KUPIO OD VJERNIKA DUŠE NJIHOVE I IMETKE NJIHOVE, što ce oni imati Džennet. BORE SE NA PUTU ALLAHOVOM, PA UBIJAJU I BUDU UBIJENI. Obecanje Njegovo je istinito u Tewratu i Indžilu i Kur’anu. A ko je vjerniji zavjetu svom od Allaha? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste ugovorili s Njim - a to je to, uspjeh velicanstven - (9;111)

VERSKA NETOLERANCIJA:
Neka ne uzimaju vjernici nevjernike za prijatelje, mimo vjernika. A ko to ucini, tad nema od Allaha ništa, izuzev da biste se sacuvali od njih cuvanjem. I upozorava vas Allah Sobom, a Allahu je dolazište! [3;28]
A kad budete putovali po Zemlji, tad vam nije grijeh da skratite salat, ako se plašite da ce vas napasti oni koji ne vjeruju. Uistinu! NEVJERNICI SU VAM NEPRIJATELJ OTVORENI. (4;101)

VERSKI FANATIZAM:
Zato ne slušaj nevjernike, i bori se protiv njih njime - džihadom velikim. (25;52)

Има их још али и ово ти је довољно. Него пошто си женско, ево и мојих омиљених хадиса које волем да приупитам потуркиње шта мисле о њима:

”Brak je vrsta zajednistva - ropstva. Ona je njegov rob. Zena mora da slusa muza u svemu sto se nje tice, izuzev ako to ne vodi neposlusnost Bogu.” (Gazali 4:746)

Devojka pita "Bozjeg poslanika" (Muhameda): "O Bozji poslanice, koju vlast ima muz nad zenom ?" On rece: "Ako bi on bio prekriven od temena sve do stopala sa gnojom, i ona ga celog olizala, jo suvek mu nije dovoljno zahvalna." [Букари 4:747]

Уживај ако можеш... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 05:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Засмејаваш ме...

Ti mene ne zasmejavas :lol:

Citiraj:
А хвала на препоруци шта да прочитам. Ја ипак имам свој омиљени сет ајета. Ево их само за тебе:

Ja ih za sebe znam a nebi bilo lose da ih ti proucis a ne bubas i shvatas sve bukvalno,ja sam ti vec jednom rekla u plitkim vodama se ne moze plivati.

Citiraj:
"SVETI" RAT:
O vi koji vjerujete! BORITE SE PROTIV ONIH NEVJERNIKA koji su vam blizu, i NEKA U VAMA NADJU GRUBOST: a znajte da je Allah sa bogobojaznima. (9;123)

Nevjernici su sljedeci:

Svi oni,koji ne vjeruju u Boga,bilo to krscani,muslimani(takozvani) ili bilo ko drugi.Ja sam ti u proslom postu navela mnogo detalja,ali bice da ti nisi ni procitao vec samo guras glavom kroz zid.

Dzihad=borba prvo protiv sebe,kako?preispitati sebe kakav si vjernik.To se u opste ne svodi na ubijanja,ili bilo kakvu silu.Dakle,nije rat u krvavom smislu,vec grubost u rijecima,nadmetanje u dobrima....to je dzihad.

Citiraj:
TEROROIZAM:
Uistinu! ALLAH JE KUPIO OD VJERNIKA DUŠE NJIHOVE I IMETKE NJIHOVE, što ce oni imati Džennet. BORE SE NA PUTU ALLAHOVOM, PA UBIJAJU I BUDU UBIJENI. Obecanje Njegovo je istinito u Tewratu i Indžilu i Kur’anu. A ko je vjerniji zavjetu svom od Allaha? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste ugovorili s Njim - a to je to, uspjeh velicanstven - (9;111)

Ako vec dodje do rata,kojeg mi ne smijemo da odpocinjemo
u tom slucaju nije grehota izgubiti svoj zivot koji je i onako u Bozijim rukama

"A kad bi ti pruzio svoju ruku prema meni da me ubijes,ja nebih pruzio svoju ruku prema tebi da te ubijem,jer ja se bojim Allaha,Gospodara svih svjetova"

"I borite se na Allahovom putu protiv onih,koji se bore protiv vas,ali vi ne otpocinjite prvi borbu"

Citiraj:
VERSKA NETOLERANCIJA:
Neka ne uzimaju vjernici nevjernike za prijatelje, mimo vjernika. A ko to ucini, tad nema od Allaha ništa, izuzev da biste se sacuvali od njih cuvanjem. I upozorava vas Allah Sobom, a Allahu je dolazište! [3;28]
A kad budete putovali po Zemlji, tad vam nije grijeh da skratite salat, ako se plašite da ce vas napasti oni koji ne vjeruju. Uistinu! NEVJERNICI SU VAM NEPRIJATELJ OTVORENI. (4;101)

Ja koliko vidim ti sebe smatras nevjernikom?!?!Pa cime bih te onda ja trebala smatrati?!?Ako si ti krscacin dobar vjernik odan Bogu,onda nisi nevjernik,i neces nasrnuti na mene il bilo koga,zasto?Zato sto si bogobojazan........

Dakle,ovdje se govori o "NEVJERNICIMA" a ako si ti od tih ti si uistinu moj neprijatelj :)

Citiraj:
VERSKI FANATIZAM:
Zato ne slušaj nevjernike, i bori se protiv njih njime - džihadom velikim. (25;52)

Navela sam gore sta je to dzihad

Citiraj:
Има их још али и ово ти је довољно. Него пошто си женско, ево и мојих омиљених хадиса које волем да приупитам потуркиње шта мисле о њима:

Meni su omiljeni svi hadisi ,osim onih koji nisu od Muhammeda a.s,ja sam uistinu njegov sljedbenik!Ja uistinu necu podrzati nepravdu,ja uistinu necu lagati,ja uistinu necu svome muzu biti neposlusna,ja sam uistinu Allahov rob.I ja necu na druge pljuvati,to nije moje,ja nemam to pravo,ja necu druge omalovazavati,jer su mozda pametniji i kod Boga bolji,to nije moje.Ja cu uistinu biti ono cemu me moj poslanik poducio.Necu bogohuliti,lagati,krasti,vrjedjati,psovati,provocirati,traziti kod drugih lose osobine a ja ih imati,To nije ljudcki to Allah ne voli.

Allah je covjeka uzdigao nad zenom.Pa primite,to vam je od Njega dar.Ili si ti potpuno zapostavljen?
A nesmijemo mi to,da je jos nekom sedzda pripisana to bi bilo zeni da je covjeku cini.
Ja uistinu priznajem i pored mog obrazovanja,da je moj muz pametniji,i u svemu nadareniji od mene,to vam je Allah pripisao i od tog se ne moze pobjeci.

Citiraj:
Уживај ако можеш... :wink:
[/quote]

Mogu,i uzivacu sve dok sam na dunjaluku,i nadam se dacemo se uprkos tvome krivom tumacenju sresti u Dzennetu i pozdravljati najljesim pozdravima u prolazu.

Kako god da me zoves,ja nisam nista drugo do Allahov rob!Nista drugo sem ono i ti sto si.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]