banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
stormbringer je napisao:
da veceram u fancy restoranu gde placam 50 KM veceru, i da se neko ponasa ovako, onda bih sigurno rekao da je to uredu. Isto kao sto spominju opstinske radnike, ili koga vec. Poenta je takva, vi u takvom restoranu znate da placate veoma skupo uslugu, dok kifla od .30 feninga ne ukljucuje isti nivo usluge.

meni je novac koji zaradim bitan i cenim ga. cenim sebe i svoje vreme, trud koji sam ulozila da bih ga zaradila.
isto tako cenim i 0.1 i 1001 marku jer sam ih zaradila sa svojih 10prstiju.
da je stvar koju sam kupila kostala 0.3 ili 3003 marke, a prodavacica se tako postavila, ja bih isto reagovala.

upravo tako,ja sam pila kavu godinu dana svaki dan na istom mjestu,jedan dan sam trazila malo mlijeka jer mi je kafa bila ocajna,fino sam rekla da mi kafa nije najbolja i da mi treba malo mlijeka a ta kokoska sto radi mi je nasula mlijeko u solju,prevrnula ocima i nakon 15 min dosla do mene na moje radno mjesto i napala kako je mogu "prozivati" za jednu kafu!!! izvini,molim te,ali ta kafa je moj ceif,ja sam je platila pa nije vazno koliko kosta,ne definitivno su neki ljudi rodjeni da rade na nekoj fabrickoj traci ,jer za drugo jednostavno nisu stvoreni...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja sam na stigmatinoj strani i nije mi jasno otkud ovoliko moralista na ovoj temi.
Nije li jedna od osnovnih osobina koja se traži za trgovca ljubaznost? Ova žena to nije bila i svačije je pravo da uputi žalbu na takvo ponašanje.
I kao što su već mnogi napisali - ako je i dobila otkaz, sigurno ga nije dobila na osnovu jedne žalbe.

Inače, da odgovorim i na pitanje iz naslova teme - kupujem u Mercatoru (češće u onom na Starčevici, ali i u velikom) otkako se otvorio. Zadovoljan sam i uslugom i urednošću marketa.
Što se nikako ne bi moglo reći za Maxi (od njega sam udaljen 2 minute hoda, pa svejedno kupujem u Mercatoru).

P.S. Danas sam slučajno na OBN teletextu pročitao da je Moj Market na Mejdanu danas ili sinoć opljačkan. Guglao sam za više informacija, ali nigdje još ništa.

Aždajo, jel to kafa iz Juicyja? :D

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja sam rekao da ima potpuno pravo da se zali. To stoji. Ali opet, sve zavisi od osobe, neko je lakse vredja neko teze. Kad spomenu kafu npr, desavalo mi se nekoliko puta da npr. narucim s mlekom a dobijem sa slagom. I sad, meni realno to ne znaci nista...nekad bih se pozalio, nekad ne...a znam osobe koje bi napravile ogromnu frku oko toga. Zato sam spomenuo da je malo 'ljudskije' nekad progledati kroz prste i iskulirati, pogotovo kad znas da to sto placas ne ukljucuje neku ekstra uslugu.
Opet, ne opravdavam tu radnicu, ali jednostavno ne bih verovatno nikad tako odreagovao. Izgleda da se danas sve gleda kapitalisticki, pa je ono najnormalnije postalo 'moralisanje'. Nije to nikakvo moralisanje, nije zena robot na fabrickoj traci da ponovi svaki pokret 1000 puta dnevno.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Samo malo, lik se zove Silvijo?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Džontra je napisao:

Da,ja sam Silvijo a ti?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
siki2086 je napisao:
Mrkvice, radis li ti negdje?

Pravi se našao me pitati.

To nije odgovor.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
Džontra je napisao:

Da,ja sam Silvijo a ti?

Ništa zlobno, samo malo smiješno ime...i neobično za ove krajeve...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Džontra je napisao:

Шта си ти мислио,да се зове Сисоје?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
siki2086 je napisao:
mrkvica je napisao:
siki2086 je napisao:
Mrkvice, radis li ti negdje?

Pravi se našao me pitati.

To nije odgovor.

Ne radim. Ja se trenutno akademski uzdižem :lol: što mi svejedno ne zabranjuje da iskažem svoje mišljenje na ovoj temi. Zadovoljan odgovorom?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Džontra je napisao:

Шта си ти мислио,да се зове Сисоје?

1.Kao i obično nisam mislio
2. ne mora svako biti nekreativan poput Vanje i tebe, da u nick stavlja svoje ime :P

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Kad sam u BL ako baš moram kupujem u Merkatoru i nikada nisam zadovoljan uslugom. Prodavci su uvijek nadrkani, uvijek rade samo jedna ili dve kase iako ima uvijek posla za više. Dugo sam kupovao u Tei dok sam išao u Gimnaziji i tamo mi je usluga isto užasna. Ne zna se koja je od prodavačica gora, a činjenica da su cijene na proizvodima i na kasi različite im ne ide u prilog nikako. Što se tiče slučaja sa kiflama ne vjerujem da bih pisao upravi ali bih definitivno očitao lekciju prodavačici i naglasio činjenicu da imam pravo da se žalim ako sam baš jajara...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pošto pominjete kifle, u posljednje vrijeme kifle redovno kupujem u onoj maloj pekarici kod SUP-a ("Dan i noć"). Baš su super :D Hm, sad sam gladan... možda sad odem po kifle :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Choban je napisao:
Pošto pominjete kifle, u posljednje vrijeme kifle redovno kupujem u onoj maloj pekarici kod SUP-a ("Dan i noć"). Baš su super :D Hm, sad sam gladan...

Uvijek bilo i ostalo... :)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Ne radim. Ja se trenutno akademski uzdižem :lol: što mi svejedno ne zabranjuje da iskažem svoje mišljenje na ovoj temi. Zadovoljan odgovorom?

I meni je ostalo jos pet sest komada :D

Ja sam uvjek zadovoljan, osim kad neko dobije otkaz zbog kifli :(
Svaki put kad udjem u porodavnicu i vidim kifle, ja se rastuzim...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Choban je napisao:
Pošto pominjete kifle, u posljednje vrijeme kifle redovno kupujem u onoj maloj pekarici kod SUP-a ("Dan i noć"). Baš su super :D Hm, sad sam gladan...

Uvijek bilo i ostalo... :)

I Insanić "kifle za trku ima" ali on mi je najudaljeniji (vrijedi otići).
I, naravno, male kiflice u pekarici kod Ugostiteljske i Dačkog doma (pekara Nina)
Eto, top 3 za sada :D, preporuke od mene, vrijedi probati. Ako se sjetim još nekih pekara, napisaću...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
siki2086 je napisao:
Svaki put kad udjem u porodavnicu i vidim kifle, ja se rastuzim...

ufffff, ovo bas ostavilo traume za tebe.
ali u pravu si, tuzno je koliko ljudi mogu biti nekulturni, bezobrazni i uzeti sebi za pravo da se istresaju na kupce. :(

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@stigmata

Banjalučanka, Madona, Klas, Žitopeka, Nani, Nina, Maletić, Feđa (možda ima još koja)... vid' kol'ko pekara u krugu od dvjestotinjak metara, a ti otišla u market kifle kupovat... :P
Mislim da Manja ima svoj štand u MomMarketu kod škole Niko Jurinčić i da prodaju svoja peciva. Možda je čak i njihova radnica tamo radila, a ne uposlenici tog marketa.

ps tamo sam jednom kupio odličan baguette iliti Francuz po naški :D Možda si to trebala tražit', pa ne bi bilo frke...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
stigmata je napisao:
Hercegovac je napisao:
Мислим да су услови рада у маркетима и пекарама толико лоши да је много себично са наше стране што им замјерамо ...

tek sada procitah tvoj post. :lol:
zamisli situaciju. tvoja porodica ustaje, vreme za dorucak, tvoja majka ode brzinski do pekare da kupi neko toplo pecivo za dorucak. vraca se sokiranog izraza, ti je pitas sta se desilo. isprica ti kako je sa osmehom narucila, a prodavacica se izgalamila na nju jer je eto htela da kupi pecivo.

a ti onda, naravno kazes:" mama, ne budi tako sebicna. kako mozes da joj zameras, sram te bilo, kada znas da su njeni uslovi rada jako losi. ´ajde se sada vrati, neka te jos ispickara, opsuje celu familiju, po mogucnosti jos i udari, ne bi li jadna isresla iz sebe tu gnev zbog losih uslova rada." :wink:

Да, нешто слично и говорим члановима породице и пријатељима када их видим да шизе на некога. Кажем им како су то људи који много раде, мало зарађују и да не треба да их тангира нешто такво.. И сам сем пар пута имао такве моменте: цура у Мањи што сладоледе продаје ми грубо рече како сам прво требао да јој најавим како немам ситних пара него само 50 км код себе и да теко онда приступим наручивању сладоледа.. Није ми пало на памет да је пријављујем, свађам се и сличне глупости, него сам се само на глас насмијао и отишао за својим послом..

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Hercegovac je napisao:
Да, нешто слично и говорим члановима породице и пријатељима када их видим да шизе на некога. Кажем им како су то људи који много раде, мало зарађују и да не треба да их тангира нешто такво.. И сам сем пар пута имао такве моменте: цура у Мањи што сладоледе продаје ми грубо рече како сам прво требао да јој најавим како немам ситних пара него само 50 км код себе и да теко онда приступим наручивању сладоледа.. Није ми пало на памет да је пријављујем, свађам се и сличне глупости, него сам се само на глас насмијао и отишао за својим послом..

И ја сам ти исти и увијек смирујем људе из своје околине у таквим ситуацијама. Сјећам се да сам једном ишао код зубара на поликлинику ,а да је он био нешто надрндан од тада идем само код приватника. Једино ме мало изнервира кад се тако понаша доктор ,полицајац,или неки државни службеник... којег не можеш заобићи и принуђен си да сарађујеш с њим ,а немаш се коме жалити ,мислим можеш али то је без икаквог ефекта. Сва срећа па сам толико толерантан да ме је скоро немогуће избацити из такта па ми се такве ствари јако ријетко дешавају.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Eto taki sam ti ja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]