banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2011, 03:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
A jest vole neki ljudi pametovati pa to je strasno. Ja sam bio sa Stigmatom u Marketu koji se nalazi pred mojom zgradom. Zajedno smo narucili te famozne kifle. Sasvim pristojno i sa osmijehom. Da bi nas zena preko kurca pogledala kao da smo nesto lose uradili. Inace do tada nikad nije bilo problema. I onda na kraju treba da se puse na mene zbog jebenih 10 kifli. Sad jos treba da se pravdam sto sam pobogu kupio 10 kifli. Ma savrseno me boli kurac za njom. Jos treba da me grize savjest sto kaze Aleksandar. E pa nesh pa i da si me rodila.
Najgore je sto smo mi uzeli te kifle na kraju jer smo bas bili u zurbi. Inace bi ih istresli na pult.
Ne mora se meni niko uvlaciti u supak jer nisam taj tip ljudi, ali ne dam da se izdrkava neko na mene. I nemojte samo moralisati bez potrebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
siki2086 je napisao:
Ti pricas o profesionaliznu?

Da li je profesionalno da plata u Moj Market-u, za zene, iznosi oko 500km. Od toga oduzmi to hranu, oduzmi kafu, wc papir, jer to oni sve naplacuju, ako se nesto razbije takodje ti odbiju od plate kao i ako je prodavnica u minusu! I ti pricas kako bi taj isti radnik trebao biti profesionalan uz ovakve uslove rada? A da ne spominjem da sve mora biti pod spagu...

Dakle, radniku si dao lose uslove rada, losu platu a zahtjevas profesionalizam, objasni mi to?

Да ли је професионално да плаћаш радника 420 марака,од тога 270 дајеш преко банке са шест мјесеци закашњења,100 у боновима који се могу потрошити само код тебе( ал' не може се узети више од двије допуне и штеке цигарета јер на томе немаш зараде) ,а остатак исплаћујеш са времена на вријеме (по један заостатак у пола године),не плаћаш осигурање,радницима овјераваш књижицу сваких пар мјесеци у трајању од седам дана....Плус ти радници раде треће смјене,раде за све празнике и држиш шефове који се издркавају на њих? Звучу познато? Услови у МомМаркету и ово што сам ја навео су неупоредиви али када си видио да се неко од нас керебечи на муштерије?

Стигмата,пуна подршка!!!
Не правдам нападање и истресање на трговце без разлога али не могу да схватим да трговац себи може да допусти да се истреса на купцу. И да,за разлику од вас осталих,ја већ једанаест година радим као трговац.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 07:48 
Administrator
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
, tako da su ti "crvi" srecni sto i to imaju...
.

Па кад су сретни што се не понашају тако? Што непрфесионализмом угрожавају своје радно мјесто? Ако ниси задовољан послом,обрати се ономе ко је за то незадовољство крив,а то сигурно није купац.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ma buvljak je zakon. Nema cega nema , a sve jeftino, ako se cjenkas dobijes jos jeftinije,narocito lijekove kojima je istekao rok.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
АЛЕКСАНДАР je napisao:
стигмата, уз дужно поштовање, размишљаш ли сад о тој жени?

da, kroz ovu temu i postove, sledece: i dalje mi nije jasno da neko moze biti tako nekulturan i drzak i tako se ponasati bez razloga i povoda.
ja sam osoba sa pravom na svoje dostojanstvo, kao i ona. da sam dosla i pogledala je ruzno ili bilo sta ruzno rekla, onda bih se poklopila i cutala.
griza savesti jer se izdrkala bez povoda na mene? :lol: da, naravno :lol:

АЛЕКСАНДАР je napisao:
имаш ли грижу савјести? са моје тачке гледишта, ти си учинила једну грозну ствар. жена је добила отказ због тебе. у нашој држави народ нема шта да једе. јеси ти свјесна тога? та жена је можда хранила петеро дјеце. та дјеца можда сутра неће имати ни једну кифлу, а теби је засметало јер ниси могла добити 10 одједном.

evo ti odgovor malo ranije napisan :wink:
stigmata je napisao:
Whotanoob je napisao:

Aj sad zajebancija na stranu. Da li tebe to veseli?

iskreno, nit ne veseli nit sam tuzna. apsolutno mi je svejedno.
jbga, sama je sebi kriva. dobila ga je zbog sebe same, ne zbog mene.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zar je vazno hoce li nas 5 kupiti po 2 kifle ili jedna osoba odmah uzeti cenera?
I na kraju krajeva, sta nju briga, ona radi tu. Njeno je da proda i vozdra.
Sama je kriva.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cuj, da nisu bile kifle, bile bi zvake, mleko ili nesto drugo u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 10:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2010, 10:03
Ali samo da se ponovilo, bar još jednom, i po mom mišljenju imala bi sva prava. Ovako ispade da niko nema pravo na drugu šansu. Meni je tužno sve to što se desilo.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kao što je neko rekao. Ne može ona dobiti otkaz ako se samo jedna osoba (u ovom slučaju Stigmata) požali.
Ako je Stigmata samo jedna u nizu koja se požalila na nju, onda će dobiti/je dobila otkaz. Tako da dotična ne treba ni osjećati grižu savjesti.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Па ко кажа да је то била прва жалба на ту особу?
И шта ако је купила све кифле,није да их та трговкиња мора мијесити него извади тијесто већ спремно из замрзивача и ето опет кифли за петнаест минута....Продала одмах све кифле,супер,биће већи пазар јер ће направити нове и продати и њих.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Купац је увијек у праву, то је принцип којим би требало да се води трговац. Тренутно какво је стање у појединим маркетима радници нису трговци већ мазге и ја мислим да је тај посао уопште није за жене ,раде по 10 сати тегле ко штрапарски коњи још их пословођа хандри и издркава се на њих.

Велики дио кривице за такво понашање сноси и управа јер не знају да руководе и да управљају људским ресурсима , једноставно не схватају да су ти радници у контакту с купцима и да је битно каквог су расположења, нису то рудари и дрвосјече па да их треба канџијати да ураде што више не обазирући се на њихово психичко стање. Убједљиво најтежи посао трговца је баш у тим маркетима ,а пословођа треба јако добро да зна посао да би то било једно здраво и нормално окружење.

Ја једино у меркатору нисам имао таквих ситуација ово остало је гола вода ,а у тај маркет не би више ни ушао да ми се тако нешто понови јер сам убјеђен да је то неспособност првенствено менаџмента, а тек онда радника.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa Aleksandar je Stigmatu prozvao direktno odgovornom da je ova izgubla posao (a da li je ili nije, nemam pojma)

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ја сматрам да је то било непотребно а објаснио сам и зашто. А и такав сам човјек да бих се плашио да ми се то сутра не врати. Карма из а бич. Уосталом, као што је још неко рекао, какви смо људи ако не можемо опростити такве ствари? Како би нешто веће? Тужно је то, но добро, има нас свакаквих.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja isto ne bih prijavio guzatu kasirku. Navikao sam na takve. Nemam ja sta koga osudjivati.
Ali isto tako necu ni stigmatu osudjivati, jer je njeno potpuno pravo da prijavi doticnu.
I vjerovatno nije prva zalba kupaca cim je dobila otkaz.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavisi od situacije, da sam i sam nadrndan, pa da se neka tako istrese na mene, prvo bi uzvratio istom ako ne i gorom mjerom, a onda je prijavio...Da sam "nako" raspoloženja vjerovatno bih se upustio u neku raspravu, samo da je dodatno isprovociram...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Joj Bože, izgubih se u ovim vašim postovima... Nego neko reče da je ok žaliti se na nekog službenika a nije ok žaliti se, eto primjera radi, na neljubaznu prodavačicu, koja jadna ima platu 500KM i odbija joj se ovo ono... E pa ovako, moja majka radi kao opštinski radnik, ima manju platu od 500KM, sama kupuje koverte, plaća poštarine za dokumenta koja šalje negdje, sama kupuje papir za štampač, toalet papir, sredstva za čišćenje, sama pere kancelariju, usisava itd, itd, da ne dužim. Dakle, ne znam ko je to napisao, ali valjda će skontati da mu se obraćam, u redu je žaliti se, evo u konkretnom slučaju, na moju majku,a nije na prodavačicu koja se izdere na tebe zbog 10 jebenih kifli?!

Ja se uvijek nekako pokušam staviti u situaciju i jedne i druge strane, ali to da se neko na mene uzdere iako sam mu pristupila sasvim ljubazno, za mene nema objašnjenja. Ako imaš problema, kakvih god, ostavi to ispred praga prostorije u kojoj radiš. Kraj priče! Ko ne može to, neka ne radi taj posao! I doviđenja!

Jednom sam u DM-u imala prilike da budem u redu iza neke nadrndane babe koja izmaltretirala prodavačicu. Žena sve fino ljubazno sa njom. Ja došla na red, nešto se nasmijala, kaže ona: "Jao, Vi ste prva osoba koja se danas nasmijala!" pa se i ona oraspoloži. Zar to nije ljepše nego da se smrkla i pogledala me preko neke stvari?

Inače, imam riječi hvale za Konzum na Bulevaru. Uvijek su svi ljubazni, nisam još nikakvih problema imala.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 12:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Зока ради у ком Мом маркету? :) Ако је у питању Мој Маркет код Абације имам само похвале за те људе који буквално обављају послове предвиђене за двије особе, а опет су сусретљиви и љубазни. Мислим да су услови рада у маркетима и пекарама толико лоши да је много себично са наше стране што им замјерамо и пријављујемо их ради једног мрког погледа.. Мени су увијек биле симптоматичније бабе по студентским службама, општинама и другим државним фотељама које примају добре плате, ништа не раде, а нељубазније су 50 пута од ових по маркетима..

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedno je mrki pogled, drugo je da se neko krene dernjati na tebe zato što mrzi svoj posao...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

man_who_wants_to_fly je napisao:
Ovako ispade da niko nema pravo na drugu šansu.

to za drugu sansu treba da odluci poslodavac, a ja joj to nisam. znaci, ne tice me se i ne zanima me.

Ташко je napisao:
Ja isto ne bih prijavio guzatu kasirku. Navikao sam na takve.

ja nisam navikla i ne zelim da se naviknem na to da se ljudi izdrkavaju na mene bez povoda. stvarno ne zelim!

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ја сматрам да је то било непотребно а објаснио сам и зашто. А и такав сам човјек да бих се плашио да ми се то сутра не врати. Карма из а бич. Уосталом, као што је још неко рекао, какви смо људи ако не можемо опростити такве ствари? Како би нешто веће? Тужно је то, но добро, има нас свакаквих.

da oprostim sto se istresa na mene, jer radi posao za koji je placena???
i cega bi se plasio da ti se vrati? to sto si obavestio njenog poslodavca da se izdrkala na tebe ni krivog ni duznog?
rekoh vec da joj nisam ja kriva za otkaz, sama je sebi kriva.
a sta si objasnio, da je mozda hranila petoro dece, da mozda sutra nece imati za kiflu. jbga, to je ne opravdava, a, ko zna, mozda i ja hranim petoro dece, mozda sam i ja skupila posledni dinar za te kifle ... znaci, nikakve veze sa temom.

Rikas je napisao:
Купац је увијек у праву, то је принцип којим би требало да се води трговац.

vidis, ja ne smatram da je kupac uvek u pravu. imas ljude, musterije, koji maltretiraju prodavce, koji sami ne znaju sta hoce, koji pored usluznosti i ljubaznosti prodavca ocekuju i poniznost.
zato sam vec, cini mi se, napisala da i ta zena ima pravo na svoje dostojanstvo. ali i ja!
popizdila bih i reagovala da se neki kupac pored mene, bez razloga idrkao na nju. ali isto tako ne dopustam da neko na mene izdrkava.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Rikas je napisao:
Велики дио кривице за такво понашање сноси и управа јер не знају да руководе и да управљају људским ресурсима , једноставно не схватају да су ти радници у контакту с купцима и да је битно каквог су расположења, нису то рудари и дрвосјече па да их треба канџијати да ураде што више не обазирући се на њихово психичко стање. Убједљиво најтежи посао трговца је баш у тим маркетима ,а пословођа треба јако добро да зна посао да би то било једно здраво и нормално окружење.

Teoretski, ovo vrlo lijepo zvuči. Praktično-stanje je potpuno drugačije. U svim tim marketima, imaš 2-3 čovjeka koji su nosioci posla i koji su stalno zaposleni, koji rukovode marketom, ostalo je najamna radna snaga. Ako rade kako treba, super, ostaće na tom mjestu kao jeftina radna snaga. Ako ne rade, zbog takvog stanja kakvo je kod nas, gazda ili upravnik marketa će naći nekog drugog ko će raditi za te pare i biti srećan što uopšte ima posao. A kupaca će uvijek biti-u prosjeku 10 pfeninga jeftinija roba nego u prvom susjednom marketu/prodavnici i posao će da ide kao po loju. Ja sam imala situaciju gdje čovjek neće da kupi lijek u jednoj apoteci nego ide u drugu zbog 10 pfeninga manje cijene.

U mojoj branši, stanje je isto takvo, ako ne i gore. Zbog polaganja državnog ispita (koji je must have, jedino ako imaš nekog da se zaposliš na državnim jaslama gdje ti licenca ne treba), gazde drže pripravnike na volonterskom ugovoru. Pravom volonterskom ugovoru, 9 mjeseci. Pri tom su srećni ako ih iko primi i da volontiraju, bar to da odrade, jer se i to jedva pronađe. Oni koji dobiju topli obrok i plaćen prevoz su "na konju". Ako ide bilo kakva plata-fijuuuuu... A ovdje govorimo o visokoobrazovanom kadru, koji je i studirao baš zato što je računao da če mu sa završenim studijima biti bolje i da ih neće svako živ je8at' u glavu. I onda se nađeš u takvoj poziciji. A svi su svjesni da moraju to da odrade. Pa ti budi srećan i nasmijan. Teško, ali moraš, stisneš zube i trpiš.

Tako da ja, sa aspekta nekog ko je jedno vrijeme volontirao (hvala Bogu, ne toliko dugo kao mnoge moje kolege) mogu da razumijem i tu prodavačicu koja se izdr*ala na stigmatu. Ne kažem da opravdavam takvo ponašanje, ali mogu da se stavim u njen položaj. Sa druge strane, kao kupac, razumijem i stigmatu, jer ima pravo da traži svoja prava, prije svega ljudska (ko ima pravo da se dere na mene???) pa potom potrošačka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]