banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2011, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
KORISNICI BlackBerry uređaja diljem svijeta počeli su imati problema s BlackBerry Messengerom, kao i s primanjem i slanjem mailova preko svojih uređaja.

Portal ZIMO piše kako im je izvor iz jedne globalne korporacije koja posluje u Hrvatskoj, a koristi BlackBerryje kao službene uređaje pojedinih zaposlenika, kazao da su poslali službenu obavijest djelatnicima o mogućim poteškoćama s primanjem i slanjem mailova na BlackBerry mobitelima.

Prema navodima tehnoloških portala, sve aplikacije koje zahtijevaju "data connection", poput Facebooka, MSN-a i Twittera također ne rade. Međutim, problemi ne utječu na pretraživanje interneta.

Iz firme Research In Motion još nije poslato službeno priopćenje o problemu, ali ga je potvrdio Vodafone Egipat preko svog Twitter profila. Tvrde kako problem nije u njima, već u RIM-u, proizvođaču uređaja.

Inace, imao sam priliku da koristim jedan od boljih modela BB-ja i mogu vam reci da sam razocaran... Previse komplikovano i dosadno, uz to video klipovi su u nekom cudnom formatu, tako da ih je potrebno konvertovati ukoliko ih zelite na kompu, sve u svemu zesce penzionerski telefon i to za penzionere sa debelim zivcima :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2009, 14:31
Kako niko ne komentarise 3D tehnologiju na tel. tipa htc evo 3d i lg optimus 3d . .

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Šta je tu 3D?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oznaka :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pa i nije bas oznaka . . lg optimus 3d ( nedavno sam ga uzeo ), pored Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor, PowerVR SGX540 GPU, TI OMAP4430 chipset, 8gb interne memorije ( 512 ram ), 4.3 displaya, raznoraznih ostalih sitnica, ima i 3d kameru ( stereoskopske slike i video zapisi, tj u najkracem smislu 3d tehnologija bez naocala). .stvarno dobar fazon

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Može li se vidjeti uzorak neke 3D fotografije na internetu, da vidimo na šta to liči?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pa i ne bas . .kad se slika prebaci na pc ili tv, dobijes dvije slike jednu do druge, kao npr ako imas na digitalnoj 3d kanale a nemas 3d tv.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znači nikakve koristi od toga.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa iskreno nemas nikakve koristi ni od dual core-a ili tegra chipseta ili raznoraznih za*ebancija koje se dodatno instaliraju. Bukvalno jedini mob koji je presavrsen za svakog.korisnika je npr n95 8gb,..imas pozive, imas poruke, imas kamaeru za slikanje i snimanje te drugu za eto i video poziv, wirelles, imas dovoljno memorije, bluetooth, muzika, cak i navigacija koja zna biti od koristi...znaci apsolutno sve sto je potrebno... sve ostalo ako cemo iskreno su finese dodatne... iphone je npr prepoznatljiv osim imena po milionima aplikacija od kojih je dosta igara i raznoraznih gluposti..tako i android.. naravno sve se vise mobiteli razvijaju i pariraju mogucnostima kompjutera...a nekome su dovoljni samo pozivi i sms i uopste ne mari toliko o napretku mobilne tehnologije... tako je i ovaj 3d fazon samo dodatna finesa uradjena da primami nekog da kupi mob..u biti da ono sto gledas u kinu uz pomoc naocala, gledas u manjoj verziji na svom mobitelu i to bez naocala... svakom kome pokazem snimak ili sliku, ostane bez texta... ali proci ce i to.. kad urade i da mozes miris primiti preko mob, ili neki drugi izum ljudske inteligencije...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Hertzog je napisao:
Citiraj:
KORISNICI BlackBerry uređaja diljem svijeta počeli su imati problema s BlackBerry Messengerom, kao i s primanjem i slanjem mailova preko svojih uređaja.

Portal ZIMO piše kako im je izvor iz jedne globalne korporacije koja posluje u Hrvatskoj, a koristi BlackBerryje kao službene uređaje pojedinih zaposlenika, kazao da su poslali službenu obavijest djelatnicima o mogućim poteškoćama s primanjem i slanjem mailova na BlackBerry mobitelima.

Prema navodima tehnoloških portala, sve aplikacije koje zahtijevaju "data connection", poput Facebooka, MSN-a i Twittera također ne rade. Međutim, problemi ne utječu na pretraživanje interneta.

Iz firme Research In Motion još nije poslato službeno priopćenje o problemu, ali ga je potvrdio Vodafone Egipat preko svog Twitter profila. Tvrde kako problem nije u njima, već u RIM-u, proizvođaču uređaja.

Inace, imao sam priliku da koristim jedan od boljih modela BB-ja i mogu vam reci da sam razocaran... Previse komplikovano i dosadno, uz to video klipovi su u nekom cudnom formatu, tako da ih je potrebno konvertovati ukoliko ih zelite na kompu, sve u svemu zesce penzionerski telefon i to za penzionere sa debelim zivcima :D

I u Americi je RIM pao prije neki dan (bar sam tako cuo dok sam bio na predavanju, drug iz Indije se zali kako ne moze slati poruke preko BBM-a kuci :lol: ).
A sto se tice BlackBerry-ja... i dalje ima najbolje messaging mogucnosti. Evo, ja koristim Android i iOS, ali opet... BB mi je bio bolji, prakticniji. Uz to, tastatura koju nikad necu prezaliti (dzaba Swype, dzaba sve). :(

A vezano za onu velicinu ekrana na iPhone 4S vs Samsung Galaxy 2S -- ja koristim oba (doduse, iTouch, ne iPhone), i sad mi se iTouch cini skroz malen, kad ga uporedim sa Galaxy-jevim 4.3" koji je tako dobar. :)
Tacno je da se ne moze bas sami gornji lijevi cosak ekrana dodirnuti palcem, ali se taj dio skoro nikad ni ne koristi pri svakodnevnoj upotrebi telefona, tako da i ne predstavlja nikakvu manu.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.redmondpie.com/samsung-lawye ... t-hearing/

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 11:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Čudo! Pokvareni gedžeti misteriozno se oporavljaju na grobu Stiva Džobsa

Uskoro bi Apple mogao da bude proglašen zvaničnom religijom

PALO ALTO, 16. oktobar 2011, ) – Dvojici Amerikanaca koji su rano jutros posetili grob Stiva Džobsa povodom obeležavanja 16. oktobra, dana Stiv Džobsa, iznenada su proradili pokvareni iPad i iPhone.

Uređaji su proradili kada su ih fanovi spustili na Džobsov grob, odnosno kada su dotakli spomenik. Dvojica Amerikanaca najpre su bili prestrašeni, a potom su utvrdili da njihovi gedžeti ne samo da su proradili, već su dobili i bolje performanse.

- Na mom iPadu je duplirana RAM memorija, dok je iPhone mog prijatelja dobio čak trostruko veću brzinu procesora. Uređaji su proradili kad smo ih spustili na Stivov grob, jer smo hteli tu da ih ostavimo u znak počasti prema najvećem sinu američkog naroda. Ovo je čudo – izjavio je Džošua Merion iz Konektikata.

Kalifornija je tokom današnjeg prepodneva postala pravo mesto hodočašća. Alta Mesa memorijalni park, koji se nalazi nadomak Palo Alta, od jutros je zakrčen hiljadama Apple fanovima, koji hrle da svoje bolesne uređaje prinesu grobu Stiva Džobsa. Od trenutka kada je Džošua Merion na Twitteru napisao šta se njemu i njegovom prijatelju desilo u Alta Mesi, na putevima prema Palo Altu su se formirale kilometarske kolone onih koji žele da se lično uvere u čudo na Džobsovom grobu.

Dopisnik Njuza iz San Franciska, koji je trenutno na licu mesta, javlja da su angažovane sve lokalne gradske službe da omoguće pristup Alta Mesi i smanje gužve, ali da je prevelik broj onih koji hrle ka grobu Stiva Džobsa.

- Policija, vatrogasne službe i konjica još uvek nekako izlaze na kraj sa pridošlicama, ali dodatan problem stvara to što su i mnogi policajci usred radnog vremena nestali sa dužnosti i otišli na Džobsov grob da izleče svoje gedžete. Stručnjaci za sada nemaju objašnjenje ovog fenomena, ali ovaj događaj značajno utvrđuje uverenje da bi Stiv Džobs trebalo da bude proglašen svecom. Neki ga već i zovu ’Presveti Stiv Džobs’, a postoje i predlozi da se sedište Applea proglasi crkvom, a sam Apple-religijom, tako da bi ubuduće Apple fanovi mogli da postanu Apple vernici – zaključuje naš izeštač.
Prema poslednjim informacijama koje stižu iz SAD, broj izlečenja gedžeta na grobu Stiva Džobsa raste iz sata u sat, a prema nepotvrđenim informacijama, zabeleženi su i slučajevi izlečenja poremećaja kod ljudi koji su izazvani korišćenjem kompjutera, telefona i drugih uređaja.

njuz.net

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
:lol: Ludi amerikanci.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
AlexM je napisao:
:lol: Ludi amerikanci.

Ludi Srbi, vidiš da je sa njuza :lol: .

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
I to sto kazes :lol:

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 22:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slika

Slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LIASmS91r4I[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

STEVE JOBS je, kao što je već dobro poznato, prije svoje smrti ostavio planove za funkcioniranje Applea kroz narednih četiri do pet godina. No, zadnji Appleov proizvod u čijoj je izradi direktno sudjelovao i koji će imati njegov prepoznatljiv dodir je, ako je vjerovati glasinama koje kruže ovih dana, iPhone 5.

Iako je iPhone 4S tek stigao u trgovine (i prvog dana srušio sve rekorde prodaje), obožavatelji Appleovih "gadgeta" nisu zadovoljni. Nova verzija iPhonea jednostavno je preslična popularnoj "četvorki", zbog čega svi željno iščekuju novi model koji bi se na tržištu najvjerojatnije trebao pojaviti na ljeto iduće godine.

Jobs ostavio finalni dizajn za iPhone 5?

"Idući iPhone je zadnji projekt na kojem je Jobs intenzivno radio, od koncepta do finalnog dizajna. Zbog toga nema sumnje da će iPhone 5 zadovoljavati najviše standarde i odmah postati kultni klasik", izjavio je za CNET Ashok Kumar, analitičar za Rodman & Renshaw, ne otkrivajući izvor svojih informacija.

Kumar tvrdi da će iPhone 5 javnosti biti predstavljen na idućoj Appleovoj razvojnoj konferenciji. Ukoliko je Jobs bio uključen u izradu finalnog dizajna za iPhone 5, to bi značilo da je Apple već praktički spreman za proizvodnju svog novog pametnog telefona, iako je do njegovog lansiranja ostalo još više od osam mjeseci.

Prvi Appleov 4G telefon

Prema drugom, anonimnom izvoru, koji CNET navodi u svom tekstu, iPhone 5 donosi potpuni redizajn najpopularnijeg svjetskog pametnog telefona. "To je ogroman projekt kojem je Steve Jobs posvećivao sve svoje vrijeme i zbog kojeg gotovo uopće nije bio uključen u iPhone 4S", tvrdi anonimni izvor.

Novi iPhone navodno će biti tanji od dosadašnjih verzija, s većim ekranom. Također, bit će to prvi Appleov proizvod koji će podržavati 4G tehnologiju. O tehničkim specifikacijama koje bi trebale krasiti iPhone 5 za sada nema informacija.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.redmondpie.com/iphone-4s-vs- ... omparison/

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=17450

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 08:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
napokon - Samsung Galaxy Nexus

http://www.gsmarena.com/samsung_google_galaxy_nexus_i9250-4219.php
http://www.gsmarena.com/android_ice_cream_sandwich_first_look-review-662.php
http://blog.gsmarena.com/battle-of-the-year-samsung-galaxy-nexus-vs-apple-iphone-4s-vs-samsung-galaxy-s-ii-table/
http://blog.gsmarena.com/is-the-samsung-galaxy-nexus-the-new-android-heavyweight-champion-table/

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
pravo da ti kazem ocekivao sam vise.
Ni u jednom dijelu ne nadmasuje SG 2 osim u velicini ekrana sto je u neku ruku i diskutabilno.
Npr. Iphone ima duzinu od 11,5 cm, Galaxy 2 12,5 cm a Nexus cak 13,5 cm.
Po meni je SG 2 najjaci telefon sto je neki dan i ozvaniceno u izboru za telefon godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]