Fino kaže naziv teme "muzički dio programa", a vi i dalje o tim komedijašima, otvorite si temu

Što se muzičkog dijela tiče, pokazalo se da jeftina ulaznica i jeftino pivo i dobri bendovi mogu napuniti Kastel, pa čak i onaj veći dio njegov. Makar je na Yu grupi bilo mnogo više ljudi, ali ok je bilo i na Zosteru. Drago mi je zbog posjete, jer je to direktan "in your face" onom diletantu Bošku Beuku, organizatoru "Bl Rock Opera Aira" (kojeg sam vidio kako se mota sinoć po Kastelu, izjedajući se u sebi i pitajući "kako!? kako su oni uspjeli da napune Kastel a ja nisam!? zašto me publika mrzi!?), dokaz da se publika može privući, samo treba mudro i ne gristi više nego što se može sažvakati.
Sa druge strane, zvuk je uglavnom bio očajan, bubnjevi su zvonili, gitare često krčale, oprema sumjivog kvaliteta. Pivo jeftino, točeno jedva preko pola, i potpuno neupotrebljivo, jedno sam nakon pola prosuo, drugo dao nekom. No dobro, s obzirom da je sve bilo praktično nabrzaka, te da nije bilo preskupo, nema nekog mjesta za pretjeranu kuknjavu, nadam se da će ovaj festival zaživjeti.
Takođe, sviđa mi se što se karte nisu dijelile šakom i kapom, te da se na ulazu (bar drugo veče, za prvo kažu da je bilo neke frke) insistiralo na urednim ulaznicama. To je, po mom mišljenju, odraz poštovanja prema ljudima koji su kupili karte, što do sada milion puta nije bio slučaj.