banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 10:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2011, 19:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Unbeliever je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Unbeliever je napisao:
Svi kažu vježbaj vježbaj, kupuj dobre instrumente i opremu, sviraj iz duše i ne predaj se, ali ljudi...budimo realni, ima tu još nečega...

Čega? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja ova sva pitanja postavljam samo radi boljeg razumijevanja i shvatanja problema.

Pomoći nekih koji imaju više iskustva i moći.
Sreće. Iako gore pomenuto je najvažnije...kao.
Jednostavno nema produžetka vrste, svi su prepušteni sami sebi, a treba se udruživati i pomagati, ne biti zavidan i lijen (po tome je banjalučka "scena" poznata, rogovi u vreći) pun grad mudraca, kamara bendova, a jedan jedini prostor za sviranje, koji je fensi, pa nek' priča ko šta hoće.

Ako imaš neke ideje za koje smatraš da su vrijedne, sve ostalo je do tebe.
Ukoliko ti neko aktivno pomaže ti svjesno ili nesvjeno praviš kompromise u stvaralačkom smislu koje nisu poželjne. Tu dolazi ona - Nema poezije bez sopstvene muke.

Ja mislim da je ključ samo fokusirati se na ono što radiš(šta god da je problem), jer kad god sam tako prilazio bilo kom problemu, završilo se uspješno.
Kad god nisam, ništa se nije desilo. Stagnacija, punjenje baterija, ali u suštini - ništa.
Recimo, moj najveći problem je što želim i normalan život običnog malog čovjeka i život buntovnog stvaoca koji su često u sukobu.
Ne možeš u 24 sata odrađivati posao za lovu, izaći sa curom, zadiviti ukućane svojim vrlinama mladog potomka, praviti pjesmu u kojoj ćeš briljirati svojom kreativnošću, snimati je, miksati, vježbati s bendom, razrađivati lik za novi scenario, praviti finansijsku konstrukciju za film i očekivati da ćeš realizovati sve. Na kraju, razigniran, završiš pred Tv-om gledajući serije 5 dana u nizu i psujući mater onom ko te smislio takvog.
ALI, kad izabereš jedno i samo po tom udaraš, nema te sile koja te može spriječiti da zamisao sprovedeš u djelo.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Ne možeš u 24 sata odrađivati posao za lovu, izaći sa curom, zadiviti ukućane svojim vrlinama mladog potomka, praviti pjesmu u kojoj ćeš briljirati svojom kreativnošću, snimati je, miksati, vježbati s bendom, razrađivati lik za novi scenario, praviti finansijsku konstrukciju za film i očekivati da ćeš realizovati sve.

Potpis....

Nazalost...vecina nas je osudjena na ovo.....pocev od tebe, tikija i ne znam sve koga...preko unbelievera, popokatepetla i mene...pa do nekog tamo klinca koji je tek zavrsio srednju skolu...

Nauka je kako se u stvari izboriti sa tim....

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ljudi... nemojte sad crne misli. Jebo sve u životu ako te ono što radiš bar malo ne zabavlja!
Radimo, šljakamo, sviramo... i sve super. Ako radiš... ma mora se jednom isplatiti majkumu. Na malu kašičicu, ali kapa! :)

Evo... i ja opet skin'o targiju sa klina i udaram! Rock'n'Roll :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
trebas voliti svoj instrument, ne postavljati nikakve ciljeve, narocito ne one ogranicene vremenom, snimiti kad stignes i ne ocekivati MTV award ni da ces zivjeti od toga. to je jedini nacin da uzivas u svirci. zivot je brz a dan kratak, stalno fali par sati

u svemu tome, ono sto je karakteristika bl scene jeste posvemasna mrznja medju ljudima, lazna prijateljstva i lazna dodvoravanja. kada na to dodamo totalno odsustvo samokritike dodjemo do cuvene "ljudi smo, nismo muzicari"

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Vidiš, ja sam mislio da je ova tema mrtva... :)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jbt, ja sam mislio da Banja Luka ni nema scenu :D sad, koliko se ko mrzi ne znam, više sam primijetio da postoje neke "raje" okupljene od i oko 4-5 bendova, koje međusobno ne sarađuju i komuniciraju pretjerano, i mislim da je to šteta. Nekako su ljudi učaureni u žanrovima, i van toga ih malo šta zanima.

Meni se nekako većina tih priča svede na spremnost da se prave kompromisi. Neko pravi životne radi muzike, neko muzičke radi života, ali je najbitnije da su ljudi koliko-toliko srećni dok to rade. Kao što otprilike rekoše mudri matori lisci Tiki i manitu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
MonaLisa je napisao:
Freak, de ti njima jednu konceptualnu šamarčinu opali.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 07:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tiki the Boyler je napisao:
Ljudi... nemojte sad crne misli. Jebo sve u životu ako te ono što radiš bar malo ne zabavlja!
Radimo, šljakamo, sviramo... i sve super. Ako radiš... ma mora se jednom isplatiti majkumu. Na malu kašičicu, ali kapa! :)

Evo... i ja opet skin'o targiju sa klina i udaram! Rock'n'Roll :)

Šta ako se i ne isplati? Ja ne sviram,nažalost....Imam želju da naučim,čak sam i neku gitaru zbavio al' me j3be nedostatak vremena....Ono,naučiću jednom....a kad naučim.... :D želim da sviram samo da bi se zabavljao.....J3bo isplaćivanje,bitan je ćeif...Mada,možda je to i najveća isplata :?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 08:09 
Ceif i jeste ono zbog cega se sve radi...hobi, ceif, uzivanje u tome, na to ljudi vremenom zaborave kada to postane obaveza...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]