Unbeliever je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Unbeliever je napisao:
Svi kažu vježbaj vježbaj, kupuj dobre instrumente i opremu, sviraj iz duše i ne predaj se, ali ljudi...budimo realni, ima tu još nečega...
Čega? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja ova sva pitanja postavljam samo radi boljeg razumijevanja i shvatanja problema.
Pomoći nekih koji imaju više iskustva i moći.
Sreće. Iako gore pomenuto je najvažnije...kao.
Jednostavno nema produžetka vrste, svi su prepušteni sami sebi, a treba se udruživati i pomagati, ne biti zavidan i lijen (po tome je banjalučka "scena" poznata, rogovi u vreći) pun grad mudraca, kamara bendova, a jedan jedini prostor za sviranje, koji je fensi, pa nek' priča ko šta hoće.
Ako imaš neke ideje za koje smatraš da su vrijedne, sve ostalo je do tebe.
Ukoliko ti neko aktivno pomaže ti svjesno ili nesvjeno praviš kompromise u stvaralačkom smislu koje nisu poželjne. Tu dolazi ona - Nema poezije bez sopstvene muke.
Ja mislim da je ključ samo fokusirati se na ono što radiš(šta god da je problem), jer kad god sam tako prilazio bilo kom problemu, završilo se uspješno.
Kad god nisam, ništa se nije desilo. Stagnacija, punjenje baterija, ali u suštini - ništa.
Recimo, moj najveći problem je što želim i normalan život običnog malog čovjeka i život buntovnog stvaoca koji su često u sukobu.
Ne možeš u 24 sata odrađivati posao za lovu, izaći sa curom, zadiviti ukućane svojim vrlinama mladog potomka, praviti pjesmu u kojoj ćeš briljirati svojom kreativnošću, snimati je, miksati, vježbati s bendom, razrađivati lik za novi scenario, praviti finansijsku konstrukciju za film i očekivati da ćeš realizovati sve. Na kraju, razigniran, završiš pred Tv-om gledajući serije 5 dana u nizu i psujući mater onom ko te smislio takvog.
ALI, kad izabereš jedno i samo po tom udaraš, nema te sile koja te može spriječiti da zamisao sprovedeš u djelo.