Unbeliever je napisao:
Svi kažu vježbaj vježbaj, kupuj dobre instrumente i opremu, sviraj iz duše i ne predaj se, ali ljudi...budimo realni, ima tu još nečega...
Čega? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja ova sva pitanja postavljam samo radi boljeg razumijevanja i shvatanja problema.
Tiki the Boyler je napisao:
Ne znam kolika je to razlika u godinama među nama, ali po ovome ispade povelika

Ja iskreno... ne smatram sebe nekim znalcem kada je ova tema u pitanju. Recimo da sam proteklih godina samo bio pažljiv slušalac. Prešlo je preko mog gramofona, magnetofona, kasetofona, CD playera, a na kraju ih hard-diska mnogo toga i ono što sam za sve te godine naučio je da ni jednog autora ne treba potcjenjivati.
Maah, nije važna razlika, koliko moja želja da čujem nešto (i naučim, jer me očigledno zanima) od ljudi koji su u to doba prosto kalendarski mogli da idu na koncerte i učestvuju (kao publika, zašto da ne, pa nismo mi muzički kritičari, već diskutanti) u cijeloj priči, te objasne prilike koje su sa njegovog aspekta vladale u to doba na domaćoj muzičkoj sceni. Možda ni ti tada nisi bio omladinac, niti titov pionir, ali evo nije ni autor onog inicijalnog teksta, pola stvari koje je napisao čuo je od tate, jedan dio je sam istraživao po nekoj yu rock enciklopediji, jedan dio po netu, jedan dio načuo, treći dodao, ali to je on tako na koncu shvatio i poredao u, kako sam kaže,
stav o "res musicalis", ne i poslednja istina.Možda ovdje ni nema ljudi koji su u to doba bili omladinci, nemam pojma, ali sam ja to tebe fiktirala kao nekoga ko je prolazio kroz taj period, i moguće da sam pogriješila, takav prosto utisak stekla. Sad vidim da pominješ "gramofona, magnetofona, kasetofona, CD playera", tako da je vrlo moguće da je samo
Unbeliever i išao na Indexe (
Izvini stari, star si, a nisam ni ja mlađa ne znam koooooooliko

)
Bilo kako bilo, ja uživam na ovoj temi

. Prošlo je puno vremena otkako nisam napisala niti jedan duži post, i stvarno se osjećam sjajno, a opet nisam ništa rekla o nekim suštinskim stvarima koje se tiču teme.
No...
Tiki the Boyler je napisao:
I da... budući da je ovde priča o muzici (iako je teško) ajmo probati ostaviti po strani raznorazne političke i sl. aspekte pojedinih likova. Jebeš ga...
To bi bila teška rabota. Jer upravo takvi aspekti su i međili vrijeme u kojem je neki bend rastao. Meni je lično, baš bilo interesantno kada sam pročitala (opet u ovom gore inicijalnom likovom postu) kako "je to Starom bilo mnogo bučno" (Titu, kada mu je Dugme sviralo)
Skoro sam pričala sa ženom koja je bila na prvom koncertu Katarine II u BL i kaže, bili tada anonimusi neki, jedva 30 ljudi došlo na svirku i tako neke slične stvarke. Smorili kao.. Hihihii
A evo šta je izjavila i pok. Margita: "Prvi put sam slušala "Katarinu II" na nekom koncertu u sali bioskopa Topčiderska zvezda. Svirali su oni, "Kazimirov kazneni korpus" i još jedna grupa kojoj se više ne sećam imena. Uglavnom, znam da sam jedva uspela da nagovorim drugaricu da ostanemo na koncertu, jer je ona pošto-poto htela da pobegne odatle. Ipak smo ostale. "Katarina II" je svirala poslednja. Učinilo mi se da sviraju zanimljive stvari. Bile su to kompozicije "Treba da se čisti", "Vrt", "Ja znam"... stvari koje mi i danas sviramo, ali u nekom jako izmenjenom obliku. Bilo je zaista jako prijatno." - Margita (Rock broj 62, autor: Snežana Golubović)
A svim diskutantima na temi želim da se zahvalim, jer svako od vas je na dobrom tragu da uđe u sam smisao teme. Ne treba se kruto držati nekih smjernica, o čemu da se priča tu sve ili ne, nego upravo "burom mozga" se jedino i može doći do nečega. Recimo ja napišem neku rečenicu, koja nekog drugog potakne na neki sasvim drugi put, koji samo naizgled djeluje da okreće temu u pogrešnom smjeru. Međutim, sve dok se dotičmo i najmanjeg segmenta domaćeg roka, dobri smo.

Jel može neko da se sjeti svog prvog odlaska na neki koncert? Kod mene je to bila Čorba, bila sam mala i to su bile devedesete, dvorana Borik, a po stepenicama rulja se klati, kažu da je bilo oko 7.000 ljudi, mada ja ne vjerujem da toliko može da stane u dvoranu