banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 66  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Avg 2011, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ajkula je napisao:
Selce nije u Istri nego u Kvarneru :)

vjerovatno si u pravu :)
al meni je to gore sve isto :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
nepokoreni je napisao:
Ja preporučujem Istru i ostrva, a Zadar i zaleđe treba zaobilaziti jer se uvijek nađe budaletina da ti sje8e odmor....a nemoj zaboraviti da se tu žestoko mlatilo a ne grudvalo, čačkaš mečku samo svojim prisustvom tu. Uostalom nek sam odluči šta mu paše...

S jedne strane si u pravu Zadar je najzejebaniji postao,al ne za nas iz RS ...ipak mi pricamo ijekavicom pa smo nekako da kazem prikriveni,a tu si i tablice s kojih nema sanse da se skonta mijesto iz kojeg dolazis.Da sam Srbijanac u Zadar i Split bi me tesko iko natjerao,a ovako no hastra stvarno mislim da mozes landrat samo naravno nemoj bit budala pa provocirat.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ma nema govora o nikakvim neugodnostima, osim ako si i sam provokator.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sinoć sam došao iz Vodica, prije toga sam bio šest dana u Makarskoj pa jednu sedmicu u Vodicama. Sad ću pitati nešto što sam ovde mislio pitati još dok sam bio u Vodicama ali sam se u međuvremenu snašao: gdje ima dobrih plaža i dobrog kupanja u Vodicama? Neki su ovde hvalili Vodice ali se nadam da pri tome nisu mislili na gradske plaže. Ono je za nekoliko klasa lošije od Makarske rivijere, čak je i vlasnik malo većeg ugostiteljskog objekta u Vodicama rekao da Makarska ima plaže kao svoj adut i da bi u Vodicama trebalo srediti plaže. Mislim na plaže u Vodicama ispod Ville Matilde pa lijevo, znači kad se siđe dole autom i čim se dođe do mora pa cijeli taj dio lijevo, tamo par stotina metara dalje je tobogan, pa sve to prije njega ali i dosta iza njega. U onom dijelu desno od luke gdje ima onih šestougaonih betonskih blokova se nisam kupao, priznajem, ali sam prošao tuda i ne djeluje mi bolje. Doduše možda se takve plaže nekome sviđaju. Čim smo stigli prošetao sam pored plaža i vidio da ljudi stoje u vodi i nekih 20+ metara od obale što nikako ne volim, bove su za mene dosta blizu obale što takođe ne volim a na njih su na nekim plažama prikačeni i čamci i cijeli taj neki osjećaj tih plaža i kupanja na njima mi nije bio dobar, stvarno ima taj neki "osjećaj" koji se razlikuje od mjesta do mjesta, od plaže do plaže. Prvo kupanje je bilo dosta iza tobogana jer smo hodali tražeći nešto dobro pa nam se više nije dalo tražiti i okupali smo se na jednoj plaži, bilo je hodanja i hodanja po vodi da se dođe u dublju zonu, i to hodanja po kamenju po kojem nije baš lako hodati. Osjećaj u vodi je bio nekako loš (bar poslije Makarske), bove relativno blizu i pri tome prljave što u Makarskoj nisam vidio, ni u Baškoj Vodi.

Sledeća dva dana smo na svu sreću bili u Solarisu kod nekih prijatelja i to je sasvim druga priča, mnogo mi se svidjelo, bio sam u Solarisu (i Vodicama i Primoštenu) davno, prije više od 20 godina, ne sjećam se tačno kako je Solaris tada izgledao ali sada je sređen samo tako. Bio sam na par plaža i onaj pomenuti osjećaj kod kupanja je bio mnogo bolji nego kod kupanja tog prvog dana u Vodicama. U Baškoj Vodi je taj osjećaj bio sasvim dobar i plaže su dobre ali ove godine u Makarskoj mi je taj osjećaj tamo bio još nešto bolji nego u Baškoj Vodi, duboka voda je blizu obale, bove nisu blizu a plivati iza njih (što redovno radim) je puno prijatnije nego u Baškoj Vodi jer nema blizu vodenih skutera, glisera i ostalog pa se može na miru ići daleko iza bova, milina, i drugi su išli dosta iza bova, pedaline nisam nikad do sada vidio da idu toliko daleko, očigledno su se i drugi osjećali prijatno i bezbjedno. Jednom je došao neki veći brod, očigledno strani sa strancima, usidrio se nekih možda 100+ metara od bova da se ljudi okupaju i doplivaju do obale ako im je do toga, pa su i skakali sa broda, prilična visina, poželio sam da se umuvam sa njima i popnem na brod i skočim u nadi da neće skontati da nisam sa broda ali nisam to uradio, ali jesam doplivao do broda, bilo je baš prijatno, dosta ljudi pliva oko broda a sve to solidno iza bova, nema glisera u blizina kojih se treba paziti. Tu u Makarskoj mi je kupanje bilo baš prijatno. Gužva jeste, nema šta, ali nije ništa manja u Vodicama u kojima su i cijene veće (tako kažu neki koji su to više gledali od mene :)). Nakon dva dana u Solarisu smo opet bili u Vodicama ali smo išli na onaj mol odmah ispod Ville Matilde pa nekih 100 metara lijevo, i tu je već bilo osjetno bolje, u vodu sam ulazio sa kraja mola pa se brzo dolazilo u dublju vodu a oni koji na tom dijelu nisu ulazili sa mola su morali pješačiti u vodi i nekih 30 metara do dubine, a uz to na tom dijelu nije bilo bova a to volim pa je to dvoje izvlačilo stvar i tu je kupanje bilo osjetno bolje nego na onoj plaži na kojoj smo bili prvi dan. A sa mola se moglo i fino skakati :)

Roditeljima sa malom djecom možda i odgovara da je voda plitka 20 metara od obale a i starijima koji se ne osjećaju sigurno u vodi, ali ja volim dublju vodu i da nema bova ili da su bar daleko i da je miran teren iza njih jer me bove ne mogu zadržati, osim na toj plaži u Vodicama, tu baš nikakav poticaj nisam imao da ih pređem, em su prljave em mi nije bio neki prijatan osjećaj u vodi, što neko reče "kao da sam u bari".

Što se tiče samih Vodica za večernju šetnju to je sasvim OK, lijepo je, nemam nekih zamjerki. Gužva je doduše.

Jedan dan smo sa brodom Tijat išli u Šibenik, to je ekstra, plovidba je inače super a ja nisam odavno plovio brodom, krenuli u 18 sati a to je prijatan dio dana za tako nešto, stao je u dve luke na ostrvu Prvić (luke Šepurine i Luka) a onda na Zlarin pa u Šibenik, karta 18 kuna i itekako se isplati (autobus nazad za Vodice je bio 14 kuna), onda šetnja starim gradom u Šibeniku gdje sam kao dijete bio dosta puta, išli smo na tvrđavu Sveti Mihovil a nešto ranije je zašlo sunce pa je bio lijep pogled odozgo, da smo došli na sam zalazak sunca bilo bi još ljepše. Onda još malo šetnje starim gradom i večera pa autobusom u Vodice. Lijep izlet koji nije skup, karte su ukupno manje od 10 KM po osobi. Što reče jedan čovjek može se otići tim brodom na jedan od ta dva ostrva u jutarnjim satima pa ostati do poslijepodne i tamo se kupati. Svi kažu da je na ostrvima posebna energija i da je prijatno, i manja je gužva. Nažalost mi smo se uskoro vraćali pa nismo napravili tako nešto ove godine.

Žao mi je što nismo otišli na Murter koji svi hvale.

Ispada da su Vodice prije svega zgodna baza za odlazak na okolna mjesta i kupanje na njima.

U Makarskoj su i djevojke ljepše nego u Vodicama, imao sam na trenutke utisak da ih ima više lijepih nego onih koje to nisu, dal' su strankinje ili domaće ne znam, sigurno su bile u pitanju i jedne i druge. Po njihovim radnjama teško da ne radi lijepa djevojka, da li ih takve biraju za ta radna mjesta ili su one inače takve ne znam, bolje bi bilo da je ovo drugo u pitanju :)

Sve u svemu na moru je meni uvijek super i bilo mi je jako žao kad smo krenuli nazad. Nazad smo krenuli u jutro u 9 a u Banjaluku smo stigli u 19 sati :D, usput napravili izlet u Martin Brod (skretanje sa puta od 26 km u jednom smjeru) da vidimo slapove Une, bili kod nekog u gostima i kasnije otišli na ručak pa lagano nastavili put do Ribnika na piće i otišli na izvor(e) Ribnika koji izgledaju jadno zbog sušne godine, čovjek u Martin Brodu nam je rekao da je i Una cijelu godinu mala a pogotovo sad u avgustu, inače bude dosta veća. Tako smo planirali put da u Banjaluku ne dođemo kad je najveća vrućina. Svi su nam javljali da je prethodnih dana ovde bilo vrelo i da ostanemo na moru što duže možemo.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 21:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 23:52
Uh, kako lijepo opisano, svaka cast Vader.

Ja mislim da cu u Primosten, nakon citanja foruma i istrazivanja nekako mi djeluje najprivlacnije
i sa najmanje guzve.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2011, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
borke je napisao:
jok nije hladno uopste ja se danas vratio iz Selceta ... jedno manje mjesto naslonjeno na Crkvenicu... Voda za deset ... malo je veca guzva al nema nigdje nijedne jedine nase tablice.. Ok su ko domacini i gotivili su me doduse bio sam u hotelu tako da su oni tu uvjek malo pristojniji ... Sve u svemu ko hoce da odmara moze gore slobodno ... kome treba neki provod nek trazi dalje....

u Selcetu guzva???
fino mjesto ako hoces da ljetujes bez da ti muzika tresti......ja sam vidjao nase tablice na bijesnim autima iz kojih se cuje Ceca tamo kod onog Pashe :)
voda je fina,al plaze dobre nigdje,a ima bruka jezeva,ja 3 dana igle vadio iz tabana.
ajkula je napisao:
Korcula je divna a relativno mirna.

prekljuce bio koncert tompsona,ja parkirao ispred ulaza a na ogledalu mirisljava jelkica iz manastira liplje,ustrtario se da mi klinci nece razbiti auto :lol: :lol: :lol:
Vader je napisao:
gdje ima dobrih plaža i dobrog kupanja u Vodicama? Neki su ovde hvalili Vodice ali se nadam da pri tome nisu mislili na gradske plaže.

pa zar nema plaza pjescana kod tobogana...gdje onaj kafic sa baldahinima?
ja sam prosle godine bio ispod onog hotela Punta,bila bas fina plaza,tusevi,hlad itd....

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
prekljuce bio koncert tompsona,ja parkirao ispred ulaza a na ogledalu mirisljava jelkica iz manastira liplje,ustrtario se da mi klinci nece razbiti auto

Hehehe :lol: ja na svoj retrovizor okačio bio zastavicu Hajduka, ni murija te ne ustavlja :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
nepokoreni je napisao:
Citiraj:
prekljuce bio koncert tompsona,ja parkirao ispred ulaza a na ogledalu mirisljava jelkica iz manastira liplje,ustrtario se da mi klinci nece razbiti auto

Hehehe :lol: ja na svoj retrovizor okačio bio zastavicu Hajduka, ni murija te ne ustavlja :lol:

lopine, u mene samo polarni medjed visi... i miris od real madrida.

nego, ev dobro ti je bilo, nas je gazda jedan dan castio ruckom. orada i brancin na gradele i pecene paprike.
i vina koliko oces.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Joooj bevanda i smokve :D ubio sam se sa tim dole i to sve mufte :drinking:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Joooj bevanda i smokve :D ubio sam se sa tim dole i to sve mufte :drinking:

mi smo tukli neku rakiju sa suhim smokvama. i potrefi se vece Peljesackog vina jednu noc. zalomi na Dingacu i to dzabovine. bilo mi je dobro onih nekoliko dana.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobar si :wink: ja se sabio rumom prvi dan al sam se prefabrikovao na domaće vino i bevandu :D mada lincuru sam pio odlična je al skupaaaa :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Dobar si :wink: ja se sabio rumom prvi dan al sam se prefabrikovao na domaće vino i bevandu :D mada lincuru sam pio odlična je al skupaaaa :-?

e kud ces rum pored 'v'liko nasijeh ljepota?
samo domace.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ide rum ujutro uz dobru kafu i kubanku :wink: a vince uz klopu sjeda :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Sta sam tog domaceg vina popio to im je jedino jeftino,nadjes ovjerenu lokaciju i samo rokaj...Bijelo vino-litra 10kn,crno vino-litra 18kn...a voza iuuuu

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
cicak trebao si mi u subotu,trazio piceriju po Mostaru,i nigdje naci,sve cevabdzinice :)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Vader je napisao:
Sinoć sam došao iz Vodica, prije toga sam bio šest dana u Makarskoj pa jednu sedmicu u Vodicama. Sad ću pitati nešto što sam ovde mislio pitati još dok sam bio u Vodicama ali sam se u međuvremenu snašao: gdje ima dobrih plaža i dobrog kupanja u Vodicama? Neki su ovde hvalili Vodice ali se nadam da pri tome nisu mislili na gradske plaže.

Ja sam bila u Vodicama ove godine, išli smo Tijatom na ostrvo Prvić (Šepurine i Luka Prvić) gdje je mnogo mirnije i ljepse za kupanje s obzirom na mali broj ljudi na plažama koje su uglavnom divlje i male. U svakom slucaju, pitoreskno ostrvo koje vrijedi posjetiti.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šteta što nisam tamo otišao da vidim kakvo je kupanje, samo sam prošao tuda na putu do Šibenika.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Vader je napisao:
Šteta što nisam tamo otišao da vidim kakvo je kupanje, samo sam prošao tuda na putu do Šibenika.

More, sunce, galebovi i toples 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 23:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Toplesa ima i u Baškoj Vodi, Makarskoj, Vodicama, valjda svagdje. Možda na tim ostrvima ima više, to ne znam :)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Da li vi vise volite da imate svoj neki mir i slobodu na plazi ili vise volite one peskir-do-peskira plaze, guzva-style kupanja?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]