Sinoć sam došao iz Vodica, prije toga sam bio šest dana u Makarskoj pa jednu sedmicu u Vodicama. Sad ću pitati nešto što sam ovde mislio pitati još dok sam bio u Vodicama ali sam se u međuvremenu snašao: gdje ima dobrih plaža i dobrog kupanja u Vodicama? Neki su ovde hvalili Vodice ali se nadam da pri tome nisu mislili na gradske plaže. Ono je za nekoliko klasa lošije od Makarske rivijere, čak je i vlasnik malo većeg ugostiteljskog objekta u Vodicama rekao da Makarska ima plaže kao svoj adut i da bi u Vodicama trebalo srediti plaže. Mislim na plaže u Vodicama ispod Ville Matilde pa lijevo, znači kad se siđe dole autom i čim se dođe do mora pa cijeli taj dio lijevo, tamo par stotina metara dalje je tobogan, pa sve to prije njega ali i dosta iza njega. U onom dijelu desno od luke gdje ima onih šestougaonih betonskih blokova se nisam kupao, priznajem, ali sam prošao tuda i ne djeluje mi bolje. Doduše možda se takve plaže nekome sviđaju. Čim smo stigli prošetao sam pored plaža i vidio da ljudi stoje u vodi i nekih 20+ metara od obale što nikako ne volim, bove su za mene dosta blizu obale što takođe ne volim a na njih su na nekim plažama prikačeni i čamci i cijeli taj neki osjećaj tih plaža i kupanja na njima mi nije bio dobar, stvarno ima taj neki "osjećaj" koji se razlikuje od mjesta do mjesta, od plaže do plaže. Prvo kupanje je bilo dosta iza tobogana jer smo hodali tražeći nešto dobro pa nam se više nije dalo tražiti i okupali smo se na jednoj plaži, bilo je hodanja i hodanja po vodi da se dođe u dublju zonu, i to hodanja po kamenju po kojem nije baš lako hodati. Osjećaj u vodi je bio nekako loš (bar poslije Makarske), bove relativno blizu i pri tome prljave što u Makarskoj nisam vidio, ni u Baškoj Vodi.
Sledeća dva dana smo na svu sreću bili u Solarisu kod nekih prijatelja i to je sasvim druga priča, mnogo mi se svidjelo, bio sam u Solarisu (i Vodicama i Primoštenu) davno, prije više od 20 godina, ne sjećam se tačno kako je Solaris tada izgledao ali sada je sređen samo tako. Bio sam na par plaža i onaj pomenuti osjećaj kod kupanja je bio mnogo bolji nego kod kupanja tog prvog dana u Vodicama. U Baškoj Vodi je taj osjećaj bio sasvim dobar i plaže su dobre ali ove godine u Makarskoj mi je taj osjećaj tamo bio još nešto bolji nego u Baškoj Vodi, duboka voda je blizu obale, bove nisu blizu a plivati iza njih (što redovno radim) je puno prijatnije nego u Baškoj Vodi jer nema blizu vodenih skutera, glisera i ostalog pa se može na miru ići daleko iza bova, milina, i drugi su išli dosta iza bova, pedaline nisam nikad do sada vidio da idu toliko daleko, očigledno su se i drugi osjećali prijatno i bezbjedno. Jednom je došao neki veći brod, očigledno strani sa strancima, usidrio se nekih možda 100+ metara od bova da se ljudi okupaju i doplivaju do obale ako im je do toga, pa su i skakali sa broda, prilična visina, poželio sam da se umuvam sa njima i popnem na brod i skočim u nadi da neće skontati da nisam sa broda ali nisam to uradio, ali jesam doplivao do broda, bilo je baš prijatno, dosta ljudi pliva oko broda a sve to solidno iza bova, nema glisera u blizina kojih se treba paziti. Tu u Makarskoj mi je kupanje bilo baš prijatno. Gužva jeste, nema šta, ali nije ništa manja u Vodicama u kojima su i cijene veće (tako kažu neki koji su to više gledali od mene

). Nakon dva dana u Solarisu smo opet bili u Vodicama ali smo išli na onaj mol odmah ispod Ville Matilde pa nekih 100 metara lijevo, i tu je već bilo osjetno bolje, u vodu sam ulazio sa kraja mola pa se brzo dolazilo u dublju vodu a oni koji na tom dijelu nisu ulazili sa mola su morali pješačiti u vodi i nekih 30 metara do dubine, a uz to na tom dijelu nije bilo bova a to volim pa je to dvoje izvlačilo stvar i tu je kupanje bilo osjetno bolje nego na onoj plaži na kojoj smo bili prvi dan. A sa mola se moglo i fino skakati

Roditeljima sa malom djecom možda i odgovara da je voda plitka 20 metara od obale a i starijima koji se ne osjećaju sigurno u vodi, ali ja volim dublju vodu i da nema bova ili da su bar daleko i da je miran teren iza njih jer me bove ne mogu zadržati, osim na toj plaži u Vodicama, tu baš nikakav poticaj nisam imao da ih pređem, em su prljave em mi nije bio neki prijatan osjećaj u vodi, što neko reče "kao da sam u bari".
Što se tiče samih Vodica za večernju šetnju to je sasvim OK, lijepo je, nemam nekih zamjerki. Gužva je doduše.
Jedan dan smo sa brodom Tijat išli u Šibenik, to je ekstra, plovidba je inače super a ja nisam odavno plovio brodom, krenuli u 18 sati a to je prijatan dio dana za tako nešto, stao je u dve luke na ostrvu Prvić (luke Šepurine i Luka) a onda na Zlarin pa u Šibenik, karta 18 kuna i itekako se isplati (autobus nazad za Vodice je bio 14 kuna), onda šetnja starim gradom u Šibeniku gdje sam kao dijete bio dosta puta, išli smo na tvrđavu Sveti Mihovil a nešto ranije je zašlo sunce pa je bio lijep pogled odozgo, da smo došli na sam zalazak sunca bilo bi još ljepše. Onda još malo šetnje starim gradom i večera pa autobusom u Vodice. Lijep izlet koji nije skup, karte su ukupno manje od 10 KM po osobi. Što reče jedan čovjek može se otići tim brodom na jedan od ta dva ostrva u jutarnjim satima pa ostati do poslijepodne i tamo se kupati. Svi kažu da je na ostrvima posebna energija i da je prijatno, i manja je gužva. Nažalost mi smo se uskoro vraćali pa nismo napravili tako nešto ove godine.
Žao mi je što nismo otišli na Murter koji svi hvale.
Ispada da su Vodice prije svega zgodna baza za odlazak na okolna mjesta i kupanje na njima.
U Makarskoj su i djevojke ljepše nego u Vodicama, imao sam na trenutke utisak da ih ima više lijepih nego onih koje to nisu, dal' su strankinje ili domaće ne znam, sigurno su bile u pitanju i jedne i druge. Po njihovim radnjama teško da ne radi lijepa djevojka, da li ih takve biraju za ta radna mjesta ili su one inače takve ne znam, bolje bi bilo da je ovo drugo u pitanju

Sve u svemu na moru je meni uvijek super i bilo mi je jako žao kad smo krenuli nazad. Nazad smo krenuli u jutro u 9 a u Banjaluku smo stigli u 19 sati

, usput napravili izlet u Martin Brod (skretanje sa puta od 26 km u jednom smjeru) da vidimo slapove Une, bili kod nekog u gostima i kasnije otišli na ručak pa lagano nastavili put do Ribnika na piće i otišli na izvor(e) Ribnika koji izgledaju jadno zbog sušne godine, čovjek u Martin Brodu nam je rekao da je i Una cijelu godinu mala a pogotovo sad u avgustu, inače bude dosta veća. Tako smo planirali put da u Banjaluku ne dođemo kad je najveća vrućina. Svi su nam javljali da je prethodnih dana ovde bilo vrelo i da ostanemo na moru što duže možemo.