Elvis Presley je napisao:
1. Sta to stvoreno ljudskom rukom traje vijekovima?? Pa otprilike sve sto vidis??? Ovo mi je jos nesto zbog cega se skoro gnusam vjere. Ovoliko omalovazavanje samog sebe, ovoliko omalovazavanje samog covjeka a velicanje entiteta za koji nikada neces biti siguran da postoji, mi je skoro pa suludo! To sto ti gdje god da se okrenes vidis Boga je cista glupost. Vidis prirodu, vidis ono sto te okruzuje a kako je sve to nastalo (sta je i gdje je pocetak svega to niko ne zna, niko!! Zasto to ne bi mogla biti slucajnost, zasto svemu davati smisao uslijed neznanja?). Uglavnom, ljudi jesu kvarljivi ali ja kazem da citavo drustvo treba biti autoritet, ne ljudi. Ono sto je dobro za drustvo dobro je i za pojedinca. Moral anticke Grcke se svodio na to a ne kazu dzaba da su Grci poistovjecivali moral sa duznoscu, ne pred Bogovima nego pred sobom.
Ma dobićeš bore, šta se žestiš?

Uopšte ne omalovažavam sebe ni ljude generalno nego ti kažem da ne postoji nikakvo društveno uređenje koje nije propalo ili se izvitoperilo.
Kažeš "sta je i gdje je pocetak svega to niko ne zna, niko!! Zasto to ne bi mogla biti slucajnost, zasto svemu davati smisao uslijed neznanja?" mogu da ti postavim identično pitanje "zašto to ne bi mogla biti uređenost, suprotnost anarhiji haosa"?
Šta čini jedno društvo nego ljudi?
Citiraj:
2. Definitivno nije proizvod slucajnosti?? Definitivno?? Pa kad si tako definitivno sigurna, reci nam cega jeste proizvod (i u tom procesu nam daj i definitivne dokaze). Nemoj uopste da poredis teoriju evolucije sa teoloskim raspravama, ispadaces smijesna u ocima iole obrazovanih ljudi, cesto su se slucajevi desavali i ovdje na forumu.
Moze vam TE biti neprihvatljiva ali ne pricajte o necemu sto ne znate.
Pa navedi ti meni ijednog školovanog čovjeka iz svijeta medicine koji će ti potvrditi da su zahvaljujući mutacijama nastale pozitivne promjene.
Zašto ne pokušaš sam? Posloži npr. zrna pasulja u jedan obrazac, pokupi ih i prospi i gledaj kada će se ta ista zrna posložiti po prvobitnom obrascu i na kraju izračunaj koji je to postotak.