banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2011, 16:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Bahamut je napisao:
I ja kontam da nema nista od gasenja DFa, izmusti ce se neke pare, staviti free upad, dovesti neke manje bendove kao revijalce i svima puna kapa.
Tacnije, iskreno se nadam da ce biti tako.

@Ljudikojimeznajuajanjihne: Gonite se, nemam argumenata protiv vas jer nisam provalio ko ste :lol:

mrljo, nemoj da ti slomim tu pilecu kicmu! :P

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
tanka nit je napisao:
Da dignemo nešto u vazduh, npr. Daljinski upravljač, ili tako nešto.

Možemo uputiti mailove ministarstvu, gradskoj upravi, ne znam. Ne očekujem ja puno od toga, nisam blesava, ali ako se baš niko ne čuje, pa gdje smo onda? Napraviti jbnu stranicu na facebook-u HOĆEMO DEMOFEST U BANJALUCI. Šta god, ali sjedenje skrštenih ruku mi se stvarno gadi... Organizatorima se sigurno može naći zamjerki, mnogo toga je vjerovatno moglo biti drugačije urađeno, ali poenta svega je da je ovaj festival bio (grozno mi je napisati ovo 'bio') jako značaj za grad.

Vjerujem da ljudi iz DF-a to i rade kada organizuju festival, tj. šalju elektronska pisma ministarstvu, gradskoj upravi, ne znam ni ja, a ne naprave ništa sa tim. Evo ja ću prvi poslati elektronsko pismo gradskoj upravi i na adrese par ministarstava samo da malo dođem sebi.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
_zoka je napisao:
Pa ako razmišlja ekonomski spustiće cijene pića,piva prvenstveno,na neki normalan nivo jer masa ljudi DFK izbjegava zbog toga....Ne mislim na pub,nego na klub...

i tebi se omakne pa kazes koju pametnu :)))
Bahamut je napisao:
pa ima pored birtija "Contra" (prejak naziv), tu je piva 1.5km, da li se ona poredi sa DFK?
Smijesno....

ja se tamo odvalio u petak,prvi put bio....,jos imaju i dzuboks...1.5km klip u centru grada,raj za jevreje :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 17:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
tanka nit je napisao:
Možemo uputiti mailove ministarstvu, gradskoj upravi, ne znam. Ne očekujem ja puno od toga, nisam blesava, ali ako se baš niko ne čuje, pa gdje smo onda? Napraviti jbnu stranicu na facebook-u HOĆEMO DEMOFEST U BANJALUCI. Šta god, ali sjedenje skrštenih ruku mi se stvarno gadi... Organizatorima se sigurno može naći zamjerki, mnogo toga je vjerovatno moglo biti drugačije urađeno, ali poenta svega je da je ovaj festival bio (grozno mi je napisati ovo 'bio') jako značaj za grad.

ma da,sedenje kod kuce i pisanje mejlova i pravljenje grupa na fejsbuku ce da zasvrbi nekoga :lol:
internet aktivizam :lol: :lol:

ja ne zelim da Grad Banja Luka i Republika Srpska finansiraju takmicnje bendova na kome ce od onoliko izvodjaca nastupati JEDAN lokalni bend !!!! I ukupno DVA iz RS...ne mogu da verujem da od Novog Grada do Trebinja ne mogu naci bar 4 dobra benda...a mozda nisu ni trazili...a ako nema onda nam ni ne treba Demofest...ja verujem da ima bendova i da su na taj nacin mogli malo afirmisati domace bendove...
a do sada su odrzali cetiri i mogli su"razraditi festival "...i naci nekoga da podrzi festival...

Poslednji put menjao anoniman dana 07 Avg 2011, 17:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
alkibijad je napisao:
_zoka je napisao:
Pa ako razmišlja ekonomski spustiće cijene pića,piva prvenstveno,na neki normalan nivo jer masa ljudi DFK izbjegava zbog toga....Ne mislim na pub,nego na klub...

i tebi se omakne pa kazes koju pametnu :)))
Bahamut je napisao:
pa ima pored birtija "Contra" (prejak naziv), tu je piva 1.5km, da li se ona poredi sa DFK?
Smijesno....

ja se tamo odvalio u petak,prvi put bio....,jos imaju i dzuboks...1.5km klip u centru grada,raj za jevreje :)

Ima li gazdarice, jel pijana? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja nikada nisam razmišljao na taj način, barem ne kada je muzika u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Citiraj:
Nema više Demofesta

Bilo je lijepo dok je trajalo. :(

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БАЊАЛУКА - Најбољи фестивал демо бендова у бившој Југославији више не постоји, пишу данашње Независне новине у опширном интервјуу са Бранкицом Јанковић, директорицом фестивала Јелен Демофест.

Она је истакла да више нису у прилици да суфинансирају овај пројекат јер су како каже и њих стигле године кризе, а подршка оних од којих су највише очекивали није стигла.

„Натјерали смо се да још ове године, с обзиром на то да то нисмо ни најавили, одржимо фестивал и испунимо очекивања оних због којих овакав догађај уопште постоји“, појашњава Јанковићева за Независне новине.

Како даље наводи у овом разговору задовољни су овогодишњом организацијом фестивала, која је како истиче упркос временским условима прошла одлично, публика је и поред плаћања улаза била многобројна, а сама популаризација фестивала је све већа, када су у питању бројеви медијских акредитација, пријава демо бендова и медијских објава.

Јанковићева је истакла и да је било врло тешко изабрати овогодишњег побједника такмичења демо бендова, а да је свако вече имало неку специфичност. Што се тиче подршке она се захвалила граду Бањалуци, који их је подржавао сваке године, као и РТ РС, али и осталим пријатељима из Бањалуке, Апатинској пивари и МТВ.

Фронтал.ба је из незваничних извора сазнао да постоји могућност да се бањалучки Демофест, од наредне године пресели у Сарајево.

Са друге стране портпарол фестивала Бранкица Стојановић је на свом Фејсбук налогу негирала било какву могућност да Демофест буде пресељен у Сарајево, коментар који је пар сати касније због нама непознатих разлога избрисан са зида.

(Независне новине/фронтал)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Mifko je napisao:
Bahamut je napisao:
I ja kontam da nema nista od gasenja DFa, izmusti ce se neke pare, staviti free upad, dovesti neke manje bendove kao revijalce i svima puna kapa.
Tacnije, iskreno se nadam da ce biti tako.

@Ljudikojimeznajuajanjihne: Gonite se, nemam argumenata protiv vas jer nisam provalio ko ste :lol:

mrljo, nemoj da ti slomim tu pilecu kicmu! :P

Ahahahahahahahaha, nisam te prepoznao xD

Elem, kao sto rekoh...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kontam da se za novac koji se izdvoji za jedan prosjecan evropski bend/izvodjaca, mogu dovesti 2-3 domace super grupe. Partibrejkersi/Yu grupa/Galija/El. Orgazam... Ima ih dosta.
Ljudi bi za njih dali novac bez po muke. Ja sam rado slusao demo bendove do ove godine, ali da dam 20-30 KM za njih, nema ugla.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ono najiskrenije...zao mi je sto nece vise biti DF-a...ko je tacno kriv za to - ne znam....ovo je neko moje misljenje....najvecu krivicu mozda snosi grad koji nije stao iza jednog odlicnog projekta po kojem bi BL (p)ostala prepoznatljiva....u to nema sumnje....
Medjutim...ja bi veliki dio odgovornosti za to trazio i u aquariusu....na sve i jednu kritiku (konstruktivnu kritiku) koja im je bila upucena ljudi iz aquariusa su se nasli uvrijedjeni i konstantno se branili cinjenicom da su oni eto napravili demofest i objasnjavali da niko nema pravo na kritiku...bilo da su u pitanju demo bendovi.....bilo da su u pitanju revijalni izvodjaci....na kraju je ispalo to sto je ispalo....

Volio bi da neko preuzme licencu i pokusa nesto opet pokrenuti....naravno u BL....bilo bi mi bezze da DF sad ode u Sarajevo ili Beograd....

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve je tako nelogično, prošle godine su rekli zbog krize moraju ići u naplaćivanje ulaza, OK.

Evo sada su to počeli i da bi i pored sjajne posjećenosti razmišljali o gašenju ili selidbi.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 18:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Avg 2011, 18:04
Biće veliki gubitak za Banjaluku ako se ova smrtovnica DemoFesta zaista obistini. Ne znam kakva je finansijska sizuacija DF-a, ne znam ko ih je podržao a ko nije, pa to ne mogu ni da komentarišem. Ali imao bih par zapažanja...

Prvo, DF je iz godine u godinu sve više potiskivao demo-bendove u drugi plan, to je činjenica. Zar nikom živom nije palo na pamet da umjesto jednog hedlajnera dovede dva za isto veče, od kojih će jedan svirati prije demo-bendova, a drugi nakon, i tako obezbjedi da demo-bendovi sviraju pred punim gledalištem? Drugo, zar neko zaista misli da je jedna pjesma dovoljna da se neki bend predstavi? Zaista ne razumijem to megalomanstvo dovođenja 35 bendova i plaćanja hotela Bosna za sve učesnike tokom trajanja festivala kako bi im se kao ukazala pažnja, a ovamo im date da sviraju samo jednu stvar i to pred praznim Kastelom?! Zar neko misli da demo-bendovi dolaze kako bi bili u hotelu? Ma dajte ljudi, razmislite malo! Iako su organizatori DF-a na sav glas isticali kako su najbolji festival demo-bendova na Balkanu, činjenica je da se od Zaječarske gitarijade (koja je takođe u krizi) imaju naučiti mnogo čemu: tamo demo-bendovi spavaju u đačkom domu do kojeg se putuje busom 40 minuta i gdje su tuševi zajdnički, i niko se ne žali, jer sviraju pred 10-20 hiljada ljudi i to tri pjesme. Dalje, zar nikom od organizatora nije palo na pamet da se na Kastelu, negdje u ćošku, postavi mali stejdž na kojem će svaki od demo-bendova imati za obavezu da mimo nastupa na glavnom stejdžu svira najmanje 30 minuta autorskog repertoara, pa da svi, i publika i žiri mogu da vide pravi kvalitet benda, a ne da budu dovedeni da na osnovu 3 minute svirke nešto odlučuju? Valjda je u interesu organizatora DF-a bilo da im pobjednički bend zaista bude grupa autora koji su plodonosni, koji vrijede, jer u njih nakon festa treba ulagati, a pola sata svirke će otkriti mnogo više nego 3-4 minute, zar ne?

Aquarius je nesumnjivo jako kvalitetna ekipa organizatora, ali njihov problem je što tamo odluke donose ljudi koji realno nisu u muzici. Nisam siguran na koji se način biraju hedlajneri, ali sam siguran da je preko 80% ljudi koji su realno najvjernija publika demo-festa nezadovoljni izborom. Zašto na sajtu DF-a ne postoji spisak onih koji su dostupni da dođu za te datume, pa neka banjalučani sami izaberu koga hoće da vide? Ko to daje sebi za pravo da bira šta je po našem ukusu, i šta je zastarilo a šta nije? Slučajno sam načuo neki komentar organizatora tipa "nemoj njih oni pripadaju 90-tim, to nije moderno!" !!??? Halo ljudi, mi ovdje pričamo o muzici, a ona nema rok trajanja, to je umjetnost, njena veličina (ako je autor posjeduje) i jeste u njenoj vanvremenosti; to je isto kao da neko kaže: "neću da slušam EKV, to pripada 80-tim, to je bezveze". Za jednu Apocaliptiku cijena karte je bila mnogo skuplja, pa je Kastel bio pun. Dakle, odgovornost od strane organizatora mora da se prihvati, da se nađe snage za dalje, da se pozovu ljudi iz muzike u pomoć, da glasanje za izbor bendova koji nastupaju bude javan na način da svaki član izbornog žirija na sajtu ostavlja svoj glas i obrazloženje, i svojim imenom i prezimenom stoji iza te odluke, a isto tako da glasaju i članovi glavnog žirija. Pa to bi podiglo posjećenost sajta za 800%!!! Neka smještaj za bendove bude skromniji, neka demo-bendova bude upola manje, ali neka sviraju bar po 3 pjesme, i eto ti ogromne uštede u budžetu festa, neka hedlajneri budu naši bendovi, sa ovih prostora, zašto je toliko bitno da to budu "svjetska" imena (a iskreno, ta imena koja su do sada dolazila previše smrde na MTV, a preko MTV-a praviti neku kulturnu revoluciju je tako diletantski), bla bla bla...

Evo, lijepo se ja raspisah, i molim da se moje riječi ne shvate kao vrijeđanje i nepodrška, nama DF treba, Aquarius su sjajni ljudi i organizatori, samo je po mom mišljenju koncepcija koju su izabrali pogrešna.

Što se DFK-a tiče, tek to bi bio OGROMAN gubitak za Banjaluku, i drago mi je što čujem da on nastavlja da radi...

Ostajte mi srećni i zdravi!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 18:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Avg 2011, 18:04
Ah, Zaboravih još ovo: gdje je demofest rock kamp? Misli li se na ljude izvan Banjaluke koji bi da dođu? Onakva lokacija kakva je Kastel je više nego pogodna za kamp, stotine šatora tamo mogu stati a da prostorno ne smetaju glavnom događaju. A u tim šatorima bi tokom festivala bila PUBLIKA, ono čega nakon para najviše manjka.

Eto, ako ko od "nadležnih" ovo pročita, neka sve shvati kao pozitivnu težnju da se pomogne. Ako treba pisati peticiju, hajmo i to!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 20:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Iz vašeg benda najbolje volim Karla....Piše najkraće postove...Vi ostali :roll:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
filozof sa vrbasa je napisao:
Sve je tako nelogično, prošle godine su rekli zbog krize moraju ići u naplaćivanje ulaza, OK.

Evo sada su to počeli i da bi i pored sjajne posjećenosti razmišljali o gašenju ili selidbi.

dobra opservacija.
ma zafalilo para... vidjelo se to odmah, prvo im je, sasvim regularno, otkazao Nektar, a sad vjerovatno s manjkom sponzora jednostavno nemaju vise finansija.
to je inace dobro poznat evropski princip - uvali svakakva go*na, pa onda ocekujes da se vlasti prime na to i do beskraja finansiraju projekat.
nemojmo se zavaravati, svo bljestavilo i kvalitet demofesta se ogleda u opremi i produkciji, a ono sto je stvarno vrijedilo u DF, nema veze sa DF, a to su gostujuci (profesionalni) bendovi. Jednostavno, cak i da neki demobend (ili bilo koja "Reality" pojava) dozivi uspjeh, organizator od toga i nema bas puno koristi.
Od Rafe (prvog pobjednika muzickog Reality-ja u HR) pa do onog Adnana, koga smo vidjeli da je uspjesno kotirao na sceni, i od koga je organizator takvih takmicenja imao koristi? U najboljem slucaju imamo par hrvatskih reality zvijezda koje par godina tezgare i to je to ....
A ovde se jos radi ne o pojedincima, nego o bendovima, mahom djece koja su tek pocela svirati, i njihov put ka uspjehu definitivno nije taj da sa prve stepenice predju na desetu. Ne ide to tako...

Jedino u cemu se slazem je da BL treba imati nesto prepoznatljivo, medjutim, da li je to DF... mislim da nije.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pa odakle ti ideja da poredis DF sa nekim rijaliti takmicenjima na kojekakvim televizijama....dijametralno suprotne stvari....

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Freak on a leasH je napisao:
Pa odakle ti ideja da poredis DF sa nekim rijaliti takmicenjima na kojekakvim televizijama....dijametralno suprotne stvari....

nije istina, i ovde se dovode anonimusi koji se prvo izlazu medijskoj paznji, a onda se "najbolji" pokusavaju progurati putem snimanja albuma, spota i sl. samo sto jedan IDOL, ili rat bendova traje 30ak dana (pa i vise), a demofest je trajao po 3 do 5 dana.
i kao kod svih gore navedenih, jos niti jedan iole znacajan uspjeh, samo je razlika u sprovodjenju projekta.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Reotvaranje DFK, čitam da dolaze neki TDI...
Citiraj:
Sezonu otvaraju momci sa TDI radija koji su, ako se sjećate, posljednji put napravili najbolju žurku u DFK ikad!

Povučen ovim citatom, počnem se raspitivati ko su ti TDI i koja je to bila "najbolja žurka ikad". Na kraju skontam da sam bio na toj "najboljoj žurki" i da je IMHO to definitivno najgori događaj u DFK kojem sam ja prisustvovao... Čak su i moji prijatelji, koji jako vole klabing i fensi žurke, napljuvali ovaj događaj kao nešto totalno loše, što se tiče i muzike i koncepcije... Sad, pitam se, po kojoj logici se ova žurka proglašava za "najbolju žurku u DFK ikad"??? Da li zato što je bilo puno pijanih ljudi i gomila klinaca ca. '95 godište??? Iskreno govoreći, pomenuta žurka nikad ne bi bila tako posjećena da to veče nije bilo koncerta na Kastelu, nakon kojeg je masa nagrnula u DFK preko puta...
Naravno, ne sumnjam da će i repriza ovoga biti dobro posjećena, jer se radi o reotvaranju DFK... ali reotvaranje bi ionako bilo posjećeno, bez obzira na to šta se dešava... bio bih mnogo srećniji (ja i mnogi drugi) kad bi reotvaranje bilo popraćeno nečim kvalitetnijim, a ne događajem kakav najmanje treba ovom gradu (a usput se taj događaj proglašava "najboljom žurkom ikad", čime se baš ponižavaju mnoge odlične žurke, koncerti i dešavanja koja su se održavala u DFK).

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Tako uglavnom najavljuju svaku žurku, počeli su malo smarati... :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]