banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2011, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dobro,ne mora pivo za 1,5KM al' može za dvije :wink: Mislim da to ostavlja prostora i gazdi i gostu.....

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Bahamut je napisao:
Ljudi, ne znam stvarno sta ocekujete, DFK ima cijene pice kao City Pub, a u poredjenju dva CP je rupa.
Cijene pica ne zavise od kvaliteta pica vec od kvaliteta kafane.

DFK dodje nesto kao Kruna za urbanu raju.
Ne mozete ocekivati da udjete u jedan onakav klub i ocekujete cijene pica kao u smrdljivoj kafani.
To je nekako realno.
Meni je preskupo, zato idem od svirke do svirke, udjem vec nvidno zapit jer imam kesa samo za jedno pivo unutra i to ti je to.

Bas kao sto neko rece, Index i DFK se ne mogu porediti, pa ima pored birtija "Contra" (prejak naziv), tu je piva 1.5km, da li se ona poredi sa DFK?
Smijesno.

Jebeni Corba Caffe u BGu nista bolji od DFK, cijene jace.
Ok, ipak je to Beograd, ali vi banjalucani u jebenoj Banjoj Luci imate klub na kome beogradjani zavide i zalite se na cijene pica???
Pateticno...

"Urbanoj raji" samo treba dvolitra i svirka na otvorenom da bi se uz 4km napili ko konjine (govorim u svoje ime) a ovakav klub je potreban raji koja izlazi u Krunu, Mystique, Opium i sl. samo malo "urbanije" orijentisani.

Pa da je Dal Capo u Modrici ziv, i 5km bi bilo malo za jedno pivo, i ne znate sta imate, ali znacete kad izgubite...

Covjek je shvatio poentu...POTPIS

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Najjače mi ja bilo kad u lokalu, da ne navodim koji, točeni Nektar 0.5l 3KM!!! A obrazloženje: da ne dolaze klošari! Pa poslije kuka kako slabo ide....najbolje ga nemoj ni držati, služi Guiness od 7 KM tad će gospoda dolaziti...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Stvarno mi je drago da DFK nastavlja s radom. Realno, od muzičke ponude tamo meni se sviđa otprilike 10%, ali je tih 10% jako kvalitetno.
Hoće li se mijenjati ime kluba, jer sad baš i nema logike da se i dalje zove tako kad nema više festivala?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Dobro,ne mora pivo za 1,5KM al' može za dvije :wink: Mislim da to ostavlja prostora i gazdi i gostu.....

ostaje prostora kad ne bi bilo onih stvari koje sam takstativno naveo u nekom od predhodnih postova :D

_Mifko je napisao:
sve je to super, alternativa i ti fazoni, ali koji su to "alternativci" koji imaju para za pivo od 3 km? Kvazi fotografi sa urbanim frizurama, nafurane curice sa sarenim stramplama...? istina, imaju, razmazena derista kojima starci daju pare samo da im ne smetaju, ali to jos uvijek nije dovoljan broj musterija da bi jedan klub opstao. svi "ostali" su vecina i tamo ce popiti pivo jedino kad je neki praznik pa imaju koju marku vise, inace ce ispred cugati i uci na svirku. svaka cast dfk, potrude se i dovedu par dobrih bendova, ali sva njihova politika i troskovi ne zanimaju obicnu omladinu koja nema minimalno 50 km za vece da potrosi.

pojam "alternativa" je davno izgubila smisao u Banja Luci...prije ta "alternativa" u BL su bili Onazis, Geto i sl. U DFK dolaze ljudi koji nisu alternativci i koji ne zele da slusaju muziku koja se pusta u ostalim klubovima. To nije alternativa, nego stvar ko sta voli da slusa. DFK nije klasican klub tipa ostalih klubova u gradu...ljudi dolaze sa namjerom da cuju dobar bend ili izvodjaca.
Opet kazem: stvar je individualnog izbora.

poz

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Stvarno mi je drago da DFK nastavlja s radom. Realno, od muzičke ponude tamo meni se sviđa otprilike 10%, ali je tih 10% jako kvalitetno.
Hoće li se mijenjati ime kluba, jer sad baš i nema logike da se i dalje zove tako kad nema više festivala?

mislim da klub nece mijenjati, to zahtjeva preregistraciju i tonu papira... :)

uvijek kad se prave programi gleda se da se mogu zadovoljiti svi muzicki ukusi, pa tako se stavi malo reegae, malo rocka, malo house, drum and bass-a i sl...i onda ljudi dolaze na ono sta zele cuti...nece bas svako na sve doci...

poz

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Najjače mi ja bilo kad u lokalu, da ne navodim koji, točeni Nektar 0.5l 3KM!!! A obrazloženje: da ne dolaze klošari! Pa poslije kuka kako slabo ide....najbolje ga nemoj ni držati, služi Guiness od 7 KM tad će gospoda dolaziti...

Respect :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Flashman je napisao:
_zoka je napisao:

ostaje prostora kad ne bi bilo onih stvari koje sam takstativno naveo u nekom od predhodnih postova :D

Pa i ostali lokali imaju konobare,plaćaju robu,komunalije,porez....Nebitno.Ako hoće da budu ekonomski isplativi,tj ako već nisu,moraće nešto da mijenjaju...Ili cijene ili repertoar...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Oni svake godine kazu da je ovo POSLJEDNJI Demofest, pa ga onda naredne sezone ponovo organizuju. To su uradili vec par puta. Jeftini marketing i pokusaj da se uzmu neke pare od grada i drzave na kuknjavu i galamu. Na taj nacin zele da izazovu neki protest i sazaljenje kod sugradjana. Ljudi iz Demofesta trebaju da shvate da u ovom gradu postoji odredjena kulturno - naucna scena i da oni nisu jedini koji trebaju da budu finansijski podrzani kada su u pitanju projekti iz oblasti muzike, filma, nauke i kulture uopste.
Uostalom, ne brinem ja za Aquarius. Sad ce izbori, bice para za njih.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ово јесте крај ДЕМОФЕСТА.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Flashman je napisao:
Bahamut je napisao:
Ljudi, ne znam stvarno sta ocekujete, DFK ima cijene pice kao City Pub, a u poredjenju dva CP je rupa.

Ne mozete ocekivati da udjete u jedan onakav klub i ocekujete cijene pica kao u smrdljivoj kafani.
To je nekako realno.
Meni je preskupo, zato idem od svirke do svirke, udjem vec nvidno zapit jer imam kesa samo za jedno pivo unutra i to ti je to.

Bas kao sto neko rece, Index i DFK se ne mogu porediti, pa ima pored birtija "Contra" (prejak naziv), tu je piva 1.5km, da li se ona poredi sa DFK?
Smijesno.

Ok, ipak je to Beograd, ali vi banjalucani u jebenoj Banjoj Luci imate klub na kome beogradjani zavide i zalite se na cijene pica???
Pateticno...

"Urbanoj raji" samo treba dvolitra i svirka na otvorenom da bi se uz 4km napili ko konjine (govorim u svoje ime) a ovakav klub je potreban raji koja izlazi u Krunu, Mystique, Opium i sl. samo malo "urbanije" orijentisani.

Pa da je Dal Capo u Modrici ziv, i 5km bi bilo malo za jedno pivo, i ne znate sta imate, ali znacete kad izgubite...

Ma on samo voli kontrirati :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Flashman je napisao:
uvijek kad se prave programi gleda se da se mogu zadovoljiti svi muzicki ukusi, pa tako se stavi malo reegae, malo rocka, malo house, drum and bass-a i sl...i onda ljudi dolaze na ono sta zele cuti...nece bas svako na sve doci...

Ehh daleko je to od "zadovoljenja svih muzičkih ukusa" 8) da ne nabrajam sad... ukratko, može to i bolje, iako je daleko od lošeg, ali može mnogo bolje.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
skeva je napisao:
Flashman je napisao:
Bahamut je napisao:

To je nekako realno.

Smijesno.

Pateticno...

Ma on samo voli kontrirati :D

ma kontrira i pije dvolitru vina, a ne piva, to nije naglasio :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Flashman je napisao:

Ehh daleko je to od "zadovoljenja svih muzičkih ukusa" 8) da ne nabrajam sad... ukratko, može to i bolje, iako je daleko od lošeg, ali može mnogo bolje.

postoji i za to rijesenje: ukoliko ima neki prijedlog za neko muzicko ime, bend ili sl. postoji na FB fan page DFK, pa se tamo mogu ostaviti sve sugestije po tom, a onda ce se vidjeti sta se od toga moze dovesti u DFK...

poz

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Šteta je što se ovo dešava, jer mislim da se Demofest može uspješno održati uz finansijsku pomoć nadležnih. Kad vidim i čujem ko sve i za šta dobija novac, ovo mi nikako nije jasno. A oni su ga zaslužili.

+ Nije mi ni jasna mlaka reakcija Banjalučana na gašenje festivala. U stvari, jeste, lupam. Samo mi je žao što je tako.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Šta predlažeš da učinimo?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da dignemo nešto u vazduh, npr. Daljinski upravljač, ili tako nešto.

Možemo uputiti mailove ministarstvu, gradskoj upravi, ne znam. Ne očekujem ja puno od toga, nisam blesava, ali ako se baš niko ne čuje, pa gdje smo onda? Napraviti jbnu stranicu na facebook-u HOĆEMO DEMOFEST U BANJALUCI. Šta god, ali sjedenje skrštenih ruku mi se stvarno gadi... Organizatorima se sigurno može naći zamjerki, mnogo toga je vjerovatno moglo biti drugačije urađeno, ali poenta svega je da je ovaj festival bio (grozno mi je napisati ovo 'bio') jako značaj za grad.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
I ja kontam da nema nista od gasenja DFa, izmusti ce se neke pare, staviti free upad, dovesti neke manje bendove kao revijalce i svima puna kapa.
Tacnije, iskreno se nadam da ce biti tako.

@Ljudikojimeznajuajanjihne: Gonite se, nemam argumenata protiv vas jer nisam provalio ko ste :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja iskreno, meni je žao, ali bih više volio da u BL bude nešto poput EXITa.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: Daj jbse filozofe... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]