banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jul 2011, 18:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2011, 16:03
Koji je najbolji atlas iz anatomije?Ja sam sa interneta skinula Sinelnikov i Shobotta a planiram da kupim Neterr-a.Nerviraju me jedino sto su slike u Netterovom atlasu crtane pa zato razmisljam o nekom fotografskom ali sam cula da tu nemaju svoi detalji.Imam i kopije iz nekog ruskog atlasa.Gdje je najpovoljnije da se kupi atlas?Unaprijed hvala :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 12:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 22:27
www.jasam.com je napisao:
tinchy23 je napisao:
Samo da pozelim toplu dobro doslicu novacima u Ludilend....

Bice vam veselo....^^

Hvala...sta god to znacilo... :D

ahahaha....aj po inglish Crazyland :joker: ....moze??.. :D :D :D

www.jasam.com je napisao:
Koji je najbolji atlas iz anatomije?Ja sam sa interneta skinula Sinelnikov i Shobotta a planiram da kupim Neterr-a.Nerviraju me jedino sto su slike u Netterovom atlasu crtane pa zato razmisljam o nekom fotografskom ali sam cula da tu nemaju svoi detalji.Imam i kopije iz nekog ruskog atlasa.Gdje je najpovoljnije da se kupi atlas?Unaprijed hvala :)

Iz licnog iskustva...
Imam Netter-a..i meni je sasvim ok...stim da sto se tice glOoOve i kostinju iste ruski je najbolji...ja sam dodatno kopirala odredjene str.. za to...Iako Netter jeste vise "umjetnicki" treba se samo navici i sve ok...
Tako ako vec imas ovu dvojicu a planiras Netter-a jos ihaaj pa tebi sve gotovo i spremno... :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 20:53 
Početnik
Početnik

tinchy23 je napisao:
Iz licnog iskustva...
Imam Netter-a..i meni je sasvim ok...stim da sto se tice glOoOve i kostinju iste ruski je najbolji...ja sam dodatno kopirala odredjene str.. za to...Iako Netter jeste vise "umjetnicki" treba se samo navici i sve ok...
Tako ako vec imas ovu dvojicu a planiras Netter-a jos ihaaj pa tebi sve gotovo i spremno... :wink:

Spremno jeste samo jos treba sjesti uciti :)
Davno,jos u prvom srednje na anatomiji, sam vidjela jedan fotografski atlas koji mi je pomogao da shvatim kako zaista izgledaju organi kod covjeka.Mogla sam prepoznati neke u operaciji.Tada mi se cinio savrsen ali sam poslije cula da nije zato sto nema obiljezene sve detalje.... :-?Ko su autori knjiga iz anatomije ?Hvala ti na odgovorima :)
Da li neko zna ima li fotografski atlas u univerzitetskoj citaonici?Cula da oni pomazu pri prakticnom.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 00:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jul 2011, 00:22
Jel li zna iko sta je uslov za cetvrtu godinu stara generacija.

Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jel zajebava jos uvijek na anatomiji kao prije ili je bolje?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 20:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jul 2011, 20:25
da li neko ima informacija o nacinu polaganja drzavnog ispita za doktore medicine posto trenutno nisam u banja luci, gdje mogu naci skriptu za polaganje i sl.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 16:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Avg 2010, 14:40
Gdje se moze kupiti taj Netterov atlas?Koliko kosta ? I da li se na faxu koristi neki poseban? Koji je najbolji za ucenje ? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 21:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Koliko otprilike dodju troskovi za knjige za prvu godinu?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ena2 je napisao:
Koliko otprilike dodju troskovi za knjige za prvu godinu?
Не знам колико тачно изађу књиге, али ни под разно немој куповати нове!!! (осим уколико немаш пара за бацање)

Добро се сјећам, ја купио хуману генетику нову у књижари и платио 21 марку. Осим корица у боји све унутра црно-бијело као и у копираној књизи коју можеш купити на факсу за 7-8 марака ;)

Такође хемија код Саничанина, ја платио нову књигу 30 марака, а у књижари је ископираш за 10 и још ти направе корице да изгледа као права, так ода ју можеш и на предавањима користити :)

продајем ја доста књига за медицину, поготово за прву годину, књиге су углавном копиране, тј. купљене у скриптарници факултета. сад ћу испод да напишем шта имам и колико тражим за њих.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Шајин je napisao:
(осим уколико немаш пара за бацање)

Misliš, osim ako ima para za bacanje. 8)

Nipošto ne kupuj nove, fotokopirnica majka. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

продајем књиге за прву годину медицинског факултета општи смјер. немам све књиге недостаје неколико, али имам већину и још имам доста неке додатне литературе. ево вам испод списак свега што продајем. не бих да продајем одвојено него као комплет. у загради вам пише колико сам ја сваку књигу платио.
90% књига су скоро па нове. и није зато што хоћу да их продам, али неком бруцошу ово је најјефтинији начин да дође до буквално нових књига.

----------------------------------
Анатомија:
Остеологија - копирана, али нова, дакле није кориштена, ишарана или раскупусана.
Анатомија горњег екстремитета (6) – копирана, није ишарана нити било шта, једино је пола листова испало из корица јер сам једном гађао зид са том књигом :) треба је само однијети у копирницу да је стави поново у ону машину и врати листове у корице, или како год се зове оно пластично чудо код копираних књига што држи листове на окупу.
Анатомија грудног коша (6) – копирана, у потпуности нова и некориштена.
Анатомија абдомена (6) - копирана, употпуности нова и некориштена.
Анатомија карлице (5) - копирана, у потпуности нова и некориштена.
Јовановић анатомски атлас (17) – копиран, али никад кориштен,у потпуности нов. то је црно бијели атлас.
Крмпотић анатомија човјека (15) – такође копирана, али у потпуности нова.то је књига по којој се некад учило, сад може да послужи као додатна литература за учење и евентуално код писања семинарског.
Анатомија човјека приручник за практичну наставу (17) – књига је копирана, али нова. у њој је све скраћено написано без детаља, али је зато лијепо објашњено.
Бошковић анатомија човјека (30) - то је акњига анатомије. недостаје нешто детаља али је супер објашњено оно што има. књига такође посједује и црно бијеле слике тако да може послужити као помоћни атлас. књигу сам купио нову у књижари,платио око 30 КМ. сад је онако половна.

бонус: приручник за понављање градива(20). дакле то је она жута књига за полагање теста. у потпуности нова. ја је платио 20 КМ

Хистологија:
Основе хистологије (22) – дакле она бразилска књига по којој сви уче. копирана, али у потпуности нова.
Основе ембриологије(Дуанчић) (6) – такође копирана, али у потпуности нова.

бонус: практикум из хистологије (15) , питања за тест из хистологије, око 1600 питања на 70 страница.

Физика:
Општа физика и биофизика(Мирјанић) – књига је очувана само је трећина листова испала из корица

бонус: скрипте за учење, практикум из физике (15) , свих 12 вјежби урађено. неколико одличних пушкица спремних за кориштење за практични

Хумана генетика:
Биологија са хуманом генетиком (21) – књига је нова, ја је мајмун купио у књижари и платио 21 марку, а копирана кошта 7-8 марака.

бонус:практикум и неки задаци из генетике

Биохемија:
Биохемија (Саничанин) (30) – књига је нова, ја је купио код професора и платио 30 КМ :( неколико листова се одвојило од корица јер је слабо љепило
бонус:практикум и двије копиране књиге из хемије које су се прије користиле,београдска издања. могу послужити као додатна литература

test your medical english – књига за тестирање колико добро занте медицински енглески. међутим, ја сам имао и стандардну књигу али појма немам гдје ми је.

на све то као бонус дајем ДВД на којем има разних ствари, највише за прву годину. семинарски радови, пушкице, тестови, нетер и собота анатомски атласи, и неколико стотина слика препарата из хистологије. скрипте за клиничку праксу, разни тестови и свашта нешто

такође продајем и анатомску пинцету. у потпуности је нова, никад кориштена. платио сам ју 16 КМ

продајем и стетоскоп. није неки квалитет, али је више него добар за праксу. цијена 10 марака.
----------------------------------

Е сада цијена. Ове све књиге када се сабере колико сам их ја платио изађу 177 марака! Плус што нисам рачунао практикуме који су ме изашли око 50 марака њих дајем бесплатно, и још 2-3 књиге које сам и ја добио па их поклањам.
дакле књиге 177 и пинцета 16 и стетоскоп 10, то је укупно 200 марака плус оно све што пише да је бонус, тј што поклањам.

Реално, ја сам на ово пук'о око 250 марона. Продајем сада за 120 марака уколико узимате све у комплету(дакле књиге, пинцета и стетоскоп). За некога ко је уписао медицину мислим да јефтиније неће моћи наћи нигдје књиге, поготово јер што је више од пола књига ново, тј. некориштено!

Немам разлога да лажем, могу донијети све ово да погледате, па уколико нисте задовољни не морате купити.

Продајем све у комплету, јер немам живаца да некоме касније нудим нешто што остане, а мње више све ово вам треба. Јесте да има неколико књига из анатомије које су помоћна литература, али стварно добро дођу као помоћ при учењу. Стетоскоп и пинцета вам такође требају.

Ето ако је неко заинтересован нека ми пошаље приватну поруку, или ако знате некога ко би ово купио, ајд пренесите поруку ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Питање за некога са стоматологије!

За већину ових књига што ја продајем знам да се подударају са књигама које користи општи смјер. Једино ме занима да ли се на стоматологији користи ова Хемија од Саничанина? За ове остале књиге знам да смо ми и стоматолози учили из истих

Vrh

Tema posta: drugi rok
PostPoslato: 21 Jul 2011, 20:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2011, 14:56
Cao. Imam jedno pitanje. Da li netko zna kada su drugi rokovi na stomatologiji? Hvala

Vrh

Tema posta: Re: drugi rok
PostPoslato: 22 Jul 2011, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DaDa00 je napisao:
Cao. Imam jedno pitanje. Da li netko zna kada su drugi rokovi na stomatologiji? Hvala
други рокови за шта? је л' мислиш на то да ли ће опет бити пријемни?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2011, 22:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2011, 14:56
<Da.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2011, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ti to stvarno?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2011, 22:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Нема тога. У првом се све попуни, и "препуни", да се тако изразим.

У дургом уписном року остане нешто мјеста на здравственој њези...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2011, 07:53 
Početnik
Početnik

I zdr. njega je prepunjena ove godine...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2011, 20:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Jul 2011, 20:42
Da li samo ko je na budzetu ima pravo na dom? :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2011, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Djina je napisao:
Da li samo ko je na budzetu ima pravo na dom? :wink:

Koliko znam -da. Barem je prethodnih godina tako bilo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]