banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 158  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
subzero81 je napisao:
Citiraj:
Danilović: Borac filijala Partizana

Predsednik Partizana MTS Predrag Danilović najavio je mogućnost da najbolji srpski klub u Banjaluci formira omladinsku ekipu iz koje bi najbolji izdanci zaigrali u prvom timu Partizana.

-To je prirodno i s ljudskog i sa sportskog aspekta. Još pre nekoliko godina ostvarili smo saradnju s Igokeom, što je u punom skladu i sa sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske. Verujemo da će iz te baze, gde će se raditi isključivo s mladim igračima, vremenom izrasti kvalitetni košarkaši na koje ćemo moći da računamo u budućnosti. S druge strane, moj odnos prema RS i ljudima koji ovde žive ima i snažnu emotivnu dimenziju, jer javnost zna da sam rođen u Sarajevu, gde sam živeo do šesnaeste godine, kao i da su moji roditelji iz Hercegovine. Veza s ovim narodom i Republikom Srpskom će uvek postojati-rekao je Danilović za list Fokus.

pa dokle vise jebote. Mi smo Banjaluka, Mi smo Borac, ****** se i vi i vasa zvezda i partizan. Jel zafali para ili bilo sta drugo vi se onda sjetite Banjaluke i srba preko drine.

sta lupas ti? banjaluka je u sportskom smislu poslednjih 20 godina provincija provincije. ni u jednom sportu nije izbacen ni jedan igrac koji je bar regionalno relevantan. nisu problem pare, vec nerad sa mladim i nemogucnost da se proizvode igraci jer stuka (izuzev u rukometu), nikada nije postojala.
znaci, ako bi borac postao filijala partizana to bi bilo kao kad bi dobili sedmicu na lotu.

јан_де je napisao:
Ма исто срање...
Па под носом нам узимају најбољу дјецу, и то под кринком неког братства..

Ма пун ми је више клинац тог братства кад зафали талената или пара...

Али и нека, кад смо ми неспособни, нек` се други богате на наш рачун...

kamo srece da je tako. ja ne znam situaciju u rukometu, ali u kosarci znam vrlo dobro. borac NIKADA nije izbacio iz svoje skole ni jednog igraca.
kada bi postali filijala, pa da dovedu nekoliko igraca kojima istice juniorski staz u partizanu plus par nasih, bio bi prvi korak u pozitivnom pravcu. naravno, trener iz partizana i zabraniti simovicu (procitajte sta sam o njemu pisao na ovoj temi) i slicnima da ulaze u borik.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
GanDra je napisao:
Ама људи, нема ово директне везе са Борцем, Партизан отвара своју школу кошарке у БЛ па ће, нажалост, узимати најталентованије клинце за себе. Индиректно има везе са Борцем јер је штета и огромна срамота што бањалучка дјеца неће играти у Борцу, већ у једном од комунистичких билизанаца, али директно нема везе са нама, ничија ми филијала не постајемо. Филијала је онај клуб који производи своје играче, па их онда уступи другом чија је филијала, а ми у овом случају то нисмо, односно не производимо ми играче за Партизан...

Šta će uzimati? Njihov kadar će u njihovoj školi praviti njihove igrače. To što je KK Borac u rasulu je druga stvar. Ovako će ta djeca iz Banjaluke bar imati neku šansu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Фриски,
Друже, зато што су код нас лопови били/и остали у управи не значи да то требамо лијечити тако што ћемо бити нечија филијала...
Већ тако што ћемо отјерати лопве, основати своју школу и избацивати своје играче...
Ја Београд и Србију волим, али кад се дирне у Борац, свака љубав престаје...

А скоро сам читао да је неки клинац из БЛ отишао са 12 година у Партизан, и то је најмлађи играч који је доводен у Партизан са стране. Замисли који је он потенцијал кад су га узели са 12 година...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2010, 11:03
Ne volim kad mi se ti bg blizanci promovisu po gradu, ali realno korist iz svega nece izvuci ni Borac ni KKP. Nismo kosarkaski grad, nikad nismo izbacili ni jednog igraca iz nase skole (Zoran Kukic???). Partizan u posljednih par sezona takodje dovodi igrace iz drugih klubova, svoje generacije samo raspustaju godinu za godinom. Istina prave greske, pa im talentovani igraci odlaze iz kluba (Bjelica, Rakovic, Cvetkovic), ali i to dovoljno govori o strucnosti trenera u mladjim kategorijama...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
јан_де je napisao:
Фриски,
Друже, зато што су код нас лопови били/и остали у управи не значи да то требамо лијечити тако што ћемо бити нечија филијала...
Већ тако што ћемо отјерати лопве, основати своју школу и избацивати своје играче...
Ја Београд и Србију волим, али кад се дирне у Борац, свака љубав престаје...

А скоро сам читао да је неки клинац из БЛ отишао са 12 година у Партизан, и то је најмлађи играч који је доводен у Партизан са стране. Замисли који је он потенцијал кад су га узели са 12 година...

lopovi su sorta koju zanima iskljucivo profit. ja ne bih imao nista protiv da borac preuzme neko tipa hesus hila ili buturovica iz vojvodine, neka provuce svoje sumnjive pare kroz klub, ali makar da uradi nesto. kod nas su upitanju losi lopovi i nesposobni likovi koji pojma nemaju o sportu a dosli da malo kraduckaju. takvi su najgori.

kakvu god skolu naprave, opet dolaze u ruke drage karalica i slicnih koji ne bi znali da prepoznaju talenat ni da mu ga svrse u lice.

znaci, treba sve dati u ruke partizanu i onda jovo nanovo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
криво ми је због кошарке што ја овако уништена...сјећам се кад ме је стари водио прије на сваку утакмицу кад је играла она златна екипа Борца а сад се ни Игокеа не може побједити...рукометаши су прешли преко свега и остали јаки,фудбалери се вратили напокон па тако надам се да ће и кошарка да се врати у Бања Луку...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011, 17:40 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Znam da kod nas ima vjerovatno talentovanih ljudi, ali kad nema ko da ih uči, nema nikakve škole i oni uglavnom propadaju. Njabolje bi bilo da mogu da treniraju i napreduju u Borcu i da kasnije Borac ima svoje igrače, ali za te mlade igrače najbolje bi bilo da negdje napreduju i uče da mogu kasnije biti dobri igrači. Ako im to Borac ne može pružiti, onda nek to uradi ko može.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
prvo da kažem da apsolutno stajem na stranu kolege Frisky_Dingo , ali i Erazmo Roterdamski, i potpusujme 90% njihovih rijeci.

"mi smo borac, mi smo banja luka, mi smo bogovi, mi smo ovo, mi smo ono, kako se usuđuju..."
naravno da će se usuditi, a pri ovakvom stanju kosarke u nasem gradu i trebaju, a daj Bože da hoće, da urade bilo šta da se pomaknemo iz minusa i ovog kosarkaskog mraka.
alo ljudi, čačak i zadar dva najkošarkaškija grada na BALKANU, A I ŠIRE, pa pogledajte gdje se sada nalaze i u kakvoj situaciji. kk czv sa nesumljivo jačim gradom, navijačima i sportskim društvom bili su na ivici nestajanja.

јан_де je napisao:
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! :angry4:
Радије нек` пропадне него да буде филијала...

kako ovo da se shvati?
aj da si rekao fk ili rk, mada i to mi nije shvatljivo, ali ovakvav kk!?

a slažem se ovim da srbijanci kad dolaze to je uglavnom zbog interesom.
što mi je u ovom slučaju i opravdano, jedan ogroman klub sa jasnim ciljem.
npr. šta bi trebali reći beograđani kad dolaze oni kampovi npr. milana i vrbuju djecu?
ili npr. zamislite da borac napravi neku skolu ili kamp u prijedoru ili bijeljini.
jbg, gleda se samo interes i to je nažalost tako.

"uzimaće silne talente"...
koje silne talente. zadnji iole ozbiljniji naš igrač je čini mi se feliks kojadinović.
djeca su uglavnom blago rečeno debili i beteri, što dobrim dijelom nije do njih. znači rad sa mladima u "klubovima" i u školama košarke je uglavnom OČAJAN. evo odmah sam se iznervirao na tu pomisao. znači, upotrebio bih karleušin pridjev da opišen rad sa mladima, a to je DNO.
a i strašno je kod kakvih sve ljudi ostavljamo djecu.

s druge strane, djeca se poklošarila, žive u virtuelnom svijetu, a u stvaran svijet stupe samo kad treba da se popije. nema nekog ideola i autoriteta, nema ni pravih pedagoga. vide klinci da ovdje od košarke nemaju ništa, ne mogu uspjeti i ne trude se dovoljno i neće da se na bilo koji način žrtvuju, jer ne mogu da budu primjećeni. nema ko da ih povuče.

ako dođe partizan grad će dobiti na košarkaškoj ozbiljnosti

ColTrane je napisao:
град је препун добрих младих кошаркаша који једва чекају да заиграју за Борац и гарантујем да би боље за Борац било да ти клинци играју него да доводе неке као играче са стране...

možeš li mi nabrojate 5 banjolučana od 15-20 godina koji imaju potencijal da budu dobri igrači. pod potencijal mislim da je veoooma vrijedan, da ima koliko-toliko zdravu glavu i da ima bar malo talenta za košarku.

imaju li ovi što su protiv bilo kakve strane pomoći neki plan, ideju ili viziju da se borac izdigne? postoji li neko ozbiljan da preuzme klub?
trenutno u klub mogu samo da dođu mešetari ili amateri nesposobni. ja ne vidim nikoga ko bi sada preuzeo klub i donio zaokret.

p.s. dok je milorad dodik na vlasti borac se nikada neće dići i biti "kao nekad prije" ma šta god to značilo, i može biti maksimalno drugi klub u Rerpublici Srpskoj

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 00:39 
Veteran
Veteran

Добро стручњак, `ајде реци ти мени да ли је Београд кошаркашки град у смислу талената. Да ли је Вршац кошаркашки град?
Београд, који има око 1,7 милиона становника сваке прступне избаци (неког рођеног Београђанина) правог кошаркаша, а о Вршцу да не причам...

Та два града имају два најбоља тима у Србији.

Не, Чачак је нпр. кошаркашки град, који врви од талената али управо због недостатка средстава ти играчи одлазе у богате клубове који их купујуза мале паре...
И навео сам ти примјер кошаркашке наде, тог клинца који је отишао са 12 година из БЛ у Партизан...

Шта сад, ако Борац не ваља, дај да дође Партизан да нам он покаже како се ради?
Схваташ ли ти , да ја са аспекта једног загриженог Борчевца, не могу поднијети београдске вјечите , па таман да им је мисија не знам ти како племенита...
И логично да ћеш потписивати постове ове двојице јер ни један не навија за Борац...

ЕДИТ: Сад видим да си поменуо Чачак...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. hvala na ovome : stručnjak 8)
2. beograd uopšte ne volim, i nemam nikakvu želju da ga branim. i ne sjećam se da sam igdje spomenuo beograd u svom postu. apsolutno je tacno da, generalno u beogradu, je najmanje pravih beograđana i da su u manjini sportisti beograđani. jednostavno bg tako funkcioniše i to je jedna velika košarkaška mašina (razne vrste klubova, škola košarke, novinari, veličina, stručnost, kampovi, menadzeri, uslovi).
ali ne znam šta hoćeš da kažeš sa ovim beogradom (vršcom)!!
jel da klubovi iz bg-a kupe mlade igrače po srbiji?
3. u čačku se u omladinskom pogonu još i solidno radi (mladost, željezničar, borac)... i šta ta djeca da rade kad dođe u predseniorsko ili još ranije vrijeme kad ne postoji ozbiljan košarkaški klub iza koga bi stala lokalna samouprava, po neki sponzor i sl?!
jbg došao mešetar čović, glumio šerifa izvlačio šta mu je trebalo. a sa druge strane borac sada ne bi postojao da on nije dosao. jbg.
4. slažem se u vezi sa tim djetetom. i još se ne može zvati talentom ili košarkaškim potencijalom.
5. predzanja rečenica - pa da, otprilike bi se moglo i tako reć
6. zadnja rečenica - ne. ne mogu da shvatim.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 03:16 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Jande, samo ću reći da griješiš. Ja volim Borac i idemo na skoro sve utakmice, bilo koji se sport igrao. Tačno je da smo Delija i da navijam i volim Zvezdu, ali volim i Borac, samo što nisam Lešinar. Dakle, ja ne volim da Partizna dodje ovdje, ali sad neke logičke tačke gledišta bilo bi dobro za igrače i košarku da se nešto uradi sa klubom, jer ovako svake godine samo propada sve više.
Kad se vidimo u živo reći ću ti ko sam, pa će ti biti jasno da si pogriješio sa ovim kad si rekao da ne volim.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Оно што се сви слажемо је да кошарка у БЛ се задњих неколико година налази на веома ниским гранама и да нешто треба мијењати. Питање је само како, јер Борац је страшно лош финансијски и нема довољно квалитетних кадрова за добру омладинску школу.

Али то је проблем читавог града и већине спортова у БЛ! Да би се сваке године избацило неколико баш квалитетних момака и дјевојака у макар овим познатијим спортовима(фк, рк, кк) потребно је огромно улагање и дуготрајан рад у омладинској школи. То би се наравно исплатило на дуге стазе, али нема овдје довољно паметних људи који ће схватити да је будућност спорта у јаким омладинским школама. Кад кажем јака омладинска школа мислим на одличну инфраструктуру и квалитетне тренере који ће радити са дјецом. а ми немамо ни једно ни друго.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 11:39 
Veteran
Veteran

Ја се слажем са свим тим, и јесмо на ниским гранама... И јесмо лоши...
Али долазак Партизана то неће побољшати, него још уназдити...

Јер и да се оснује једног дана јака омладинска школа Борца, шта мислите гдје ће дјеца прије тренирати. У Борчевој или Партизановој школи...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Banjaluka ima 300 000 ljudi već, biće tu mjesta i za više dobrih škola od 2. Ti klinci koji ne zadovolje prohtjeve Partizana (a koji su vrhunski, iako Zvezdaš, moram odati priznanje), možda budu dovoljno dobri da podignu Borac na viši nivo, do nekog trenutka kad se klub postavi na zdrave noge.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pola srpske reprezentacije čine momci rođeni u Beogradu, tako da i nije tačno da se kupe samo talenti iz drugih gradova.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 16:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ma opusteno ljudi ako partizan i bude pravio filijalu to ce biti Igokea nikako Borac

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
U svakom slucaju dalje ruke od velikana,dosta je sto smo igokejina filijala.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Ја се слажем са свим тим, и јесмо на ниским гранама... И јесмо лоши...
Али долазак Партизана то неће побољшати, него још уназдити...

Јер и да се оснује једног дана јака омладинска школа Борца, шта мислите гдје ће дјеца прије тренирати. У Борчевој или Партизановој школи...

- možeš li mi to objasniti! kako će ovdašnjoj djeci i struci biti gore?
ne želim da napadam, jer sam ja po prirodi priglup i sporije kontam.

- i ponovo to: ako jednog dana...
daj Bože, da i Borac i Partizan imaju svoje škole ovdje, i još neko drugi...
ja gledam na to kako će biti djeci i košarci generalno, a ne gledam navijački.
jer kad bih gledao navijački onda ne bih volio da imaju borac i partizan svoje skole kosarke, već zvezda... hahahahahhahah
sve nama! :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
Ако има неко да ми напише шта се тренутно дешава у клубу јер сам чуо неке приче да би се због дугова могли такмичити у нижем рангу. Па ако има неко са мало више информација да напише да ли је то тачно и шта ће бити у овој сезони.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 20:48 
Veteran
Veteran

Борац Нектар остао без генералног спонзора

Citiraj:
Бањалучка пивара одлучила је да више не буде генерални спонзор Кошаркашког клуба Борац Нектар, потврдио је то директор клуба Мирослав Дојчиновић.

- Обавијештени смо од стране "Бањалучке пиваре" да нас неће спонзорисати идуће сезоне јер немају интереса за улагање новца у клуб који још не зна да ли ће се уопште и такмичити сљедеће сезоне - изјавио је Дојчиновић.
Борац је тако остао без дијела свог имена које је носио још од 1994. године, са паузом од неколико година када су се звали Српски кошаркашки клуб "Бањалучка пивара", и по којем је био препознатљив све ове године. Тако је настављена агонија у којој се налази бањалучки тим и све је извјесније да ће се он од сљедеће сезоне такмичити у Првој лиги Републике Српске умјесто у Лиги БиХ, гдје је веома успјешно играо прошле сезоне.
- Евидентно је да нема интереса у овом граду за кошарку без обзира на то што смо прошле сезоне направили одличан резултат пласиравши се у полуфинале плеј-офа шампионата БиХ. У овом тренутку минорне су шансе да се такмичимо у Лиги БиХ јер без помоћи генералног спонзора ми практично не можемо да се носимо са осталим екипама - додао је Дојчиновић.
Ипак, према његовим ријечима, док има шансе за такмичење, они ће се борити.
- Налазимо се у веома незахвалној позицији, али док год постоји шанса да нешто направимо, борићемо се. Предстоји нам састанак у Сарајеву и послије тога ћемо изаћи са јасним ставом у којем рангу такмичења ћемо наступати. Наш други тим тренира и спрема за почетак Прве лиге Српске и то нам је једна од опција за наставак такмичења - истакао је Дојчиновић.

Управни одбор

Предсједник клуба прошле сезоне био је некадашњи играч Борис Благојевић, који је средином јуна поднио оставку на ту функцију, али она још није усвојена ни одбијена јер се Управни одбор клуба још није састао да расправља о томе. Иако је било назнака да би састанак УО требало да се одржи почетком августа, од тога није било ништа. Према најновијим информацијама, сједница УО би требало да се одржи током ове или почетком сљедеће седмице, послије чега би услиједила сједница Скупштине клуба.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 158  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]