banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2011, 08:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Apr 2011, 08:07
Pozdrav, nadam se buduce kolege... :D
Ne znam da li je postavljavo vec neeko ovo pitanje, ali...

Evo 4. godina Medicinske, vrijeme za fax...
Moze li mi neko reci kako se boduje prijemni, i koliko bodova u prosjeku je potrebno da se upadne u prvom roku (cisto od oka )...?

:D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 16:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Maj 2011, 15:55
Trebam pomoc :D ,htjela bih se prebaciti sa Stomatoloskog fakuleta u Foci na Stomatoloski u Banja Luci.
Ali nemam pojma kakva je organizacija u BL i sta je potrebno za uslov za trecu ,kakve su profe i to...
Hvala punooo :P

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 19:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 17:15
Pozdrav svima...Imam jedno pitanje...Prosle godine nisam uspjela da upisem farmaciju,pa sam upisala tehnoloski,nisam se uspjela prebaciti na semestru,pa sam mislila ove godine opet pokusati,ima li neko sa slicnim iskustvom?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 17:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Apr 2011, 09:45
ko studira stomatologiju?? ako moze da ga pitam par stvarcica :)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2011, 13:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Sladjanica je napisao:
Pozdrav svima...Imam jedno pitanje...Prosle godine nisam uspjela da upisem farmaciju,pa sam upisala tehnoloski,nisam se uspjela prebaciti na semestru,pa sam mislila ove godine opet pokusati,ima li neko sa slicnim iskustvom?

valjda se mozes prebaciti sa tehnoloskog na farmaciju samo pod uslovom da ocistis godinu na tehnoloskom.... nisam u ovo 100% sigurna.... al tako su mi rekle neke moje kolege koje su pokusavale :) pozz

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2011, 21:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2011, 14:06
Sladjanica je napisao:

raspitaj se u studentskoj sluzbi, kruze price da moras imati ociscenu godinu, medjutim, znam njih nekoliko koji su imali samo par ispita polozenih i uspjeli su preci, a da ne spominjemo onih 16 studenata sto su prosle godine presli na semestru a vecina ih nije imala niti jedan polozen ispit!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Da li se na Medicinskom fakultetu mora uciti engleski kao strani jezik ili se moze izabrati neki drugi?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
skitnica je napisao:
Da li se na Medicinskom fakultetu mora uciti engleski kao strani jezik ili se moze izabrati neki drugi?

мора енглески, и то је знао бити велики проблем онима који никад нису учили прије. поготово што медицински изрази спадају у напредни енглески. Ја релативно добро га знам причати, али кад су кренули они стручни изрази, већину нисам знао. али ето сви то на крају некако положе, тако да се не требаш баш превише бринути, али мораћеш се мал опотрудити, уколико не успијеш преписати.
добра је ствар што је тест довољан за 6, не треба ићи на усмени

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2011, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Šajin je napisao:
skitnica je napisao:

мора енглески, и то је знао бити велики проблем онима који никад нису учили прије. поготово што медицински изрази спадају у напредни енглески. Ја релативно добро га знам причати, али кад су кренули они стручни изрази, већину нисам знао. али ето сви то на крају некако положе, тако да се не требаш баш превише бринути, али мораћеш се мал опотрудити, уколико не успијеш преписати.
добра је ствар што је тест довољан за 6, не треба ићи на усмени

...a uglavnom svi prepisu. Najteze od svega je naci profesoricu ( mada mislim da ona uopste nije dr. , al' hajde) da ti upise ocjenu u index. A problemi sa neispunjenim prijavama su posebna prica.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 16:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2011, 16:03
Zdravo,ja sam maturant i zelim da upisem medicinu opsti smjer.Pratim ovaj forum vec jako dugo.Trenutno spremam prijemni i interesuje me ima li nekih gresaka u rjesenjima?Nasla sam nakihu najmanju ruku cudnih rjesenja.
Npr.Recenica^Hormoni se sintetisu u endokrinim zlijezdama.^je oznacena kao netacna...
Molim vas pomozite :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 16:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Има неколико грешака...
Углавном, сконтаћеш то сама...

Али није пуно грешака... Можда по 5-10 у свакој књизи....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 17:07 
Početnik
Početnik

Iz hemije sam nasla par komada i to mi je bilo lako za ispraviti...Biologija me malo muci....Hvala ti :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 17:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Немана чему, и срећно на пријемном, будућа колегинице! :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 18:26 
Početnik
Početnik

Hvala puno :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 08:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Polagala sam prijemni,nisam primljena,deveta sam ispod crte. Niko ne zna reci hoce li biti produzenje i sto je najvazije,kada? Neki kazu u septebru,zar nije kasno,tada prolazi i drugi rok na fakultetima? Trebam li pisati molbu? Neki kazu bice zvanicna lista za 3 dana,neki u septebru...sad ne znam ni sta da mislim ni sta da radim. Imam i neke sanse,jer sam u prvih 10 ispod crte,pa ako i produze za 10 upadam. Samo da mi je znati hoce li biti produzenja,da li da podizem papire ili ne. Zna li iko ista o ovome?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

нисам баш сигуран да ли ће бити проширења листе, можда хоће, можда неће, то ни они сами не знају. распитај се мало. можеш ти писати молбу, ништа нећеш изгубити ако напишеш, али не вјерујем да ћеш нешто постићи. колико сам ја сконтао, прими се тај стандардни број студената плус 20-30 молби се "уважи", тј. то буду људи који су средили упис код декана.

друг ми је прошле године исто као и ти био мало испод црте и на крају није успио да упише. али ето пребацио се на машинство и тамо му веома добро иде :)

а што се тиче медицине, доста људи оде и упише у Фочи, па се онда овдје пребаце касније кад ријеше ове тешке предмете са прве и друге године.

Колико вас се пријавило ове године на медицину?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 09:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Na medicini je bilo puno prijavljenih,oko 230,a primali su 70. Ja sam isla na stomatologiju,kod nas je bilo 60,a primali 30. Kazu ovi sa prosle godine da se na stomatologiju prijavilo oko 70 i sve su ih primili,ali tek u septembru. Eto ove godine smanjise broj na 30 za stomatologiju,da je ostalo kao prosle,upala bih. Sad mi je najgore jer ne znam sta da radim,hoce li biti,prosirenja ili ne...do septembra mi ode i drugi upisni rok negdje gdje bi ostalo mjesta,ode godina...oni samo kazu,u savezu studenata,ministarstvo donese odluku u septembru,o tome se nista ne zna. A u novinama je pisalo rezultati izlaze 6. a konacna rang lista 8. Sad kakva je to konacna lista,da li je to za to,da li ce tad prosiriti na bar jos 10,nista ne znam. samo da kazu da ce biti prosirenja,sigurno cu upasti,nisam puno ispod crte,pa da budem mirna.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 09:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Шајин je napisao:
а што се тиче медицине, доста људи оде и упише у Фочи, па се онда овдје пребаце касније кад ријеше ове тешке предмете са прве и друге године.

Svugdje ima toga ali sam ja konto da medicinski faksovi na svim sveučilištima drže do svoga standarda. Jesi li ti siguran u znanje tih studenata što polažu teže predmete u Foči i onda se prebacuju, tvoje subjektivno mišljenje?

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 09:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Na mostarskom medicinskom fakultetu će uskoro upisi, pa ako koga zanima ... samo da obavjestim.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Josip321 je napisao:
Шајин je napisao:

Svugdje ima toga ali sam ja konto da medicinski faksovi na svim sveučilištima drže do svoga standarda. Jesi li ti siguran u znanje tih studenata što polažu teže predmete u Foči i onda se prebacuju, tvoje subjektivno mišljenje?
можда гријешим, али ја мислим(дакле моје субјективно мишљење), да ту нема неке разлике у квалитету знања. нисам имао прилику да будем у контакту са студентима из Фоче па не могу да тврдим 100%, али колико сам ја сконтао ради се највише о иживљавању професора овдје у БЛ.
професори са ових тежих предмета, траже длаку у јајету и доста је тешко положити, мора се баш сваки детаљ знати. Док је у Фочи колико сам ја чуо мало блажи критеријум и професори не претјерују. А на крају мање више и једни и други забораве већину детаља, и остане само оно што је важно. Јер немогуће је да студент кад положи анатомију и даље да зна сваку вену, па онда гране те вене, и онда гранчице сваке гране. нормално је да се забораве те ситнице и да остане оно најважније.
и онда људи оду у Фочу, ријеше мало лакше те тешке предмете и дођу овдје на трећу годину таман кад креће озбиљнија пракса.
ваљда је тако, можда и нисам у праву, ако је неко имао контакта са студентима из Фоче он ће боље знати :)

Ена2, не знам шта да ти кажем. компликована је то ситуација. нека ти је са срећом ;)
а ове године колико видим мање примају на свим одсјецима медицине, а студената се пријављује више него икад

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]