Josip321 je napisao:
Шајин je napisao:
а што се тиче медицине, доста људи оде и упише у Фочи, па се онда овдје пребаце касније кад ријеше ове тешке предмете са прве и друге године.
Svugdje ima toga ali sam ja konto da medicinski faksovi na svim sveučilištima drže do svoga standarda. Jesi li ti siguran u znanje tih studenata što polažu teže predmete u Foči i onda se prebacuju, tvoje subjektivno mišljenje?
можда гријешим, али ја мислим(дакле моје субјективно мишљење), да ту нема неке разлике у квалитету знања. нисам имао прилику да будем у контакту са студентима из Фоче па не могу да тврдим 100%, али колико сам ја сконтао ради се највише о иживљавању професора овдје у БЛ.
професори са ових тежих предмета, траже длаку у јајету и доста је тешко положити, мора се баш сваки детаљ знати. Док је у Фочи колико сам ја чуо мало блажи критеријум и професори не претјерују. А на крају мање више и једни и други забораве већину детаља, и остане само оно што је важно. Јер немогуће је да студент кад положи анатомију и даље да зна сваку вену, па онда гране те вене, и онда гранчице сваке гране. нормално је да се забораве те ситнице и да остане оно најважније.
и онда људи оду у Фочу, ријеше мало лакше те тешке предмете и дођу овдје на трећу годину таман кад креће озбиљнија пракса.
ваљда је тако, можда и нисам у праву, ако је неко имао контакта са студентима из Фоче он ће боље знати

Ена2, не знам шта да ти кажем. компликована је то ситуација. нека ти је са срећом

а ове године колико видим мање примају на свим одсјецима медицине, а студената се пријављује више него икад