banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: The Doors
PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Provali me zli luzer :D

Elem, onih 5% se odnosilo na to da zaista smatram Krigera najmuzikalnijim članom, i uopšte potcijenjenim gitaristom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
Takodje, bitno za Bitlse je taj djecacki, rasterecen I dont care stav, sto ranije nije bilo tako cesto.

E,vidiš,zato ja volim Bitlse,a Dorsi su mi bezze...Inače mi idu na polni organ ljudi koji pokušavaju biti pametni u svojim pjesma,knjigama,filmovima i postovima.....Taj sam pokušaj davanja umjetničke i intelektualne vrijednosti mi je bljak....
Selindžer je "Lovca u žitu" napisao na najjednostavniji mogući način i napravio remek djelo.Jednostavnost je ljepota.Jednostavnost je umjetnost.Dorsi nisu jednostavni.
Plus,ne volim narkomane :P

Hahah, ne volis umjetnost u umjetnosti a samu tu umjetnost konzumiras??
Ti prakticno govoris da nema razlike izmedju Cece i Neil Younga. Bukvalno.

Ti stvaranjem dajes neku vrijednost, htio ti to ili ne. E sad ako ti mislis da je inovativnost i improvizacija u muzici "vjestacko davanje vrijednosti" a sviranje za zabavu velikih masa "pravo davanje vrijednosti", onda se nikada necemo sloziti.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, nisam ja protiv jednostavnosti, ali protiv plitkosti koja se ogleda u jednostavnosti jesam.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
I onda isto zokino pitanje, da li su Beatlesi postali popularni zbog inovativnosti u muzici ili jer su jednostavno bili cetvorica ljepuskastih nasmjesenih dejacaka koja svira najjednostavnije melodije, preuzete od rokenrola i bluza americkih crnaca, koje su zabavljale velike mase slusalaca (od kojih su uglavnom tinejdzerke)?

Samo ja ne kažem da su Bitlsi super.Ono,da moraju biti super tebi ako su i meni.Ti mene pokušavaš natjerati da mi Dorsi budu super.Vidiš razliku?Ja sam napisao da su Dorsi meni bezze,a ti udario kontru.Ti napišeš da su Bitlsi bezze,a meni svejedno što ti tako misliš.Bitno da su meni dobri.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
I onda isto zokino pitanje, da li su Beatlesi postali popularni zbog inovativnosti u muzici ili jer su jednostavno bili cetvorica ljepuskastih nasmjesenih dejacaka koja svira najjednostavnije melodije, preuzete od rokenrola i bluza americkih crnaca, koje su zabavljale velike mase slusalaca (od kojih su uglavnom tinejdzerke)?

Samo ja ne kažem da su Bitlsi super.Ono,da moraju biti super tebi ako su i meni.Ti mene pokušavaš natjerati da mi Dorsi budu super.Vidiš razliku?Ja sam napisao da su Dorsi meni bezze,a ti udario kontru.Ti napišeš da su Bitlsi bezze,a meni svejedno što ti tako misliš.Bitno da su meni dobri.

Jos samo kad mi nadjes taj dio gdje sam ja rekao da Doorsi moraju biti dobri onda ce sve biti u redu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
_zoka je napisao:
Takodje, bitno za Bitlse je taj djecacki, rasterecen I dont care stav, sto ranije nije bilo tako cesto.

E,vidiš,zato ja volim Bitlse,a Dorsi su mi bezze...Inače mi idu na polni organ ljudi koji pokušavaju biti pametni u svojim pjesma,knjigama,filmovima i postovima.....Taj sam pokušaj davanja umjetničke i intelektualne vrijednosti mi je bljak....
Selindžer je "Lovca u žitu" napisao na najjednostavniji mogući način i napravio remek djelo.Jednostavnost je ljepota.Jednostavnost je umjetnost.Dorsi nisu jednostavni.
Plus,ne volim narkomane :P

Zoka, napij se k'o majka i plesi go sa ribom celu noc do zore da se malo rasteretis...prosiris horizonte :lol: , udjes u svijet muzicke elite.
A ti Elvise moras da napravis neku stvar od 2 akorda i 3 razlicita tona, cetiri maksimalno, a da ti tekst bude glup. Neka cilj poduhvata bude samo da pjesma bude zarazna.
Nesto kao ovo:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3gxpAR6LReA[/youtube]

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 03 Jul 2011, 17:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Da.Ali je ne konzumiram zato što je umjetnost,nego zato što me zabavlja.Ne zato što je inovativna nego zato što je meni lijepo to slušati.Ne zato što je Skarufi napisao da je to uber umjetničko djelo,nego zato što je interesantno....Tu paralelu između Janga i Cece si sam izvukao,nemam pojma odakle.

Off....Jesi primjetio da si postao kao loveless?Ono,sve znaš najbolje i ne odstupaš ni centimetra sa svog gledišta?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Da.Ali je ne konzumiram zato što je umjetnost,nego zato što me zabavlja.Ne zato što je inovativna nego zato što je meni lijepo to slušati.Ne zato što je Skarufi napisao da je to uber umjetničko djelo,nego zato što je interesantno....Tu paralelu između Janga i Cece si sam izvukao,nemam pojma odakle.

Off....Jesi primjetio da si postao kao loveless?Ono,sve znaš najbolje i ne odstupaš ni centimetra sa svog gledišta?

Tebe zabavljaju Beatlesi, nekoga Ceca. U cemu je razlika? Paralela je sasvim na mjestu.

Ne, nisam primjetio ali sam primjetio da ti osudjujes druge za nesto sto sam radis.
Ja poceo da kontriram kad si ti rekao da su Doorsi bezze?
Hajde nadji mi tu moju recenicu?
Od pocetka se nadovezujem na neke konkretne stvari, tebi sam rekao da Doorsi nisu elitisticki bend a ne da nisu bezze.

Nikome nisam rekao da su oni dobri. Navodim argumente, a ne govorim "to mene zabavlja, talk to the hand".

Meni govoris da sam ja kao loveless a ti pises:
Citiraj:
Vidi,mene apsolutno ne interesuje umjetička strana muzike.To je bitno pojedinim paćenicima.

Alo, pacenicima?? Omalovazavas ljude kojima nije bitna zabava u umjetnosti vec nesto vise? A onda mene nazivas ovakvim onakvim... Super.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobro,Elvise,u pravu si.Dorsi su super.'Ajde sad zdra'o!

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 17:59 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
Dobro,Elvise,u pravu si.Dorsi su super.'Ajde sad zdra'o!

Jesu.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E da, ovo mi je takodje famozno:

_zoka je napisao:
Vidi,mene apsolutno ne interesuje umjetička strana muzike.To je bitno pojedinim paćenicima.

Dakle smatras da su ljudi kojima je bitna umjetnost u muzici pacenici a slusas izvodjace poput Janga (primjer samo, otprilike govorim na osnovu muzike koju zoka postavi na forumu, bilo na temi pogadjaj spot ili now playing) ili nekog drugog koji su u stvaranju te muzike isli na sve samo ne na to da njihova muzika bude samo zabavna.

Hajde da sve to govori covjek koji slusa Cecu i kompaniju pa ok, ali ovako...stvarno mi nije jasno.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Polako ,polako.Mislim da je problem sto ocjene i procjene daju veoma cesto propali muzicari ( ovdje ne mislim na Zoku ,on je propali knjizar) i nafurani klinci koji znaju na gitari odsvirati dva akorda. Ova prva ekipa je vrlo opasna i zrela za psiholosko posmatranje. Ti su naime spremni da ubiju dojucerasnje idole i da sve zivo nipodostavaju.Imam drastican skorasnji primjer gdje je jedan moj drugar ,muzicar,tezgari ,roker ,bolesni fan Whitesnake-a,svojevremeno isao na koncerte doticnih u okruzenju,kopira Koverdejla,nije cak ni otisao na ovaj BG koncert, u stilu kao ..pljuc ,mene to ne zanima !? ..znaci kill your idol ! kao da je ljubomoran sto nece biti kao on.Tako i u vezi Doorsa.Imate likove koji su frustrirani te ne mogu pravilno da rasudjuju ,kao da im je pala koprena na oci,a ove klince ko sljivi, nikad nije kasno da se prodaju paprike na pijaci,ipak od toga se zivi, a ne od sviranja ku..cu,mi smo rokeri.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:17 
Administrator
Korisnikov avatar

E da, ovo mi je takodje famozno:

_zoka je napisao:

Dakle smatras da su ljudi kojima je bitna umjetnost u muzici pacenici a slusas izvodjace poput Janga (primjer samo, otprilike govorim na osnovu muzike koju zoka postavi na forumu, bilo na temi pogadjaj spot ili now playing) ili nekog drugog koji su u stvaranju te muzike isli na sve samo ne na to da njihova muzika bude samo zabavna.

Hajde da sve to govori covjek koji slusa Cecu i kompaniju pa ok, ali ovako...stvarno mi nije jasno.

Stvarno nisam mislio više pisati ovde....al' jbg....
Meni nije jasno kako ti stalno izmiče ono što ja govorim...Znači,slušam Janga (bolje rečeno neke njegove pjesme) zato što su mi zabavne,tjeraju me da sviram air guitar,poželim da naučim da sviram pravu,da skačem i budalešem...Ne zato što je on u tekstovima razotkrio licemjernu stranu Amerike (lupam sad) i smisao života ili su mu rifovi inovativni....Slušam ono što čini da se osjećam dobro......Jang ili Ceca (dobro,Cecu ne slušam,ona je tu radi ilustracije) meni nebitno.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:19 
Veteran
Veteran

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Polako ,polako.Mislim da je problem sto ocjene i procjene daju veoma cesto propali muzicari ( ovdje ne mislim na Zoku ,on je propali knjizar) i nafurani klinci koji znaju na gitari odsvirati dva akorda. Ova prva ekipa je vrlo opasna i zrela za psiholosko posmatranje. Ti su naime spremni da ubiju dojucerasnje idole i da sve zivo nipodostavaju.Imam drastican skorasnji primjer gdje je jedan moj drugar ,muzicar,tezgari ,roker ,bolesni fan Whitesnake-a,svojevremeno isao na koncerte doticnih u okruzenju,kopira Koverdejla,nije cak ni otisao na ovaj BG koncert, u stilu kao ..pljuc ,mene to ne zanima !? ..znaci kill your idol ! kao da je ljubomoran sto nece biti kao on.Tako i u vezi Doorsa.Imate likove koji su frustrirani te ne mogu pravilno da rasudjuju ,kao da im je pala koprena na oci,a ove klince ko sljivi, nikad nije kasno da se prodaju paprike na pijaci,ipak od toga se zivi, a ne od sviranja ku..cu,mi smo rokeri.

Sve je ok Ubiparipe, ali samo da znas da niko ko je u okruzenju u posljednjih 15 god ozbiljno shavtao rok, nije se ljeba najeo od istog. Svi pored toga što sviraju ili su svirali, "prodaju i paprike" na pijaci. Primjer: Plejboj, DLM, Kud Idijoti, Dza ili Bu...

A recimo ta Bjela Guja je meni opasno dosadan bend. Ja volim Ramonjare, Pitere, Pearl Jam, Metlicu, Suicidal Tendencies, Soad (čak i Slipknot...al' ovo ne pričam pred metalcima da me ne bi počeli smarati sa Džoijem, Korijem i ostalim idolima :) ...) , i šta sad da se radi?
E da...I Doorse :D .

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Plejboj,

E,jbg sad,Plejboj...Ja sam čuo da su oni tatini sinovi i da su puni para....Što bi prodavali paprike?Jedino ako im tata nije iz Leskovca....

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:29 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
Plejboj,

E,jbg sad,Plejboj...Ja sam čuo da su oni tatini sinovi i da su puni para....Što bi prodavali paprike?Jedino ako im tata nije iz Leskovca....

U svakom slučaju, nisu se obogatili svirajući. A jesu bili opasno dobri.
Koliko znam. Pjevač Plejboj sad radi kao producent...ima neki svoj studio i tako...Oni iz DLM-a, kako koji, krpe kraj s krajem, Sabljar iz Dza ili Bu montira Big Brother, Kudovi rade u nekoj brodogradilišnoj firmi kao i dosad i tako...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14

Sve je ok Ubiparipe, ali samo da znas da niko ko je u okruzenju u posljednjih 15 god ozbiljno shavtao rok, nije se ljeba najeo od istog. Svi pored toga što sviraju ili su svirali, "prodaju i paprike" na pijaci. Primjer: Plejboj, DLM, Kud Idijoti, Dza ili Bu...

A recimo ta Bjela Guja je meni opasno dosadan bend. Ja volim Ramonjare, Pitere, Pearl Jam, Metlicu, Suicidal Tendencies, Soad (čak i Slipknot...al' ovo ne pričam pred metalcima da me ne bi počeli smarati sa Džoijem, Korijem i ostalim idolima :) ...) , i šta sad da se radi?

Ma ok, nije problem sto nesto vise volis ili manje,vec prezentacija argumenata kod mnogih je na granici ludila ( doslovno) i stvarno mislim da bi tu psiholog imao debelog posla.lako moze da se iskopa frustriranost zivotom , poslom ,pizdarije u porodici,doduse na konto toga ,ljudi i slusaju razne vrste muzike,sve je u fluidu ,u i oko njih.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 19:01 
Veteran
Veteran

Ma ok, nije problem sto nesto vise volis ili manje,vec prezentacija argumenata kod mnogih je na granici ludila ( doslovno) i stvarno mislim da bi tu psiholog imao debelog posla.lako moze da se iskopa frustriranost zivotom , poslom ,pizdarije u porodici,doduse na konto toga ,ljudi i slusaju razne vrste muzike,sve je u fluidu ,u i oko njih.

Ima tu i nešto dobro :) - nema poezije bez sopstvene muke! (prave ili umišljene :lol: )

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
A jest' se vi lako naložite :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Znaci ovako:
pricajte o Doorsima i Morisonu sta hocete, ali mi CECU ne dirajte.
Ceca na jednu stranu, ostali na drugu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]