banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2011, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
па нек се слије, али нек бар дио оставе за спортове за које грађани показују интересовање.
него праве првенство у куглању на коме је са све такмичарима, пар лудих чешких навијача, и пар доконих грађана присуствовало 200 људи.
али зато се извале паре.

колики је интерес за то говори управо тих 200 људи, од којих је гледалаца брат брату 40.

ако за то има пара, ако има пара за остале пиздарије, цеце, брене, онда мора бити и за врхунски спорт!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 13:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Schlager je napisao:
Jedan od vecih problema je i to sto je gradonacelnik glup kao noc kad je sport u pitanju.
Svaka budala mu moze napuniti glavu o "vaznosti" svog sporta u evropskim i svjetskim razmjerama.

To se mi samo tješimo da je on glup, pitaj Pastira koliko je glup...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 13:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ma dovoljno mi je da mu vidim facu i onaj blago teleci pogled,i odmah bi se smio opkladiti u velike pare da ne zna sta je,npr offside....
Napisao sam da je za sport glup kao noc,a ne za uzeti pare iz budgeta. To bi uostalom znao svako neposten ko bi bio instaliran na tu poziciju.Za mene je to pljackanje budgeta u ovakvoj zemlji sa korumpiranim sudstvom, otprilke mangupluk i sposobnost kao kad otmes nekoj starici torbu sa novcanikom.Toliko otprilike i cijenim vecinu nasih politicara.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mnogo je kukanja i optuživanja na temi, a tek pokoji pametan prijedlog ili zapažanje. Da stanje nije doro, to nam je jasno, i nema potrebe da se navodi milion istih primjera.

Mislim da golo davanje keša npr. FK Borac ili RK Borac ne nudi neko posebno dugoročno rješenje. Možda za sezonu - dvije, i onda će se problemi opet pojaviti. Veliki problem je nedostatak prave baze odakle bi se kupili talenti, i od njih pravili sportisti. Zato je, za naše prilike, razvoj amaterskog, školskog pa i uličnog sporta mnogo važniji od profesionalnog, jer para za neka ozbiljna ulaganja u profi sport baš i nemamo. Npr, moja teorija o glavnom krivcu za propast KK Borac Nektar je da to nije ni osoba, niti su pare, već činjenica da klinci danas igraju basket tri puta manje nego prije desetak godina. Koševa je sve manje po naseljima, a i tamo igraju rekreativci od 20+ godina. Hoću reći, bez dobre baze, sportske kulture od malih nogu, mi nemamo nikakve šanse ni za razvoj ono malo profesionalnog sporta što bi inače bilo moguće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Mozemo li se sloziti da u stvari imamo, na osnovu o dokumentacije o raspodjeli sredstava, jedan poveci broj DRZAVNIH SLUZBENIKA U SPORTU? (koji sebe nazivaju sportistima, tj. clanovima klubova). Sve dok je budzet taj koji je glavni za sredstva, nema napretka.
Medjutim, vidim da neki ovde ne barataju svim cinjenicama, pa treba napomenuti da koliko god se neka uprava sportske organizacije trudila da nadje sponzore, ta situacija sa sponzorstvima nije regulisana zakonom, tj. nema zakonskih okvira da se to radi kao na zapadu. Ili drugim rijecima firme tesko da mogu da vide svrsishodnost ulaganja u sport, pogotovo ako to nije vrhunski b-h fudbal (sto je usput totalno imaginarna konstrukcija).
Vec sam rekao prije, ali cu ponoviti da drzava treba da uredi stvari na tom planu i to tako da se malverzacije sprijece i da se sponzorske pare istinski trose samo za ono za sta su namijenjene.

@muskobre:
nisam ni ja sad neki poklonik igre "go", ali momci se trude ocigledno... usput, koliko su dobili za ovu godinu, 1000km? nebitna cifra, treba sve podrzati sto okuplja i interesuje ljude. ako ce to biti neke minimalne pare i mozda neka prostorijica u gradu, onda je to sasvim ok.

PS
Upravo vidim novi post od popkatepetla - za mlade narastaje treba da se ugledamo na srbiju i njihova konstantna prvenstva (i to poprilicno medijski popracena) najmladjih kategorija klinaca, prvenstveno u fudbalu, ali i u drugim sportovima.
A sta nase ministarstvo radi - preko one stvari odradi "male olimpijske igre u par dana" i otjera djecu kuci....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Popokatepetl je napisao:
Mnogo je kukanja i optuživanja na temi, a tek pokoji pametan prijedlog ili zapažanje. Da stanje nije doro, to nam je jasno, i nema potrebe da se navodi milion istih primjera.

Mislim da golo davanje keša npr. FK Borac ili RK Borac ne nudi neko posebno dugoročno rješenje. Možda za sezonu - dvije, i onda će se problemi opet pojaviti. Veliki problem je nedostatak prave baze odakle bi se kupili talenti, i od njih pravili sportisti. Zato je, za naše prilike, razvoj amaterskog, školskog pa i uličnog sporta mnogo važniji od profesionalnog, jer para za neka ozbiljna ulaganja u profi sport baš i nemamo. Npr, moja teorija o glavnom krivcu za propast KK Borac Nektar je da to nije ni osoba, niti su pare, već činjenica da klinci danas igraju basket tri puta manje nego prije desetak godina. Koševa je sve manje po naseljima, a i tamo igraju rekreativci od 20+ godina. Hoću reći, bez dobre baze, sportske kulture od malih nogu, mi nemamo nikakve šanse ni za razvoj ono malo profesionalnog sporta što bi inače bilo moguće.

Potpis.
U potpunosti se slazemo :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Код мене је био кош у насељу 20 и кусур година, и на њему су генерације играле баскет, па и Ковачевић који сад игра за Борац, мислим да је играо и за Босну. И онда се сјетио мајмун да њему тај кош смета и досађивао комуналној полицији и коме све не, док нису срушили и однијели конструкцију. И сад он има клинца који би требао да се игра, међутим, нема гдје, има ливада, али нема дјеце да се играју фудбала. Ја сам знао некад по 1-2 сата сам бити на кошу сам, онда дође још пар ликова и онда се кува баскет. А већина их је и тренирала, неко је отишао и даље. Ова дјеца сад и не знају шта је лопта. Ма боли власт туки за омладином. Чуј, Коњички клуб у Чокорским пољима добио 15 000КМ.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Чуј, Коњички клуб у Чокорским пољима добио 15 000КМ.

Da da. Kako cujem da posluju, trebali su oni dati 15.000 gradu da pripomognu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 14:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Да би неки клуб добио нека значајнија средства мора бити спреман да окупа одређени износ и то је коријен свих проблема. Тако можемо закључити да ови што добију новац то и раде. Рафтинг клуб кањон је видимо добио солидну суму па кајак и рафтинг савез 20000км за 4 клуба од тога ће већина вјероватно у кањон, а сјетите се само да су чланице тог истог клуба организовале донаторско вече да би скупиле новац за одлазак на ЕП у Италију са којега се на жалост једна није вратила жива. Жалосно је што је тај рафтинг у другој категорији са олимпијским спортовима али још жалосније је што и такав какав је кад добије средства ни марка не оде у спортске сврхе већ у развој туристичких и угоститељских капацитета поменутог клуба.
Треба нам инспекција која би утврдила ко шта и колико ради и како располаже са средствима. То је чисто моје размишљање и знам да је утопистичко бар за сад јер против власти се не можемо борити ,сувише смо мали као појединци али ја сам оптимиста и надам се да ће у будућности неко одговарати за те лоповлуке.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 15:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Popokatepetl je napisao:
Npr, moja teorija o glavnom krivcu za propast KK Borac Nektar je da to nije ni osoba, niti su pare, već činjenica da klinci danas igraju basket tri puta manje nego prije desetak godina. Koševa je sve manje po naseljima, a i tamo igraju rekreativci od 20+ godina. Hoću reći, bez dobre baze, sportske kulture od malih nogu, mi nemamo nikakve šanse ni za razvoj ono malo profesionalnog sporta što bi inače bilo moguće.

Al' zato imamo Lokvanu...jbt,ja kad sam bio klinac,na vojničkom nas je stotinjak igralo košarku,a u svakom momentu je bilo na četiri koša barem dvadeset ekipa....Al' nema više gdje ni igrati.Plus,klinci se zadovoljavaju fudbalom na PS,umjesto da tjeraju loptu livadom...
Postoji li još "Pepsi liga" u košarci za OŠ?Krajem moje osnovne škole to je punilo dvoranu dupke vikendom....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hehe, i ja sam se sjetio "Pepsi lige", i htio napisati isto ovo, i zaboravim, hvala na podsjećanju :D "Borik" pun, navijanje ludo, danas je takvo što nezamislivo.

A eto, kroz nekadašnje Vojno igralište je dnevno prolazilo nekoliko stotina sportista, ja sam tamo djetinjstvo proveo, za vrijeme raspusta odem oko 10-11 sati i sve do kasno naveče (odem kući samo na ručak), igrao se basket, fudbal, odbojka, preskakale one prepreke. Takvi prostori su nam potrebni između ostalog.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Postoji li još "Pepsi liga" u košarci za OŠ?Krajem moje osnovne škole to je punilo dvoranu dupke vikendom....

Ne postoji.
Skolski sport je organizovan kroz sistem Malih olimpijskih igara Republike Srpske, nema zvucnih sponzora kao sto je bio Pepsi.
U skladu sa pravilnikom Coca-cola-e zabranjeno im je reklamiranje u manifestacijama za djecu uzrasta do 16. god.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakav pravilnik Coca-Cole?
Je l' mi zivimo po pravilima Coca-Cole ili po zakonima Republike Srpske?

PS
Male olimpijske igre nisu isto sto i Pepsi liga u BL. Samim tim nema vise masovnosti ili zainteresovanosti mladih Banjalucana za ta desavanja.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2011, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Kakav pravilnik Coca-Cole?
Je l' mi zivimo po pravilima Coca-Cole ili po zakonima Republike Srpske?

PS
Male olimpijske igre nisu isto sto i Pepsi liga u BL. Samim tim nema vise masovnosti ili zainteresovanosti mladih Banjalucana za ta desavanja.

Nemoj pricat`?!!
WOOOW!!!

Napisala sam zasto vise Coca cola, tj. Pepsi ne sponzorise sport za djecu mladju od 16 god!! Pobogu. Kakav je to komentar?
Komenatr radi komentara, ili sta?
Da, djeca su bila zainteresovana samo za Pepsi ligu nizasta vise... :confused2:

Poslednji put menjao Gizzzmo dana 01 Jul 2011, 13:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2011, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa?
Jesu to jedini sponzori kojima je moglo biti u interesu da podrze takva desavanja?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2011, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Gledam bas danas na Simicu snimak gradske skupstine na kojoj se raspravljalo oko kredita za rekonstrukciju gradskog stadiona. Milion i 330 hiljada tezak kredit bio je povod za rat u skupstini. Bilo je - prema ocekivanjima, jer kada god je u pitanju bilo koje ulaganje u sport na ovim prostorima pocinje rat u skupstinskim klupama, tako da se stice utisak da je dobro sto se u sport u Banjaluci ulaze i ovoliko koliko se ulaze.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma, normalno da gradski "oci" nisu zainteresovani za sport kad grad gleda cisti interes, mislim da bi njima najbolje bilo kad bi svi prostori u gradu bili kafici od kojih bi grad uzimao % a nakon toga se vecina odbornika ugradila u cifru.
je*es takvu gradsku skupstinu i gradsku upravu koja za cilj ima samo pare i pare.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 02:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hm, nisi ti onda to gledao i izgleda da nisi ni upucen sta se desilo u gradskoj skupstini. Vidjeh da se cak i na temi o FK Borac pisalo o tome. Naime, ukratko opozicija je rascerecila ove na vlasti sto ce u rekonstrukciju stadiona, vladajuca garniture uloziti million I 330 hiljada KM, a pobogu niti su sva seoska podrucja jos dobila puteve, vodu, kanalizaciju. Pravi sukob oko stadiona izbio, na Simicu bilo bar tri cetiri puta. Jer gdje ces da se ovi na vlasti loptaju, dok u selima oko Banjaluke ljudi piju vodu iz kanistera. SDS je bio najzesci u tom stavu. Najgrlatiji je bio onaj iz Beme sto je predlozio da stolice, cim ispadne Borac iz Evrope, demontira sa Gradskog na BSK-ov stadion a kad mu dodju obucari iz cijelog svijeta onda te iste stolice da se demontiraju na stadion u Krupi. Ali povrh svega, najveci problem sto se do tih para dolazi kreditnim zaduzenjem.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

necu da ulazim u to ko je uopste na vlasti ili u "koaliciji", a cinjenica je da se oni koji jesu UGRADJUJU u sta stignu.
igrom slucaja danas je to SNSD, a sutra neko drugi, i cim taj neko drugi dodje nece on puno promijeniti.
mozda SDS sad ukazuje na ono sto bi trebalo raditi, ali...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 23:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
necu da ulazim u to ko je uopste na vlasti ili u "koaliciji", a cinjenica je da se oni koji jesu UGRADJUJU u sta stignu.
igrom slucaja danas je to SNSD, a sutra neko drugi, i cim taj neko drugi dodje nece on puno promijeniti.
mozda SDS sad ukazuje na ono sto bi trebalo raditi, ali...

Ocito nisi pratio. Nije ni meni bitno ko je na vlasti a ko u opoziciji. Dobro je poznato da ce se i oni na vlasti - ugraditi, nece sigurno oni u opoziciji. Ali ono sto su lupali iz SDS-a o tome kako ne treba izdvojiti pare za rekonstrukciju, jer pobogu, nemaju sva sela stubove za struju, vodovod i kanalizaciju nije nista drugo nego jeftin pokusaj da se "zavade" ljudi sa sela sa tzv gradskom rajom. Kao, eno sad oni prave stadion, a ja nemam kruha da jedem. Vec vidjen, jeftin i oproban trik kod svih pokusaja da se od Banjaluka-mahale napravi iole izgledan grad. Sa dusom. Uostalom, zar u ovom gradu sve treba stati, zato sto pobogu neko nema posao, pa nema kruha da jede. Vremena jesu teska, zivi se uzasno tesko, ali to ne znaci da trebamo da se zakopamo u rupu, i da kazemo, eto nema se para, stadion nece biti obnovljen, i Borac nece nastupiti u Evropi, pa makar to bila i mozda samo jedna utakmica u nasem gradu. A da ce se u svaku pozitivnu pricu ovi ugraditi - zar u to treba uopste sumnjati. Kao sto sam napisao na onoj temi o kajaku - dovoljno je reci Ljubo Cubic. Ima da se opet "nisko" gradi. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]