banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 24 Jun 2011, 06:53 
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... avali.html

Anđelko Đokić (63), socijalni radnik banjalučkog centra za socijalni rad, Milivoje Golić i Igor Račić iz Banjaluke uhapšeni su juče zbog sumnje da su seksualno iskorišćavali i zlostavljali maloletne dečake, štićenike CSR Banjaluka, saznaje Press RS.

Izvor našeg lista iz policije kaže da se Đokić tereti da je kao socijalni radnik vrbovao maloletne štićenike CSR, uglavnom dečake iz disfunkcionalnih porodica, a potom ih prosleđivao dvojici svojih saradnika koji su ih seksualno iskorišćavali. Hapšenje su juče u ranim jutarnjim časovima izveli inspektori za krvne i seksualne delikte CJB Banjaluka. Đokić je oko 7.15 časova uhapšen na svom radnom mestu u zgradi CSR u Gundulićevoj ulici u Banjaluci, dok su Golić i Račić zatečeni u svojim kućama.

- Izvršen je pretres Đokićeve kancelarije, kuće i vikendice, a pretreseni su i stambeni objekti Golića i Račića. Tom prilikom izuzeta je određena dokumentacija, nekoliko CD-ova i USB memorijskih stikova, koji će biti upućeni na veštačenje - kaže naš sagovornik.

uzas.. strasno

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 06:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
lollipop je napisao:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/166163/%C5%A0ti%C4%87enike+Centra+zlostavljali+i+seksualno+iskori%C5%A1%C4%87avali.html

Anđelko Đokić (63), socijalni radnik banjalučkog centra za socijalni rad, Milivoje Golić i Igor Račić iz Banjaluke uhapšeni su juče zbog sumnje da su seksualno iskorišćavali i zlostavljali maloletne dečake, štićenike CSR Banjaluka, saznaje Press RS.

Izvor našeg lista iz policije kaže da se Đokić tereti da je kao socijalni radnik vrbovao maloletne štićenike CSR, uglavnom dečake iz disfunkcionalnih porodica, a potom ih prosleđivao dvojici svojih saradnika koji su ih seksualno iskorišćavali. Hapšenje su juče u ranim jutarnjim časovima izveli inspektori za krvne i seksualne delikte CJB Banjaluka. Đokić je oko 7.15 časova uhapšen na svom radnom mestu u zgradi CSR u Gundulićevoj ulici u Banjaluci, dok su Golić i Račić zatečeni u svojim kućama.

- Izvršen je pretres Đokićeve kancelarije, kuće i vikendice, a pretreseni su i stambeni objekti Golića i Račića. Tom prilikom izuzeta je određena dokumentacija, nekoliko CD-ova i USB memorijskih stikova, koji će biti upućeni na veštačenje - kaže naš sagovornik.

uzas.. strasno

uvijek. trpe oni sto ih nema ko zastititi.
socijalni radnici. sram ih bilo. stoka. to treba kastrirati.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Боже сачувај, социјални радници злостављали. о јебем те државо. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
kleta giljotina....

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 13:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne. Prvo mu oduzeti sve sto ima na svoje, i na ime najblizih, i dodijeliti djeci bez roditelja, i slicnim kategorijama. Onda giljotina. Najlakse coeka ubiti, treba prvo imati neke koristi od njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 02:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
U vezi sa ovom viješću o pedofilima u Centru za socijalni rad, godinu i po stara poruka sa ovog foruma, sasvim slučajno nabasah večeras:
viewtopic.php?p=981437#p981437
Citiraj:
Neki od njih, poput Savjak Nadezde se bave teškim gadostima koje sa humanošću nemaju nikakve veze.
Pomenuta Savjak godinama "otima" djecu od majki i daje ih na usvajanje kojekakvim kreaturama.

Ne samo da ih otima uz pomoć nakaza iz Centra za soc.rad - B.Luka i pravosudnih isntitucija, a vjerovatno i policije, nego i zataškava sve tragove o toj djeci. Tako da su nakon odrastanja te djece moguća kojekakva sranja.

Najnoviji je slučaj djevojčice koja je uz njenu asistenciju i asistenciju mrcina iz banjalučkih institucija "zbrinuta", da ne kažemo "oteta", kod "smrada" kojeg po B.L. pominju kao pedofila.

A ja ostavih komentar na Press članak:
Citiraj:
Uhvatiše čovjeka od 63 ljeta zbog pedofilije. Sumnjam da će mu to teško pasti, ima on 38 godina radnog staža, naživio se i naradio, naradio u ovom i onom smislu. Direktor Centra za socijalni rad vrhunski tapka u mraku, u stilu najglupljih policijskih kapetana iz američkih filmova. Doduše, nije to bezveze. Zašto bi neko sumnjao u čovjeka koji je pošteno kupio radno mjesto? Reakcija je bila na prvi "indikator", samo se čekalo da se skupi jedno 600 sati audio/video dokaznog materijala... Apsurdno i uvredljivo za sve normalne ljude. Za ovo treba da lete glave.

Neko je tu nekome zasmetao...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Almaz Nezirović, optužen za zlostavljanje srpskih zatvorenika tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, uhapšen je juče u Roanoku, u američkoj državi Virdžinija, gdje je mirno živio kao zavarivač i fudbalski trener više od 10 godina.

Nezirović (52), čuvar u hrvatsko-muslimanskom logoru Rabić kod Dervente tokom rata u BiH, "namjerno je prouzrokovao veliku patnju i teške povrede", srpskim zatvorenicima, navodi se u opštužnici koja je objavljena juče u sudu u Šarlotsvilu.

Džon Tores, koji je specijalni agent zadužen za imigraciju, izjavio je Asošijeted presu da su strane vlade pomogle u nalaženju Nezirovića, koji je uhapšen u četvrtak u svom domu u Roanoku, u Virdžiniji. Tores je rekao da je više svjedoka identifikovalo Nezirovića kao čuvara logora Rabić, odgovornog za prebijanje i mučenje Srba.

Američke vlasti su Nezirovića optužile zbog davanja lažnog iskaza prilikom podnošenja molbe za dobijanje izbegličkog statusa 1995. godine, kao i zato što je slagao da nikada nije počinio nikakvo krivično djelo kada je 1999. godine tražio zeleni karton i američko državljanstvo.

Almaz Nezirović je rođeni brat Azre Bašić koja je u zatvoru zbog mučenja srpskih logoraša. Nju se američki mediji nazvali „krvavom Azrom".

Posebno ga pamte po tome što je logorašima lomio prste „da se više ne mogu krstiti".

"To što je Almaz Nezirović radio bilo je užasno. Pored ostalog tjerao nas je da se skinemo goli, da pužemo, lajemo, jedemo travu po kojoj su logoraši prije toga morali da mokre, da udaramo jedni druge, da jedan drugog ljubimo u stražnjicu", ispričali su ranije logoraši iz Dervente kojima je najavljeno da će morati putovati u Ameriku kako bi svjedočili na suđenju Neziroviću.

Ukoliko bude proglašen krivim za davanje lažnih podataka pod zakletvom, Nezirović može da bude osuđen na kaznu zatvora do 15 godina.

U saopštenju federalnih vlasti navodi se da će Nezirović poslije izdržane eventualne kazne biti deportovan iz SAD, prenosi AP.

Vlasti Nezirovića takođe mogu da vrate u BiH gdje će se suočiti sa optužnicama, rekao je agent američke imigracione i carinske agencije Majkl Tarantino u petak, ne precizirajući o kojim optužnicama da se radi.

(BLLIVE)

Fina neka porodica.

Citiraj:
Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku danas je podnijelo istražni zahtjev protiv Đure Brodarca, Vlade Milankovića i Drage Bošnjaka zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva na sisačkom području 1991. i 1992. godine.

Brodarac se tereti da kao načelnik Policijske uprave Sisak, načelnik štaba Zapovjedništva banijsko-kordunskog područja i član Regionalnog kriznog štaba za Sisak i Baniju nije ništa preduzeo kako bi pripadnike njemu podređenih jedinica spriječio u neovlašćenim i nasilnim ulascima u kuće i stanove Srba, koje su nezakonito hapsili i odvodili u improvizovane zatvore.

Tužilaštvo navodi da su Srbi fizički i psihički zlostavljani i nanošene su im teške tjelesne povrede.

Torturama je bilo izloženo najmanje 69 civila s područja Siska, od kojih je 31 ubijen.

Brodarac je i sam naređivao protivzakonita zatvaranja većeg broja civila srpske nacionalnosti, a učestvovao je i u njihovom zlostavljanju.

Milanković se sumnjiči za ista djela, koja nije sprečio kao zapovjednik svih rezervnih jedinica u Policijskoj upravi Sisak.

Tužilaštvo tereti Bošnjaka da je u avgustu 1991. godine, kao pripadnik specijalne jedinice policije "Vukovi", organizovao i predvodio grupu nepoznatih pripadnika iste jedinice sa kojima je "neovlašćeno lišavao slobode, zlostavljao i usmrćivao osobe srpske nacionalnosti".

Tužilaštvo je zatražilo pritvor za svu trojicu zbog opasnosti od ometanja istrage i posebno teških okolnosti pod kojima su djela učinjena, prenosi Index.

(FoNet)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2011, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Rakija je učinila svoje, inače ne bi sada bilo ni ovog jada, ni tuge ni muke", pričao je, između ostalog, starac. "Ništa mi više nije važno, kad sam ostao bez sina koga sam odgajio i sa njim proživio tolike godine. Da smo imali veće trzavice ne bismo tolike godine živjeli pod jednim krovom".
Savo je pod redovnom ljekarskom kontrolom. Za razliku od drugih pritvorenika, njega, i dalje, niko nije posjetio u Okružnom zatvoru u Bijeljini. Zahtjeva za posjetu, kako nam je potvrdio Radomir Aleksić, predsjednik Okružnog suda u Bijeljini, nije bilo.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 93864.html

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Bivsi-igraci-Partizana-i-Zvezde-na-sahrani-oca-Save-Milosevica-Foto-93477.html

Citiraj:
- Nismo mogli ni da pretpostavimo da će se ovako nešto desiti. To je dobra i čestita porodica. A Savo, koji je proslavio naše selo i cijelu Semberiju, pomaže kome god je pomoć potrebna. Dobar mu je i vrijedan i brat Andrija. Ništa loše ne mogu reći ni o dedi Savi i pokojnom Stevi. Čestiti ljudi, domaćini. Svađali se jesu, ali niko nije očekivao ovako nešto - rekao je jedan od mještana Johovca koji je želio da ostane anoniman.
- Žao nam je ove porodice i želimo da što prije prebole ovo što se desilo. To je sudbina - rekao je komšija Miloševića kojeg smo zatekli u seoskoj prodavnici.
U selu pričaju i da je poznati fudbaler Savo Milošević dedu Savu, osumnjičenog za ubistvo njegovog oca Steve, posjetio u subotu u Policijskoj stanici Janja u kojoj je obavljena kriminalistička obrada. Osumnjičeni je istog dana prebačen u bijeljinsko Okružno tužilaštvo na dalje postupanje.
Dvorište Miloševića i juče je bilo puno. Rodbina, prijatelji i komšije dijelili su tugu sa porodicom, koju u Semberiji znaju po velikom dobročinstvu. Juče je završena i obdukcija tijela, tako da će, kako piše na posmrtnici, Stevo Milošević sahranjen je danas na lokalnom groblju u Johovcu.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Savo-Milosevic-obisao-dedu-u-pritvoru-93407.html

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Majka gurnula sina i ćerku sa terase i skočila za njima; devojčica preživela

:(

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
danijell je napisao:

Jezivo. Danas čitala na netu a maloprije bilo na tv.
Koja idiotkinja! Zašto je djecu morala bacati ako se njoj ne živi! Jadni pilići. :(

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ovo mi veceras rece drugarica...nadam se da gadura nije prezivjela

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nije prezivela ona i jedno dete... Bio je i snimak na Mondu, lokva krvi, neko od njih je pao na auto koje je bilo parkirano ispod balkona

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Citam sad u novinama, da je ta zena navodno bila malo skrenula, jadna djeca :(

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
LemiGO je napisao:

Teško da je bila malo skrenula.
Koliko divnih ljudi ne može imati djecu ili pokušavaju na sve moguće načine da se to promjeni. Dok sa druge strane, neka nesrećna dječica zapadnu ovakvim ljudima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Opra Vinfri je ispunila svoj "životni san" koji je nadavno podelila sa javnošću, da joj osumnjičeni u emisiji prizna zločin – ubistvo!

Istorijski ili najbolje plaćen intervju voditeljka je obavila sa čuvenim O Džej Simpsonom, osumnjičenim za ubistvo svoje supruge.

Naime, O Džej Simpson je navodno gostujući u njenoj emisiji, ekskluzivno iz zatvora priznao da je ubio bivšu suprugu Nikol, navodno u samoodbrani.

Voditeljka je posle duge zakonske procedure uspela da izdejstvuje dozvolu da snimi intervju u zatvoru, a najavljeno da će ova emisija nadmašiti sve njene dosadašnje. Tv mreža na kojoj se emituje šou očekuje rekordu gledanost kada emisija bude emitovana.

Simpson trenutno služi kaznu u zatvoru u Nevadi, gde je osuđen na devet godina zbog pljačke i otmice u oktobru 2008. Iako je bio glavni osumnjičeni za slučaj ubistva njegove supruge 1995. godine, njegova odbrana je uspela da obori sve dokaze i on je brzo oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Zašto je Simpson baš sada rešio da "olakša dušu", baš kod Opre Vinfri i prem milionskim auditorijumom, nije baš sasvim jasno, ali verovatno da je imao dobar "motiv" za to. Ni zatvorski dani neće trajati večno, a posle mora od nečega i da se živi.

Ono što je sigurno jeste da sportista očigledno jako da dobro poznaje zakon, jer on neće snositi posledice za zločin koji je učinio, uprkos tome što ga je javno priznao, pošto, prema zakonu SAD-a, posle oslobađajuće presude, osoba ne može biti ponovo optužena za isto krivično delo. Da li je tako, ili je sportista zaista samo poželeo da skine kamen sa srca...nikada nećemo saznati.

I vuk sit i ovce na broju.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 02:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Nije istina:

http://www.huffingtonpost.com/2011/06/2 ... 83066.html

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 06:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Simpson još nije priznao iako su ga zatekli sa oružjem u ruci...

Slika

Ali je zato Opra briljirala u South Parku.

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Hertzog je napisao:
Nije prezivela ona i jedno dete... Bio je i snimak na Mondu, lokva krvi, neko od njih je pao na auto koje je bilo parkirano ispod balkona
LemiGO je napisao:

Jutros kupih novine samo zbog ovog...bolje da nisam...toliko sam se potresla da ne mogu doci sebi...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Nevjerovatno kakve stvari se desavaju u zadnje vrijeme. I to na "nasim" prostorama. Prije nije bilo ovakvih slucajeva, sad - svako malo.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2011, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Врхунски пацијент
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... ljicu.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]