banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 13:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Đavo je samo Božiji sluga. A oni koji ga u svemu (i svakom) vide biće da su mu i sluge. Jer Božiji sluge vide u svemu i svakom Boga :D.
A što se "surfanja" tiče, podsjećam na (već na ovom forumu izneseno) proroštvo Danielovo:

A ti Danilo zatvori ove riječi i zapečati ovu knjigu do pošljednjega vremena; mnogi će pretraživati (browse :D :D ), i znanje će se umnožiti. (Daniel 12:4)

Eto, nije loše malo "surfati" (ili pretraživati), u svakom slučaju mnogo je bolje nego isijecati iz Svetog Pisma ono što ne razumiješ (pa ti se ne sviđa).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2003, 19:05
aharon je napisao:
Đavo je samo Božiji sluga. A oni koji ga u svemu (i svakom) vide biće da su mu i sluge. Jer Božiji sluge vide u svemu i svakom Boga :D.
A što se "surfanja" tiče, podsjećam na (već na ovom forumu izneseno) proroštvo Danielovo:

A ti Danilo zatvori ove riječi i zapečati ovu knjigu do pošljednjega vremena; mnogi će pretraživati (browse :D :D ), i znanje će se umnožiti. (Daniel 12:4)

Eto, nije loše malo "surfati" (ili pretraživati), u svakom slučaju mnogo je bolje nego isijecati iz Svetog Pisma ono što ne razumiješ (pa ti se ne sviđa).

Da li si ti svfestan sta si napisao u prvom pasusu, sta implicira? Aharone, crni aharone. Po tebi ko u drugome vidi Bozijeg slugu, po tebi djavola, oni su i samo sluge istoga-djavola, a koji vide "boga" u svakome, e oni su njegove sluge od "boga". To sto si napisao je najednostavnije djavolje delo kojim se se upecao vlastitim recima.

Kako onda starozavetni prorok prorokuje o Bozijem sluzi - Isusu Hristu?
Ne znas li da prevod "jagnje Bozije" u stvari znaci SLUGA BOZIJI, jer je jezik Krstitelja (bas kao i Isusa) aramejski, a to je prevod, tj. koristi se ista rec za ta dva termina, cak se i postovecuju jer je kao poslednja zrtva posluzio?

Sto se tice Danila 12,4, tj. "umnozenja znanja", on to govori u negativnom kontekstu, "jer nema kraja sastavljanju mnogih knjiga" (Prop.12,12). Ili ti mislis da je umnozenje znanja kada Elen Vajt napise gomilu dubreta, samo kao primer navodim? Izem ti znanje. Kvantitet ne podrazumeva kvalitet.

Ti ne razumes, niti mozes podrzati vlastite tvrdnje (prvi tvoj pasus), a kamoli ono van sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
...pravda je napisao:
Da li si ti svestan sta si napisao u prvom pasusu, sta implicira?

Da, Satana je samo vjeran Božiji sluga, uvijek bio i ostao. U Svetom Pismu imaš potvrde za to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
...pravda je napisao:

Da, Satana je samo vjeran Božiji sluga, uvijek bio i ostao. U Svetom Pismu imaš potvrde za to.

A da li mozes ti da citiras to pismo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ima toga dosta a trenutno nemam vremena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Ima toga dosta a trenutno nemam vremena

Vaderu, ja poznajem Sveto Pismo i te kako, i sigurno bih znao da ima. nego se ovde radi o necem drugom. To sto si ti izjavio je mogao da izjavi samo satanista, i ne samo ti, nego i aharon. Ja ne tyvrdim da jeste, nego se taj zakljucak namece iz vasih reci, a to sto ti nemas vremena niti jednim jedinim stihom da potkrepis svoje ...(nemam reci).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 06:11 
Majstor
Majstor

Za početak pročitaj knjigu o Jovu (odnosno njenu prvu glavu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik

aharon je napisao:
Za početak pročitaj knjigu o Jovu (odnosno njenu prvu glavu).

U knjizi o Jovu nema ni reci da je "satana verni Boziji sluga", niti bio, a kamoli ostao, kako tvrdi tvoj bata Vader.

Vrh

Tema posta: Jov
PostPoslato: 04 Okt 2003, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Molim vas da bi obrazložite kako to iz Knjige o Jovu slijedi da je Satana "samo Božji sluga". Koliko se ja sjećam, on je DOPUSTIO Satani da počini zlo Jovu. Da je Satana samo njegov sluga, značilo bi da mu je to Bog NAREDIO. Razlika između dopuštenja i naređenja je ogromna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2003, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nemojte na ovoj temi pisati o tome da li Satana jeste ili nije Božiji sluga. To pitanje zaslužuje posebnu temu koja sam ja u više navrata planirao da pripremim i otvorim ali nisam a sad nemam vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2003, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik

"verni boziji sluga"
i
"potvrde" (u mnozini)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2003, 09:57 
Majstor
Majstor

Uz ispriku moderatoru ipak ću reći koju riječ o ovom što smo započeli (iako mi to nije bila namjera, ali me svojim izvrtanjem "...pravda" prisilio na to, a zbog drugih učesnika foruma nije dobro to ostaviti tako).

Osnovna poruka onoga što sam malo ranije rekao je ova: ko Boga voli o Bogu razmišlja, i u svemu i svakom ga vidi i Njega time slavi kao svog gospodara , a ko u svemu i svakom vidi Sotonu neka se zapita koga on to voli.

Ja volim Oca Nebeskog i o njemu mislim i njega vidim u svemu što se zbiva. A uvjerio sam se da često ono što u prvi mah izgleda kojekako sasvim mijenja svoj izgled kada se malo sabere i oduzme i stvari pogledaju iz malo više uglova.

Tipičan primjer za to je npr. "genocid" (današnjim rječnikom rečeno) kojeg je izvršio sveti Božiji narod izrael nad prethodnim stanovnicima zemlje koja im je obećana (a kojeg sam detaljno objasnio na temi "Reinkarnacija u Svetom Pismu" mislim na petoj ili šestoj stranici).
Ovakvih primjera ima mnogo, a oni koji nisu u stanju da ih razumiju idu dotle da razdvajaju Boga na "Boga Starog Zavjeta" osvetnika i ponekad nemilosrdnog, i na "Boga Novog Zavjeta" milostivog i dobrostivog i onda iz toga izvlače gomilu gomilu krivih zaključaka... A On je isti.
Ali to nema veze ni sa čim osim sa nepoznavanjem Svetog Pisma i ne slušanjem ni onog što je Isus govorio o tome.

Ali da ne bih sada mnogo širio priču reći ću ovo:
Sotona je kušač i ima određenu ulogu i (takoreći) mandat sa određenim vremenskim rokom, ali i ta uloga i mandat se u cjelosti uklapaju u Božiju namjeru sa čovjekom na Zemlji.
Knjiga o Jovu je jedan od najočiglednijih primjera za to da:
1. Sotona ništa ne radi bez znanja i odobrenja Božijeg
(a zar se neko usuđuje da misli da se Bog frljaca dozvolama za nešto tek tako i bez dubokog promišljanja o svrsi toga što dozvoljava i konačnom cilju i rezultatu)
2. Nijedna Sotonina akcija u svojoj konačnici nema negatvan nego uvijek pozitivna rezultat uz novi pozitivan pomak.

Sotoninom početnom akcijom u knjizi o Jovu desilo se sljedeće:
1. Jov je došao do višeg stepena duhovne spoznaje Boga i njegove mudrosti, a i sebe samog u Božijem stvaranju
2. Jov je raščistio čitav niz nedoumica vezanih za Boga i njegovo djelovanje sa čovjekom na Zemlji
3. Razotkrivena je na iskrivljenim temeljima zasnovana "mudrost" Jovovih prijatelja i oni su se pokazali kao nedostojni onog što su o sebi mislili i kako su se drugima predstvaljali (a takve stvari se samo u kušnjama pokazuju)
4. Mlađani Elijuj je pokazao i dokazao da nisu godine i znanje ono što daje mudrost čovjeku, nego Duh Božiji, i da se može desiti da mladić ali čistog srca koji Duhom govori, može kad treba reći i činiti mnogo bolje i mudrije od prevelikih mudraca koji su se uljuljkali u svojoj poštovanosti
5. Jovu je na kraju vraćeno sve što mu je oduzeto (i to umnoženo), a on je sam kroz neposredno iskustvo patnje i trpljenja postao još čvršći i Bogougodniji čovjek

Nadam se da je jasno šta sam htio ovim da kažem, i ovo se i te kako može primijeniti na sve što se na Zemlji dešava (i zato je kao vaspitni primjer uvršten u Sveto Pismo).
Dakle, neka se ljudi ostave krivljenja Sotone za sve i svašta (jer on radi samo svoj posao) i neka radije gledaju kako da se očiste od svake nečistote tako da on nema čime da nas kuša pa nas neće ni dirati jer on nema nikakve vlasti nad onima koji mu je sami ne poklone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2003, 19:15 
Pripravnik
Pripravnik

aharon je napisao:
ali me svojim izvrtanjem "...pravda" prisilio na to, a zbog drugih učesnika foruma nije dobro to ostaviti tako)..

Kako ja mogu da izvrcem ako CITIRAM? Da li iko ovde zna na koji moj post ti mislis kad kazes da sam ja izvrtao? To se zove etiketiranje, to sto ti radis. Ja nikome nisam metao reci u usta. E da li si ti moj sudija, ili neko prosto moze da odvali glupost, a da se drugi napljuje i kvit?

OD "SAMO VERNOG SLUGE" STIGOSMO DO "SAMO RADI SVOJ POSAO"?
PA CIJI JE ONDA POSAO RADI SOTONA?
TREBALA JE DA BUDE POLAZISNA, A NE ZAVRSNA TEZA DA NE TREBA COVEK DA TRAZI SAMO KRIVCE U DRUGIMA, ALI ONDAJE NEKO NEKOGA U SAMOM STARTU NAVODIO, PREVODIO ZEDNOG PREKO VODE, PA TI VIDI KO .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2003, 19:22 
Pripravnik
Pripravnik

DA LI CE POSLE DA BUDE DA SAM JA PERVERTIRAO, A NE UPRAVO TI, KADA TE PRESLISAM ZA OVO:
aharon je napisao:
Knjiga o Jovu je jedan od najočiglednijih primjera za to da:
1. Sotona ništa ne radi bez znanja i odobrenja Božijeg
(a zar se neko usuđuje da misli da se Bog frljaca dozvolama za nešto tek tako i bez dubokog promišljanja o svrsi toga što dozvoljava i konačnom cilju i rezultatu)
2. Nijedna Sotonina akcija u svojoj konačnici nema negatvan nego uvijek pozitivna rezultat uz novi pozitivan pomak.

ZNACI, KO TRAZI/NALAZI KRIVCA U SOTONI, TAJ SAM JE SLUGA SOTONIN, IZ RANIJE TVOJE ELABORACIJE, A OVDE, SOTONINE AKCIJE SVE DAJU POZITIVNE REZULTATE, U KRAJNJOJ LINIJI, AKO SAM DOBRO RAZUMEO :evil: ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2003, 08:47 
Majstor
Majstor

Kada je o izvrtanju riječ mislim na ono što sam rekao ovako:

Citiraj:
Đavo je samo Božiji sluga. A oni koji ga u svemu (i svakom) vide biće da su mu i sluge. Jer Božiji sluge vide u svemu i svakom Boga .

ti si shvatio da ja smatram da je Sotona Bog ili nešto slično tome, jer si takvo šta sugerisao i ljudima na drugom forumu stavivši link na ovu stranicu ove teme. Pravo da ti kažem trebalo mi je poprilično napora da uložim da razumijem šta si ti tu shvatio jer sam smatrao da sam jasno iznio svoje misli, ali očito nisam. Zato sam naknadno dao objašnjenje i ovdje i tamo.

I molim te, pošto izgleda da si napokon shvatio da ipak nisam ono što mislio i da se moguće samo razlikujemo u gledištima i polazištima (jer su različite duhovne spoznaje koje imamo), daj da ako već razgovaramo to činimo sa malo manje tenzije, biće korisnije i nama i drugima.

A što se tiče ovog potonjeg, želio sam da kažem da su u istoriji mnogi navodno boreći se protiv Sotone i njegovih slugu postali bogoborci (dakle sasvim suprotno tome) od farizeja pa nadalje. A naš glavni zadatak je da se prvo pozabavimo sopstvenom nečistotom, pa tek onda možda možemo nešto pomoći i drugima.
Sotonskih uticaja ima svugdje oko nas, ili bolje rečeno onih koji im podliježu i to je nešto čemu se treba jasno i otvoreno suprotstaviti, ali uz veliki oprez jer moguće da mi jednostavno nekog ili nešto ne razumijemo.
Zlo postoji, ali prvenstveno u ljudima i ljudi i trebaju da se uhvate u koštac sa tim i to s Božijom pomoći riješe, ne tražeći dežurnog krivca izvan sebe. S druge strane iz te borbe se rađaju sasvim nove vrijednosti kojih ne bi ni bilo da nije kušnji. Na muci se poznaju junaci, gdje nije muke nije ni junaka. To je poenta.

A da stvari nisu nimalo jednostavne da se razumiju sa našeg ljudskog vrlo ograničenog vidokruga (pa samim tim ne treba trčati sa brzopletim ocjenama nikoga i ničega) pokazuje mnogo primjera iz prošlosti ljudskog roda a iz Svetog Pisma. O tome detaljnije drugi put.
Svako dobro svim učesnicima foruma. :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2003, 10:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 12:23
Vader je napisao:
...pravda je napisao:

Ma nemoj se šaliti. To nije istina.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2003, 18:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2003, 17:34
Maran Ata je napisao:
У основи је потпуно религиозни покрет, замена за Хришћанство - антихришћанство.

Без обзира што се маскира псеудо научним формулама, и објашњењима, на очиглед свих, његови главни проповедници су не само разни астролози, модерни психолози, клубови за медитацију, јогу итд. већ и водеће личности политике, науке, филма, телевизије, образовања, новинарства итд. Присталице Њу Ејџа нису више нека врста хипика који живе у комунама, већ моћни и утицајни људи и жене, који раде на успостављању једне светске владе. Недавно су (негде у јулу 1996.) новине објавиле да прва дама Америке, Хилари Клинтон, помоћу медијума редовно разговара са духом Хелене Рузвелт, који је саветује у важнијим пословима. То исто су новине у своје време објавиле да је радила и њена претходница Ненси Реган). Ово је изазвало само мању реакцију знатижеље, карактеристичну за наше време. Нико се због тога није јавно саблазнио, а Госпођа председниковица, која важи за модел америчке образоване и рационалне жене, сутра дан је на једном скупу изјавила да је, пре него што је дошла ту, "управо разговарала са духом Хелене Рузвелт", што је изазвало аплауз код присутних. Предедник Реган је свој радни распоред водио строго по хороскопу, који му је састављала једна од познатијих астролога (као у добра стара времена краља Артура и чаробњака Мерлина). Слични поступци и изјаве се могу наћи и код садашњег председника Била Клинтона, још више код његовог секретара Ал Гора, па и многих других јавних личности.

Као и многи претходни покрети, Њу Ејџ се заснива на две главне лажи, којима је ђаво преварио још прародитеље у рају:

1. Бићете као богови
2. Нећете умрети ("А змија рече жени: нећете ви умријети, него зна Бог да ће вам се отворити очи, па ћете постати као богови..." 1. Мојс. 3,4-5)

Упркос модерној технологији, просвећености, цивилизацији, култури итд. гордост је још увек иста и њена порука је и даље: Воли самога себе и не обожавај никога више од себе, јер си ти бог. Све гране друштва нас непрестано бомбардују поруком: "Ти си најважнији на свету и нема важнијег од тебе". Психологија нас учи да треба веровати у себе; школа да треба себе ценити; саветују нас да мислимо позитивно, да себе убедимо "ја то могу, ја сам најлепши, најспособнији..." цртани филмови уче децу: "ти си господар васионе"; псеудо научни пророци су помоћу телевизије ушли у сваку кућу: космичка свест, телепатија, реинкарнација, Нострадамус, кристали, хороскопи, постали су део сваке породице. Стара религија Вавилона: враџбине, гаталице и бајања, више није само застарела магија, већ се данас, за иста старинска бунцања на пример, за једно предавање Ширли Меклејн плаћа улазница по $400. Јавност је прогутала превару и духовна обмана је пуштена са ланца јер је ништа више не задржава.

Њу Ејџ има пет основних начела замене. Уколико говоримо о нашој земљи и народу, нашем световном и духовном бићу, замене су:

1. уместо монотеизма (хришћанство) - политеизам
2. уместо васкрса - реинкарнација
3. уместо молитве - медитација
4. уместо предодређености рођењем – хороскопи и предвидјања
5. уместо обичаја и традиције – окултне радње.

Повратак на враџбине и паганизам, како год окренете. :wink:

Ja ću ovog puta da kritikujem citat u pogledu poslednjih pet tačaka i zaključka koji je autor izneo.
Prvo, na osnovu čega si ti doneo takav zaključak?!
Na osnovu sopstvene pretpostavke?!!!
Hm, .....

Da, vidimo:

1. "уместо монотеизма (хришћанство) - политеизам",

2. "уместо васкрса - реинкарнација",

3. "уместо молитве - медитација"

4. "уместо предодређености рођењем – хороскопи и предвидјања"
Šta je govorio Filon Aleksandrijski?
Otkud veza između Hrišćanstva i "vulgarne grčke filozofije"
U kakvom odnosu stoje Hrišćanstvo i Židovska religija?

5. "уместо обичаја и традиције – окултне радње",

Nije, nego!
A šta ćemo sa okultnim magijskim obredima koje primenjuje sveštenstvo u Hrišćanskim crkvenim molitvama/misama?

I na kraju, kritička analiza samog zaključka:

"Повратак на враџбине и паганизам, како год окренете."

Gde si ovo naučio!

"Povratak na vradžbine i paganizam",
O kakvom ti povratku govoriš?
Ajde opet da upitam:
"Da li su molitveni obredi u stvari izvedeni iz magijskih ritualnih ceremonija koje vuku poreklo iz paganske mitologije,ili smatraš da nisu?"
"Da li u tom slučaju znači da je sveštenik (monoteizam) zamenio ulogu koju je imao vrač-šaman-vrhovni sveštenik u paganskoj (politeizam) religiji, ili ti tvrdiš da nije?"

"како год окренете",

Nema tu šta da se okreće!

Sagledaj kakav mix predstavlja hrišćanska religija (iz čega je sve izvedena), koje simbole upotrebljava, na kakav način se obavljaju molitvene ceremonije i onda sudi o nečem što želiš suprotstaviti mu!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2003, 03:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
esoteria je napisao:
1. "уместо монотеизма (хришћанство) - политеизам",

ЊУ ЕЈЏ ПРОПОВЕДА СПАЈАЊЕ МОНОТЕИСТИЧКИХ РЕЛИГИЈА СА ПОЛИТЕИСТИЧКИМ, ИЗ ЧЕГА НЕМИНОВНО ИСПАДА ДА ЈЕ ПОЛИТЕИСТИЧКИ НАСТРОЈЕН - ПАГАНСКИ.

esoteria je napisao:
2. "уместо васкрса - реинкарнација",

ТАЧНО, АЛИ СУ ТО ФАЗЕ КОЈЕ СЕ НЕ ПОНАВЉАЈУ.

esoteria je napisao:
3. "уместо молитве - медитација"

НЕМАШ НИШТА ПАМЕТНИЈЕ ДА КАЖЕШ ?!? 8)

esoteria je napisao:
4. "уместо предодређености рођењем – хороскопи и предвидјања"
Šta je govorio Filon Aleksandrijski?
Otkud veza između Hrišćanstva i "vulgarne grčke filozofije"
U kakvom odnosu stoje Hrišćanstvo i Židovska religija?

ХОРОСКОПИ И ГЛЕДАЊЕ У КРИСТАЛНЕ КУГЛЕ СУ ОКУЛТНЕ НАУКЕ, БАШ КАО И БАЈАЊЕ ТАРОТ КАРТАМА И ПАСУЉОМ.

esoteria je napisao:
5. "уместо обичаја и традиције – окултне радње",

Nije, nego!
A šta ćemo sa okultnim magijskim obredima koje primenjuje sveštenstvo u Hrišćanskim crkvenim molitvama/misama?

СВЕТЕ ТАЈНЕ КОЈЕ СВЕШТЕНИЦИ СВРШАВАЈУ СУ БАЗИРАНЕ НА БИБЛИЈИ. САМО ПАГАНИ КОЈИ НЕ ВЕРУЈУ И НЕ ПОЗНАЈУ БИБЛИЈУ, ТВРДИЋЕ ДА ЈЕ РЕЧ О МАГИЈАМА... :wink:

esoteria je napisao:
I na kraju, kritička analiza samog zaključka:

"Повратак на враџбине и паганизам, како год окренете."

Gde si ovo naučio!

"Povratak na vradžbine i paganizam",
O kakvom ti povratku govoriš?
Ajde opet da upitam:
"Da li su molitveni obredi u stvari izvedeni iz magijskih ritualnih ceremonija koje vuku poreklo iz paganske mitologije,ili smatraš da nisu?"
"Da li u tom slučaju znači da je sveštenik (monoteizam) zamenio ulogu koju je imao vrač-šaman-vrhovni sveštenik u paganskoj (politeizam) religiji, ili ti tvrdiš da nije?"

"како год окренете",

Nema tu šta da se okreće!

Sagledaj kakav mix predstavlja hrišćanska religija (iz čega je sve izvedena), koje simbole upotrebljava, na kakav način se obavljaju molitvene ceremonije i onda sudi o nečem što želiš suprotstaviti mu!

УХ ШТО ТИ ЈЕ "АНАЛИЗА"... 8) РЕЧ ЈЕ О ПОКУШАЈИМА ДА ХРИШЋАНЕ ОДВУКУ ОД ВЕРЕ У ЈЕДИНОГА И ЖИВОГА БОГА, У ПАГАНИЗАМ И ОКУЛТИЗАМ. АКО ЗНАМО ДА СУ СВИ НАРОДИ, СЕМ ЈЕВРЕЈА. БИЛИ ПАГАНИ ПРЕ ПРИХВАТАЊА ХРИШЋАНСТВА, ОНДА ЈЕ ЈАСНО ДА ЊУ ЕЈЏ КРАП ЗНАЧИ ПОВРАТАК НА ПАГАНИЗАМ. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 12:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 12:23
Ne zna se što je gore, ezoterija ili lažno pravoslvalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 17:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2003, 17:34
jurislav je napisao:
Ne zna se što je gore, ezoterija ili lažno pravoslvalje.

Zna se:

KATOLIČKI KLER koji je stajao i podržavao USTAŠKA ZVERSTVA!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]