Opste je poznato da se uvijek vise ulagalo u popularne sportove, a ovim manjim sta ostane. I nije mi jasno na koji nacin se sada vrsi raspodjela novca - plesni savez dobio 12 , a plivacki 6 hiljada

. Necu da omalovazavam ni jedan sport, ali ples, kao igra i plivanje kao bazicni sport se ipak ne mogu porediti ( izgleda da i ne mogu, cini se da je ples duplo vazniji).
Vec sam nekada davno pisao na temi o bazenu, ali cu se ponoviti. Prije nekih desetak godina, mi smo izradili projekat pokrivanja postojeceg Incelovog bazena balonom, kao neko rjesenje agoniji plivackog sporta u BL. To je kostalo 180 000 maraka i bili smo blizu realizacije i prikupljanja tih sredstava, jer smo kontaktirali i ministarstva za sport, unutrasnje poslove i odbranu, obrazlazuci zasto bi to svima pomenutim koristilo. Ali zbog poznatih razloga ( nerijesena vlasnicka struktura objekta, kao i nemogucnost ugradjivanja u tako malu sumu, sto je i bilo primarno, a i nepovezanost sa vladajucom garniturom), taj projekat nije ostvaren. Nakon toga je grad nakon silnih odugovlacenja ipak napravio reprezentativan objekat kojim se mozemo komotno pohvaliti, ne u Evropi, vec i u svijetu ( bilo je i tu svakakvih smijesnih prijedloga nestrucnih ljudi, ali na inzistiranje mog dobrog prijatelja, ucesnika dvije olimpijade i kamare drugih takmicenja, napravljen je pravi posao). Receno je da se taj bazen pravi iskljucivo za sportiste, da ce oni tu moci besplatno trenirati, da ce dobiti termina koliko im treba, a za gradjane ce se dati termini kada to sportskim klubovima ne bude trebalo ( slicno kao i zatvoreni bazeni u Splitu, Novom Sadu, Zrenjaninu...). Po otvaranju bazena, obecano je i dato, ada bi se sada, niti dvije godine od otvaranja, prica promijenila - termina je sve manje, pocelo se i sa naplatom i bice sve skuplje.
Sto se tice ovog prvenstva, vec sam napisao svoje misljenje - zasto da ne, uvijek sam da se podrze sportovi koji mogu da donesu neki uspjeh ( naravno, pod uslovom da su olimpijski).
@MuskoBre - Split i Banja Luka jesu slicni po velicini, tj. Banja Luka ima vecu povrsina, aSplit nesto vise stanovnika, po popisu iz 1991. Split je imao 207, a Banja Luka 195 hiljada stanovnika. Za broj osvojenih medalja Banjalucana nisam siguran, ali mislim da pored 7 ili 8 rukometasa, je jos samo par banjoluckih sportista osvajalo medalje, dok je broj osvojenih medalja splitskih sportista do 1991 ( namjerno nisam uzeo do danas ( a ima ih jos petnaestak ) je oko 50, sto i nije bas za porediti.