banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 13:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
shoole je napisao:
Плесни савез Бања Лука се финансира из буџета Града као спортски савез. И плес је спорт? О чему је конкретно ријеч?

Da, kao i ostali sportski savezi koji su konstituisani, postoji i savez sportskog plesa Grada BL. Radi se o plesu kao sportskoj, takmicarskoj aktivnosti, u skladu sa podzakonskim aktima, i to je skroz regulare.

Drug, hvala na info, pravi si laf :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
To sto se premalo para izdvaja za FK Borac, koji je vecini, pa i meni, najbitniji, ne znaci da se treba ukinuti pomoc plesacima, kajakasim, kanuistima, rukometasicama, kuglanju itd...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
To sto se premalo para izdvaja za FK Borac, koji je vecini, pa i meni, najbitniji, ne znaci da se treba ukinuti pomoc plesacima, kajakasim, kanuistima, rukometasicama, kuglanju itd...

Za fudbal je stvarno premalo, pogotovo kada ga poredimo sa rukometom.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
па поента и јесте да се премало пара даје спорту.
и да се то мора поправити у што скорије вријеме.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 11:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E,pa ne može da se pravi i fontana na kružnom toku i da se pare daju za sport.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 11:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Ne znam da li ste vidjeli tekst u danasnjim novinama gdje se optuzuje Proko za davanje para za sport, pa mi je upalo u oci da je za Igokeu vlada izdvojila pola miliona maraka a posebno mi je zaparalo oci svijetsko prvenstvo u musicarenju(ribolovu) 100 000 km :roll: :roll: ,jel moguce to???

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Postoji jos nekoliko strana medalje.
Pod br.1, ne znamo koliko fudbal dobija od Ministarstva Sporta, a kad su u pitanju stotine hiljada maraka, jasno je da ako neki sport dobije puno ili malo od ministarstva, da ce grad, ako je to u interesu dati odgovarajucu cifru.

Medjutim, jos veci problem je nepostojanje zakonskih regulativa kojima bi bilo odredjen povrat poreza sponzorima sportskih organizacija... Ovo seze jos od prvih Visokih Predstavnika u BiH koji su rekli NE takvom zakonu, jer bi to otvorilo (razumljivo) vrata za razne malverzacije.
Ali, proslo je 16 godina od rata, i mozda je vrijeme da se na neki zadovoljavajuci nacin rijesi mogucnost da se sponzorima da opcija da ostvare povrat ili umanjenje poreza na osnovu toga sto ulazu u sportske ili kulturne dogadjaje tj. rad klubova i saveza, ALI da se istim zakonom kontrolisu potencijalne malverzacije.
Time bi se otvorila mogucnost da se bar u vecim sportovima poput fudbala i kosarke pojave nova sponzorska sredstva, a ujedno i rastereti budzet grada po tom pitanju, ili bar dio sredstava preusmjeri negdje drugo.

U svakoj normalnoj zemlji stvari funkcionisu tako.
Ako na sve to dodamo da sponzori imaju svoje uslove, vjerujem da bi dovodjenjem nekog jakog u klubove poput Borca bio izvrsen pritisak na igrace i upravu da ne mogu ocekivati sredstva ako ne daju rezultate.
Ok Borac je bio dobar ove godine u Premijer Ligi, ali treba kompletnu ligu dici na visi nivo, a to ne ide bez vise sredstava... A ovo sto vlasti daju klubovima je optimalno i ne moze se vise ocekivati.

Ukratko, dozvoliti velikim sponzorima da udju u kolektivni sport, a ostaviti gradskim vlastima da se brinu u individualnim sportovima (dok eventualno i oni ne nadju neka jaca i dugotrajnija sponzorstva).

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ја ријешење видим у приватизацији. клубови са овог подручја су одлични за улагање, јер се са малим парама може сваке године остварити излазак у европска такмичења, а то одмах значи већи број спонзора, много пара од маркетинга, расту цијене играча па се боље продају и свашта нешто

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

питао ме један момак из Блица да напишем нешто за ону рубрику шта вам се свиђа, а шта не свиђа у граду?

нисам могао да не прозовем градске власти и за ово у вези слабог финансирања спорта на рачун разних ноћи шампиона и слично :D

мало сам цензурисан, ал добро поента је остала :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
питао ме један момак из Блица да напишем нешто за ону рубрику шта вам се свиђа, а шта не свиђа у граду?

нисам могао да не прозовем градске власти и за ово у вези слабог финансирања спорта на рачун разних ноћи шампиона и слично :D

мало сам цензурисан, ал добро поента је остала :)

Kad je izaslo/kada izlazi?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ма изашло данас. небитно тотално. али кад год могу користим прилику да критикујем градску управу. нервирају ме страшно, не само кад је спорт у питању.
али ето кад причам о оспорту само ове силне ноћи шампиона да нису одржане и да су те паре пребачене у спортске колективе...

јест да је на овој теми било неслагања у које спортове треба улагати, али мислим да смо мање више сви дошли до заједничког закључка, а то је да се у спорт не улаже довољно, док се паре бацају на разне глупости.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
ма изашло данас. небитно тотално. али кад год могу користим прилику да критикујем градску управу. нервирају ме страшно, не само кад је спорт у питању.
али ето кад причам о оспорту само ове силне ноћи шампиона да нису одржане и да су те паре пребачене у спортске колективе...

јест да је на овој теми било неслагања у које спортове треба улагати, али мислим да смо мање више сви дошли до заједничког закључка, а то је да се у спорт не улаже довољно, док се паре бацају на разне глупости.

Bitno je, bitno, jurim da kupim :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2011, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

не контам шта је ту битно, ал ајд :)
нити ови из градске управе то читају, а и да читају пуца њима она ствар за обичне грађане...

само ме нервирају ови новинари никад не ставе баш оно што кажеш него увијек нешто измјене ал ајд...

тако су ме једном нешто питали ови из Гласа Српске и на крају у новинама све измјенили и написали у оном новинарском стилу, ни близу онога шта сам рекао. само се више не сјећам о чему сам говорио :D

а ови са РТРС-а то је страшно што су ме једном изрезали!

била камера на Медицинском факсу распитивали се о полагањима испита поређење са приватним факултетима и слично, ја све директ у главу рекао, а ови исјекли и ставили само оно што њима одговара :angry4:

иначе бјежим од камера и фотоапарата ко ђаво од крста, али кад чујем да је у питању нека тема гдје треба критиковати државни апарат увијек се гурам да нешто кажем :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 02:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ima li online verzija clanka?
ili bar da nam ovde kopiras sta si napisao (to cenzurisano naravno)?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ма какав црни чланак, лијепо сам написао она малена рубрика што буде у ћошку на врху странице, тотално небитна ствар, 3 малене реченице. сваки дан питају некога шта му се свиђа, а шта не свиђа у граду.

поред свега на крају сам споменуо и спорт и оно што сам и овдје рекао и што и мислим, а то је да је срамота да неки БЛ клубови немају пара за европска такмичења која представљају врхунац и награду за читаву успјешну сезону, а у исто вријеме се организују манифестације које нико не посјећује (ноћи шампиона, ови разни боксери и сличне глупости).

ево ако неко има податке колико је пара потрошено до сада на разне ноћи шампиона и многе бокс и кик-бокс борбе у разним ниђе-везе категоријама, нека напише. убјеђен сам да се ради о милионском износу...

а те су се паре могле пропорционално распоредити у клубове у Бањој Луци. али онда се не би крмци моглу уградити и подебљати себи банковни рачун.

А ове године Бањој Луци треба већи буџет за спорт више него икад.
ФК Борац по први пут у својој историји игра квалификације за најјаче клупско такмичење на свијету Лигу шампиона.
РК Борац игра Регионалну лигу која почиње ове године. О важности и предностима једног таквог такмичења не треба трошити пуно ријечи. Али потребно је довести појачања и купити специјалну подлогу и ЛЕД рекламе које коштају 150 000. и онда једноставно неће бити пара за појачања.
ЖРК Борац 5 година за редом првак БиХ, ове године одустају од европског такмичења, а и регионална упитна. мада они имају солидан буџет. ја знам да су прије кукали по новинама како њихове играчице студирају и успут тренирају, па с обзиром на то постижу одличне резултате. међутим уколико им је плата како неко написа између 1000 и 2000 марака па то су онда професионални уговори и плате у складу са тим, тако да ја стварно не видим разлог да се не посвете томе максимално. то је добар кеш, поготово за женски рукомет.
Млади Крајишник ето првак ове године треба и њима већи буџет.
ОК Борац ушао у Премијер лигу требало би и њима мало подебљати.
за остале клубове нисам упућен.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 10:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
а те су се паре могле пропорционално распоредити у клубове у Бањој Луци. али онда се не би крмци моглу уградити и подебљати себи банковни рачун.
Misliš?Pa ko vodi naše sportske kolektive nego ljudi povezani sa vlašću?Pogledaj FK Borac,ne moraš dalje.Stabilniji izvor "ugrađivanja" im je to,nego ne znam kakva "Noć šampiona" ili neka druga manifestacija....
Шајин je napisao:
ја знам да су прије кукали по новинама како њихове играчице студирају и успут тренирају,

Jednostavno riješenje.Ne moraju studirati...ili igrati...Ne studiraju radi mene,ni radi rukometa,nego radi sebe.Prije su rukometaši studirali,a od klubova dobijali praktično samo džeparac.Pa ljudi postadoše evropski prvaci,završiše studije,doktoriraše.......

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

у прошлости ФК Борац је био једно од главних мјеста за уграђивње. Зато су и били лоши и испадали 2 пута из лиге са истим буџетом који имају и данас, а сад су шампиони. Накупило се и много дугова према играчима, држави Електрокрајини, пореској управи и многим другим... Дакле онај буџет од прије сада је довољан да се направи шампионски тим и да добар дио буџета оде на враћање дугова. зато не вјерујем да се сада уграђују нешто пуно. Мислим да су ту већа уграђивања на довођењу неких играча па да се узима проценат, али нисам баш најбоље упућен.

е сад, друга је ствар реконструкција стадиона и што се унапријед причало да ће то добити Нискоградња (као што добија и већину тендера у БЛ). то је већ проблем кварног државног апарата.

А слажем се за рукометашице. Зато сам написао да су то солидне плате и да нема разлога да се само томе не посвете.

Иначе ја имам једну теорију о узроку већине проблема у граду и држави. По мени највећи проблем је корумпиран цјелокупан државни апарат и недовољно строги закони који се се поред тога и не поштују. Не може се се очекивати поштење и квалитетан рад у било чему(спорт, култура,предузећа, ма све) кад је држава у врху корумпирана.

Poslednji put menjao Шајин dana 26 Jun 2011, 11:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 11:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Ti si,ono pravo,teoretičar jedan....Otkrio si toplu vodu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

е јебига Зока, није ми била намјера да филозофирам, али јебга то је поента свега. можемо ми до сутра разглабати о улагањима у спорт, кад у ствари оне горе заболе шта ми причамо и раде по своме.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 11:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta se odma' pališ ko po kila vode?Zajebavam se malo.Svjestan sam ja svega toga....samo ne vidim neko rješenje,naročito ne sada,kad je stanje nacije takvo da bi 99% ljudi uradilo isto kao i ovi što su na vlasti,samo da se dočepaju iste.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 325 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]