banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 02:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 895 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2011, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Rocker je napisao:
Generale, obecao si da im neces ziv u ruke, sta bi ?

Nije on taj kalibar, ipak pola svog života je nosio petokraku,
istu onu petokraku koja je moga đeda ubila 54' i zakopala da mu se grob nezna, ali im je do tada zado jada i neka je.
Nemam poštovanja ni za jednog komunjaru pa makar sto puta presvlačio dres, ti debeli oficiri JNA, obične seljačine su nas i doveli u propast.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Sinny je napisao:
_zoka je napisao:
Adrenalin je napisao:
77. ČEIO? :wink:

Jok....ali recimo da sam imao "neautorizovan" pristup određenim informacijama :)

Jasno je onda da je u pitanju ipak 33.ceta za EIiO :) a ako je 11.ceta onda si neki tatin sin koji je sluzio u svom gradu ;)

Ako može malo OT još... Da ne bude... ono... zabune...

Jasno je da 77. upućuje na sedmi, hercegovački korpus... a boravak tamo, običnog pripadnika VRS pretvara u walking dead...

Spoiler:
Slika

;)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
danijell je napisao:

не могу да вјерујем..
што није дош`о код мене, хранио бих га за Џ до краја живота! :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ne znam jel jos negdje izasla fotografija Mladica u novinama ili na TV?

Sad kad ga ubace u avion za Hag i on tokom voznje umre. Oni ga sahrane kao Obama Osamu, nit ga je ko vidio nit ga je cuo, a ustvari ladi ja.ja negdje na nekoj plazi. Dobro i njemu, dobro i Srbiji, dobro i Evropi da skine muslimane sa vrata, a i prikrije svoju krivicu za sva desavanja ovdje (a nije da ih je malo). To bi sjajan scenario bio... :D 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Slika

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Сад читам да је Генерал био на утакмицама Партизана.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tо је све што је изашло..
а била би фора да се то деси што је рича написао.. лафо умре, породица каже не желимо да се његово мртво тијело повлачи по новинама.. џа бу ..
он и бин ладен, мистерије 21ог вијека :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
http://banjalukain.com/front/ovako-dana ... tko-mladic

jeste vidjeli kako izgleda Mladic ?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Прави је чичица. Доста је пропао, имам осјећај да једва хода и говори.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
aleksej je napisao:
http://banjalukain.com/front/ovako-danas-izgleda-ratko-mladic

jeste vidjeli kako izgleda Mladic ?

ima slika,postavio Silvio...a i mogao si staviti link za originalnu vest Politike,a ne link sa tog copy/paste portala !

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
plakao sam kad sam vidio tu sliku... dusa me boli... sjeme im se zatrlo izdajnicko :(((

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
zaboli me sa kojeg je portala .... iskocilo mi na FB pa kopirao

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Nista ovo ne znaci bez priznavanja Kosova... Srbija ce na kraju morati priznati Kosovo da bi usla u EU. A sve ukazuje na to da ce tako i uraditi.

Srbija je implicitno odavno uradila ali očekivati uspostavljanje nekakvih odnosa na nivou ambasada ipak nije realno. Treba pogledati recimo na proizvodima iz Srbije gdje piše: Distributer za Kosovo kao da je Kosovo neka druga država. Zatim se govori o saradnji carina Srbije i Kosova. Zar to nije na neki način priznanje? To je na čemu će sve i ostati. Ako bi Tadić uradio to i zvanično mislim da bi zbog vlastite sigurnosti morao napustiti Srbiju istog dana. Svaka odluka se može poništiti! Nema te političke stranke u Srbiji koja bi sebi dozvolila smrtnu presudu. Hapšenje Mladića i nije neki problem za Srbiju. Pitanje Kosova i Metohije je mnogo ozbiljniji problem!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 27 Maj 2011, 00:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Хапшење Генерала Младића – поклон за Кетрин Ештон

Подударности у великој политици дешавају се ретко. Да ли може да се сматра стицајем околности чињеница што је информација о хапшењу човека који личи на Младића стигла уочи разматрања у СБ УН новог реферата главног тужиоца хашког трибунала Сержа Брамерца о сарадњи земаља бивше Југославије са трибуналом? И да ли је случајно то што је председник Тадић потврдио да је ухапшен управо Младић, а не неко други тачно пред долазак Врховног представника ЕУ за иностране послове и политику безбедности Кетрин Ештон? Георгиј Енгелгард, сарадник института за славистику РАН уверен је у супротно.

Очигледно да је операција хапшења Младића била специјално приређена поводом доласка Кетрин Ештон у Београд, и према реферату о сарадњи Србије са Хашким трибуналом. Јер било је познато да се овај реферат врло критички односи према Србији. Да, преседник Тадић се на конференцији правио да нема везе међу ових догађајима, али то је више него позоришни гест. Па и већина питања била је о тајмингу ове приче. А и сам ток конференције за штампу... Понашање председника било је речитије од било којих његових изјава, зато што је он специјално на половину питања одговарао на енглеском. Тачније, све то је у првом реду било намењено страној публици.

Сада генерал Младић треба да изађе пред трибунал. Може ли он да се нада у непристрасно суђење?

Знате, мени се чини да овде не треба о томе говорити. И ево зашто. Као прво, сама техника рада трбунала изграђена је на томе да је између руководиоца Републике Српске, па и тадашњег преседника Србије Милошевића постојала завера. Теорија завере усвојена је у трибуналу као доказна чињеница, и неће је ревидирати. А други моменат је да се у трибуналу у оквиру разматрања свих случајева практикује смањење казне у замену за сведочења. Тачније, на пример, који конкретни извршиоци ратних злочина могу да рачунају на битно ублажавање своје судбине у случају да дају сведочења о својим руководиоцима. Стимулише се сакупљање доказа које трибунал сасвим мирно прихвата као несумњиво тачан материјал. Тако да је судбина Младића у трибуналу прилично предвидива. И не мислим да он треба да гаји неке илузије. Или треба да се деси нека револуција у трибуналу и он ревидира одлуке о десетинама случајева... Значи, сада ће се против Младића користити сведочења генерала који су му били потчињени, који су били проглашени кривим и осуђени ко на доживотну робију, ко на дугогодишње казне затвора.

Опростите, каква је осећања код вас изазвала вест о хапшењу Младића?

Знате, наравно, то је врло танани моменат, мада сам председник Тадић назвао је овај моменат историјским, терба још погледати са извесног временског растојања, колико ће ове странице историје бити затворене. Зато што ни хапшење Караџића ни други слични актовни питања нису затворили. И ради се овде не о личностима. Зато што неки корени балканских проблема који су довели до експлозије почетком 90-их година, нажалост, чак после 20 година огромних међународних напора за стабилизацију и регулисање конфликта до сада нису уклонили неке фундаменталне противречности, које раздиру територију бивше Југославије. Тако да ми се нажалост чини да хапшење генерала Младића уопште није завршна тачка. А са друге стране, чудно је гледати Тадића, руководиоца државе, који не крије своју најискренију радост поводом хапшења човека кои је са злочинима или без, 16 година прилично искрено ратовао, између осталог и за државу чији је сада Тадић председник. Тај призор, наравно, изазива помало чудан осећај, зато што је сасвим неупоредив са односом према истим тим војним посленицима у другој земљи, рецимо у Хрватској. Где су власти јасно показале да оне испуњавају то што се од њих тражи, али некаквог демонстративног ентузијазма и радости трудили су се да избегну.

У случају са Младићем контраст заиста пада у очи, мада је јасно да се Борис Тадић нада да ће трампити генерала за добијање кандидатуре за чланство у ЕУ. Јер то може битно да увећа шансе његове странке на предстојећим парламентарним изборима. Али он не треба да заборави да за 10 година најновије српске историје хапшења крупних фигура, истог тог Милошевића или Караџића, нису доводила до квалитативног пробоја у односима Србије и Запада. Увек се по правилу налазио још неки проблем, некакав додатни изазов и еуфорија од решавања великог захтева по правилу је била краткорочна, врло брзо је нивелисана. Проблеми сипају као из вреће. Постоји проблем Косова, сада се појавио проблем лажних миграната, прекршилаца визног режима, тачније Рома и истих тих Албанаца. Проблема ће увек бити много. И Србија је нажалост земља која се не налази у безбрижном стању, проблема има много, довољно их је за низ годиан нових и нових услова.

http://serbian.ruvr.ru/2011/05/26/50874637.html

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Nista ovo ne znaci bez priznavanja Kosova... Srbija ce na kraju morati priznati Kosovo da bi usla u EU. A sve ukazuje na to da ce tako i uraditi.

Srbija je implicitno odavno uradila ali očekivati uspostavljanje nekakvih odnosa na nivou ambasada ipak nije realno. Treba pogledati recimo na proizvodima iz Srbije gdje piše: Distributer za Kosovo kao da je Kosovo neka druga država. Zatim se govori o saradnji carina Srbije i Kosova. Zar to nije na neki način priznanje? To je na čemu će sve i ostati. Ako bi Tadić uradio to i zvanično mislim da bi morao napustiti Srbiju istog dana. Svaka odluka se može poništiti! Nema te političke stranke u Srbiji koja bi sebi dozvolila smrtnu presudu. Hapšenje Mladića i nije neki problem za Srbiju. Pitanje Kosova i Metohije je mnogo ozbiljniji problem!

Tadic sutra ujutru da pokrene proceduru priznavanja Kosova ako bi na ulice u Beogradu izaslo vise od 5.000 ljudi ljubim ti kurac.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Silvio Dante je napisao:
[
Tadic sutra ujutru da pokrene proceduru priznavanja Kosova ako bi na ulice u Beogradu izaslo vise od 5.000 ljudi ljubim ti kurac.

To ti ja stalno pokusavam reci u vezi Srbije i Srbijanaca.... Ciganija... eto

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Silvio Dante je napisao:
[

To ti ja stalno pokusavam reci u vezi Srbije i Srbijanaca.... Ciganija... eto

nazalost... isti smo...

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
- Он је расположен да прича. Из предострожности су предузете посебне мере да се спречи у евентуалном покушају самоубиства. Са собом не може да носи ни наочаре, и лекове узима под контролом. Сам је приметио ове мере па је рекао: “Шта је плашите се да ћу да се убијем, неће Младић на Младића”. Повремено је био дрзак, па је тако сам бирао столицу на којој ће да седи током саслушања и носио је качкет сво време - каже извор “Блица”.

Адвокт Милош Шаљић, заступник Младића тврди да његов клијент тешко говори и тешко се креће, а истакао је и да је дошао на салушање са пуном кесом лекова.
- Игнорисао је судијина питања и окретао се ка Бруну Векарићу који му је очито врло антипатичан и коментарисао је Векарићеву браду - каже адвокат Шаљић.

Према његовим речима, Младић је на саслушању више пута поновио да не признаје Хашки суд. Такође, признао је да је у тренутку хапшења код себе имао два пиштоља, али није хтео да убије децу која су дошла да га хапсе. Младић се захвалио свом адвокату што је претходних година пазио на његову породицу, што говори о томе колико је добро информисан.

Извор „Блица“ каже да се Младић сам лечио. Наш саговорник каже да је почетак саслушања каснио, јер је Младић због свог здравственог стања није могао да контролише столицу и морала је да се пронаðе нова гардероба како би саслушање почело.

- Препознао је тужиоца Владимира Вукчевића и заменика тужиоца Бруна Векарића и чак је кренуо у вербалну расправу с њима. Рекао је да из медија зна њихове раније изјаве - наводи наш извор, додавши да је Младић све време комуницирао и са стражарима који су га доводили на саслушање и покушавао да им командује, као на пример “Дај ми столицу”, и “Помери се да седнем”.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Silvio Dante je napisao:
Slika

Pogled jednog izgubljenog starca, vidjećemo šta će biti poslije. Iskren da budem nisam ga takvog zamišljao.

DETALJI SA SASLUŠANJA: Mladić ignorisao sudiju i ismijavao Vekarićevu bradu
http://banjalukain.com/front/mladic-ignorisao-sudiju-i-ismijavao-vekaricevu-bradu

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да је ударио Векарића ногом у јаја још већи би краљ био. Одвратан лик, као и име које носи.

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dan ... lo.sr.html

Будалаштина по мени. Пандурска прича.

У НС пребијено од стране жандара пар клинаца око 23ч а у Лазареву једно 5-6 људи.

Poslednji put menjao Silvio Dante dana 27 Maj 2011, 00:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 895 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]