banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Suncane naocale
PostPoslato: 09 Apr 2011, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Drizzt je napisao:
Kad se stavljaju sunčana stakla sa dioptriom da li ljudima kod koji bih to uradio bitno na koji okvir će da ih stavljaju tj. moraju li znati tačan model naočala ili im je bitno da imaju njihova stakla pa da po njima (kao kalup) prave?Da ne smiju biti previše zakrivljena stakla znam.

odneses okvir u optiku,ciko provjeri prvo razmak tvojih zjenica i razmak na naocalicama(ne smije biti veliko odstupanje da bi mogao normalno funkcionisati sa njima)izmjeris dioptriju ako nisi siguran koja je,odaberes boju stakla i to ti je cca 40-50km,ciko u batinom prolazu ti izmjeri sve to za dz,ja imam isto suncane dioptrijske i spas su mi za vrijeme alergija,a sad sam narucila Calvin Klein neke ovako nesto,u crnoj boji,malo klasike za promjenu,ipak sam ja teta u godinama 8)
http://www.framesdirect.com/framesfp/Ca ... pf/lb.html

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Raspitao sam se kod nekog lokalnog optičara i moguće je. Poželjno je da stakla čali nisu suviše obla, da se ne stavljaju pomoću šarafa na okvir i da nije uradjeno iz jednog stakla koje se stavlja duž cijelog okvira. S farbanjem ne bi trebalo izaći više od 50KM (inače zavisi i od dioptrije).
Pošto sam naumio uzeti Ray Ban preko neta tj. e-bay-a naišao sam na jedan super thread kako da se izbjegne prevara tj. plagijat.--->http://www.sherdog.net/forums/f48/ray-ban-aviator-faq-fake-guide-your-help-needed-1045493/

U mom slučaju možda se čak više i isplati uzeti polovne ray ban jer ionako će se stakla mijenjati pa u slučaju da su polovna oštećena nije ni bitno. Bitno je da je okvir u dobrom stanju.

Btw. Takodje mi je taj lokalni optičar rekao da može naručiti orginal ray ban stakla s dioptrijom ali bi bila dosta skuplja.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 10:39
Drizzt je napisao:
Raspitao sam se kod nekog lokalnog optičara i moguće je. Poželjno je da stakla čali nisu suviše obla, da se ne stavljaju pomoću šarafa na okvir i da nije uradjeno iz jednog stakla koje se stavlja duž cijelog okvira. S farbanjem ne bi trebalo izaći više od 50KM (inače zavisi i od dioptrije).
Pošto sam naumio uzeti Ray Ban preko neta tj. e-bay-a naišao sam na jedan super thread kako da se izbjegne prevara tj. plagijat.--->http://www.sherdog.net/forums/f48/ray-ban-aviator-faq-fake-guide-your-help-needed-1045493/

U mom slučaju možda se čak više i isplati uzeti polovne ray ban jer ionako će se stakla mijenjati pa u slučaju da su polovna oštećena nije ni bitno. Bitno je da je okvir u dobrom stanju.

Btw. Takodje mi je taj lokalni optičar rekao da može naručiti orginal ray ban stakla s dioptrijom ali bi bila dosta skuplja.

Dobra ti je ta ideja sa polovnim RB i suncanim st. sa dioptrijom....A to 50 KM je li suncano staklo u staklu ili u plastici ?

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Obična plastika je 50, a i bojena sunčana s dioptrijom su bila 50. Antirefleksivna su 70.
Ukoliko želiš wayfarer model, bolje je naručiti sličan okvir jer ovaj model izgleda pod uglom o 30 stepeni u odnosu na lice, ne znam kako da objasnim... Ja ih imam..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 06:45 
ne znam jesam li spominjala na drugoj temi, ali imala sam namjeru... :D
naime, kupim ja neke GUCCI naocale u getaldusu, tamo na pocetku gospodske, na nekom proljetno snizenju.. platim ih oko 250 KM, a kao bile su duplo.. i kako je tih dana bilo ruzno vrijeme, ( februar) tek sam ih tamo nakon manje od mjesec nosila, i ispadnu mi u kolima sa lica na sjediste, sa sjedista skliznu na pod i ispadne staklo.. do sada sam kupila 100 naocala nikad mi se nije desilo, da tako ispadaju stakla, i jos niti su pala sa visine niti na tvrdu podlogu.. uvijek kupujem kod nekih sanera, i uvijek dam od 100 do 150 KM, i stvarno sve te naocale imam i sad..
ali reko, ajd kao da se pocastim ovim, i odem da mi postave staklo, spomenem da sam ih kupila tu i da sam ih prije pola sata prvi put uopste stavila, ona se neka krava stara tamo isfurava, prevrce ocima, ja poludila, popravi ona, staklo opet ispadne, ja opet odem, i tako evo treci put.............
ovo je bilo moje lose iskustvo iz te radnje, i sigurno da tamo vise necu kupovati... :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 07:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Obična plastika je 50, a i bojena sunčana s dioptrijom su bila 50. Antirefleksivna su 70.
Ukoliko želiš wayfarer model, bolje je naručiti sličan okvir jer ovaj model izgleda pod uglom o 30 stepeni u odnosu na lice, ne znam kako da objasnim... Ja ih imam..

Kako moze biti ista cijena obicne plastike i bojene plastike sa dioptrijom? Ovo drugo mora biti puno vise.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije bojena plastika nego bojeno staklo. Obična stakla su 20km bojena su oko 50-60.

Lolli:
Pošto znaš da sam u toku, reći ću ti nešto za Gucci.
Gucci inače stvarno košta oko 220 do 250 eura. Ako ti je ispalo staklo, to znači da samo malo treba da se stegnu. Kakav je oblik naočala? Ako nisu one kao maska, to ti mogu i oni uraditi.
Meni je na mojim Emilio Pucci naočalama ispao logo, a koštale 220 eura. To je fabrička greška. U principu da se nalaziš u normalnoj državi, mogla bi ih odnijeti i oni bi ti dali nove, a tvoje poslali Gucci-ju ili Luxottici.
Pogledaj iznutra šta piše i znaćeš je li original. Kakva ti je futrola?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 13:54 
maskaste su naocale, kozna crna futrola i na njoj pise gucci...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja otisao u Ghetaldus da mi malo iskrive "ruckice" ili kako se vec zove taj dio naocala, bile mi previse krive iza uha pa mi se zabadale u glavu i zuljale. Namjerno odem tamo da to zagriju plastiku pa iskrive (tj. izravnaju) zicu u njoj, da ne bi sam natezao i slomio. I teta mi vrati "napravljene" sa napuknutom ruckicom i cuti, pravi se da nije nista bilo. Ok, nije strasno, nisam dizao frku, i sada tako stoji i nista im ne fali, samo je malo pozutilo to sto je napuklo, ali je supacki da vrati polu-slomljeno tako cuteci.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
maskaste su naocale, kozna crna futrola i na njoj pise gucci...

trebalo bi da ima one brojeve neke s unutrasnje strane "ruckica" i kad ih ukucas na netu,izbaci ti model koji je,tj tako mozes provjeriti valjaju li,a ako ih vec vise puta vracas,digni frku,trazi nove...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Sto se tice naocala BL NE! Samo u inostranstvu i u ovlastenim sopovima tako da imam dugogodisnje garancije. Za sada sam vjeran raybanu i police, po meni pravi muski modeli. Mada sad sam sveze kupio i carera i mogu da kazem da nisu lose, fazon je da se skroz mogu smotati, budu velicine jafa keksa. Za sada sam zadovoljan

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Šta mislite o ovim? Jean-Louis Scherrer, liče dosta na Ray Ban samo što imaju deblje i čvršće ručkice...
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Sto se tice naocala BL NE! Samo u inostranstvu i u ovlastenim sopovima tako da imam dugogodisnje garancije. Za sada sam vjeran raybanu i police, po meni pravi muski modeli. Mada sad sam sveze kupio i carera i mogu da kazem da nisu lose, fazon je da se skroz mogu smotati, budu velicine jafa keksa. Za sada sam zadovoljan

Carrera mi je brate preplastična... I ovi modeli koje ponavljaju iz godine u godinu... Smor...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ni ja ne volim Ghetaldus u Gospodskoj. Kod njih sam kupio i naočale sa dioptrijom i sunčane. Ok su i jedne i druge, ali su oni uvijek nadrndani.
Baš nedavno sam išao promijeniti stakla i seljački su mi to odradili, nije lijepo izbrušeno (nosim naočale sa silkom, dole nemaju okvir).

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Oni su preterano skupi. Isti rayban koji sam ja u AT kupio za 150eur pa minus povrat poreza kod njih kostaju 420KM. To je bas nelogicno previse

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 12:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jesu nadrndani, a i onaj opticar u VG previse pametuje, kao da su jedini u BL. Sada optika ima na svakom cosku.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laguna je napisao:
Jesu nadrndani, a i onaj opticar u VG previse pametuje, kao da su jedini u BL. Sada optika ima na svakom cosku.

mislim matrog Grozdanica ili zeta mu?ne znas koji je gori :lol: ali ako mislis na optiku u batinom prolazu,lik je barem korektan i nece ti "naci" dioptriju samo da ti proda naocale i uvijek korektno sve uradi,za razliku od vecine optika u gradu,npr meni su prije x god u getaldusu stavili staklo naopako i jos napali moju mamu kako ima obraza doci a da sam ja to sama!!! uradila :lol:
eh,nisam nista ozbiljnije kupovala u optici stankovic u merkatoru ali je onaj momak bas ljubazan

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
laguna je napisao:

Seru svi i onaj staronja sto je bio u Rk Kastel...dosao prije par mjeseci da mi samo stavi jebeni sarafcic jer je ispalo staklo a on mrtav ladan `nemam za ray ban moraces u getaldus`kao oni imaju originalne sarafe ..haha,a prije casovnicar je mogao navrnut..mrs

btw,fali mi par sa providnim staklima tj.zutim ove cu morat uzet bar za vece ...svi ste gledali strah i prezir u Las Vegasu nadam se... :)
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VI ... 0218718522

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
http://cgi.ebay.com/AIR-FORCE-AVIATOR-S ... 1412wt_702

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
laguna je napisao:

Seru svi i onaj staronja sto je bio u Rk Kastel...dosao prije par mjeseci da mi samo stavi jebeni sarafcic jer je ispalo staklo a on mrtav ladan `nemam za ray ban moraces u getaldus`kao oni imaju originalne sarafe ..haha,a prije casovnicar je mogao navrnut..mrs

btw,fali mi par sa providnim staklima tj.zutim ove cu morat uzet bar za vece ...svi ste gledali strah i prezir u Las Vegasu nadam se... :)
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VI ... 0218718522

hahah,kakva provala,meni je prije nekoliko dana u Stankovic-u u Merkatoru,momak trazio 15ak min odgovarajuci sraf(ima ih cca 50 razlicitih)jer sam ja pametnica sama zavrtala naocale pa ostetila sraf i jos mi nije nista ni naplatio :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]