Elvis Presley je napisao:
guess who je napisao:
Ovaj engleski je toliko nategnut da para uši. I još vibrato na to.
Da ovu pjesmu otpjeva na našem i promijeni ovaj karavanski ritam, bila bi njegov tipičan hit.
Trebao je da radi nešto kao što je radio na Bureku, ipak mu je taj album bio vrhunac kreativnosti.
Sad poslije 3-4 slušanja sam primijetio da ima odličnu dionicu na trubi u drugoj strofi. Možda samo to da ostavi

Konacno prvi normalan komentar na citavoj temi, i to na trecoj, cetvrtoj stranici...
Ja tek sinoc poslusah pjesmu, po prvi put.
Ljudi, koji je vama djavo?
Sta tacno u ovoj pjesmi ne valja? Ovo je po meni najbolja pjesma koju je BiH imala na Eurosongu.
Zamjerke - da, ima ih. Prva - engleski jezik, to je prvo sto se uocava. Mislim da pjevanje na engleskom uopste ne donosi neke pocetne poene, vidjelo se to na primjeru mnogih pobjednickih pjesama koje nisu bile na engleskom.
Druga zamjerka - koreografija. Ono skakutanje i kretanje po bini, ne samo Merlina vec i ostalih je bas bezveze.
Ostalo - sve na mjestu. Pjesma je konacno, ali konacno, muzicki vrhunska. Tekst nikada nije bio toliko bitan na Eurosongu, to je cinjenica. Ali muzicki pjesma je meni i vise nego dobra. Mi (racunajuci i ostale zemlje u komsiluku) smo slali na taj Eurosong takve uzase od pjesama da je to strasno. Pjesme su muzicki bile uzas, muzika se bas stapala sa ostalim smecem koje samo na Eurosongu prolazi. Ali ova pjesma je sasvim fino komponovana i upakovana.
Stvarno ne kontam ove negativne komentare...
EP,
Bravo na hrabrom i iskrenom komentaru.
Pjesma je dakle pripremana za festivalski happening. Svi se slažu.. Dobra pjesma za euroviziju, mora imati početne addagio atribute s vizualnim i romantičnim ugođajem (dakle..garderoba, atraktivni muz instrumenti, lijepe žene i slično), čisto da gledaocima ponudi moderno i lijepo, ali ne tako očekivano! ..što je Dino i pokrio, nakon toga, svidjalo se to kome ili ne imate "
iznenađenje" sa scenskim nastupom koji prati uspon, sa fino uklopljenim muzičkim ritmom.
Pjesma je pjevljiva i ugodna za slušat. Ima sjajan dio sa "One, two three songs of mine..". Kvalitetan dojam ostavlja i na kraju. Definitivno bolja od onog što bi čovjek ocekivao od ovako sumorne bosanske sadašnjosti.
enivej, Dinin engleski jezik
JE loš!!??sic, bi nekima (neopterecenim) mogao zvučati i simpatično... jer nije ful, .. ovo ono
Meni je sve u svemu OK. Pjesma i nastup nisu uopšte loši i ne bi me iznenadio iznadprosječan plasman BIH pjesme ove godine.
Mada svakako mislim da je pjesma
http://www.youtube.com/watch?v=kva951_ov0s&feature=related i
http://www.youtube.com/watch?v=V_tspk1ifFI&feature=related za klasu ispred svih izvedenih u zadnjih 10 godina..
Poz svim neopterecenim...