banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Evrovizija 2011
PostPoslato: 06 Maj 2011, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
guess who je napisao:
Ovaj engleski je toliko nategnut da para uši. I još vibrato na to.
Da ovu pjesmu otpjeva na našem i promijeni ovaj karavanski ritam, bila bi njegov tipičan hit.
Trebao je da radi nešto kao što je radio na Bureku, ipak mu je taj album bio vrhunac kreativnosti.

Sad poslije 3-4 slušanja sam primijetio da ima odličnu dionicu na trubi u drugoj strofi. Možda samo to da ostavi :D

Konacno prvi normalan komentar na citavoj temi, i to na trecoj, cetvrtoj stranici...

Ja tek sinoc poslusah pjesmu, po prvi put.
Ljudi, koji je vama djavo?
Sta tacno u ovoj pjesmi ne valja? Ovo je po meni najbolja pjesma koju je BiH imala na Eurosongu.
Zamjerke - da, ima ih. Prva - engleski jezik, to je prvo sto se uocava. Mislim da pjevanje na engleskom uopste ne donosi neke pocetne poene, vidjelo se to na primjeru mnogih pobjednickih pjesama koje nisu bile na engleskom.
Druga zamjerka - koreografija. Ono skakutanje i kretanje po bini, ne samo Merlina vec i ostalih je bas bezveze.

Ostalo - sve na mjestu. Pjesma je konacno, ali konacno, muzicki vrhunska. Tekst nikada nije bio toliko bitan na Eurosongu, to je cinjenica. Ali muzicki pjesma je meni i vise nego dobra. Mi (racunajuci i ostale zemlje u komsiluku) smo slali na taj Eurosong takve uzase od pjesama da je to strasno. Pjesme su muzicki bile uzas, muzika se bas stapala sa ostalim smecem koje samo na Eurosongu prolazi. Ali ova pjesma je sasvim fino komponovana i upakovana.

Stvarno ne kontam ove negativne komentare...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Slazem se sa zokom....srbijanska pjesma je deset puta bolja od Merlinove....tacno se cuje da je u tom nekom fazonu Kristine Kovac...iako nisam nesto ljubitelj takve muzike drago mi je sto je napokon neko u pop muzici okrenuo ledja turskim i grckim poluproizvodima....

:confused2:
Ja sam svjestan da se ukusi razlikuju, ali nekako je sve do ove godine misljenje javnosti ili neke vecine (poput ove na forumu) bilo priblizno mom misljenju...
Ali sve do ove godine.

Srbija...pjesma je takav smor da je to strasno.
Mislim da bih je mogao slusati citav dan na repeat, ne bih zapamtio ni sekund melodije.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Elvis Presley je napisao:

A kad neko tebi kaze da te ne konta onda se duris. :D :P
Ne moras ni kontati. Svako ima pravo na svoje misljenje, zar ne? :)

Meni se bas ne svidja pjesma Srbije, nisam dugo cula goru pjesmu. A nekome se svidja, ocigledno se vecini svidja dok je izabrana da ide na takmicenje.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Ne moras ni kontati. Svako ima pravo na svoje misljenje, zar ne?

Normalno. Ali niko nije napisao nista vise od "Pjesma je sranje".
Zato sam i rekao da je guess who imao prvi normalan komerntar na temi, on je zapravo nesto i rekao o pjesmi...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka

Normalno. Ali niko nije napisao nista vise od "Pjesma je sranje".

Moj post na ovoj temi si ocigledno presao

Leona je napisao:
Sad sam par puta preslusala Merlinovu pjesmu i bolje mi zvuci nego prvi put. Ali opet, to je Dino Merlin, i Dino ima jedinstven glas ali samo kad pjeva na srpskom/bosanskom (da se ko ne uvrijedi :P ) jeziku. Ovako na engleskom pjesma je nekako...blaga... ne izlazi dovoljno iz sebe... vidi se po njemu da se mnogo koncentrise da ne pogrijesi tekstualno, da se na zaplete sa rijecima, da ne akcentira previse... tako da se zanemaruju emocije tokom pjevanja. Kroz to mu i glas i njegov stil pjevanja dobijaju sasvim drugi oblik. Bas steta.
Ali ne sumnjam da ce biti medju prvih deset. Zahvaljujuci komsijama.

Nigdje ne pise "pjesma je sranje". Lijepo sam napisala zasto pjesma nije bas naj-naj. Merlina volim da slusam, ima lijep glas, ali ovaj engleski je :confused3: , i ovo galopiranje po bini je bezveze. Muzika je ritmicna (tipicno Merlin)... o tekstu bi se dalo diskutovati.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, jesam izgleda presao preko tvog posta.
Evo i tebi jedan + od mene za konstruktivnu kritiku pjesme :D

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka

Da, jesam izgleda presao preko tvog posta.
Evo i tebi jedan + od mene za konstruktivnu kritiku pjesme :D

Iznenadjuje me sto prelazis moje postove. Ali, ko zna za sta je to dobro. :D
Nek sam i od tebe dobila barem jedan plusic, sad mogu u miru otici sa ovog svijeta. :lol: Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Znas kako...ja Merlina inace ne mogu bas previse smislit...iako mu muzika na momente bude jako dobra....meni tu nesto ne stima....Lakina pjesma mi je npr puno bolja od ove....ima neku iskreniju emociju....po mom nekom poimanju za odredjeni zanr te veze i neka odredjena emocija....ako je promasis onda jbga....ne valja....tu njegovu pjesmu kad poslusam ne nosa me nigdje, nema nikakvog zamisljanja necega, nikakvih metafora....nicega....ona pjesma od Nine je lagana i opustena pop pjesma...i kao takva ima puno iskreniju emociju u vidu neke djevojke koja se zaljubljuje u vrijeme proljeca...na trenutke banalno ali tu i ne treba puno filozofije....Merlin oce da napravi filozofiju od popa a od toga onda dobijes buckuris koji nije ni za sta...

Ja sve to sto sam naveo posmatram kao slusalac....Merlinova pjesma je tipican primjer tezgasko-festivalskog rada na pjesmi....i slabo su se potrudili da to sakriju (kao sto je to uradio Joksimovic sa lanetom)....ako se potrudis da to sakrijes i uspije ti donekle u tome onda mozemo pricat o dobroj pjesmi....ali mislim da Merlin to nije uspio....vec je samo usrao jos vise sa tim pokusajem filozofiranja....

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 16:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Konstruktivna kritika?
Hajde da pokušamo....Ja volim Merlina,naročito ovaj posljeratni period njegovog stvaralaštva.U nekim pjesmama kao da vidim sebe.U ovoj ne vidim.Nije mi "na prvu loptu",a to je ono što je bitno za Evroviziju.Ne tjera me da se mrdam.Ne tjera me da pjevušim.Tj,sad,nakon stotog slušanja se ponekad i uhvatim kako je pjevušim ali daleko od toga da mi se sviđa."Lejla" od Harija mi je bila draža.Laka mi je bio bolji.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Poslušao sam Merlina, nije loš, engleski mi je ok, ipak njegov glas čini pjesmu, a koreografija može proći.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Juče sam slušao pjesme Kipra, koji je poslao neku pop metalurgiju, Danske, sa nekim debilnim indie bendom ("All the boys, all the girls, in this crazy, crazy world, blah blah blah..."), Estonije sa estonskom etno Lenom, Finske sa hibridnom verzijom Lene i Džejmsa Blunta, onda je došla na red Makedonija i tu sam se smorio sasvim.

Ove domaće nisam ni slušao, a nemam ni želju, pošto iz komentara vidim da nema prijeke potrebe.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 23:57 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2011, 01:32
guess who je napisao:
Ovaj engleski je toliko nategnut da para uši. I još vibrato na to.
Da ovu pjesmu otpjeva na našem i promijeni ovaj karavanski ritam, bila bi njegov tipičan hit.
Trebao je da radi nešto kao što je radio na Bureku, ipak mu je taj album bio vrhunac kreativnosti.

Sad poslije 3-4 slušanja sam primijetio da ima odličnu dionicu na trubi u drugoj strofi. Možda samo to da ostavi :D

Konacno prvi normalan komentar na citavoj temi, i to na trecoj, cetvrtoj stranici...

Ja tek sinoc poslusah pjesmu, po prvi put.
Ljudi, koji je vama djavo?
Sta tacno u ovoj pjesmi ne valja? Ovo je po meni najbolja pjesma koju je BiH imala na Eurosongu.
Zamjerke - da, ima ih. Prva - engleski jezik, to je prvo sto se uocava. Mislim da pjevanje na engleskom uopste ne donosi neke pocetne poene, vidjelo se to na primjeru mnogih pobjednickih pjesama koje nisu bile na engleskom.
Druga zamjerka - koreografija. Ono skakutanje i kretanje po bini, ne samo Merlina vec i ostalih je bas bezveze.

Ostalo - sve na mjestu. Pjesma je konacno, ali konacno, muzicki vrhunska. Tekst nikada nije bio toliko bitan na Eurosongu, to je cinjenica. Ali muzicki pjesma je meni i vise nego dobra. Mi (racunajuci i ostale zemlje u komsiluku) smo slali na taj Eurosong takve uzase od pjesama da je to strasno. Pjesme su muzicki bile uzas, muzika se bas stapala sa ostalim smecem koje samo na Eurosongu prolazi. Ali ova pjesma je sasvim fino komponovana i upakovana.

EP,
Bravo na hrabrom i iskrenom komentaru.

Pjesma je dakle pripremana za festivalski happening. Svi se slažu.. Dobra pjesma za euroviziju, mora imati početne addagio atribute s vizualnim i romantičnim ugođajem (dakle..garderoba, atraktivni muz instrumenti, lijepe žene i slično), čisto da gledaocima ponudi moderno i lijepo, ali ne tako očekivano! ..što je Dino i pokrio, nakon toga, svidjalo se to kome ili ne imate "iznenađenje" sa scenskim nastupom koji prati uspon, sa fino uklopljenim muzičkim ritmom.
Pjesma je pjevljiva i ugodna za slušat. Ima sjajan dio sa "One, two three songs of mine..". Kvalitetan dojam ostavlja i na kraju. Definitivno bolja od onog što bi čovjek ocekivao od ovako sumorne bosanske sadašnjosti.

enivej, Dinin engleski jezik JE loš!!??sic, bi nekima (neopterecenim) mogao zvučati i simpatično... jer nije ful, .. ovo ono
Meni je sve u svemu OK. Pjesma i nastup nisu uopšte loši i ne bi me iznenadio iznadprosječan plasman BIH pjesme ove godine.

Mada svakako mislim da je pjesma http://www.youtube.com/watch?v=kva951_ov0s&feature=related i http://www.youtube.com/watch?v=V_tspk1ifFI&feature=related za klasu ispred svih izvedenih u zadnjih 10 godina..
Poz svim neopterecenim... 8) :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Za sada rekord iz BiH drži Hari Mata Hari sa pjesmom Lejla.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
cekpi je napisao:

:lol:
Jbt, nevjerovatni su.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 08:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
cekpi je napisao:
..

Pjesma je go qrac.....

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Eto vidis sta se desi kad proradi inat :lol:

A meni je Laka vrh .... pa deset mijesta kasnije Hari sa Lejlom (malo sam subjektivan :D) .... Dino, samo "onako".... sve koskice su poslagane kako treba, ali kao da je napravio kucu od Lego kockica a krov mu je rozi, zidovi sucmurasto-sarenkasti, vrata na mjestu prozora ..... To je sveopsti utisak o pjesmi kao cjelini ..... Nije ona losa ali "nema ono nesto", nema nit koja sve te aranzerske (ko je rekao tezgaroske?) fazone povezuje i drzi skupa ......

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_zoka je napisao:
cekpi je napisao:
..

Pjesma je go qrac.....

Potpis, i jos kad vidim onog kako skace po bini kao jarac smuci mi se zivot ;> (nikad ga nisam volio) :D A i Srbijanska je smece.. Hocu neki metal, Finci izdali :(

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Zar jos iko gleda tu Evroviziju !?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Nemate vi poooojma .... Ovo je vr' :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YkKcGf0y8lA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V4RrqqFMBno[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]