Znaci,moje vidjenje utakmice

...Dvije isjecene gume i razbijena sajba,ukupna steta nekih 150 maraka,ali sve se to brzo zaboravi kad naletis na taksistu koji gasi taksimetar kad sam mu rekao sta se dogodilo i vozi me kod vulkanizera koji je jos prije dva sata zatvorio radnju ali se ne ljuti sto mu zvonimo u nedoba u kucu,oblaci se,sjeda u auto i ide sa nama da rijesi problem!! Nijedan ni drugi nece pare,jedva sam im nesto tusnuo na kafu,a prvi put ih vidim,ljudima kao da je sramota sto se to desilo u njihovom gradu.Ja mislim da se na takve ljude moze jos samo kod nas u Krajini naletjeti koji nisu izgubili dusu u ovom pokvarenom vremenu.Nailaze neki pozornici,hoce da prave zapisnik,kazu ima neko BSO osiguranje koje isplacuje stetu kad je nepoznat pocinilac,ali nisam htio ni da cujem za taj cirkus i zapisnike, jer sam toliko bio dobro raspolozen i ispunjen da sam ih jos htio na pice voditi kad su obojica rekli da su presrecni sto je Borac pobjedio i sto ce biti prvak!!
Sto se tice ove djece koja su to uradila,ispocetka mi bilo krivo sto me nisu sacekali kad su mi vec "provalili" auto,iako nisam u nekadasnjoj formi,ni sad se ne bih bojao sa trojicom takvih ponosati,ali kasnije sam skontao da sam sve to uglavnom i zasluzio! Prvo sam se par sati prije utakmice prislepao uz sudije u jednom kaficu i bacao sliht i vrsio pola sat "pripremu" utakmice da se sudi posteno i da zastite nase igrace,toliko sam bio dosadan da su ljudi na kraju zvali konobaricu da naplati i otisli

Nisu dali da ja platim,kazu platices pice poslije utakmice ako budes zadovoljan! Vidjeli smo ga i u kaficu poslije utakmice,ali je bio okruzen securityima posto su ga pratili domaci "tifozi" i psovali,tako da sam mu samo uspio pruziti ruku za fer sudjenje,dovoljno....Pa onda skacemo ko nenormalni na "njihovoj tribini" i deremo se kao oslobodioci,osim toga,sto napisa Cadjo ili Veteran,sjedimo ni manje ni vise nego u Caffe Rudar,nesto kao spajamo stolove,cugamo,slavimo,ispracamo nase igrace,tako da stvarno treba biti realan i ne ljutiti se na ove razbijace sajbi i priznati da sam sve to zasluzio
Sutra bih ponovo isao nek lupaju,jer sam toliko srecan posto su ovo definitivno tri sampionska boda,a nekome ko voli Borac kao ja je potpuno jasno sta to znaci! Klub postoji 85 godina i prvi put postaje sampion,svi ovi momci ce biti zlatnim slovima upisani u istoriju naseg kluba i njihova imena ce djeca izgovarati na pamet i za 30 godina,kao sto i mi u sred noci kad nas neko probudi mozemo izbiflati sastav koji je osvojio nas PRVI kup,Karalic,Malbasic,Mataja,Bilbija,Lipovac,Spica,Durgutovic,Matejic,Besirevic,Popovic Lupic!!! U buducnosti mozemo osvojiti jos bezbroj titula sampiona,ali samo ce jedna biti PRVA!!
Svi mi sad zajedno sa njima pisemo istoriju,a kako ce to izgledati,vidjecete protiv Leotara u zadnjem kolu,vec sad se najezim na samu pomisao! Zato,samo lupajte,ako ste zapamtili auto,polupajte ga jos jednom gratis ako ga vidite negdje kad dodjete ponekad u Banjaluku,nije mi zao nimalo
Toliko o vidjenju utakmice iz mog ugla