shakal je napisao:
Eto, igrom slučaja studiram istoriju i mogu ti se 'ladno podsmijavati. Tebi i ovom sto si napisao a i ovom sajtu.
Zoka ti je rekao lijepo... Od svih imena P.J. Šafarik je istoričar, ostalo...
Pavle Safarik je filolog, al posto studiras na nasem faksu, oprostena ti je ignorancija
U svijetu postoje stotine organizacija za promociju fantazi literature,frp, dandzns end dragons fazona, lord of rings i slicno...posto bastine viteske principe (koji do duse u realnom svijetu nikada nisu ni postojali) pa naravno da citiraju romanticne istoricare, bar takvih imamo na bacanje, bas simpaticno.
Ja bih bas volio da vidim neki srednjovjekovni turnir u parku Mladen Stojanovic sve sa konjima i djevama.
A to sto vas napadaju, o vitezovi, je normalno jer na ovom forumu vlada cionistickigej lobi koji pljuje sve sto primirisi na srpsku tradiciju.
I oni koriste bijele plahte, samo probuse rupice na jednom mjestu i onda se isto bave fizickim aktivnostima,stave nesto unutra, dzontra neka objasni detalje.
POLLARIS je napisao:
Što se tiče Aleksandra on nije bio Grk, on je bio Makedonac (bar po teritorijalnoj pripadnost). Njegov maternji jezik nije bi grčki (koji god da je bio).
Naravno. Aleksandar je bio Srbin i prezivao se Karanovic i naravno da nije bio Grk, kako ce biti kada su mu oca zvali varvarin. Od svih naroda koji prisvajaju Aleksandra nasa hipoteza je najuvjerljivija. Ja mislim da ovo treba forsirati i inace svagdje gdje imamo kontroverzne teme ili sto bi rekli pojave koji nisu dovoljno naucno artikulisane, sve pripisivati srbima. Slucaj Aleksandra je da ga je veca kultura absorbovala.
Predlazem ovoj organizaciji da promjene ime u Aleksandar Karanovic najznamenitiji Srbin nakon Isusa.