Naravno da je Banjaluka grad .... ali poredeci sa gradovima u "okolini", ne moramo dalje od Zagreba, Beograda pa ni Sarajeva ... ipak jedan manji "gradic".
Da je lijep ... ma ko slika,

.
Citiraj:
A ne mozes da sporis to da je Banja Luka poslije zemljotresa procvjetala.
Nije Banjaluka procvjetala ... cijela Yuga je procvjetala tih 60-tih pa nadalje. Ali posto je Banjaluka i tada bila grad i nekakav centar ... imala je i sve predispozicije i da raste i razvija se kao sto je to i bilo.
Citiraj:
Mene extra nervira to sto svak svakoga zna,sto je svako nekome rod,kum, prijatelj,sto sve ide preko veze...
"ovo je mali grad, u njemu sve se zna ..." - Henda.
Mahala - bila i ostala, svako vodi tudju brigu. Ali nekad aje i to fino pogotovo kad si, kao sto smo to mi, u inostranstvu - pa se sretnete/mo ... pa razvezete/mo ....
Bez obzira na naciju mi "banjalucani" imamo uvijek nesto zajednicko i uvijek o necemu da pricamo i da se zaj***vamo i sjecamo i dobrog i loseg .... sto s nekim drugim necemo moci nikada.
Meni je SVAKI banjalucanin blizi nego li milion Bosnjaka iz sta ja znam Tuzle.
Nista sem te vjeroispovjesti ili nacionalne pripadnosti (ako bas hoces) NAS NE VEZE. A to je tako malo i zanemarljivo u zivotu da nije ni vrijedno pomena.
(Naravno dobrih ljudi i prave "raje" ima svugdje .... da se neko ne uvrijedi)
Citiraj:
Ne znam tacne podatke,ali mislim da se od 69. do 91., broj stanovnika skoro uduplao,a to nije doslo u grad da prosi i parazitira vec da RADI i radilo je.
Samo bih citirao tvoju recenicu
Citiraj:
nije bitno to koliko je grad veliki,vec ko ga nastanjuje
Pitanje je ko se i koliko uklopio .... nadam se da to uopste nije diskutabilno.