banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Znaci posletka
PostPoslato: 28 Jan 2011, 14:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
U Pismu imamo mnoge opise koji govore po čemu ćemo prepoznati vremena i približavanje kraja ovom poretku.
Naravno da neću navoditi sve opise jer bi trebala cela knjiga za to već bih naveo neke od tih primera.

Danilo 12. 4
,,A ti Danilo zatvori ove riječi i zapečati ovu knjigu do pošljednjeg vremena; mnogi će pretraživati, (spise) i znanje (o Bogu) će se umnožiti.,,
Videli smo da su i apostoli pretraživali po svitcima i počelo je znanje da se umnožava. Duh sveti potvrđuje reč i stvara glad i žeđ za sve većim poznanjem Stvoritelja. Kao što Bog poučava svoju decu ka dobru tako i neprijatelj daje svojima napredak u zlim stvarima kojima se čovek više okreće nego istini. Neprijatelj daje komfor,zadovoljenje svim čulima sem Duhovnim spoznajama istine i života. Zato napreduje naoružanje i sva tehnika a samim tim i više novca se nudi narodu kako bi ga svim tim preokupirao i doveo želju za svim ponuđenim u srce te zapostavio duhovnu vrednost koja je u suprotnosti sa onim što nudi neprijatelj.

Tehnika se toliko usavršila da čovek postaje njen rob dok sa druge strane imamo desetinu hiljada raznih verskih učenja koja se razlikuju jedna od drugih. Poznanje se umnožilo u svakom pogledu i poznanje istine i poznanje zla sakrivenog iza tehnike i novca čiji je cilj dovesti narod pod svoju kontrolu u svakom pogledu: finansijskom, zdravstvenom, moralnom, duhovnom...

Otkrivenje po Jovanu 11. 18
,, I neznabošci se progneviše, i dođe gnev tvoj i vrijeme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama tvojima, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena tvojega, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše,,

Kroz razvoj nauke stiže i veliko zagađenje prirodne sredine i zatiranje biljnih i životinjskih vrsta. Nestaju šume i voda je zatrovana kao i vazduh. Sve je to posledica tehnike i pohlepe za novcem i komforom a tu cenu će Bog na kraju naplatiti uzročnicima zla koji uništiše ono što Bog stvori.

Matej 24. 6-7
,,Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude. Ali nije još tada pošljedak.Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu,,

Od vremena izricanja tog proroštva imamo dva svetska rata, desetine revolucija i isto toliko manjih ratova. Imamo mnogo pobuna, ustanaka, i nemira i sve se u krvi završilo, i biće ih još do pojave lažnog Mesije.Sve ovo uzrokuje glad i nemaštinu sa jedne strane i bogaćenje onih što su uzrokovali to stanje.

Matej 24. 12
,, I što će se bezakonje umnožiti, ohladneće ljubav mnogijeh,,

Mamac koji je naprijatelj postavio pred čoveka a zove se novac i trka za istim udaljava čoveka od čoveka jer nemaju vremena jedan za drugog a vremenom ni interesovanja. Da bi se ta praznina popunila stigao je TV da se misli čoveka usmere na glupost i ukrade mu se vreme. Umesto razgovora sa prijateljem čovek je bombardovan ponudom razne robe da misli o ponudi i potroši novac a onda ponovo u trku za novcem i tako je zatvoren krug iz kojeg se teško može videti realno stanje čoveka.Udaljivši čoveka od čoveka udaljio se i čovek od Boga jer nema vremena ni za Stvoritelja ni Njegovu reč.
Čovek je postao konzument svega sem onog što treba da bude i TV ga svakodnevno oblikuje u potrošačku mašinu i roba zverinog poretka.

O bezakonju i bestidnosti ne treba nikome ništa reći jer gde god pogledate to vidite.Nema časnog čoveka a pogotovo ne onih što vode narod i zemlju.Niko ne brine ni o kome i svi su sebi dovoljni, što više imaju to više traže i nikad im nije dosta.Nije samo ohladnela ljubav među narodom već i među vernicima i to je kap koja napuni čašu.

Matej 24. 11
,, I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge,,

Ako je nekad bilo proroka danas ih ima, svi proriču lepu budućnost i prosperitet. Drugi pak sve crno govore bez mogućnosti pokajanja i ispravke.Na TV proriču...vračaju i smeju se narodu u lice videći koliko je zastranio od Boga. Ne samo proroci već i mnogi učitelji vere se pojaviše u ova 2 milenijuma a ima ih i danas bezbroj.

Jedni serviraju dogmu radi ličnih dohodaka dok mali deo uče bez novca verujući pisanoj reči, i malo je koji služe iz ljubavi prema ljudima već iz ljubavi prema plati i komforu. Malo ko upućuje na Boga i Njegovu reč već na svoju crkvu kako bi bilo više novca u blagajni. Mnogo učitelja i mnogo nauka ali samo je jedna istina i služba iz ljubavi.

Danilo 7-ma glava
Opisuje 4 zveri kao 4 zemaljska carstva i tumači koja su prva tri a istoruja govori koje je 4-to carstvo i prepoznaje se po opisu iz Pisma. To 4-to Rimsko carstvo je imalo kako se navodi 10 teritorija koje će raspadom postati zasebne države. Unutar te zveri niče rog kao mala država sa carem čije je sedište na 7 brežuljaka (Rim) i taj car porobljava 3 cara iz te celine i vlada tim teritorijama u političkom pogledu ali u duhovnom širi se na ceo svet. U drugim temama sam detaljno opisivao ovu glavu a ovde samo želim pokazati da se ispunjava i ovaj pokazatelj zadnjih dana.

U Otkrivenju se osobine svih navedenihzveri sjedinjuju jer će postati globalno jedinstveni i dalji opis ne više sa 10 careva već sa 7 se nastavlja u Otkrivenju. Govori se da će ta zver (četvrta) ponovo da se pojavi i da će onih 7 careva biti ujedinjeni sa onim carem koji ima malu državu na 7 brežuljaka. Ono što je ovde primarno za nas danas jeste da su 9 V 1950 potpisali ujedinjenje bivšeg rimskog carstva i tako se ponovo pojavila ona ista zver i odmah izdala prvu bankovnu karticu kao sredstvo kojim će kako se zver bude širila i jačala svi pod njenom jurisdikcijom morati prihvatiti taj uslov finansijskog poslovanja. Ona je vremenom postala mnogo snažna i dobila je i zastavu i himnu i predsednika i monetu- Nama je ovde važno uočiti da zver forsira novi način kupovine i prodaje i vremenom kako se bude širila svi pod njenom šapom moći kupovati i prodavati samo brojem koji su dobili u mreži potrošača jer će gotovina nestati.

Na žalost kraj priče se ne završava na tome jer će i u zdravstvu biti drugi uslovi ,lečenja, i nudiće se svako obećanje i dugog života samo da se primi zverin žig. Danas smo svedoci da veliki procenat ljudi koristi te kartice kao sredstvo kupovine i prodaje i da značajan broj ljudi prima mikročip u svoje telo kao sredstvo koje mu omogućava niz stvari: za sad, kupovinu i prodaju,identifikaciju kao podobne osobe, kao lični dokument LK, a uskoro i kao zdravstveni broj i kontrolor ,zdravlja,.

Matej 24. 14
,,I propovjedaće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tad će doći pošljedak,,

Gospod između ostalog poručuje Jovanu Krstitelju da se i jevanđelje propoveda siromašnima (besplatno).
U Africi se zadnjih pola veka intenzivno propoveda siromašnima. Po Evropi Romi su masovno počeli da se obraćaju jer se i njima propoveda. Biblije se dele besplatno i svi mogu čitati ali se i svima govori pa i Islamskom svetu. Oni znaju tu poruku-čuli su je a ko će prihvatiti to nije naše već je akcenat da čuju da im je rečeno.

Matej 24. 37-39
,,Jer kao što je bilo u vrijeme Nojevo tako će biti i dolazak sina čovečijega. Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onoga dana kad Noje uđe u kovčeg, i ne osjetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak sina čovečijega,,

Nemar za spasenje je posledica komfora. Da bi se živelo po ljubavi onda bi trebalo deliti siromasima a to je teško jer je nevernicima oslonac na materijalnom. Gasi se savest i krije iza forme pobožnosti a dela odaju srce. U Nojevo vreme nije bilo stida ni od golotinje ni od laži ni krađa jer je savest umrtvljena i Duh ožalošćen.

Tad su isti polovi bili u braku kao i sad i razne razvratne stvari kao i sad. I tad su stvarana ukrštanjem nova stvorenja ukrštajući čoveka sa novim stvorenjima to se godinama unazad čini ali se krije koliko je moguće.Malo duša straži i prati kroz Pismo i još manji broj prepoznaje znake i veruje istim jer su srca otežala lagodnošću.
Telo je tad dominiralonad Duhom i to se i danas dešava zato se gleda a ne vidi i sluša a ne čuje i čita a ne razume jer se ne može služiti dva gospodara.
Bog vas blagoslovio.

Vrh

Tema posta: Re: Znaci posletka
PostPoslato: 28 Jan 2011, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Mislim da takve kao što si ti treba držati na oku...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 20:22 
Veteran
Veteran

Nekad davno sam i ja neke držao na oku ali su eskivirali i pobegli u šumicu jer su imali 4 noge i nije bilo potrebno trošiti metak u prazno.
Samo dobro podesi dioptriju da ne omašiš.
Pozdrav lovcu, inače nisam lav već mi je to samo pseudonim.
Pazi, i ta maca je lovac i dnevni i noćni jer nekad lovac postane lovina.
Sretno.

Moj predlog:
Čitati Božiju reč u većoj količini i verovati pročitanom pa videti da li je gornji tekst iz malog prsta.
Tad ti neće trebati oko već uho.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 16:48 
Veteran
Veteran

Naravno da su ovi uvodni znaci samo neki a posle mnoštva znakova uslediće i oni koji će uzdrmati čovečanstvo, a dotle se žig i broj lagano i dobrovoljno provlače krčeći put novom zemaljskom vođi lažnog mira.
Znaci koji će se desiti su otvaranje neba o čemu govori 6 pečat i opšta pometnja za kratko jer će se nebo opet zatvoriti i doći će sve u normalu. Svi koji tad vide sina čovečijeg misliće da je to halucinacija i daće slavu zmiji i zveri se pokloniti jer se ona ubaci pre Isusa da iskoristi 3,5 godina njoj datih.

Otići će zverkica u hram koji će do tad biti podignut u Jerusalemu da sebe proglasi bogom i da nametne dan sunca i Jevrejima i da prekrše nekoliko zapovesti ako bude moguće a to su prve 4.Dva Božija proroka će činiti svoje naprot zveri neće biti kiše 3.5god.
Trubiće trube redom i izlivaće se čaše redom po svakoj trubi.

Ako bude koje ozbiljnije pitanje rado bih odgovorio. Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 00:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2010, 20:48
kliber je napisao:

Fenomenalan odgovor, ali fenomenalan, brate. 8) :)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Dva Božija proroka će činiti svoje naprot zveri neće biti kiše 3.5god.

Znaci opet ce se kola slomiti na poljoprivredu. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 22:52 
Veteran
Veteran

SAG je napisao:
kliber je napisao:

A fenomen je?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 22:59 
Veteran
Veteran

SAG je napisao:
lavić je napisao:
Dva Božija proroka će činiti svoje naprot zveri neće biti kiše 3.5god.

Znaci opet ce se kola slomiti na poljoprivredu. :angry3:

Ne, već na glavama bezbožnih koji će slaviti bezakonika umesto živog Boga.Ma nije to strašno ne brini nekad 7 godina bilo suše pa preživeli.Jedino su ,malo, nezgodne one čašice i plata posle njih a sve drugo ....
Ma nek si ti meni veseo a za ostalo se sad nemoraš brinuti jer će stići na vreme.
Ko ti brani da čitaš Bibliju?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 19:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
SAG je napisao:
Ko ti brani da čitaš Bibliju?

Kada bude glorifikovala materijalno tada cu je citati... do tada, cuvanje poljoprivrede.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Aj šta vi neistomišljenici napadate našeg Lavića :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 16:45 
Veteran
Veteran

Hepi,brašno može i za hleb da posluži a ne uvek za :D
Šta bih ja bez tebe?Neka te.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
SAG je napisao:
kliber je napisao:

A fenomen je?

Jebi ga, nisam mogao napisati da je njegov post pacijentalan... pa sam stavio fenomenalan 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 15:41 
Veteran
Veteran

Zar već ceo svet nije jedna velika bolnica?
Najveća podvala je : u zdravom telu zdrav duh.
Smišljeno je protiv .,,a On beše vičan bolestima....,,
Zdrav Duh spašava telo.

Možemo se nekad izražavati i kao ljudi jer vulgarnost nije nikom korisna.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Matej 24. 12
,, I što će se bezakonje umnožiti, ohladneće ljubav mnogijeh,,

jes brate to se vidi jasno, ljudi se otudjuhu, a puna im usta evropske vrijednosti.Nema ljubavi ali ima hedonizma i perverzije.A pravo zadovoljstvo je u ljubavi Bozijoj

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
hedonizma i perverzije.

Treba nam jos vise.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po