banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2011, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Švabo je pedantno bilježio sve svoje ulizice i šta je s kim gdje radio na to sam mislio.
Englezi su zakuvali kašu još 1941 a Pavelić je bio njihov agent još od 1928 nedavno objavljeno iz arhiva MI6. Bio im je koristan protiv komunista. Zato ni jedna bomba nije pala na ustaška uporišta al su Beograd sravnili sa zemljom i pobili više civila nego nacisti, pa ti vidi sad.

Швабо је педантно забележио и да су му партизани нудили сарадњу и заједничку борбу против Енглеза ако се ови искрцају на Јадрану. Тако да ако су већ ликвидирали те издајнике и квислинге морали су да крену од себе.

Приде, треба додати да је КПЈ свесно и намерно крила злочине над Србима и ако сте погледали овај документарац о усташама видећете где се каже да постоје документовано око 1070 српских стратишта (мањих и већих) у Босни/Херцеговини а да је обележено нешто преко 300.
Још већа брука је што ни ова тзв. "демократска власт" у Србији није ништа урадила да процесуира ратен злочинце и налагодавце иако су поједини били живи после 2000 године а неки су и данас живи и живе у Београду и Србији.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 07:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Друго, ова тврдња како су комунисти ликвидирали квислинге, ратне профитере и издајнике и да су то жртве комунизма је вређање настрадалих и треба да добијеш бан бар на пар дана, да размислиш о глупости које си написао.

Hvala na pažnji, nije trebalo zbilja....
Komesarska vlada Milana Aćimovića, Đeneral Nedić i Co da ne nabrajam su imali podršku buržuja i trgovaca elite tadašnjeg društva jer im je valjalo da budu švapski konjušari zbog lične koristi. Ta ista vlada je prećutala Šumarice i Kragujevac, Niš i da bude najgore logor Sajmište kod Beograda. Koliko je tu Srba pobijeno i ko je kriv za to? Nemoj samo reći komunisti, moj je pradeda otišao u partizane bježeći od koca i noža a ne što mu je bilo dosadno, a prije toga je švabo konfiskovao svo žito i stoku tako da su gladovali pa šta si očekivao nego ustanak?
I šta je trebao pobjednik da uradi da nagradi ovu marvu što je zaradila bogatstvo dok je narod gladovao i umrao, da ih pomiluje i nagradi?
Citiraj:
Швабо је педантно забележио и да су му партизани нудили сарадњу и заједничку борбу против Енглеза ако се ови искрцају на Јадрану. Тако да ако су већ ликвидирали те издајнике и квислинге морали су да крену од себе.

To su novokomponovane činjenice. Pobjednik piše istoriju tako da se ja više oslanjam na stranu dokumentaciju. BTW takva verzija je bila i za ustaše, Crvenu armiju....rekla-kazala
A u CG možda si čuo za Štedimliju i Drljevića najbliži sradnici Pavelića.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 08:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Врло могуће је да би и у случају да је ЈВуО био победник била спроведене одмазда над комунистима али поента је да се то није десило. Од стране комуниста јесте и то је факт. Такође чињеница је да ЈВуО није вршила широке одмазде над тзв. "комунистичким селима" и чисто сумњам да би се Србима у Босни,

Čini mi se da sam na jednoj od tema vezanih za četnike već postovao link na kojem je ispovjest preživjelog iz sela koje su četnici "posjetili" jer je bilo partizansko.
Citiraj:
Jer istina je sledeća:

U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice parti-zanskih saradnika. U četrnaest porodica, ko god se te noći zatekao u kući - nije preživeo.

Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dva rodoljuba, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan mladić je bio kastriran pa zaklan.

Pored toga, četnici su zarobili sedam boraca NOR-a iz Vranića. Četvoricu su, posle strahovitih mučenja, zaklali u selu, a tri borca su ustupili nemačkom Gestapou. Posle mučenja u logoru na Banjici, obešeni su u selu Čumiću kod Kragujevca.

Međutim, ovo nije kraj četničkog divljanja. Oni su doveli još jedanaest građana, koji nisu bili iz Vranića i nad njima izvršili pokolj.

Iz ovih podataka se vidi da je u selu Vraniću, od četničke kame, zaklano ukupno devedeset građana, što je najveći četnički zločin učinjen prema stanovnicima jednog sela u Srbiji, i po broju i po strukturi žrtava i po svireposti.

Nekoliko dana je trajala sahrana. Poklane žrtve nisu imale u šta da se obuku i po narodnom običaju sahrane, jer su četnici, prilikom pokolja, opljačkali sve vredne stvari, odela, nameštaj i novac, čak su iz mnogih domaćinstava oterali i stoku, koju su kasnije klali i pekli za proslave, koje su organizovali u čast uspešno izvršenog pokolja nad nedužnim stanovnici Vranića.

http://www.znaci.net/00001/22_2.htm

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 09:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Chetnik Crimes 1941-44

1941

02.07. – In Krenjus and Vrtoci several hundred Croatians, among whom women and children were massacred

27.07. – In Bosansko Grahovo and surrounding area 62 Croatians, among whom women and children were killed

28.08. – In Berkovići (Dabar) 300 Muslims were massacred

05.09. – In Kulen Vakuf 3.000 Muslims and 100 Croatians were slaughtered

Oct/Nov – In Medjedja and Koraj several hundred people were slaughtered

Dec – In Foča and Goražde 5.000 Muslims and 100 Croatians were killed

Dec 1941 to Feb 1942 – In Srebrenica region 1.000 people were killed, in Vlasenica 2-3 thousand, in Rogatica under 1.000 and in Višegrad over 1.000 individuals were slaughtered

1942

29.08-04.09 – On the territory of the Cetina parish 160 Croatians were slaughtered

May-Sep – Several hundred Croatians and Muslims were killed

Oct – On territory of Mostar there were killed around 200 Croatians and Muslims
<!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->In the Prozor area were killed, slaughtered and thorown into pits 1.716 people, of whom 340 Muslims

Oct – On the territory of Cetina parish, Chetniks killed 200 Croatians

1943

Jan – Killed over 100 Croatians in villages Kijevo, Kosori, Maovice, Vrlika, Rozić, Otovice, Gradac and Kričke

1944

May – In Goražde slaghtered about 50 Muslims

16.684

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
nepokoreni je napisao:
Citiraj:

To su novokomponovane činjenice. Pobjednik piše istoriju tako da se ja više oslanjam na stranu dokumentaciju. BTW takva verzija je bila i za ustaše, Crvenu armiju....rekla-kazala

У току битке на Неретви (дакле, док се бије "битка за рањенике"), Коча Поповић, Владимир Велебит и Милован Ђилас одлазе у Сарајево и у Загреб код Нијемаца и фино са њима преговарају о размјени заробљеника и расправљају шта ако се савезници искрцају у Далмацију, да ли би могли дјеловати заједно против савезника. Дакле, то је март 1943. године, савезници су зауставили Нијемце у сјеверној Африци и у Русији и очекивала се савезничка контраофанзива и отварање другог фронта у Европи. Савезници су се у јулу 1943. искрцали на Сицилију, а у семптембру те године на континенталну Италију.

Четничка пропаганда? Па ево ти побједника и комуниста, учесника тих догађаја (Ђилас и Велебит) како сами причају о томе:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tmwdK2IULlk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f-tbK18W16E[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnOiOvGmhBk[/youtube]

Oко прелазака четника у партизане, усташа у партизане, балиста у партизане и остало... Мени је ту најзанимљивији примјер генерала Фрање Пирца. Фрањо Пирц је био пуковник Краљевске војске, пилот и командант Другог ловачког пука. По Пирцовом наређењу, највећи дио авиона Другог ловачког пука је на почетку Априлског рата 1941. године уништен на земљи од стране краљевске војске. Пирц је онда са једним авионом прелетио Нијемцима на земунски аеродром, а за награду постао начелник Стожера бојног зракопловства НДХ! Ништа необично, Хрват краљев официр постао официр НДХ.

Међутим, ни ту није крај. Након рата, Фрањо Пирц је постао први командант комунистичког Југословенског ратног ваздухопловства. И као генерал ЈНА отишао у пензију.

Зока, нема потребе да спамујете тему ти и јаро. Злочини четника су се десили. Учили су нас о њима у основној, приказивали на филмовима. Сад причамо о злочинима које су починили комунисти, о том дијелу који је систематски скриван.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 09:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne spamujem nego argumentovano pobijam tvrdnje da su četnici bili mirni kao jaganjci...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa i Kluz, Jazbec i Mitrečić su ista priča kao i Pirc samo su izginuli. A de pokaži mi rat u kojem nije bilo osvete, odmazde i zločina na bilo kojoj strani. Niko ne kaže da se nije desilo i da nije toga bilo, nažalost nastradali su i nevini ljudi sa onima koji su zasluženo kažnjeni.
U mojoj porodici je jedan pradeda četnik drugi partizan, tako da sm slušao događaje iz prve ruke koji ne pišu u zvaničnoj istoriji. Bilo je slučajeva kad četnici upadnu u selo i naprave zulum zato što su pomagali partizane a bilo je i obratnih situacija. Mog predjeda je streljao Peko Dapčević ni krivog ni dužnog samo zato što je neko pokazao prstom vjerovatno iz pakosti da hrane četnike, a čovjek bio u godinama nije bio ni u jednoj vojsci tražio glavi mjesta svoj posao gledao, a četnici pljačkali kad god naiđu nisu molili zajam.
Zato shoole molim te nemoj napadati ako ne znaš cijelu priču.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Zato shoole molim te nemoj napadati ako ne znaš cijelu priču.

Прво, Шуле никога не напада. Ти кажеш "To su novokomponovane činjenice. Pobjednik piše istoriju tako da se ja više oslanjam na stranu dokumentaciju." Ја ти фино покажем филм у коме и страни историчари из стране документације причају о преговорима Нијемаца и партизана у марту 1943. године.
А ти знаш цијелу причу? Јер ти је рекао дјед? Дај, молим те.

Зока, има неколико тема о четницима. Ако ћемо на теми о злочинима комуниста причати о злочинима четника (који уопште нису спорни), онда ова тема губи смисао. Прелази у глупо препуцавање, поготово са тим ШББКББ теоријама ("да су четници побједили, и они би убијали").

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@nepokoreni

А колико слушаш аргументе саговорника довољно говори да ниси ни погледао ова три филма о преговорима Нијемаца и партизана, а већ ми одговараш. Филмови трају тридесет минута (три пута по десет минута), а ти свега неколико минута након мог поста пишеш одговор. И послије не прихваташ "новокомпоновану историју". Па како да је прихватиш кад не желиш ни да је чујеш?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 10:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
А ти знаш цијелу причу? Јер ти је рекао дјед? Дај, молим те.

Jel čitaš ti šta pišem? Ubio ga Dapčević PARTIZANI ga ubili! Nije mi ništa rekao mrtva usta ne govore. Ubijali su i partizani naravno, gladnog kojeg muka natjera da uzme krompir iz tuđe bašte sredili bi na licu mjesta bez puno polemike. Da ne pričam što su četničke porodice poslije rata bile građani drugog reda sve do negdje kraja 50tih. Gledao sam ja i film što kažeš, a i čitao sam knjigu na tu temu (zove se Saradnja partizana sa ustašama i Njemcima mislim). Samo hoću reći da u ratu nema čistih ni na jednu stranu svak je gledao da napravi sebi korist jer cilj opravdava sredstvo.
Da ponovim: Rat je previše ozbiljna stvar da bi se prepustila vojnicima - Lojd Džordž

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Врло могуће је да би и у случају да је ЈВуО био победник била спроведене одмазда над комунистима али поента је да се то није десило. Од стране комуниста јесте и то је факт. Такође чињеница је да ЈВуО није вршила широке одмазде над тзв. "комунистичким селима" и чисто сумњам да би се Србима у Босни,

Čini mi se da sam na jednoj od tema vezanih za četnike već postovao link na kojem je ispovjest preživjelog iz sela koje su četnici "posjetili" jer je bilo partizansko.
Citiraj:
Jer istina je sledeća:

U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice parti-zanskih saradnika. U četrnaest porodica, ko god se te noći zatekao u kući - nije preživeo.

Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dva rodoljuba, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan mladić je bio kastriran pa zaklan.

Pored toga, četnici su zarobili sedam boraca NOR-a iz Vranića. Četvoricu su, posle strahovitih mučenja, zaklali u selu, a tri borca su ustupili nemačkom Gestapou. Posle mučenja u logoru na Banjici, obešeni su u selu Čumiću kod Kragujevca.

Međutim, ovo nije kraj četničkog divljanja. Oni su doveli još jedanaest građana, koji nisu bili iz Vranića i nad njima izvršili pokolj.

Iz ovih podataka se vidi da je u selu Vraniću, od četničke kame, zaklano ukupno devedeset građana, što je najveći četnički zločin učinjen prema stanovnicima jednog sela u Srbiji, i po broju i po strukturi žrtava i po svireposti.

Nekoliko dana je trajala sahrana. Poklane žrtve nisu imale u šta da se obuku i po narodnom običaju sahrane, jer su četnici, prilikom pokolja, opljačkali sve vredne stvari, odela, nameštaj i novac, čak su iz mnogih domaćinstava oterali i stoku, koju su kasnije klali i pekli za proslave, koje su organizovali u čast uspešno izvršenog pokolja nad nedužnim stanovnici Vranića.

http://www.znaci.net/00001/22_2.htm

Ја то уопште не поричем већ сам и написао да је клаља и паљења партизанских села било али сам написао да онај обим злочина који су партизани починили над Србима четнички покрет никада није ни приближно извршио, нити је наредба за злочинима долазила од стране Врховног штаба, као што је то рецимо био случај у ЦГ и Херцеговини где су "превентивне ликвидације" вршене по наредби "одозго".

Citiraj:
Komesarska vlada Milana Aćimovića, Đeneral Nedić i Co da ne nabrajam su imali podršku buržuja i trgovaca elite tadašnjeg društva jer im je valjalo da budu švapski konjušari zbog lične koristi

А шта су трговци по твом мишљењу требали да ураде поводом немачке окупације и у току немачке окупације? Интересује ме стварно.

Citiraj:

И шта ти сад очекујеш да ја теби одговорим? Најбоље да се искључиш из дискусије.

Citiraj:
A u CG možda si čuo za Štedimliju i Drljevića najbliži sradnici Pavelića.

Нисам чуо...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
05.09. – In Kulen Vakuf 3.000 Muslims and 100 Croatians were slaughtered

http://www.youtube.com/watch?v=Y0SkT4NME4U&NR=1

Evo, u ovom filmu ovaj istoricar iz Sarajeva prica o ovom zlocinu i kaze da je stradalo izmedju 1600 i 3000 ali da to nije utvrdjeno a pride nigde ne spominje cetnike kao izvrsioce nego ustanicku masu, koja tada jos nema definisano opredelenje jer u tom trenutku kako kaze Svetozar Vukomanovic ustanak su vodili zajedno cetnici i partizani. Preispitaj ti te svoje strane izvore, bice tako najbolje.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 13:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
А шта су трговци по твом мишљењу требали да ураде поводом немачке окупације и у току немачке окупације? Интересује ме стварно.

Ne znam šta ti misliš al iskreno??? :roll:
Citiraj:
И шта ти сад очекујеш да ја теби одговорим? Најбоље да се искључиш из дискусије.

Ovo si dobro rekao. Kad pročitaš malo više literature razgovaraćemo, bez uvrede ali istorija ti je puna rupa ko đevđir.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Ne znam šta ti misliš al iskreno??? :roll:
Citiraj:

Ovo si dobro rekao. Kad pročitaš malo više literature razgovaraćemo, bez uvrede ali istorija ti je puna rupa ko đevđir.

Мислим да ми конкретно кажеш шта су трговци требали да ради после немачке окупације?
Требалу су да затворе радње и оду у шуму, требали су да се сви колективно спале у радњама и да спале и радње, требали су да деле џаба робу народу, требали су да затворе трговине и захтевају од Немаца да их пошаљу у Дахау, итд. Имаш неку конкретну идеју?

Моја историја је сасвим добро поткована, за твоју нисам сигуран и у то смо се сви овде уверили већ више пута.

Успут, да додам да је СУБНОР ових дана наставио са саботажом историје, па је Цветковућу послано писмо да обустави процес рехабилитације ђенерала Михаиловића. Очигледно су старе комуњаре заборавиле да су данас (бар формално) судство и извршни органи одвојени и да би судство требало да буде независно а устав забрањује политичарима да се мешају у судске процесе. Али шта да се ради, у њихово време је важио суд партије а не суд правде.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sutra da se ponovi situacija kao 41', sa ovom saznanjima koje sad imam, ne bih imao nikakvih problema da obučem i njemačku uniformu ako treba i borim se protiv komunista, dakle, šteta je što četnici nisu sarađivali sa okupatorima i istrijebili komuniste, to im je bila velika greška.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Sutra da se ponovi situacija kao 41', sa ovom saznanjima koje sad imam, ne bih imao nikakvih problema da obučem i njemačku uniformu ako treba i borim se protiv komunista, dakle, šteta je što četnici nisu sarađivali sa okupatorima i istrijebili komuniste, to im je bila velika greška.

E vidi ti potvrđuješ onu izjavu Italijana iz 2SR: U Etiopiji nismo mogli naći saradnike ni za suvo zlato, u Albaniji samo za zlato a u Jugi smo ih imali za džabe.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
old fashion men je napisao:

:roll: :roll: :roll:
Ma da partizani su bili zlocinci "par excelanc"!!!! :confused1:
Bice ovdje ratova za narednih 100000000 godina.....to nam je jedino sigurno!

nepokoreni je napisao:
E vidi ti potvrđuješ onu izjavu Italijana iz 2SR: U Etiopiji nismo mogli naći saradnike ni za suvo zlato, u Albaniji samo za zlato a u Jugi smo ih imali za džabe.

Bas tako!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 02:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.vikici.site50.net/document/U ... -Svoga.pdf

Knjiga Marka Lopusine - Ubi bliznjeg svoga.

U istoj je opisano dosta zlocina OZNE pred sam kraj rata i u prvim godinama nakon rata.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 06:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2011, 13:16
Mrzim komunizam...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2011, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=JD87vMBr ... re=related

Данило Лазовић о комунизму.

(посебно од 6 минута)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]