banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Evrovizija 2011
PostPoslato: 27 Feb 2011, 11:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Srbijanska pjesma je sasvim ok,hitična i na prvu loptu.Ono što treba za festival tipa Evrovizije....Šest klasa bolja od Merlinove.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Slazem se sa zokom....srbijanska pjesma je deset puta bolja od Merlinove....tacno se cuje da je u tom nekom fazonu Kristine Kovac...iako nisam nesto ljubitelj takve muzike drago mi je sto je napokon neko u pop muzici okrenuo ledja turskim i grckim poluproizvodima....

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Po meni, kao i po mnogima na ovoj temi, pjesma uopste ne valja... Ovakvih pjesama je u zadnjih 5 godina bilo bar 15, i nijedna nije dobro prosla... Takodje, Merlin nije pjevac koji pjeva neke, kao sto neko rece, "country" ili "karavanske" pjesme... Pa da moze (a ne moze), otici sa nekom svojom starom pjesmom, uzeo bi 100%, ovako tesko da ce ista ostvariti...

ajkula je napisao:
Znaci, izmedju Lene (proslogodisnje pobjednice) i Merlina mrtva trka za zadnje mjesto ove godine :D

Lena nema sanse da bude toliko niskoplasirana... Pjesma mozda jeste sr*nje, ali ona je domacin, i zbog toga ce biti od 10-15mjesta... (naucio sam ovo na tezi nacin, pao sam samo na plasiranost Srbije protiv BiH na tiketu, kada je Srbija bila domacin)...

_zoka je napisao:
I ne dao Bog da pobjedimo.Ikad.Taman nam treba još jedan rashod od par desetina miliona maraka... :-?

A pritom ne racunas prihode koje bi ostvarili zbog stranaca koji bi dosli ovamo da gledaju Eurosong, ili isto tako, ako bi uredjivali ili izgradjivali dvoranu, ostala bi dvorana za neke buduce dogadjaje... Ja bih volio da pobjedimo, bas zato sto bi se nesto mozda i izgradilo u ovoj drzavi, ali ne sa ovom pjesmom, posto mi je pjesma trula...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Archangel je napisao:
A pritom ne racunas prihode koje bi ostvarili zbog stranaca koji bi dosli ovamo da gledaju Eurosong, ili isto tako, ako bi uredjivali ili izgradjivali dvoranu, ostala bi dvorana za neke buduce dogadjaje... Ja bih volio da pobjedimo, bas zato sto bi se nesto mozda i izgradilo u ovoj drzavi, ali ne sa ovom pjesmom, posto mi je pjesma trula...

Jep, svi bi zajedno snosili troskove, a prihodi bi isli sarajevskim ugostiteljima a i gradjanji dragog nam Rajvosa bi se uplusali za dvoranu.
Coool...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 13:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Plus,masa političara bi se ugradila u troškove Eurosonga da rekordna posjeta ne bi mogla da pokrije rashode.Bosna je ovo,ne Švajcarska.
Archangel je napisao:
Po meni, kao i po mnogima na ovoj temi, pjesma uopste ne valja... Ovakvih pjesama je u zadnjih 5 godina bilo bar 15, i nijedna nije dobro prosla...

Koja masa?"Cipela","Ovo je Balkan","Oro".....?Pa od ponovnog učešća Srbija je slala sve etno obojene pjesme,osim "Molitve" koja je pobjedila.Konačno prava,moderna pop pjesma.
Nije Bon Jovi,ali bože moj :PČini mi se da ti reče da slušaš samo njega već dugo vremena.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Mene su samo Finci razocarali sto opet salju pi*kice a ne metalce :D Ma sve je to ocekivano lose ...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I mene je to za Finsku začudilo. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
_zoka je napisao:
Plus,masa političara bi se ugradila u troškove Eurosonga da rekordna posjeta ne bi mogla da pokrije rashode.Bosna je ovo,ne Švajcarska.
Archangel je napisao:
Po meni, kao i po mnogima na ovoj temi, pjesma uopste ne valja... Ovakvih pjesama je u zadnjih 5 godina bilo bar 15, i nijedna nije dobro prosla...

Koja masa?"Cipela","Ovo je Balkan","Oro".....?Pa od ponovnog učešća Srbija je slala sve etno obojene pjesme,osim "Molitve" koja je pobjedila.Konačno prava,moderna pop pjesma.
Nije Bon Jovi,ali bože moj :PČini mi se da ti reče da slušaš samo njega već dugo vremena.

Ne mislim samo od balkanskih drzava... Uopsteno je na ovaj kalup bilo pjesama dosta u zadnje vrijeme... Ne da mi se sad pretrazivati... Ali poenta je da ovakav stil ne odgovara Dini Merlinu... Da skakuce po bini i sl... To nije u njegovom stilu i gotovo...

u pravu si :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Pjesma Srbije je prilicno gotivna.Nina ima dobar glas sto je i u pjesmi demonstrirala.Nadam se dobrom plasmanu,prije svega jer ovo sto sam do sada cuo od ostalih zemalja je prilicno lose ili meni nije dobro :lol: al ozbiljno.
Da,gle cuda odrzava se u Dizeldorfu,a neki bili ubjedjeni u Köln npr.cak se htjeli i kladiti onomad a ono medjutim :D

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 22:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:

Ne mislim samo od balkanskih drzava... Uopsteno je na ovaj kalup bilo pjesama dosta u zadnje vrijeme... Ne da mi se sad pretrazivati... Ali poenta je da ovakav stil ne odgovara Dini Merlinu... Da skakuce po bini i sl... To nije u njegovom stilu i gotovo...

u pravu si :D

Ja sam govorio o Nini,a za Merlina sam rekao da je loša pjesma.....

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Black Boy je napisao:
Pjesma Srbije je prilicno gotivna.Nina ima dobar glas sto je i u pjesmi demonstrirala.Nadam se dobrom plasmanu,prije svega jer ovo sto sam do sada cuo od ostalih zemalja je prilicno lose ili meni nije dobro :lol: al ozbiljno.
Da,gle cuda odrzava se u Dizeldorfu,a neki bili ubjedjeni u Köln npr.cak se htjeli i kladiti onomad a ono medjutim :D

Pa to ti je tu negdje.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Merlin na youtube od 21.02. ima oko 700 000 views, a Nina od 26.02. oko 60 000 veiws.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 11:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Merlin ima trideset godina karijere,bezbroj pjesama i desetak albuma.Nina ima jednu pjesmu i 15-ak dana karijere.Ako je tolika razlika,Merlin treba da se zabrine.
Ekrem ima milionski broj gledaoca.Je li treba njega poslati?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 11:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
filozof sa vrbasa je napisao:
Merlin je carobnjak kada su u pitanju eksperimenti sa zvukom , tekstovi pjesama diraju u dusu, a glas mu je prosjecan.

Zato se trebao drzati domaceg jezika.

Amin za ovo iznad.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0hoMGUuZ8MQ[/youtube]

Ova će pjesmica predstavljati Hrvatsku.
Citiraj:
DARIA KINZER pobjednica je Dore 2011. i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Dusseldorfu. Na iznenađenje mnogih, dugonoga gastarbajterica osvojila je simpatije publike i dobila više glasova od Jacquesa koji je od prve emisije favorit žirija i većine izvođača. Ona će nas na Eurosongu predstavljati pjesmom Borisa Đurđevića "Lahore".

Večerašnju emisiju svojim su nastupom otvorile Feminnemke otpjevavši pjesmu "Lako je sve" s kojom su prošle godine nastupale na Eurosongu. Voditelji Leona Paraminski i Aleksandar Kostadinov odmah na početku objasnili su da će večeras i žiri i publika imati udio u glasovanju, u omjeru 50:50 te će odlučiti koji su pjevač i skladba najbolji. U večerašnjem žiriju bili su: Severina, Tonči Huljić i Andrej Babić, a birale su se skladbe tri skladatelja: Lee Dekleve, Ante Pecotića i Borisa Đurđevića. Daria i Jacques su otpjevali svaku, nakon čega je uslijedilo glasanje o najboljoj skladbi. Nakon toga oboje su ponovo izveli svoju, najbolje ocijenjenu skladbu te je tada odabrana pobjednica Dore 2011.

http://www.index.hr/xmag/clanak/osvajanje-dijaspore-prevelik-zalogaj-za-jacquesa-dugonoga-daria-ide-na-eurosong-s-lahorom/541014.aspx

Prosjecno...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Željko Joksimović je uradio pesmu za pevačicu Irinu Dorofejevu koja je trebalo da predstavlja Belorusiju na Evroviziji, ali je pre desetak dana povukao svoju pesmu zbog, kako kaže, neprofesionalnog odnosa njihove delegacije. U međuvremenu, prekjuče je izabrana Anastasija Vinikova koja će svoju zemlju predstavljati rodoljubivom pesmom „Rođena u Belorusiji”. – Ja sam svoj posao završio

http://www.vesti.rs/Estrada/Zeljko-Joksimovic-propusta-Evrosong-2011-u-Dizeldorfu.html

Citiraj:
Ove godine napravljen je mali preokret, pa se pored "Velike cetvorke" ove ocekuje "Velika petorka", tj. povratak Italije na scenu Evrovizije. To znaci da će u finalu 14. maja nastupiti izvodjaci iz 25 drzava – po 10 iz svakog polufinala i “Velika petorka” u koju spadaju domacin Nemacka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Spanija i Italija. Pored toga, na Pesmu Evrovizije 2011. vratile su se San Marino, Mađarska i Austrija, a Crna Gora i Ceška i ove godine propustaju takmicenje zbog finansijskih i budzetskih ogranicenja.

http://www.ana.rs/forum/viewtopic.php?t=116546&sid=c791c2b5974c7f2f03cc2242e4542d20
Makedonci pjevaju o Ruskinji.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkr7KhO2vqI[/youtube]
Slovenci su svoju kompoziciju aranžirali sa poznatim stvarima.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NDvYZ1cvu7A[/youtube]

Ex Yu , onako sve skupa 3+ od mene.

-----------------------------------------
Citiraj:
Ovogodišnji slovenski nacionalni izbor pjesme za Eurosong ostat će zapamćen po nastupu Severine koja je u svom već poznatom kožnom outfitu ponovila 'Moju štiklu', ali ovog puta u satiričnom duetu s voditeljem Klemenom Slakonjom pod nazivom 'Moj mokasin'. Zanesen pjesmom i Severinom Slakonja je pjevačici dobacio "Hajde, piška moja". Iako ima vulgarni prizvuk, "piška" na slovenskom znači pile. Simpatično je to zvučalo. Uostalom pogledajte o čemu se radi.

(DEPO PORTAL/eb)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E9n4e9Esh7A[/youtube]
:lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RpM2sjinenQ[/youtube]

Irska pobjeđuje, bolji poznavaoci joj davaju prednost.

btw.

Mislio sam vam ovde izbaciti sve klipove zemalja učesnica, ali neću to ubija čar Evrovizije, a neću ih ni ja gledati.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dino Merlin (48), predstavnik BiH na Evrosongu u Diseldorfu posjetio je Skoplje, gdje se sreo sa makedonskim predstavnikom Vlatkom Ilievskim. U okviru promotivne turneje i predstavljanja pjesme "Ljubav unazad" s kojom će nastupiti u Njemačkoj, Merlin je poručio Makedoncima da ne glasaju za njegovu ili komšijske pjesme, već za onu koja im se najviše sviđa kako bi se izbjegao "politički momenat da jedni drugima dajemo glasove!"

On je otkrio da će u Diseldorfu nastupiti u prekrojenom sakou starom 12 godina, koji je jeftiniji nego košulja koju je nosio u Skoplju.

Na pitanje zašto pjeva na engleskom, on kaže da šta god uradi ne valja, pogotovo u Bosni, prenose "Vesti".

"Kad pjevam na francuskom, kažu što na francuskom, kad pjevam na arapskom, što na arapskom... Zato radim šta je meni ćejif, a pjesma "Ljubav unazad" je prva koju sam napisao na engleskom jeziku", kaže Merlin, kome se najviše sviđa italijanska pjesma, mada misli da su ozbiljni favoriti Šveđani i Norvežani.

On je podijelio i nekoliko savjeta mlađanom kolegi Vlatku, koji mu je poklonio repliku "zlatne maske" pronađene u Makedoniji, majicu i promotivni materijal, a od Dina je dobio njegov kompilacijski CD.

(BLLIVE)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako sam dobro shvatio otputovali su za Njemacku, doslo je do promjena u koreografiji, Merlin ce lupati nogom, za to se ne morate plasiti, ali Njemci ne mogu omoguciti, umjetnici iz Italije da se prevrce na visini. :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Eurovizija je jedno tragicno i grozmorno takmicenje koje moze biti zanimljivo samo klincima koji su jos uvijek u pubertetu.Nekad je cak i bila interesantna ,60-ih i 70-ih godina minuloga vijeka kad su se mediji tj. televizija tek razvijali,ali kasnije to je zivi odron koji sluzi malim frustriranim narodima da lijece svoje komplekse ,pa ih ponekad veliki 'puste' da pobijede.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]