"Alo" navodi da je ranijih godina bosanski pjevač Dino Merlin bio izričit u stavu da neće nastupati u Srbiji, ali je nedavno za jedan list izjavio da ipak razmišlja o beogradskom koncertu.
- Planiram koncert u Beogradu! Posljednjih nekoliko godina u mnogo navrata mi je upućen poziv da održim koncert u Beogradu. Svjestan sam velikog interesa srpske javnosti za moj nastup, ali je u ovom trenutku još prerano govoriti o detaljima - rekao je tom prilikom Dino, koji, iako je ublažio stavove, koncert još uvijek nije zakazao.
Poslije rata Dino Merlin je izajvio da nikada nece zapjevati pred srpskom publikom, javno je to izjavio u jednim novinama...jer je on prezivio golgote opkoljenog Sarajeva, bio je cijeli rat u Sarajevu...međutim promijenio je misljenje...a naravno da zive ljudi koji slusaju Dinu, mislim da su 3 autobusa dosla iz Srbije na koncert Dine na Kosevu, sto nije malo...a bilo bi mocno da Dino pjeva u Beogradu, "ne seceri sitno bolja ti je kocka, crko svak ko u Bonsu bocka"

ili "Dan bez svijetla, zora bez pijetla
noc bez zvijezda, ptica bez gnijezda
nit' se neba plave nit' mirisu trave
sta to tamo rade nase lude glave
Sve sto zelim reci da
kucnuo je posljednji cas
Viza, kriza, duldung ofental
Berlin, Bec, malme vupertal
gore, dolje, svuda pusto polje
da li smo zasluzili da nam bude bolje
Sve sto zelim reci
da kucnuo je posljednji cas
ne bude li Bosne
tada nece biti ni nas
Mi smo samo krvava mrlja
na bijelosvjetskom TV-ekranu
oni koji treba u tisini da nestanu
sta njima znace nasi zivoti
sto to oni znaju o ljepoti
nek zauvijek u blatu lazi ostanu
Ref.
Jednom kad sve ovo bude juce
kad zora svane, a svanuce
nemoj da ti bol grudi steze
sto nisi bio tu kad je bilo najteze
Daj mi dan u kom si sretan
daj mi samo mrvu toplog ljeta
daj mi snove koji
nocna mora ne postanu
budi ruka koja Bosnu brani
budi ruka koja Bosnu hrani
da vec sutra nasi snovi java postanu
Jednom kad sve ovo bude juce
stavit ces na krilo unuce
kad bosanske zime zasnijeze
reci, ja sam bio tu
kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom
kad je bilo najteze"
ili "da Bog da kceri da Dragi Allah dzennet da, al` malo je vruce oko ove kuce" itd. itd.
ali vidjet cemo, a neznam sta imate protiv pjesme, meni je pjesma bas cool...zivahna bas za Evrovizije...

on nije popularan samo kod nas cijeli Balkan voli Dinu, u Turskoj se slusaju nehumano njegovepjesme, ako ste slusali program predstavljanja pjesme Sandal je pjevao njegovu pjesmu na turskom...
bio sam u Turskoj nekoliko puta u kaficima se slusaju njegove pjesme, ako vjerujete i to na bosanskom jeziku...
A nema veze za trosak nek i ovi nasi politicari pljunu koji milion....