banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Evrovizija 2011
PostPoslato: 23 Feb 2011, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ajkula je napisao:
Ja se jos uvijek dvoumim oko odlaska u Düsseldorf. Zna li se ko predstavlja Cro i Srb?

neam pojma ali ako mozes otici-idi. sou je sou, stage, rasvjeta,zvuk, ljudi :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 19:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
A sta bi mu znacilo ovo "sito" u refrenu?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja bih išao kada bih bio u prilici. :)

Citiraj:
"Песма Евровизије 2011" одржаће се у Диселдорфу, у Немачкој, захваљујући победи коју је представница државе, Лена, остварила са песмом Сателит. Такмичење ће се одржати у диселдорфској Есприт Арени. Корнелије, Александра и Кристина Ковач су аутори песама које се ове године такмиче на избору домаћег представника за "Песму Евровизије". Домаћи избор одржаће се 26. фебруара, уз директан пренос на првом програму РТС-а.

Citiraj:
24 natjecatelja i dvije rezerve su:

Diana Heraković, Mirko Švenda-Žiga, Jelena Vanjek, Mijo Lešina, Marija Rubčić, Valentina Briški, Damir Kedžo, Doris Teur, Dora Benc, Artemija Stanić, Ivana Brkašić, Katica Marinović, Miro Tomić, Renata Holi, Saša Lozar, Ana Eškinja, Jacques Houdek, Daria Kinzer, Tina Vukov, Mila Soldatić, Mario Sambrailo, Filip Dizdar, Manuela Svorcan i Sabrina Hebiri. Rezerve: Maksim Hozić, Marina Đurović

Podsjetimo, hrvatski predstavnik će se ovoga puta odabrati na drugačiji način: Dora 2011. je postala reality show sa sedam emisija uživo u kojima će natjecatelji pjevati uživo pjesme, te će gledatelji svojim glasovima odlučivati tko ostaje u natjecanju dalje, a tko ispada. U velikoj završnici Dore će nastupiti dvoje preostalih natjecatelja koji će pjevati tri pjesme naručene od strane poznatih hrvatskih autora koji će pjesme prilagoditi traženim standardima HRT-a i ovog natjecanja. U finalnoj emisiji pobjednika će odlučit žiri i gledatelji u omjeru glasova 50:50.

Prva emisija održat će se 22. siječnja dok će se veliko finale održati 5. ožujka. Pročitajte više o načinu izbora ovdje.

Hrvatska i Srbija tek trebaju da odaberu.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ne znam kako se bira kod nas ali Njemci su ove godine imali skroz cudan sistem. Ove godine je Lena izvodila, tri petka za redom ( ili tako nesto), pjesme razlicitih kompozitora a gledaoci su birali po tri i onda u finalnoj veceri izabrali ovu. Meni je poprilicno iritantna cinjenica da se forsira jedn pjevacica o cijim se glasovnim mogucnostima da raspravljati.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako je Deen otišao u Tursku sa pjesmom Music. Između nekoliko pjesama narod je odabrao jednu. Kažu da to znatno pojeftinjuje izbor pjesme za Evroviziju. Zato mi je hrvatski model najbolji.

Evo i Arene.
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
ajkula je napisao:
Meni je poprilicno iritantna cinjenica da se forsira jedn pjevacica o cijim se glasovnim mogucnostima da raspravljati.
A zasto bi se dalo raspravljati...jel ona kad pjeva nesto pogresno pjeva....jel falsira....ne vidim gdje je problem....nema neki raspon glasa al to nije nikakva greska....na kraju krajeva po meni je imala najbolju pjesmu u zadnjih par godina evrovizije....svake godine gledam gomilu dobrih pjevacica sa smecem od pjesama....i sta im onda znace te njihove glasovne mogucnosti....svabe pobjedile prosle godine sa lenom i sad hoce da je isforsiraju koliko mogu...

A ovo merlinovo sranje je bas sranje...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Imao si priliku slusati ju cesce pa si toliko upucen u njen lik i djelo? :) I te kako zna falsirati, ima taj nazalni glas ( sto mene licno nervira) a pjeva tarzan inglis.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nisam je imao priliku cesce slusat...ali...slusao sam satellite...fino je otpjevala...pjesma je dobra...i sve ok...to sto se tebi ne svidja je stvar licnog ukusa....a glasovne mogucnosti u danasnjem muzickom svijetu su precjenjene (to ne znaci da su nepotrebne)....pjesma je bitna....izvedba je bitna....ali danas je puno vise neke nazovi izvedbe nego pjesme....zato konstantno cujemo fraze tipa "kakav cura ima glas...jes vidio kako lik pjeva..." i slicno....a pjesme niko ziv ni ne slusa....ocit primjer ti je Aleksandra Radovic ili Ceca Slavkovic....predobri vokali sa sasvim prosjecnim ili losim pjesmama....naravno na kraju takve ribe mogu da opstanu samo po klubovima da tezgare i pjevaju obrade....

Lena je prosle godine pobjedila pjesmom (barem je moje takvo neko misljenje) jer nije imala ni scenski nastup, nit je ona neka ribetina, nit je nesto posebno otpjevala....a svabe je sad forsiraju.....mozda nisu trebali ali razumljivo je to pokusavanje sa njihove strane...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
Dino Merlin ruši rekorde
Svega dva dana nakon što je premijerno izveo pjesmu "Love in Rewind", s kojom će nas predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu u Njemačkoj, Dino Merlin je zabilježio veliki uspjeh.

Naime, u srijedu je njegova pjesma bila najgledanija na popularnom online videoservisu YouTube, u kategoriji "Muzika".

"Ako se ikad popnemo na tron, to će biti sad"

Dino se odlučio da nas predstavi pjevajući na engleskom jeziku, a njegove kolege, koje su također nastupale na Eurosongu, pune su riječi podrške, bilo da hvale pjevača, bilo da im se sviđa pjesma.

"Love in Rewind" najgledanija na YouTubeu u posljednjih 24 sata

I, kao što reče Vukašin Brajić, nemamo razloga da sumnjamo u Dinu. Poželimo još da nas sve obraduje u finalnoj večeri Eurosonga u Njemačkoj. Prvim mjestom, naravno.

http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /110223140

Joj jedva cekam koji ce dernek da bude, Njemacka puna nasih ljudi to ce sou da bude :D
Napokon su izabrali pjevaca koji zasluju da predstavlja BIH a ne Vukasin Brajic, koji nema ni jednu svoju pjesmu, Maja Tatic, Marija Sestic i ostale gluposti...

Dino KING...a ovaj sto rece da ce Dino pjevati u Beogradu, ja koliko znma on je obecao da nece napustati u Beogradu bar dok ne prodje neko vrijeme....e pa neznam jel sad taj trenutak ;)

Engleski mu nije bas najbolji ali ne mislim da bi to trebao biti problem ako je pjesma dobra....samo nevalja sto se furao na onog iz Norveske sa violinom sto je pobjedio, podjsjeca me pjesma na to...ali ako ne budemo medju prvih tri nije fer xD

Ako Bog da 2012. navalite svi u Sarajevo na Eurosong ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 13:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pjesma je bezveze al' baš bezveze.Po meni najlošija od kada BiH ide na Eurosong.Zajednička BiH,onih par odlazaka za vrijeme rata nisam pratio.Bolji je čak i Nino Pršeš sa "Hanom"...I ne dao Bog da pobjedimo.Ikad.Taman nam treba još jedan rashod od par desetina miliona maraka... :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Napokon su izabrali pjevaca koji zasluju da predstavlja BIH

Jesu. Samo sa pogresnom pjesmom. To sto je kod nas 'veliki pjevac' ne mora nista da znaci.

Citiraj:
I ne dao Bog da pobjedimo. Ikad. Taman nam treba još jedan rashod od par desetina miliona maraka...

:D

Citiraj:
a ovaj sto rece da ce Dino pjevati u Beogradu, ja koliko znma on je obecao da nece napustati u Beogradu bar dok ne prodje neko vrijeme.

A sto ne bi pjevao u BG ? I u Beogradu zive ljudi koji ga slusaju. :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

"Alo" navodi da je ranijih godina bosanski pjevač Dino Merlin bio izričit u stavu da neće nastupati u Srbiji, ali je nedavno za jedan list izjavio da ipak razmišlja o beogradskom koncertu.

- Planiram koncert u Beogradu! Posljednjih nekoliko godina u mnogo navrata mi je upućen poziv da održim koncert u Beogradu. Svjestan sam velikog interesa srpske javnosti za moj nastup, ali je u ovom trenutku još prerano govoriti o detaljima - rekao je tom prilikom Dino, koji, iako je ublažio stavove, koncert još uvijek nije zakazao.

Poslije rata Dino Merlin je izajvio da nikada nece zapjevati pred srpskom publikom, javno je to izjavio u jednim novinama...jer je on prezivio golgote opkoljenog Sarajeva, bio je cijeli rat u Sarajevu...međutim promijenio je misljenje...a naravno da zive ljudi koji slusaju Dinu, mislim da su 3 autobusa dosla iz Srbije na koncert Dine na Kosevu, sto nije malo...a bilo bi mocno da Dino pjeva u Beogradu, "ne seceri sitno bolja ti je kocka, crko svak ko u Bonsu bocka" :D
ili "Dan bez svijetla, zora bez pijetla
noc bez zvijezda, ptica bez gnijezda
nit' se neba plave nit' mirisu trave
sta to tamo rade nase lude glave

Sve sto zelim reci da
kucnuo je posljednji cas

Viza, kriza, duldung ofental
Berlin, Bec, malme vupertal
gore, dolje, svuda pusto polje
da li smo zasluzili da nam bude bolje

Sve sto zelim reci
da kucnuo je posljednji cas
ne bude li Bosne
tada nece biti ni nas

Mi smo samo krvava mrlja
na bijelosvjetskom TV-ekranu
oni koji treba u tisini da nestanu
sta njima znace nasi zivoti
sto to oni znaju o ljepoti
nek zauvijek u blatu lazi ostanu

Ref.
Jednom kad sve ovo bude juce
kad zora svane, a svanuce
nemoj da ti bol grudi steze
sto nisi bio tu kad je bilo najteze

Daj mi dan u kom si sretan
daj mi samo mrvu toplog ljeta
daj mi snove koji
nocna mora ne postanu
budi ruka koja Bosnu brani
budi ruka koja Bosnu hrani
da vec sutra nasi snovi java postanu

Jednom kad sve ovo bude juce
stavit ces na krilo unuce
kad bosanske zime zasnijeze
reci, ja sam bio tu
kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom
kad je bilo najteze"

ili "da Bog da kceri da Dragi Allah dzennet da, al` malo je vruce oko ove kuce" itd. itd.

ali vidjet cemo, a neznam sta imate protiv pjesme, meni je pjesma bas cool...zivahna bas za Evrovizije... :D on nije popularan samo kod nas cijeli Balkan voli Dinu, u Turskoj se slusaju nehumano njegovepjesme, ako ste slusali program predstavljanja pjesme Sandal je pjevao njegovu pjesmu na turskom...
bio sam u Turskoj nekoliko puta u kaficima se slusaju njegove pjesme, ako vjerujete i to na bosanskom jeziku...

A nema veze za trosak nek i ovi nasi politicari pljunu koji milion....

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta je Bonsa?Neka vrsta bonsia?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Samire - morao sam se logirati samo da ti nesto kazem...vidis, i ja sam Bosnjak, ali ti si Bolid.

Kad bi samo znao kako SMARAS covjece...upravo si cijelu Merlinovu pjesmu kopirao u ovu temu, kao da nekoga interesuje.
Pokusavas nesto nekome NAMETNUTI konstantno, a takvi su najgori. Svaku temu na neki nacin moras povezati sa tvojim BH patriotizmom - pa i one koje apsolutno nemaju veze s tim.

OK, svi su skuzili - ti si musliman, volis Bosnu...i ja isto -MOVE ON.

Postajes nesnosan i meni a kamoli Srbima ovdje (kojih je vecina)! Podsjecas me na nase politicare u Federaciji - puna usta Bosne i kad treba i kad ne treba, a sve u sklopu nekih skrivenih motiva.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
давно сам ја рек`о овом човјеку платит пиву.. сад имаш још једну.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
A sto se tice pjesme - kad sam je prvi put cuo pomislio sam da je totalno sr@nje (ustvari, to je bio i moj komentar), ali sam je posle toga na radiju cuo nekoliko puta - i sad mi vec zvuci OK...pjesma je nekako catchy ako je poslusas koji put...

sto se tice uspjeha na Evroviziji - ne bih spekulirao, niti me zanima pretjerano... :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lena je parala sa svojim njemačkim akcentom, to je nedopustivo u današnje vrijeme kada se jezik može savladati makar da bi se otpjevala jedna laka pjesma, jednostavnih motiva.

Mogla ju je pjevati na njemačkom i svi bi bili zadovoljni.

Merlin ima živahnu pjesmu, ali ona prošla mu je ipak bolja.
http://www.youtube.com/watch?v=G_lT0f32YG4

A NFL, hvala ti za ovo.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 16:46 
Administrator
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
.pjesma je nekako catchy ako je poslusas koji put...

Samo što će većina onih koji su glasali tu pjesmu čuti samo jednom,eventualno dva puta ako prođe u finalno veče.Pjesma treba da bude catchy na prvo slušanje....I stvarno mu je prošla evrovizijska pjesma bila bolja.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja kada sam pomenuo gostovanje Dine Merlina u BG nisam mislio na koncert, meni svejedno neka pravi i koncert ako hoće, nego na običaj u zadnjih par godina da predstavnici BiH odu u BG na Beoviziju ili predstavnici Srbije dođu u SA.

Pa me zanima hoće li on prekinuti taj lijepi običaj, s obzirom da je MTEL generalni sponzor BH Eurosonga 2011 koji je u vlasništvu države Srbije i s obzirom da mu ja nisam zaboravio njegovu izjavu povodom smrti Davorina Popovića, da svako oboli od raka pluća ko ode u BG da pjeva, a zbog koncerta INDEXa u BG nije mu bio ni na sahrani.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hahahaha NFL Fanatik bas mi je drago da si Bosnjak :)
ti si ovaj moderni bosnjak :) sto zagovaras politiku pomirenja...ko Bakir :)
pokusao sma i ja tako kad sma tek dosao na forum pa sma naisao na zestok otpro, ti mozda nisi jer se nisi pojavljivao na temamama historija, religija, procitaj malo tmao postove pa ces vidjeti miseljnja istih ovih sto ovdje pisu, znas mi smo svi Srbi, svi smo pravoslavci ma daj...
hahhaa bas me nasmija, pa da ne bi patriota ko bi odbranio BIH, za tvoju informaciju ja sam dijete sehida, covjeka koji je dao zivot za ovu zemlju i mozda od tuda toliki patriotizam...ali necemo ovdje poslat cu ti PM...
a ti mozes kao i ovi kojima smetaju moji kom samo preskociti komentare gdje pise samir825...

ali da ne idemo od teme...ja ne vjerujem da ce Dino pjevati pa cak i na toj manifestaciji a o koncertu da ne govorim, ma procitajte malo komentare na novinske clanke te vrste pa cete vidjeti kakvo je misljenje Bosnjaka o tome i kako bi bio docekan...

a NFL moj patriota mogao si otici podrzati temu o odcjepljenju RS od BIH ;) to bi bio vrhunac ;)
i da hvala na komplimentu sto te podsjecam na BH politicare, i ja sma politicki aktivan u jednoj pol partiji ne bih govorio koja :D tako da mi je to kompliment ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 222 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]